RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mupe
    CBC Senator XXL
    • 05.10.2006
    • 822
    • bg
    • Laguna 3 GT 2.0T 205

Re: RENAULT Laguna II 1.9 dCi 120 KS - kakva su vasa isustva ?

Meni se ta lampica nije nikad palila, a prošle jeseni samo odjednom nisam mogao da upalim auto... doduše, nakon dužeg sedenja u njemu sa puštenom muzikom... Indikator na akumulatoru je bio zelen, sve do tog trenutka kad više nije mogao da upali.

Pretpostavljam da je akumulator na kraju svog radnog veka, posebno ako je to onaj koji je fabrički ugrađen. Inače, napon na akumulatoru možeš da vidiš u onom expert meniju navigacije, tako da tu možeš i da proveriš da li puni kako treba.

Comment

• markofpi
      CBC Senator XXL
      • 27.07.2006
      • 1552
      • Bezanijska Kosa

Pogledacu to za expert menu pa javljam sta pise. Sad se setih da sam imao neku prijavljenu gresku za koju niko nije znao sta je pa je evo ponavljam:

Kada sam usao u Extended menu i poceo da radim one testove iz radoznalosti, mislim u Bus testu (nisam siguran dal se ovako zove) izmedjuostalog pojavila mi se kao neka greska, konkretno IIC:Error!! Sta to znaci!?

Comment

• markofpi
        CBC Senator XXL
        • 27.07.2006
        • 1552
        • Bezanijska Kosa

Anyone!??

Comment

• mupe
          CBC Senator XXL
          • 05.10.2006
          • 822
          • bg
          • Laguna 3 GT 2.0T 205

Nemam pojma šta to znači. Na kom testu ti je to napisao? Da li si pogledao napon akumulatora sa i bez rada motora?

Comment

• markofpi
            CBC Senator XXL
            • 27.07.2006
            • 1552
            • Bezanijska Kosa

Javicu kasnije na kom tacno testu. E sad sto se tice onog upozorenja za akumulator...
            Juce sam otisao kod nekog lokalnog elektricara na Nbg-u, pitao jer moze da proveri kako se puni akumulator tj. da li je punjenje dobro, rekao da moze i krenusno tako u proveru. Pre nego sto sam otisao kod elektricara, odmah po startovanju motora proverio sam napon akumulatora preko Expert menu-a i pisalo je 15V. Elektricar je kasnije za kleme (ne skidajuci ih sa akumulatora) prikacio onaj uredjaj za koji nikako da se setim kako se zove ali moze da meri voltazu, amperazu, otpor i sta sve ne. Sve je bilo ok, par puta mi je rekao da dodam gas da vidi da li se tu nesto menja i navodno i to je ok. Onda sam ugasio auto i ukljucio duga svetla na jedno 1-2min, pa sa ukljucenim svetlima upalio. I tada je po njegovim recima sve bilo ok, a ja sam neposredno posle startovanja motora sa ukljucenim svetlima opet uradio test i pisalo je 12.6V. Posle otprilike minut rada na leru napon se popeo na 14V. Na kraju, zakljucak elektricara je da je punjenje dobro, a greska koju prijavljuje jeste da sam ga za kratak vremenski period opteretio pa je eto kao to uzrok.
            Po mom licnom misljenju to ne bi trebalo da se desava ali receno mi je da ne moram da menjam akumulator jos vec kad vise ne bude hteo da pali.

Comment

• Car
              CBC Senator XXL
              • 07.07.2005
              • 900
              • Beograd

Tad kad ne bude hteo da pali ima da te ostavi negde kad se najmanje budes nadao. Moj je palio odlicno (sto je i normalno za common rail), a onda jednog jutra nije imao snage ni da zavergla. Moj ti je savet da menjas akumulator sto pre...

Comment

• markofpi
                CBC Senator XXL
                • 27.07.2006
                • 1552
                • Bezanijska Kosa

To mi je nekako najmanji problem....prvo treba malo ocistiti mesta odakle vuce masu eventualno jos neke moguce sitnice da bih bio siguran da mi je kupovina novog akumulatora poslednje resenje! Mada znam da si u pravu i najvise me plasi da me negde ne ostavi.

