RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zelimir
    CBC Član
    • 12.02.2010
    • 10
    • Vrsac

Re: RENAULT Laguna II 1.9 dCi-iskustva i kvarovi

Originally posted by cale
    @mrkoni slazem se sa savketom. Ti nas pitas za savet, a cuo si onu izreku "svaki cigo svoga konja hvali". Ako ti je mrsko da sve citas , ovde imas nekoliko komentara : http://cbc.rs/forum/viewtopic.php?f=7&t ... 30#p724430

@CDanijel76 isti slucaj je i kod mene, vozi i ne misli.
    Inace uradio sam veliki servis ,cena 13000 din, naravno u neovlastenom servisu. Promena svih filtera ,ulje u motoru, kaisi. Covek daje garanciju 60000 km.
    Gde to ima za te pare...bas sam radoznao.

Comment

• zelimir
      CBC Član
      • 12.02.2010
      • 10
      • Vrsac

@Cherokee_NS
      Potpuno se slazem sa tobom znam par ljudi koji su tamo pazarili automobile i svi kazu da su ljudi maksimalno fer i posteni.Inace dovoze automobile iz Italije i uglavnom sa full istorijom.

Comment

• Laguna 2002
        CBC Senator
        • 13.12.2009
        • 297
        • Bačka Palanka

Ima li neko da prodaje kuku za Lagunu, i koja je cena otprilike ? Ne bih vukao teret, ali je došlo vreme da obučim ženu za vožnju pa čisto da je malo pojačam. Ako neko zna da ima i polovan grn za sneg pa da ga stavim napred.
        PS Za kuku sam ozbiljan.

Comment

• SerbianHero
          CBC Senator
          • 10.10.2009
          • 259
          • Beograd

@Kremo, pogledaj predjasnje postove, ja sam cak kacio analize koje sam radio pri kupovini delova, sustina je da ima puno dobaljaca sa veoma sarenolikim cenama, jedan EGR ventil ide od 11000 do cak 20000 din, tako da pri kupovini bilo cega skupljeg, isplati ti se temeljna analiza trzista delova, sto se tice nese, decko ima originale a i alternative, sa tim sto drzi samo skuplje varijante alternativa i samim tim malo vislje prosecne cene s tim sto je sa tim cenama kavlitetnih koperanata cenovno objektivan, mogu reci i konkurentan u odnosu na konkurenciju.

Comment

• mupe
            CBC Senator XXL
            • 05.10.2006
            • 822
            • bg
            • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by Krema
            Zamolio bih da mi kazete da li da delove kupim samostalno ili da sve to kod Nese odradim, posto i on ima delove.
            Uzmi delove kod Neše. Teško da ćeš ih naći jeftinije, a on ugrađuje originalne ili kvalitetne zamenske.

Comment

• markofpi
              CBC Senator XXL
              • 27.07.2006
              • 1552
              • Bezanijska Kosa

Potpisujem post iznad!
              A znam da si negde kazio spisak radnji koje zoves kada ti treba neki deo ali ne mogu da nadjem, pa ako nije problem okaci opet ili mi posalji na pp!

Comment

• Krema
                CBC Član
                • 26.04.2010
                • 77
                • Novi Beograd
                • Laguna II 1.9 dCi

E ovako,da sumiramo danasnji dan.
                Uspeo sam da resim staklo na zadnjim vratima sto je spadalo i nije htelo da se podigne. Naime staklo je bilo spalo sa svog klizaca (nosaca) i zbog toga je padalo a jos uz sve to nije radio prekidac podizaca. Sve sam lepo rasturio uz pomoc caleta, namestio (zakacio) staklo, onda smo zvali kolegu koji je elektro struke i on je malo bajao i vracao po prekidacima i kontaktima i odjednom je proradio sam od sebe kad je hteo da ga premosti.
                Tapacirun nije tesko skinuti (kad znas) .Prvo se skine torex 30 koji se nalazi na mesto gde se otvaraju vrata sa unutrasnje strane (skine se mali zastitni cep prvo), onda se skinu dva torexa koji se nalaze u dnu tapacirunga.Naravno pre svega se mora skinuti i prekidac za podizanje prozora i odspojiti konektor. U tom prostoru ima i jedan plasticni deo (kao zabica) koji se samo izvuce napolje i tako odvoji tapacirung od lima. Posle ostaje samo da se tapacirung navise izbije (ceo tapacirung ide nagore) i to je to. Ne treba zaboraviti odspojiti sijalicu i zvucnike.
                Naravno da cu Vas poslusati sto se tice delova i Nese. Bolje mi je da ugradim kvalitetnije zamenske nego da dajem pare vise puta. Inace Nesa ima sve moje pohvale i moracu mu pokupiti vizit karte pa da delim vlasnicima Renoovih vozila.

Cini mi se da je EGR ventil prljav, ne bih rekao da je mastan posto nisam primetio sveze ulje na njemu. Na malom servisu cu traziti da ga skinu i ociste za svaki slucaj.

Imam nekih malih sitnica koje me nerviraju (npr. poklopac motora, onaj veliki plasticni pa onaj sundjer ispod koji se kruni) i koje cu vremenom pokusati da otklonim uz pomoc kolega koji imaju kefalo za to. Naravno da cu inovacije podeliti sa Vama.

Ostaje mi samo da naprskam instrument tablu nekim dobrim sprejem za tablu i plastiku i da Lagunica bude kao nova. Da li imate iskustva sa sredstvima za odrzavanje unutrasnjosti vozila? Sta preporucujete za tablu, kozu, tapacirung, sedista...?

