RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • savke
    CBC Senator XXL
    • 14.02.2006
    • 575
    • Novi Sad, Temerin
    • Laguna 2 ph2, Golf 3

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Ako kazes da imas tri kartice, moguce je da je zbog kvara na jednoj od prve dve, narucena treca a da nikad nije uparena sa autom. Bojim se da ovde moras prvo da odes u neki servis da ti na fabrickoj dijagnostici provere sta je povezano sa autom (dve ili tri kartice) i sta ti je ukljuceno od opcija.

Inace na ovoj kartici sto ti ne radi zakljucavanje je verovatno problem u tasteru na kartici. O tome je bilo bas dobrih objasnjenja u predhodnim postovima, samo se moras potruditi da ih pronadjes.

Pozdrav!
    Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• gokkon
      CBC Član
      • 31.01.2010
      • 63
      • Subotica
      • Renault Laguna II 1.9 dCi

Originally posted by borislavpet
      ugasi caps lock

pozdrav ljudi dobre volje.imam lagunu 2 1,8 16v iz 2002.godine i naravno problem sa karticom.jedna kartica mi radi ispravno i imam ona tri dugmeta otljucaj,auto lock i zakljucaj.druga kartica ima sve isto samo sto sa njom mogu da otkljucam auto,upalim ali nemogu da zakljucam.imam one senzore na vratima ali nikada mi to nije radilo(automatsko zakljucavanje i otkljucavanje)ili ja to neznam da koristim.treca kartica ima sve isto samo sa njom nemogu nista da radim.ako je neko imao ovakve probleme molim vas da mi pomognete posto su ovi iz servisa kao lesinari samo donesi auto pa da te oderemo.pozdrav iz bajmoka
      Ja kako znam samo dve kartice mogu raditi sa jednim kolima... ispravite me ako gresim.
      Inace, moja kartica sa tri tastera je pocela da crkava, posto isto mogu da otkljucam, upalim, ali ne i da zakljucam. Taster sigurno nije, jer kad pritisnem dugme, trepne, tako da taster sto posto radi samo kao da ne prepozna Ima neko ideju? ili da posetim servis?

Comment

• savke
        CBC Senator XXL
        • 14.02.2006
        • 575
        • Novi Sad, Temerin
        • Laguna 2 ph2, Golf 3

U uputstvu (makar za fazu 2) stoji
        "You can use up to four RENAULT
        Cards per vehicle."

Takodje mislim da sam na dijagnostici video da mi je od 4 moguce aktivno dve kartice.

Comment

• budza1992
          CBC Početnik
          • 11.05.2010
          • 5
          • Nis

poz svima
          zna li neko zbog cega mi na temponatu pise "sensor defect"
          tacnije kada ga upalim na ekranu kad odradi test pise sensor defect. zna li neko u cemu je stvar i da li je neko imao slicno iskustvo?

Comment

• djera
            CBC Član
            • 13.05.2008
            • 27
            • DOBOJ

Vezano za kartice imao sam određenih iskustava.
            Samo jedna hands free kartica (sa tri dugmeta) može biti aktivna u isto vrijeme odnosno obavljati hands free funkciju (infromacija iz servisa).
            Što se tiče funkcije hands free ta kartica je poprilično osjetljive. Ja sam zbog toga morao i da naručim novu. U suštini naizgled kartice je izgledala kao nova, međutim oni tvrde da je od pada ili nekakvog udarca (recimo ključevi i kartica zajedno u džepu ili torbici) ona oštećena i da ne može da ima hands free funkciju. Koliko ja znam ona nema identične mikroprekidače na tastrerima kao obična kartica.

Mada ja imam sada upitnik jer kako reče Borislav kod njega su dvije hands free kartice u funkciji u smislu otključavanja auta a mene su u servisu ubijedili da to nije moguće.
            Što se tiče broja kartica mislim da četiri kartice mogu biti aktivne u isto vrijeme (4 obične ili 1 hands free i 3 obične).

U svakom slučaju mislim da je dijagnostika najbolje rješenje.