Comment

• felna
                  CBC Član
                  • 16.08.2009
                  • 18
                  • Bor
                  • Renault laguna II

Pozdrav drugari...evo i ja da se uključim malko u vašu raspravu...od pre 5 dana i ja sam postao vlasnik napomenutog auta u naslovu samo što je karavan. Više sam nego zadovoljan izgledom i očuvanošću...ono...sve je full i tako to...za sada ide ko blesav (pu, pu da ga ne ureknem), ali imah juče jako čudnu situaciju...odoh na pumpu i kažem onom liku da bu pljusne za dve tauzenke u rezervoar. U medjuvremenu, ja i ne gledam šta radi pumpadžija ja odoh na kasu i kažem za koliko sam rekao da mi sipa i tu gledam još par stvarčica. Završim ja sve platim, pumpaš kaže gotovo je i ja sednem, a da ,nisam rekao - ljupki nemački glas me je upozoravao da moram malko da ga natankam (a glas je samo takav, odma da je čovek ženi) i reših to odmah da učinim jer ovde neko rekao da se ne preporučuje vožnja na rezervi...elem...sednem ja i očekujem kazaljka da ode na gore kad ono mućak...opet se javlja ona riba i priča nešto u fazonu isto što i kada mi se prvi put pojavila pumpa na displeju. Ja krenem napravim krug malko po gradu, odem popijem kaficu...reko možda će da se namrčka kada ponovo nabijem karticu,,,kad mućak...ova riba ko da je zaljubljena u mene, ponovo me opominje za gorivo...ja popizdim i odem na pumpu i pitam onog lika da nije slučajno sipao gorivo u kombiju jednom koji je isto tada bio sa druge strane pumpe...mislim...glupo je al ajd ko radi taj i greši...al on kaže da sam prolupao kad ga to pitam i kaže mi da on sipa za još 500 dindži a ja da vidim da li se pomera kazaljka...i tako se dogovorimo kad, ona riba kao da je naslutila da ću da je prcam na neki način - ućuta se i kazaljka se pomerila iz čista mira bez da sam sipao još nafte. Eto, pa sad vi vidite šta je i kako je i da li neko zna o čemu se radi. I još jedna stvar me malko ****...prozor na suvozačevo mesto se otvara na kašičicu...svaki put moram da pustim dugme i da ga aktiviram i on se spusti nekih 5-10cm, tako je i prilikom podizanja. Šta mi je činiti u vezi toga? Ostalo je ok i jako sam zadovoljan. Pozdrav svima na listi...malko sam udavio za prvi put.

Comment

• mupe
                    CBC Senator XXL
                    • 05.10.2006
                    • 822
                    • bg
                    • Laguna 3 GT 2.0T 205

Da li si ugasio motor dok je sipano gorivo?

Comment

• felna
                      CBC Član
                      • 16.08.2009
                      • 18
                      • Bor
                      • Renault laguna II

...da...ugasio sam motor, ne sećam se samo da li sam izvadio karticu...ali napominjem da sam posle pumpe vozio nekih 2 km pa onda svratio na kaficu i posle toga sam ponovo upalio i ista prica...tek kada sam ponovo vozio nazad do pumpe opet da napunim i kada sam ugasio i ponovo upalio tek onda se kazaljka pomerila i nije bilo više upozorenja.

Comment

• felna
                        CBC Član
                        • 16.08.2009
                        • 18
                        • Bor
                        • Renault laguna II

ajd da probam ponovo...napisah ali nije prosao post...nemam pojma zasto... btw...motor sam ugasio ali se ne secam da li sam izvadio karticu, ali, kada sam upalio auto kazaljka nije mrdnula...odvezao sam se nekih 2 km, yadrzao sam se nekih pola sata i ponovo palim auto, ono ista prica. Odvezem se do pumpe ponovo 2 km i dogovorim se sa pumpadzijom da sipa a ja da gledam da li se pomera kazaljka. dok sam pricao sa njim auto je bio ugasen ali kartica je bila ubacena. Palim auto i onda se kazaljka pomera na gore i onda je bilo sve ok. eto to je to...cekacu sledeci put da vidim da li ce se isto ponoviti. ako neko nesto zna neka kaze.