Nisam uspeo da je operem danas pa samim tim ni da je uslikam.Cim je operem eto i slika i komplet predstavljanje moje Lagunice.

Eto toliko od mene.

Comment

• gogi11
                  CBC Senator XXL
                  • 26.10.2009
                  • 790
                  • Sever Srbije - Novi Sad

Originally posted by modesti
                  Originally posted by Grcha
                  Za km ne znam,ljudi su cudo svasta se tu moglo uraditi,al po autu vodio sam limara kaze da je skroz okey u servisu dijagnostika,podizanje kola i pregled ispalo je sve okey osim onoga sto sam opisao i covek izgleda posten sta znam ja,vodio nas kod njega pa vecera ono ovo a prosuo pricu da auto vozi 2 godine on i njegova cerka kupio od prijatelja iz Italije a prodaje da bi kupio corsu,ae mislim stariji covek ne treba mu laguna al opet.Auto izgleda skroz oke,ako odem ponovo slikacu koplet pa cu okaciti,nego eto jedino sto je 1.6 a zadnja cena 4500e

Da zaboravi napisati da hoce da mi da kola na probu 5 dana
                  Da ne razisljas puno...dogovori se sa ljudima, auto je ekstra a mislim i da bi cenu spustili...http://www.polovniautomobili.com/oglas4 ... una_20dci/
                  I ja sam danas bas sacnuo tu lagunu , tj prodjoh tuda i mogu da ti kazem tamo je ali sam je jos davno video tako da ne ide bas prodajaj skupa je ali vredi svake pare ako se naravno ispostavi da je sve sto je receno i navedeno tacno .

Comment

• cikajowa
                    CBC Veteran
                    • 12.11.2009
                    • 153
                    • svugde

Da zaboravi napisati da hoce da mi da kola na probu 5 dana[/quote]
                    Da ne razisljas puno...dogovori se sa ljudima, auto je ekstra a mislim i da bi cenu spustili...http://www.polovniautomobili.com/oglas4 ... una_20dci/[/quote]

Kako samo lepu boju ima
                    Laguna 2 ph2 , 2006 1.9DCI Lux Privileg

Comment

• alexp
                      CBC Član
                      • 11.04.2010
                      • 11
                      • coka

poz. imao sam problema sa svetlom u kabini nije se palilo kada otvorim vrata( smo u vratima) kada je bio prekidac u sredini apsolutno nije svetlelo ! kolega je kupio orginalnu dijagnostiku za renoa i programirao UPC i sada funkcionise!!!

Comment

• SerbianHero
                        CBC Senator
                        • 10.10.2009
                        • 259
                        • Beograd

Koliko je tog kolegu izasla ta dijagnostika?

Comment

• SerbianHero
                          CBC Senator
                          • 10.10.2009
                          • 259
                          • Beograd

@cikalowo,
                          moram jos primetiti koliko su pale cene od pre tri godine, ja kad sam moju pazario pre 3 godine izasla me je 10000e i to je bila cena od drugara, prosek za dobar auto je bio 11000 a za jost mladje 12000 pa i 14000e, dok danas dobar auto kao ovaj sa slike star 3-4 god zavrsava se za 9000-10000e pa i manje.

Comment

• savke
                            CBC Senator XXL
                            • 14.02.2006
                            • 575
                            • Novi Sad, Temerin
                            • Laguna 2 ph2, Golf 3

Originally posted by alexp
                            poz. imao sam problema sa svetlom u kabini nije se palilo kada otvorim vrata( smo u vratima) kada je bio prekidac u sredini apsolutno nije svetlelo ! kolega je kupio orginalnu dijagnostiku za renoa i programirao UPC i sada funkcionise!!!
                            Ajde pomagaj onda..... Koristim Renault clip koji kolega donosi sa posla, ali samo sondu dok smo softver instalirali na moj laptop. Pitaj mi tog kolegu ako zna i hoce da mi objasni kako da ga prebacim na hrvatski jezik. Znaci instalirao sam ga sa fabrickog DVD-a koji je kolega doneo iz firme i on tamo ima hrvaski a ovde na mom laptopu nema.
                            Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• cikajowa
                              CBC Veteran
                              • 12.11.2009
                              • 153
                              • svugde

Originally posted by SerbianHero
                              @cikalowo,
                              moram jos primetiti koliko su pale cene od pre tri godine, ja kad sam moju pazario pre 3 godine izasla me je 10000e i to je bila cena od drugara, prosek za dobar auto je bio 11000 a za jost mladje 12000 pa i 14000e, dok danas dobar auto kao ovaj sa slike star 3-4 god zavrsava se za 9000-10000e pa i manje.
                              na mene mislis? cikalowa?
                              naravno, mene moja izasla na kraju oko 9500, sada psle 6 meseci vec ne mogu da je prodam recimo za 8000 .. a za 2-3 godine ce vredi 5000-6000.. jbg
                              Ali bolje i takao nego novo. Moju lagunu je vozlia zena(muz joj poklonio za novu godinu ) Kupio je u Hit Autu, i na racunu pise da je placena 27 000 e , a prodala je meni posle 3 god voznje za 9000 ! E to je gubitak novca, citavih 18000 je izgubila za 3 god. zato se obicnom covekku ne isplati kupovati novo, osim ako ne misli da je vozi 10 god
                              Laguna 2 ph2 , 2006 1.9DCI Lux Privileg

Comment

• markofpi
                                CBC Senator XXL
                                • 27.07.2006
                                • 1552
                                • Bezanijska Kosa

Za one koji novce imaju jednostavno ne postoji gubitak!

Comment

Working...
                                X