Comment

• savidsi
              CBC Član
              • 12.01.2010
              • 90
              • km

cikajowa, nisam uspeo da nadjem za twinga na hrvatskom.
              Samo da javim resio sam problem vazdusnog jastuka. Kao sto se i vidi na slici koju sam okacio na prethodnoj strani konektor R297 je pravio problem "losi kontakti", u pitanju je manji konektor i nalazi se u podu kod zadnjih vrata, dovoljno je skinuti plastiku sa praga i tu je. Konektor nisam eliminisao vec samo ocistio mada je na oko i bio cist. Ako opet bude pravio problem lemim zicu za zicu.
              Pozdrav

Comment

• savke
                CBC Senator XXL
                • 14.02.2006
                • 575
                • Novi Sad, Temerin
                • Laguna 2 ph2, Golf 3

Ma mojoj laguni (faza 2) imam dve hands-free kartice i obe su potpuno aktivne. Znaci na obe mi radi hands-free funkcija.

Recimo supruga vozi sa svojom karticom, udalji se od auta i on se zakljuca. Kada pridjem autu sa mojom karticom i zavucem ruku u brvu, hands-free radi i otkljuca vrata i odmah pocinje da mi pomera sediste i retrovizore na poziciju na kojoj sam ih ja memorisao sa svojom karticom. Dok ja otvorim vrata, sediste mi je vec na mestu.

Comment

• djera
                  CBC Član
                  • 13.05.2008
                  • 27
                  • DOBOJ

Moja iskustva su vezana za Laguna II phase 1. Vjerovatno da postoji razlika, a možda i ovi u servisu samo pričaju priče.

Comment

• max3m87
                    CBC Senator XXL
                    • 17.05.2010
                    • 531
                    • Beograd
                    • Renault LagunaII 1.8 16v

Cao ljudi, zanima me jel neko moze da mi kaze sta od opcija ima, postoji, neka fora, ne bitno sa retrovizorima bilo cim... sve sto laguna II ph 1 moze da ima...

Comment

• jao_milunka
                      CBC Početnik
                      • 28.04.2010
                      • 6

Originally posted by markofpi
                      Originally posted by rilazi
                      Poz svima jos jednom,

Od juce mi se pojavio problem u mojoj Laguni 2 dci 1.9 2001 god. Primetio sam da kad krenem sa 1 ili drugom brzinom pocinje da secka, kao da ima prekid u struju ili tako nesto, al traje manje od 1 sec i ne oseca sa na vecim brzinama. Proverio na komp, sve je OK i nema gresaka. Proverili su majstori ali ne mogu da ustanove sta je u pitanju.

Potrebna mi je vasa pomoc,

Hvala,
                      Mislim da imamo slicne simptome. Meni se cesce javlja i 1. a nesto redje u 2. brzini. Otprilike negde na 1700-1800 obrtaja, valjda kad pali turbinu. U vecini slucajeva kad polako krenem u penzionerski ubrzavam desi se da stucne. Sto je najgore suvozac i putnici to ni ne primecuju ali ja osetim. E sad posto sam turbinu remontovao sumnjam na egr i dizne ali to cu videti kad odem na mali servis. Do tada dok nesto u medjuvremenu ne upali kao upozorenje sipam i vozim. Inace auto se najnormalnije ponasa, vuce dobro, trosi kao i svaka Laguna itd. Ako resis problem javi sta je bilo u pitanju
                      Markofp ja imam isti problem od tebe sam saznao da nije zbog turbine posto si se remontovao, a ja cu ti reci da ne menjas dizne posto sam ih ja promenuo i auto se ponasao isto (a dizne nisu bas jeftine da bi probao da li je samo to )PROVERI DIZNE zbog ubtrizgavanja da ti ne bi nanele vecu stetu ali taj blagi trzaj se nece promeniti.Ja sam posle zamenjenih dizni skinuo katalizator izvadio sve iz nejga i posle toga vozio auto 50 km na nekih 3500 obrtaja i cini mi se da je taj trzaj nestao ostalo mi je jos da proverim erg ventil i da ocistim interkuler i obavezno su mi rekli da ocistim cevi sto podmazuju turbinu one jaku uticu na vek trajanja turbine i cuvaju je Nadam se da sam pomogao cisto da ne kupujes dizne ako ne moras pozz

Comment

• markofpi
                        CBC Senator XXL
                        • 27.07.2006
                        • 1552
                        • Bezanijska Kosa

Hvala na odgovoru! U principu se prvo cisti egr, posle dizne (samo ciscenje), pa kat i tako redom dok se problem ne otkloni.

