RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Krema
    CBC Član
    • 26.04.2010
    • 77
    • Novi Beograd
    • Laguna II 1.9 dCi

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Meni stoji taj kod u knjizici od radija. Na pretposlednjoj strani stoji nalepnica zalepljena na kojoj je kod.

Comment

• igogitar
      CBC Član
      • 14.07.2010
      • 93
      • R.Srpska,Gradiška

Originally posted by max3m87
      e ljudi stara tema al nema veze moze li neko da mi prevede ovo

i ovo ispod renault

Gdje se nalaze ove naljepnice?

Comment

• igogitar
        CBC Član
        • 14.07.2010
        • 93
        • R.Srpska,Gradiška

Originally posted by gogi11
        Jel to bila preporuka majstora ili si se ti odlucio za ne bas divnu topramovu zbog finansija ??
        Pa kazu da su ugradili vec nekoliko takvih i da se jos niko nije zalio(vec 1 godinu radi na njihovoj sluzbenoj laguni) pa sam se zbog finansija odlucio za tu.

Comment

• gogi11
          CBC Senator XXL
          • 26.10.2009
          • 790
          • Sever Srbije - Novi Sad

Evo bas uzeh moju servisnu knjizicu i racune pa me bas interesovalo koliko to kosta odrzavanje jednog auta u Iatly u ovlascenom servisu pa recimo :

Na italijanskom : na srpskom : cena :

alzavetro **** Podizac prozora komada 1 195.57e

candela acc 4x Svecica 4 kom 32,40e

filtro abitacolo filter kabine 28,68e

filtro oilo filter ulja 11,22e

evolution SXR 5v40 5x ulje 5l 65,58e

sistemazione e controllo 2x nije mi jasno sta je 64,00e

manutenzione generale 1,7x u bukvalnom prevodu Opšte održavanje 52,70e (31e x1,7) ala su tacni zabari

capteur pedale ac mislim da je elektronska papucica gasa 105.64e

centralina kompjuterska jedinica 538.56e (manodopera ili ti ruke za ovaj posao dodatnih 120,00e )

MICHELIN ENERGY 5x nove gume 5 komada 920.00e i jos uvek kao nove a pogotovo rezervna stavljene gume i auto prodat za par meseci meni

....itd itd .
          Eto to su samo neki (pojedinacni) podatci uzeti sa racuna (u mnozini napisano) koje sam dobio uz servisnu knjizicu sa svim pecatima i fiskalnim racunima ... tako da mozemo malo da demantujemo poneke da su "zabari" losi u odrzavanju auta ili da to u opste ne rade dakle ne treba generalizovati .
          Kod mene je ovakva situacija a znam jos par drugara koji su kupili na istom mestu auto i takodje su dobili dosta toga od odrzavanja (servisna racuni...) uz to sam i vecinu ovih stvari koje su navedene pogotovo u servisnoj proverio u bazi podataka tako da i to ne treba generazlizovati posto je u mom slucaju i to bilo moguce (naravno pre svega zahvaljujuci majstor Slobi koji se bas zalozio da mi sve to isproverava u njegovoj firmi).
          Cilj mi je bio i da malo uporedimo neke cene odrzavanja ovde kod nas pa ako neko ima nekih podataka neka doda .

Reno alguna 1,8 16v 2001 .
          auto odrzavan u : RENOASISTANCE s.r.l. 61.000 PESARO - Via Toscana ...

Comment

• mobbdeepqb
            CBC Senator XXL
            • 19.07.2009
            • 383
            • beograd

Jutros upalio klimu,radila ok nekih 10 min i onda sa desne strane pocela da duva vruc vazduh,a sa leve mlak.... Zna neko sta bi moglo da bude...

Comment

• Krema
              CBC Član
              • 26.04.2010
              • 77
              • Novi Beograd
              • Laguna II 1.9 dCi

Da li neko moze da mi pomogne da mi kaze na kojoj stranici je uputstvo za popravku (lepljenje) one plastikice u slotu gde se stavlja kartica. Danas sam primetio da mi auto pali kad drzis dugme a ne kao ranije kad pritisnes i pustis. Moze i to uputstvo ponovo da se okaci ako nije problem.
              Pregledao sam do sada 40-50 stranica i vec sam se smorio zesce. Hvala puno.

