RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mupe
    CBC Senator XXL
    • 05.10.2006
    • 822
    • bg
    • Laguna 3 GT 2.0T 205

Re: RENAULT Laguna II 1.9 dCi-iskustva i kvarovi

Deadlock je kad 2 puta uzastopno pritisneš dugme za zaključavanje pa se auto zaključa tako da se vrata ne mogu otvoriti iznutra. U praksi, to znači da lopov mora da uđe kroz prozor, jer vrata ne može da otvori.

Ova opcija nije hardverski podržana na svim lagunama, a na nekim radi samo na zadnjim vratima. Da bi uopšte radila, najčešće mora da se naknadno aktivira putem servisnog softvera.

Baš bedak što ne može da se podesi da se sa HF karticom automatski deadlockuje. To znači da bih auto i dalje morao da zaključavam ručno...

Comment

• minge
      CBC Član
      • 17.09.2009
      • 59
      • RS

Od jutros mi ne radi radio, CD Bilo je bas zima jutros pa sam pomislio da se mozda nesto smrzlo, ali i kada se auto ugrejalo, opet nista. Pritisnem dugme da ga upalim, a radio nista, kao mrtav.
      Juce sam primetio da mi je jedan zvucnik nesto krcao, sustao, pa sumnjam na njega. Mozda je i neki od osiguraca? Gde se nalaze osiguraci?
      Je li se desavalo nekome da mu crkne radio?

Comment

• dejanilic
        CBC Član
        • 17.07.2008
        • 11
        • Valjevo

Originally posted by lancia_k
        @ dejanilic

ja sam u utorak ili sredu detaljno objasnio kako radi keyless. Potrazi jedno 20-30 postova unazad. mislim da je na strani 39

Ne vredi upravo sam probao i ovako ali nece., dali je moguce da je opcija softverski zakljucana ili nesto slicno

Comment

• dejanilic
          CBC Član
          • 17.07.2008
          • 11
          • Valjevo

Originally posted by mupe
          @cikajowa - moja je puštala mesecima... trebalo joj je mesec dana za oko 0,3 bar. Bez senzora to nikad ne bih ni primetio. Ispostavilo se da je imala jednu jako malu rupu na samoj ivici gazeće površine. Puštala je polako sve do prvog snega ove zime, kada je za jednu noć pala sa 2,1 na 0,7 bar. Onda sam je dopumpao na 2,1, otišao na posao i posle posla me je dočekala sa 0,9. Posle je vulkanizer sredio problem. Na oko se ništa nije primećilo, a ni u vožnji. Bez senzora ne bih ni znao da mi je guma ispustila.

@dejanilic - trebalo bi da radi bez dodatne aktivacije. Da li možeš da startuješ motor bez kartice? Obavezno moraš da pritisneš kvačilo da bi ovo probao. Ako ne, onda mislim da ti ne preostaje ništa drugo nego da svratiš u neki ovlašćeni servis, da provere šta se dešava. Da li ti ta kartica radi za otključavanje i startovanje auta klasično (otključavanje na taster i pokretanje stavljanjem kartice u slot)?
          Kartica manuelno najnormalnije radi, znaci otkljucava,zakljucava, pali (kada se stavi u slot), izgleda da mi ne preostaje nista drugo do servisa.
          Ima li neki pametan renault servis u okolini Valjeva ?

Comment

• dejanilic
            CBC Član
            • 17.07.2008
            • 11
            • Valjevo

Originally posted by CDanijel76
            sto se farova tice, ja nemam xenone ali !!! imam podesavanje iz kabine i otkrio sam da imam i automatsku nivelaciju farova po uputstvima s ovog foruma sa ranijih starna!tako da ja podesim iz kabine na pola tockic za farove i aktiviram automatsku nivelaciju farova tako da zatim mogu i podizati i spustati farove !
            a sto se tice nivelacije xenona koji nema u kabini mislim da ima uticaja na kakvom ti je nagibu auto.ako podignes zadnji kraj verovatno ti je svetlo duze nakon nivelacije i vracanja kola u normalu - da tako kazem. to je moje misljenje.
            kako podesis automatsku nivelaciju, nisam uspeo da nadjem na ranijim stranama.

Comment

• Guru
              CBC Član
              • 15.01.2010
              • 57
              • NIS

EVO MALO PONOVLJENO GRADIVO VEZANO ZA PROBLEM SA SENZORIMA
              cale je napisao:
              Imao sam slicno iskustvo sa senzorima , kad sam pazario kola. Prednji desni mi uopste nije radio, tj nije ga uopste registrovao na displeju. Pitao sam u zvanicnom servisu da mi to pogledaju, receno mi je da mogu, ili da ga instalirtaju preko softvera, ili ako je crko' da ga promene i to za nekih 4000 din za senzor, plus dijagnostika.
              Posto mi je prvi servis na 30km , nisam otisao. Bio sam na pumpi da tocim gorivo i ajde da proverim pritisam u gumama. Prednja desna guma mi je bila naduvana na 3 bara. lepo sam ispustio na 2,2 pa tako redom i ostale. Kad sam upalio kola, vidi cuda, proradio i desni senzor. Eto tako sam iz nehata ustedeo 50e!
              Inace baterije se ne mogu menjati nego se kupuje komplet ventil sa senzorom. Pogledajte ovaj link:

Guru je napisao: U 90% slucajeva kada dodje do zamene senzora zapravo je problem ostecenost gumice na samom senzoru, koja sluzi za dobro prijanjanje na mestu na kom se montira(sa ventilom). I sada bilo gde da odes naravno da ce svi zeleti da ti izbiju 50eura iz dzepa.Naravno dobra praksa pokazuje da se ta gumica menja, ali avaj ne postoji kao poseban deo. Naravno tu sad imaju prednost auto-otpadi na kojima se mogu naci ( te gumice su za vecinu proizvodjaca automobila iste
              Takodje meni se desilo da mi u servisu zamenili mesta prednjih guma. Leva na desnu desna na levu. Ma sve svetli u kolima, Cudo i to se desava
              Poz
              Guru

Comment

• minge
                CBC Član
                • 17.09.2009
                • 59
                • RS

Od jutros mi ne radi radio, CD. Bilo je bas zima jutros pa sam pomislio da se mozda nesto smrzlo, ali i kada se auto ugrejalo, opet nista. Pritisnem dugme da ga upalim, a radio nista, kao mrtav.
                Juce sam primetio da mi je jedan zvucnik nesto krcao, sustao, pa sumnjam na njega. Mozda je i neki od osiguraca? Gde se nalaze osiguraci?
                Je li se desavalo nekome da mu crkne radio?

Comment

• Guru
                  CBC Član
                  • 15.01.2010
                  • 57
                  • NIS

Osiguraci se nalaze na strani vozaca s bocne strane. Negde u visini rucice za otvaranje haube se nalazi plocica u boji i materjalu karoserije vrlo lako se otvara i na njoj postoji iscrtano za svaki osigurac cemu sluzi.
                  Sustanje "sparklove" koje si cuo dolazi 99% slucajeva od loseg kontakta (npr. prekinuta zica, buksna ne prijanja...) i kucista zvucnika ili samog CD uredjaja. Ovakvi kontakti mogu da izazovu pregorevanje osiguraca ali takodje moze da se desi da taj slabi kontakt usred vibracija postane prekid.
                  CD uredjaj se takodje lako skida ali pre svega skini pikslu sa upaljacem, tu ces vec videti podosta od kontakta koji vode do CD proveri vizuelno da li neka zica visi i sl. ako ne onda skini CD uredjaj i proveri sve kontakte. Posto u tvom slucaju CD ne daje znake zivota ( jel tako ? ) onda proveri kontakte koji mu obezbedjuju napajanje.
                  Poz
                  Guru

Comment

• plocica
                    CBC Član
                    • 22.12.2009
                    • 38
                    • BG

Neko će me sada nazvati paranoikom (gogi11) , ali interesuje me sledeće:

Koliko od vas je zagledalo tzv. servisni mod? I pritom, ako imate ikakvu grešku u tom modu, da li se to i kako odražava na vašu vožnju-motor. Naime, gledao sam xy laguna koje imaju "t--h" ispis, ali vlasnici kažu da to za njih ne znači ništa, u smislu da pri vožnji nisu ništa primetili.
                    Sad, čak ni prilikom dijagnostike lap-topom, te greške nisu otkrivene/registrovane. Da li one IŠTA znače...??

Comment

• cale
                      CBC Senator
                      • 22.03.2009
                      • 297
                      • Backa Topola

Plocice, da li ti uopste citas odgovore na tvoje postove ili samo postavjas jedna te ista pitanja ?????? Pa vec sam dva puta upucivao na postove sa znacenjem kodova, pa sam cak i tebe uputio kad si prvi put pitao za njih!!!
                      NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• mupe
                        CBC Senator XXL
                        • 05.10.2006
                        • 822
                        • bg
                        • Laguna 3 GT 2.0T 205

^^ Tj. citirao si moj post sa objašnjenjem koji je preuzet sa hrvatskog renault foruma.

@plocica - Ako ti je neki majstor sa dijagnostikom rekao da greške nisu zabeležene (što ne bi trebalo da može da se dogodi), trebalo je njega i da pitaš šta znače kodovi u test modu. Ponavljanje istog pitanja ovde je stvarno besmisleno.

@dejanilic - Pogledaj par strana unazad pa ćeš videti da ta nivelacija uopšte nije automatska nivelacija.

Comment

• markofpi
                          CBC Senator XXL
                          • 27.07.2006
                          • 1552
                          • Bezanijska Kosa

Desava mi se kad pritiskam pedalu kvacila pa negde pri kraju hoda nesto kao da cvili i skripuce...ne znam kako drugacije da opisem. Znam da dok sam vozio juga kad god pocnu takvi simptomi ja podmazem zajlu i oni nestanu. Kako je kod Lagune i sta je u pitanju posto nema sajlu ne znam. Inace ovaj simptom imam od kad sam uzeo auto ali eto nikako da se setim da pitam jer mi u voznji to ne smeta u smislu da utice na rad motora, voznju i sl., jedino sto taj zvuk iritira. Zna li neko sta moze biti problem i kako ga se resiti!?

Comment

• mupe
                            CBC Senator XXL
                            • 05.10.2006
                            • 822
                            • bg
                            • Laguna 3 GT 2.0T 205

Da li ti se čini da taj zvuk dolazi od pedale ili sa nekog drugog mesta? Ako je sa pedale, probaj da malo podmažeš pokretne elemente, tamo gde se dodiruju sa fiksiranim.

Comment

• markofpi
                              CBC Senator XXL
                              • 27.07.2006
                              • 1552
                              • Bezanijska Kosa

Bas sa pedale tj. ispod gaznog dela. Ok, probacu, samo jel neko imao slicne simptome i cime to podmazati!?

Comment

• Guru
                                CBC Član
                                • 15.01.2010
                                • 57
                                • NIS

Za podmazivanje slicnih stvari ja koristim ulje za servo. Do sada nisam imao problema, cak odlicno iskustvo.
                                Poz

Comment

Working...
                                X