RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • rmilenko
    CBC Član
    • 05.01.2010
    • 42
    • Novi Sad

Re: RENAULT Laguna II 1.9 dCi-iskustva i kvarovi

Sta znaci sledece:

Upaljena lampica sa crvenim STOP ispod obrtomera i ispod brojaca kilometara je ispisano crvenim slovima:
    "PANNE DE
    L'INJECTION:
    ARRETER LE
    MOTEUR"

Tj., sta je moguci kvar/kvarovi?

Napominjem da je akumulator slab (morao sam da upalim kola pomocu booster-a).

Da li smem auto da odvezem u servis? Ili da ga natovarim na slep-kamion i tako odnesem u servis?
    Pozdrav,
    Milenko.

Comment

• Laguna 2002
      CBC Senator
      • 13.12.2009
      • 297
      • Bačka Palanka

Originally posted by cikajowa
      Laguna 2002@ To dugme ne sija ako koristis heand free karticu, bar je tako meni..sija samo kada ubacim karticu i tako palim auto
      Kod mene handfree opcija samo otključava i zaključava auto, a za paljenje i dalje moram da je ubacim u slot za karticu. Da li je to normalno ? Kod kolege sam gledao da on i pali auto sa karticom u džepu, do duše u pitanju je 2005.godište.
      Još me interesuje ona mala sijalica u dnu START tastera, ne svetli nikad, koliko je komplikovana zamena i koliko košta ?

Comment

• mupe
        CBC Senator XXL
        • 05.10.2006
        • 822
        • bg
        • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by rmilenko
        Upaljena lampica sa crvenim STOP ispod obrtomera i ispod brojaca kilometara je ispisano crvenim slovima:
        "PANNE DE
        L'INJECTION:
        ARRETER LE
        MOTEUR"
        Tj., sta je moguci kvar/kvarovi?
        Kvar na ubrizgavanju. Zaustavi motor.

Ja bih ga poslušao i ne bih vozio tako... Ti proceni.

Comment

• cikajowa
          CBC Veteran
          • 12.11.2009
          • 153
          • svugde

Laguna 2002@
          Mislim da nije normalno da sluzi samo za otljucavanje i zakljucavanje, kod mene sluzi i ja startovanje motora i ne svetli mi ni ta lampica ni dugme start. Doduse i moj je 2006 godise
          Laguna 2 ph2 , 2006 1.9DCI Lux Privileg

Comment

• lancia_k
            CBC Član
            • 09.01.2010
            • 78
            • Sombor

@ Chubbs
            Isto kao sto sam ga i ja prolazio. ja na svakom autu izvadim katalizator i nikada nisam imao problema na tehnickom. kako Yugo i ostali auti koji nemaju katalizator prolaze tehnicki? Ne bih da lupetam, ali mislim da nasa drzava nema jasno definisan zakon o emisiji izduvnih gasova i klasiranje po euro normama. Znam da je u Nemackoj princip - sto "zagadjeniji" auto - to veca cena registracije. Znas i sam da kod nas nije tako. Ispravi me ako gresim.

@ markofpi

Svaki katalizator u sebi sadrzi izvesnu kolicinu zlata, platine i rodijuma. Nema veze sto je katalizator star i iskoriscen jer on i dalje u sebi sadrzi te plemenite metale. Dakle on nakon sto izgubi svoju stvarnu namenu ( "ciscenje" izduvnih gasova) uvek moze da se uvalja nekom kujundziji
            salim se... Svako ko ima auspuh servis ce vrlo rado da ti otkupi katalizator po ceni od 30 do 50 eura (bar je tako u Somboru).
            Niti je ko auto od gasa satrao, niti zenu od k**** ubio

Comment

• lancia_k
              CBC Član
              • 09.01.2010
              • 78
              • Sombor