Comment

• Car
                          CBC Senator XXL
                          • 07.07.2005
                          • 900
                          • Beograd

Originally posted by felna
                          prozor na suvozačevo mesto se otvara na kašičicu...svaki put moram da pustim dugme i da ga aktiviram i on se spusti nekih 5-10cm, tako je i prilikom podizanja. Šta mi je činiti u vezi toga? Ostalo je ok i jako sam zadovoljan. Pozdrav svima na listi...malko sam udavio za prvi put.
                          Znam da ovo radi na vozačevom prozoru, ne znam da li je slično i sa ostalim, ali probaj:
                          Zatvori prozor i i onda pusti prekidač za podizanje, zatim ponovo pritisni prekidač kao da hoćeš još da podižeš prozor i zadrži ga tako nekih 5 sekundi. Posle toga bi trebalo da radi normalno. U suštini, tako resetuješ tu memoriju ili šta li je već, gora varijanta je da ti je otišao podizač prozora (nije skupo da se remontuje )

Comment

• BioSQUAD
                            CBC Član
                            • 21.09.2008
                            • 58
                            • Presevo

Desilo mi se meni nekoliko x ista stvar u Pezo 307. Kola nisu bila ugasena dok sam sipao. Iako sipas, ona isto stoji. Prvi put sam sipao 3 puta redom.

Comment

• Misa®
                              CBC Početnik
                              • 06.10.2008
                              • 5
                              • 011

Da ne pravim novu temu, nego da se nadovezem.

Planiram da pogledam i ako je sve OK kupim bas ovaj auto. Imam prilicno pitanja jer nisam upoznat sa autom, a hteo bih da imam sto kompletniju sliku kada ga budem pregledao.

Model koji mi se nudi je 2002-o god i interesuje me na sta konkretno da obratim paznju?
                              Koji su znaci habanja na ovim kolima?
                              Znam da neki auti (npr. A4) predju 300K a da im se ne izlize volan ili menjac, a i neke koji posle 80K (npr. Oktavia) izgledaju katastrofa, pa me interesuje kako da "procenim" ovaj auto.
                              Nisam siguran da cu biti u mogucnosti da ga pregledam u ovl. servisu pre kupovine, pa me interesuje sta mogu sam da vidim i na sta da obratim paznju?

Bilo je reci da su od 2003 god. poboljsali neke stvari. Interesuje me koje stvari? Obzirom da je nudjeni 2002-o, da li ima nacin da pregledam te boljke ili cu ih iskusiti u ekploataciji?
                              Da li se razlika izmedju starijih i novijih modela gleda samo po godistu ili po broju sasije? Mogu li po nekoj oznaci ili nekom delu videti da li je stariji ili noviji?

Obzirom da nisam vozio DCI 120ks, kako da ocenim da li dobro vuce? Zna li neko kako da testiram, npr. koliko moze u drugoj brzini ili nesto sl.? Da li u tom slucaju treba da dimi ili ne uopste? Video sam da pod opterecenjem npr. JTD dimi prilicno, dok HDI ni malo. Moguce da je u pitanju neki izuzetak, a ne pravilo...

Kako se ponasa turbina u mestu prilikom turiranja? Da li treba sa susti ili pisti? Da li je taj zvuk prilcno jak ili tih?

Da li visina kvacila kod Lagune 2 znaci potrosenost, tj. ako viskoko "odvaja" da li znaci da je pri kraju?

Prodavac je iz unutrasnjosti tako da necu biti u mogucnosti da dva puta odem, pa me posavetujte na osnovu cega da odlucim da li je auto korektan i redovno odrzavan.
                              Da je lep i udoban, to mi je jasno, ali pitam sa tehnicke (mehanicke i elektro) strane.

Hvala unapred i pozdrav svima

Comment

• felna
                                CBC Član
                                • 16.08.2009
                                • 18
                                • Bor
                                • Renault laguna II

Originally posted by Car
                                Originally posted by felna
                                prozor na suvozačevo mesto se otvara na kašičicu...svaki put moram da pustim dugme i da ga aktiviram i on se spusti nekih 5-10cm, tako je i prilikom podizanja. Šta mi je činiti u vezi toga? Ostalo je ok i jako sam zadovoljan. Pozdrav svima na listi...malko sam udavio za prvi put.
                                Znam da ovo radi na vozačevom prozoru, ne znam da li je slično i sa ostalim, ali probaj:
                                Zatvori prozor i i onda pusti prekidač za podizanje, zatim ponovo pritisni prekidač kao da hoćeš još da podižeš prozor i zadrži ga tako nekih 5 sekundi. Posle toga bi trebalo da radi normalno. U suštini, tako resetuješ tu memoriju ili šta li je već, gora varijanta je da ti je otišao podizač prozora (nije skupo da se remontuje )

...bravo majstore i hvala...to je bilo potrebno bas kako si opisao. svaka cast.
                                pozdrav

Comment

Working...
                                X