RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • SerbianHero
    CBC Senator
    • 10.10.2009
    • 259
    • Beograd

Re: RENAULT Laguna II 1.9 dCi-iskustva i kvarovi

Kod mene recimo nije bilo nikakvih uobicajnih simptoma, ni dimljenja ni stucanja, samo mi je majstor na dijagnostici rekao da ne radi i pokazao vrednosti na nekoj skali(na kompu) koje se ne menaju, kasnije posle instalacije novog, skala je pokazivala otvorenost ventilau procentima.
    Takodje je rekao da ne mora da ima simptome, samo da turbina pravi neki vakum koji moze da izazdove totalan lom turbine.
    E sad imam i ja jedno pitanje, posto sam zadrzao stari EGR ventil ,jel zna neko da li on moze da se popravi i gde?

Comment

• markofpi
      CBC Senator XXL
      • 27.07.2006
      • 1552
      • Bezanijska Kosa

Aj ako ti nije tesko slikaj malo taj ventil iz 2-3 ugla i okaci slike!

Comment

• johhny
        CBC Član
        • 07.02.2010
        • 14
        • Beograd

Zna li neko gde se ukljucuju grejaci u retrovizorima, ili se to automatski ukljucuje?
        I čemu služi onaj "točkić" na ručici na kojoj se pale farovi samo bliže volanu, kapiram da je isto nešto u vezi svetala jer ne radi kada su isključena srednja svetla i lampica koja se pali ima nacrtan kao far.
        Hvala i pozdrav

Comment

• Taunus L
          CBC Član
          • 19.08.2007
          • 73
          • Niksic

Grijaci u retrovizorima se ukljucuju kada ukljucis grijac zadnjeg stakla, a tockic na rucici je prekidac za ukljucivanje maglenki, na prvom stepenu ukljucuju se prednje, a na drugom i zadnje. Ne mozes ih ukljuciti ako su ti se svjetla sama ukljucila (kada je mrak pa senzor odradi ukljucivanje) vec moras sam okrenuti prvo tockic za ukljucivanje srednjeg svijetla pa tek onda ukljuciti maglenke.

Comment

• modesti
            CBC Senator
            • 26.08.2009
            • 239
            • novi sad
            • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

Hvala. Meni se dešava nešto poput trokiranja, trzanja na 1600-2000 obrtaja, već sam pisao o tome, ali ne uvek, samo kada polako dodajem gas, kada stisnem gas onda se ne oseti, i najviše kada je auto hladan.
            It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• lancia_k
              CBC Član
              • 09.01.2010
              • 78
              • Sombor

i ja sam imao slican problem. u pitanju je neki ventil koji meri pritisak turbine koliko se secam. Idi u servis, neka ti ga ociste. ne moras ga menjati (bar ja nisam morao)
              Niti je ko auto od gasa satrao, niti zenu od k**** ubio

Comment

• lancia_k
                CBC Član
                • 09.01.2010
                • 78
                • Sombor

Originally posted by SerbianHero
                .
                E sad imam i ja jedno pitanje, posto sam zadrzao stari EGR ventil ,jel zna neko da li on moze da se popravi i gde?
                EGR mozes i sam da popravis ako na njemu nema fizickih ostecenja. Jednostavno ga potopi u benzin i ostavi ga ceo dan. Ako je jako cadjav, onda uzmi komad krpe i stavi na srafciger pa protrljaj malo mesto gde je cadjavo, pa ga onda tek potopi u benzin. Ne brini, neces ga ostetiti
                Provereno!

Comment

• cikajowa
                  CBC Veteran
                  • 12.11.2009
                  • 153
                  • svugde

[quote=cale][quote="Guru"
                  Ja sam poceo moju da otvaram pa sam odustao, ali sada si mi ti vratio samopouzdanje.
                  Samo mi reci koji si alat koristio za otvaranje i koji bi sada koristio nakon zavrsene "operacije"