Originally posted by CDanijel76
              i jos jedno pitanje bih imao :
              da li radio u laguni (fabricki ) moze da se zameni sa nekim drugim a da ostane recimo upravljanje sa volana i ispis stanica na velikoj navigaciji 9jednostavno receno da sve funkcionise kao sto i sad radi ali sa nekim drugim radiom)
              i ako ima takav koji je? marka tip ....????
              hvala
              Za jednu marku znam da sigurno moze. To je Sony. Svaki Sony poseduje dodatni uredjaj za multifunkcionalne volane i displeje. To je neki adapter koji se kaci na audio instalaciju vozila i na radio, kad se to sve spoji, on se ugura u kuciste i ne zauzima puno mesta i ne pravi nikakve probleme kasnije. Nije ni skupo preterano. Moj drugar je za lagunu II kupio taj komplet i izasao ga je 15 000 dinara. Za 15 crvenih je dobio vrlo dobar sony cd+mp3+usb izlaz i taj adapter u paketu. I sve savrseno radi: i displej i mf volan

Comment

• cale
                CBC Senator
                • 22.03.2009
                • 297
                • Backa Topola

Originally posted by Laguna 2002

Kod mene handfree opcija samo otključava i zaključava auto, a za paljenje i dalje moram da je ubacim u slot za karticu. Da li je to normalno ?
                Još me interesuje ona mala sijalica u dnu START tastera, ne svetli nikad, koliko je komplikovana zamena i koliko košta ?
                Kod laguna II tek od restiizovane verzije {mislim da je od 2004 ili 2005} verzije moze da se pali bez kartice u slotu. Ona mala sijalica moze da se zameni ako nadjes odgovarajucu, kod nas tesko da se moze naci, a u servisu menjaju celo START dugme a to je dosta skupo. Ja sam uspeo da izvadim dugme i dodjem do sijalice, ali novu sijalicu nisam nasao. Sijalicu sam nasao u Engleskoj, ali je jos nisam narucio, nadajuci se da cu je naci kod nas. Negde na forumu sam procitao da takvih sijalica ima po radio klubovima, ali kod mene nema nijedan. Pogledaj da li kod tebe ima neki klub pa proveri , ako nadjes javi i meni! Evo ovde sam postavio post u vezi sjalice.
                viewtopic.php?f=129&t=1718&start=125
                NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• markofpi
                  CBC Senator XXL
                  • 27.07.2006
                  • 1552
                  • Bezanijska Kosa

Ni kod mene ne radi ta zelena diodica u start tasteru ali mi to ne smeta....koliko vidim na vecini Laguna ne radi. Takodje paljenje bez kartice i handsfree otkljucavanje i zakljucavanje nisam probao jer imam alarm, a i ne osecam da mi to toliko smeta. ista prica za zelenu diodu, ne svetli, pa sta sad....
                  Kad smo vec kod handsfree-a, moze li neko da kaze kako se to podesava i aktivira/deaktivira?

@lancia_k
                  Hvala na odgovoru, ako budem menjao katalizator bar ce me izaci jeftinije jer cu ovaj stari da prodam!

Comment

• cale
                    CBC Senator
                    • 22.03.2009
                    • 297
                    • Backa Topola

To nije dioda , nego sijalica sa vlaknom. ali jako mala. Hands free se aktivira lako,evo ti i uputstvo:
                    NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• Chubbs
                      Everybody lies
                      • 29.01.2006
                      • 5807
                      • Novi Sad
                      • Audi A6 1.8T

@lancia

mislim da to jos nije tacno definisano, ali svakako ce biti proveravanja. bice ok ako bude tako kao sto ti kazes, koliko zagadjuje toliko placas, ali sta ako bude, tvoj auto fabricki zadovoljava euroX normu i ispusta toliko i toliko necega na auspuh, ako pusta vise, ne zadovoljava pa ni ne moze da prodje tehnicki.

nemam dovoljno znanja i podataka za diskusiju, pa je necemo ovde siriti na tu temu, ali u svakom slucaju, ja ne bih skidao katalizator ukoliko nije ostecen ili zapusen i ne pravi probleme.
                      You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                      Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                      Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• gogi11
                        CBC Senator XXL
                        • 26.10.2009
                        • 790
                        • Sever Srbije - Novi Sad

I ja se pridruzujem ekipi kojoj ne radi dioda na strat dugmetu ne radi pa sta ...