Comment

• Isidor
                CBC Početnik
                • 23.11.2009
                • 4
                • Smederevo

Pozdrav, ako neko moye da mi pomogne bilo bi lepo. Imam Lagunu 2 diyela i yamenio sam filter goriva, tj. samo uloyak u kucustu. Kada upalim auto nece da dobro prima gas dok neodstoji na leru 1-2 min, a onda proradi i vozi se normalno. Kada ugasim auto i upalim, neyavisno od vremena kada, opet isto.
                Pumpao sam onom pumpicom, iybacivao vaydu, ali nista. Ako neko je imao takav problem, moye javiti

Comment

• Krema
                  CBC Član
                  • 26.04.2010
                  • 77
                  • Novi Beograd
                  • Laguna II 1.9 dCi

Jutros sam bio bolje volje i imao sam vise strpljenja i nasao sam uputstvo za popravku citaca kartice (da vam auto pali samo kad pritisnete start dugme, ne morate da ga drzite). Da ne biste trazili kao ja evo stavicu ponovo link za download:
                  http://rapidshare.com/files/305422377/P ... una_II.doc

Comment

• Laguna GT techno
                    CBC Član
                    • 21.06.2010
                    • 35
                    • Beograd

Mobbdeepqb,meni se jednom desilo,nesto slicno.Kad sam krenuo na put,na bordu mi je pisalo da je akumulator prazan,cim sam izaso iz ulice ,odjednom mi nestade servo,ali se brzo povratio,nakon toga klima je pocela da duva toplo,a nakon 1-2 min. je izduvavala vreo vazduh,moralo sam da je iskljucim.Tokom voznje mi je ponovo nestao servo,i morao sam da stanem da kupim akumulator,ali kad sam zagledao malo bolje,video sam da mi je puk'o kais,sreca da sam brzo pronaso majstora,i reko mi je da kais nije puko sam od sebe,vec je proslajfovala neka "radilica" 10000din. ,nisam siguran kako se zove... ,i ona je presekla kais...,zato pogledaj da li ti je kais uredu...Pozdrav!

Comment

• mobbdeepqb
                      CBC Senator XXL
                      • 19.07.2009
                      • 383
                      • beograd

ne bi rekao da je to,svi kaisevi zamenjeni pre 5 000 km,ai ko zna pogledacu.U svakom slucaju hvala.Mozda mi samo treba dopuna freona..izgleda da ga nema vise uopste

Comment

• Laguna GT techno
                        CBC Član
                        • 21.06.2010
                        • 35
                        • Beograd

Zna li neko kako da ukljucim parking senzore?Pozdrav!

Comment

• mobbdeepqb
                          CBC Senator XXL
                          • 19.07.2009
                          • 383
                          • beograd

kako mislis da ih ukljucis...ako ti ne rade kada ubacis u rikverc,cuje se bip,onda tu nesto ne valja

Comment

• Laguna GT techno
                            CBC Član
                            • 21.06.2010
                            • 35
                            • Beograd

Meni se ne cuju,jednom sam se priblizio 5cm do zandinjere i nista ,a za sta sluzi ovaj taster?Pozdrav!

Comment

• savke
                              CBC Senator XXL
                              • 14.02.2006
                              • 575
                              • Novi Sad, Temerin
                              • Laguna 2 ph2, Golf 3

Sto se parking senzora tice, znaci postoji taster za iskljucivanje sa leve strane. Moze da se iskljuci privremeno pritiskom na taster i tada sija crvena lampica na prekidacu. Ostaje iskljucen sve dok prvi put ne ugasis auto. Prilikom sledeceg startovanja senzori su opet aktivni. Ako se drzi famoznih 5 sekindi tada se iskljucuje i ostaje iskljucen dok ga ponovo prekidacem ne aktiviras. Mozda su tebi tako iskljuceni. Naravno aktivni su samo kada se rucica menjaca prebaci u rikverc i tada se cuje kratko bip, a ako je tu prepreka onda se cuju bipovi sa pauzom koja zavisi od razdaljine.

Naravno postoji mogucnost da su senzori zbog nekog kvara iskljuceni preko dijagnostike....

Originally posted by Laguna GT techno
                              ......sreca da sam brzo pronaso majstora,i reko mi je da kais nije puko sam od sebe,vec je proslajfovala neka "radilica" 10000din. ,nisam siguran kako se zove... ,i ona je presekla kais...,zato pogledaj da li ti je kais uredu...Pozdrav!
                              To je remenica na radilici. Posto je sa fiberom vremenom se trosi i dodje joj vreme za zamenu.
                              Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• Laguna GT techno
                                CBC Član
                                • 21.06.2010
                                • 35
                                • Beograd

Hvala za odgovor,mozda je glupo ovo pitanje,meni ne rade zadnja bela svetla kad ubacim u rikverc,pa da ne rade mozda zbog toga...?Pozdrav!

Comment

Working...
                                X