Evo poslacu ti uputstvo za otvaranje kartice u pdf formatu. Ja sam moju takodje otvorio i to bas kako je ovde napisano. Samo polako i strpljivo. Koristio sam polovinu zileta kao alat. Nadam se da ce ti vredeti. Pozz.
                  P.S. otvaranje je trajalo 2 dana!!![/quote]
                  Evo i ja imam isti problem. NE radi mi tipka za zaklljucavanje na OBE kartice (sreca imam hands free ) ali bi hteo to da sredim
                  E sada , kada malo protresem karcicu ( malo levo desno gor dole,nikada se ne zna) ono proradi, malo je opet samo mrdnem ,ne radi opet.. Zanima da li je otisao taj mikro prekidac, odlemilo se nesto ili sta.. da znam sta da radim kada je otvorim

Hvala unapred
                  Rade
                  Laguna 2 ph2 , 2006 1.9DCI Lux Privileg

Comment

• SerbianHero
                    CBC Senator
                    • 10.10.2009
                    • 259
                    • Beograd

Za stari EGR, rece majstor da je crkao i da mu ciscenje ne pomaze, e sad on jeste cadjav, mogu da ga ocistim, ili shodno onome sto je covek rekao, ne verujem da ce pomoci.

Kad je rekao da je "crkao", predpostavljam da je mislio na elektronske delove(i uopste delove EGR-a) unutra, e sad pitanje je da li oni mugu da se poprave i ako mogu, gde?

Comment

• markofpi
                      CBC Senator XXL
                      • 27.07.2006
                      • 1552
                      • Bezanijska Kosa

Mislim da ako je otisla elektronika da se taj deo menja. Ista stvar kao i sa diznama, ako je otislo nesto od mehanike one se remontuju, ako je otisla elektronika onda se menjaju.

Comment

• modesti
                        CBC Senator
                        • 26.08.2009
                        • 239
                        • novi sad
                        • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

Originally posted by lancia_k
                        i ja sam imao slican problem. u pitanju je neki ventil koji meri pritisak turbine koliko se secam. Idi u servis, neka ti ga ociste. ne moras ga menjati (bar ja nisam morao)
                        Jesi išao u ovlašćeni servis i koliko te je koštalo čišćenje? Meni se nešto ne ide u Master group, deru kao poludeli.
                        It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• ivca
                          CBC Član
                          • 20.02.2009
                          • 83
                          • Negotin

Šta to može da bude?
                          Kada vozim malo brže i krenem da kočim, onda nagazim kvačilo, uglavnom na semaforu ili raskrsnici kada stajem u mesto, broj obrtaja mi padne na 400-500, pa se podigne na 900 i tako stalno?

Comment

• lancia_k
                            CBC Član
                            • 09.01.2010
                            • 78
                            • Sombor

2000 din u ovlascenom servisu ukupno, zajedno sa dijagnostikom, ciscenjem ventila i ponistavanjem svih gresaka koje je CPU zabelezio.
                            to je cena u Somboru. kontam da u Bg klepaju po usima, stoga te savetujem da odes kod nekog majstora koji je jeftiniji, jer kvar nije veliki, ako se to uopste moze nazvati kvarom. Moze da ga otkloni svaki priuceni majstor koji ima kompjutersku dijagnostiku. Verovatno ces tako jeftinije proci.
                            odgovori sta si uradio
                            pozdrav

Comment

• lancia_k
                              CBC Član
                              • 09.01.2010
                              • 78
                              • Sombor

pardon, sad sam tek video da si iz NS. Ali nije velika razlika u deranju NS-BG.
                              ako ne daj Boze budes imao neki veci problem na laguni, ti me kontaktiraj kod koga da te posaljem u Sombor. Radi se o jednom coveku koji zna Renault u dusu (radio u Renault Slovenia pre rata). On je pre 4 godine dobio licencu za Renault i Daciu, a cene odrzavanja su mu maksimalno korektne. Ima 6 stalno zaposlenih radnika, profesionalnost na nivou. Toplo ga preporucujem svima u blizini Sombora

Comment

• lancia_k
                                CBC Član
                                • 09.01.2010
                                • 78
                                • Sombor

Originally posted by ivca
                                Šta to može da bude?
                                Kada vozim malo brže i krenem da kočim, onda nagazim kvačilo, uglavnom na semaforu ili raskrsnici kada stajem u mesto, broj obrtaja mi padne na 400-500, pa se podigne na 900 i tako stalno?
                                Regluator ler gasa

Comment

Working...
                                X