Comment

• lancia_k
                          CBC Član
                          • 09.01.2010
                          • 78
                          • Sombor

Slazem se Chubbs
                          ZA SVE LJUDE KOJI IMAJU PROBLEM S KATALIZATOROM a ne daje im se novac za novi i ne zele da ga vade napolje!!
                          Naime plemeniti metali u katalizatoru nikad ne mogu da oslabe i samim tim ne gube svoje svojstvo. Ukoliko vam zacepi katalizator, to je samo zato sto su se sitne resetkice na ulazu zapusile od cadji i ostalih "prljavstina", te nema dovoljnog protoka gasova
                          Moj matori vozi Mercedes w211 320 cdi. Njemu su u servisu u Backom Petrovcu problem zacepljenja resili tako sto su skinuli postojeci katalizator i malom burgijom probusili par rupica na nekim odredjenim mestima. Kad su mu kontrolisali izduvne gasove, zagadjenje nije preslo dozvoljene granice. Posle toga, sa tim autom je napravljeno jos 90 000 do danas i problem sa katalizatorom se nikada nije pojavio, nije se povecala potrosnja, nije bilo nezeljenih pojava....
                          Triaska Jan, gazda servisa u B.P. je rekao da je menjanje katalizatora nepotrebno, i da je to samo nacin da se ljudima otmu pare u servisima.
                          Ova procedura je univerzalna za sve tipove auta sa katalizatorima

Comment

• lancia_k
                            CBC Član
                            • 09.01.2010
                            • 78
                            • Sombor

Ni meni ne radi START STOP dioda
                            Daj da napravimo neki klub ljubitelja crknute diode

Comment

• lancia_k
                              CBC Član
                              • 09.01.2010
                              • 78
                              • Sombor

Originally posted by markofpi
                              Kad smo vec kod handsfree-a, moze li neko da kaze kako se to podesava i aktivira/deaktivira?

@lancia_k
                              Hvala na odgovoru, ako budem menjao katalizator bar ce me izaci jeftinije jer cu ovaj stari da prodam!
                              Neces se puno usreciti prodajom starog katalizatora, posto se cene novih krecu od 150 pa sve do 900 eura. Ali dobro, imaces za ruke, a mozda ti ostane za kafu i cigare kad prodas stari
                              Sto se tice handsfree-a
                              Moras da imas onu karticu sa dugmetom LOCK+AUTO i naravno senzore na vratima.
                              Handsfree se aktivira tako sto dugme L+A drzis dok se ne ugasi crvena diodica na kartici.
                              Jako je bitno da ti kartica bude u dzepu a ne u ruci kada se udaljujes od auta! Ukoliko je drzis u ruci, u velikoj vecini slucajeva auto nece da se zakljuca kada se udaljujes. Znaci karticu u dzep - i od 100 pokusaja on ce se 100 puta zakljucati. za otkljucavanje je dovoljno da normalno stavis ruku na bilo koju bravu (radi i na gepeku) i on odradi posao. Ne moras vaditi karticu iz dzepa.
                              Pridrzavaj se ovih uputstava jer sam ja imao problem sa zakljucavanjem iz razloga sto sam drzao karticu u ruci (dok mi neko pametniji nije objasnio )
                              Inace ova opcija jako lepo radi, i pokrivena je iz svih mogucih uglova: napred, pozadi, sa strana....
                              Ja moju karticu vise ni ne dodirujem

Kada se auto zakljuca preko Hfree-a, zmigavci u vratima svetle neprekidno oko 10 sekundi. Lepo izgleda nocu Takodje auto preko sirene daje dva kratka zvucna signala da je zakljucan.

Comment

• lancia_k
                                CBC Član
                                • 09.01.2010
                                • 78
                                • Sombor

@ Cale

http://www.deltad.co.yu/v3/index.php?op ... &Itemid=24

Ovde ima veliki izbor sijalica

www.kelco.rs/katalog/
                                i ovde

Comment

Working...
                                X