Comment

• Srdjan
                          CBC Senator XXL
                          • 30.09.2004
                          • 2416
                          • Bajina Basta/Beograd

Pitanje za vlasnike Lagune 2. Sta koristite od zastite za vozilo, buduci da su se "pozajmljivaci" modenizovali, pa mogu da oteraju svakog Renaulta sa karticom?
                          Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• SerbianHero
                            CBC Senator
                            • 10.10.2009
                            • 259
                            • Beograd

Kapiram da ako ti se pozajmljivac nameraci na auto, nema pomoci ali ako mu znatno otezas posao sa nekim dobrim alarmom ,zederom, kadzom, da ce mu biti lakse da nadje laksi plen(vozilo koje te zastite nema)

Comment

• Krema
                              CBC Član
                              • 26.04.2010
                              • 77
                              • Novi Beograd
                              • Laguna II 1.9 dCi

Ja koristim Zeder.

Comment

• rilazi
                                CBC Član
                                • 09.06.2008
                                • 25
                                • Presevo

Originally posted by jao_milunka
                                Originally posted by markofpi
                                Originally posted by rilazi
                                Poz svima jos jednom,

Od juce mi se pojavio problem u mojoj Laguni 2 dci 1.9 2001 god. Primetio sam da kad krenem sa 1 ili drugom brzinom pocinje da secka, kao da ima prekid u struju ili tako nesto, al traje manje od 1 sec i ne oseca sa na vecim brzinama. Proverio na komp, sve je OK i nema gresaka. Proverili su majstori ali ne mogu da ustanove sta je u pitanju.

Potrebna mi je vasa pomoc,

Hvala,
                                Mislim da imamo slicne simptome. Meni se cesce javlja i 1. a nesto redje u 2. brzini. Otprilike negde na 1700-1800 obrtaja, valjda kad pali turbinu. U vecini slucajeva kad polako krenem u penzionerski ubrzavam desi se da stucne. Sto je najgore suvozac i putnici to ni ne primecuju ali ja osetim. E sad posto sam turbinu remontovao sumnjam na egr i dizne ali to cu videti kad odem na mali servis. Do tada dok nesto u medjuvremenu ne upali kao upozorenje sipam i vozim. Inace auto se najnormalnije ponasa, vuce dobro, trosi kao i svaka Laguna itd. Ako resis problem javi sta je bilo u pitanju
                                Markofp ja imam isti problem od tebe sam saznao da nije zbog turbine posto si se remontovao, a ja cu ti reci da ne menjas dizne posto sam ih ja promenuo i auto se ponasao isto (a dizne nisu bas jeftine da bi probao da li je samo to )PROVERI DIZNE zbog ubtrizgavanja da ti ne bi nanele vecu stetu ali taj blagi trzaj se nece promeniti.Ja sam posle zamenjenih dizni skinuo katalizator izvadio sve iz nejga i posle toga vozio auto 50 km na nekih 3500 obrtaja i cini mi se da je taj trzaj nestao ostalo mi je jos da proverim erg ventil i da ocistim interkuler i obavezno su mi rekli da ocistim cevi sto podmazuju turbinu one jaku uticu na vek trajanja turbine i cuvaju je Nadam se da sam pomogao cisto da ne kupujes dizne ako ne moras pozz
                                Kod mene posle zamene nafte koju sam kupio u Makedoniji sa onom na MOL pumpi uz jedan Wyn cistaca koji sam kupio takodje u MOL nestali takvi simptomi vec 3 dana. Iako posle zamene nafte jos sam imao takve simptome bar 300km i sad je sve OK. Mislim da je do nafte sve, ali javicu ako se jos nesto desava.

Inace sam pre toga cistio EGR i proverio na Comp, sve je OK osim sto ima devijaciju, koja se javila na Compu iz pocetka, a sada sam presao 20 hiljada i nista. JOs mi je preostao da cistim i katalizator jer mi auto dosta dimi kad punim gas.
                                Poz

Comment

Working...
                                X