RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ivca
    CBC Član
    • 20.02.2009
    • 83
    • Negotin

Re: RENAULT Laguna II 1.9 dCi 120 KS - kakva su vasa isustva ?

Izgleda da rade, skidam ih. Jos uvek sam u nedoumici da li da ih rezem na CD ili DVD moja laguna je 09.2003. god.

Comment

• ivca
      CBC Član
      • 20.02.2009
      • 83
      • Negotin

E, ovde pise da je ovaj Language CD za Opel?

Comment

• mupe
        CBC Senator XXL
        • 05.10.2006
        • 822
        • bg
        • Laguna 3 GT 2.0T 205

^^ Onda zaboravi language CD (čudno, našao sam taj link na nekom renault forumu), a nedoumice nema - laguna iz 2003. godine koristi CD za navigaciju.

Uostalom, ako sada imaš neku mapu ubačenu, pogledaj na čemu je snimljena. Čitač se nalazi u kaseti ispred suvozača, ima mali poklopac na kom piše Carminat.

Comment

• nmarkoni
          CBC Član
          • 13.09.2009
          • 46
          • Topola

Hm,
          ovo bi bila dobitna kombinacija za sve nas zainteresovane, s opaskom da Srbije nema još uvek. Ovo su verzije za CD i DVD. Rade na Lagunama od 2000-2005 Ko ovo ima da može da se napravi download, neka pošalje link

mada ja ipak tipujem na iskaz koji je napravio ''mupe''
          Originally posted by mupe
          Ja imam cd sa mapama za istočnu evropu i radi bez problema...
          samo treba da ih uploaduje

Comment

• Bogdan
            CBC Početnik
            • 26.09.2009
            • 2
            • Novi Sad

Originally posted by ivca
            Zameni akumulator sa nekim prijateljem koji ima istiu jacinu ili slican, tako ja radim da proverim pa vidi kako se ponasa
            Zamenio i upali na pola dugmeta , a sta mi sve napricase ovi u servisu bio sam se rasplakao ...Hvala jos jednom...

Comment

• ivca
              CBC Član
              • 20.02.2009
              • 83
              • Negotin

Kad smo već kod dugmeta, kod mene na Laguni 2003 kada ubacim karticu moram da držim dugme dok se auto ne upali (ako ga pustim prestane da vergla), a ne samo da ga pritisnem i da auto odradi sam paljenje, da li je to uredu. Negde sam načuo da to treba da radi samo da se pritisne, a ne da se drži dok se upali.
              Čisto ovako pitam, jer možda je smešno, ali probao sam jedan ferarri gde to radi tako što se samo pipne.

E ne znam sto sam ovo napisao majke mi, tako mi došlo :-?

Comment

• ivca
                CBC Član
                • 20.02.2009
                • 83
                • Negotin

Originally posted by Bogdan
                Zameni akumulator sa nekim prijateljem koji ima istiu jacinu ili slican, tako ja radim da proverim pa vidi kako se ponasa
                Zamenio i upali na pola dugmeta , a sta mi sve napricase ovi u servisu bio sam se rasplakao ...Hvala jos jednom...
                Ma nema problema, ako je neko kuburio sa akumulatorima to sam ja.

P.S. Samo je Bosch akumulator, sve ostalo se samo tako zove. Provereno 100%. Izbegavati razne Black&White Horeseve :-)

Comment

• markofpi
                  CBC Senator XXL
                  • 27.07.2006
                  • 1552
                  • Bezanijska Kosa

Jos samo da nadjem nekog ko je voljan da menjamo aku kratkorocno!

Comment

• nmarkoni
                    CBC Član
                    • 13.09.2009
                    • 46
                    • Topola

Kad smo već kod dugmeta, kod mene na Laguni 2003 kada ubacim karticu moram da držim dugme dok se auto ne upali (ako ga pustim prestane da vergla), a ne samo da ga pritisnem i da auto odradi sam paljenje, da li je to uredu. Negde sam načuo da to treba da radi samo da se pritisne, a ne da se drži dok se upali.
                    I kod mene je isti slučaj, a video sam kod prijatelja - radi na kratki dodir i auto sam odradi paljenje. Moja Laguna i sa ovakvim držanjem tastera Start/Stop pali lepo, ali eto, ako neko zna neka kaže o čemu se radi i da li je to stvarno normalno ili ne

Comment

• ivca
                      CBC Član
                      • 20.02.2009
                      • 83
                      • Negotin

Meni su objasnili da je tako na starijim Lagunama, a da na novijim samo pritisnes. A sta je ovaj prorez na dugmetu, kao da ima neka lampica?

Comment

• nmarkoni
                        CBC Član
                        • 13.09.2009
                        • 46
                        • Topola

Moguće, moja Laguna je '01 pa ako je to stariji mof+del, onda je to to.
                        Drugo, kod mene ta lampica postoji i ona je zelene boje dok je auto upaljen

Comment

• ivca
                          CBC Član
                          • 20.02.2009
                          • 83
                          • Negotin

Aha, znaci kod mene je crkla :-)

Comment

• markofpi
                            CBC Senator XXL
                            • 27.07.2006
                            • 1552
                            • Bezanijska Kosa

Moja Laguna je '02god. i kad palim samo pritisnem, a on sam odradi verglanje koliko je potrebno da se motor startuje. mada i to verglanje traje sekund ili dve tako da ne znam da li bi morao da drzim pritisnuto dugme kada bi morao da vergla duze. Inace posto nisam kopao po uputstvu cemu sluzi taj malo prorez na donjoj strani start dugmeta mislio sam da je to neko mikro dugme kojim se nesto radi ako cackalicom pritisnes. Nisam znao da je to lampica ali eto nekim slucajem ni kod mene ne svetli. E sad se postavlja pitanje zasto jer mi je prosto nelogicno da takva dioda rikne

Comment

• ivca
                              CBC Član
                              • 20.02.2009
                              • 83
                              • Negotin

Hm tako sam i ja nešto načuo da to treba da radi, ali nisam bio siguran. Znači da postoji neki kvar oko paljenja, ili u software pošto ne odrađuje paljenje sam.

Comment

• Car
                                CBC Senator XXL
                                • 07.07.2005
                                • 900
                                • Beograd

Moja laguna je 2002. i vergla samo dok držim taster. Kad sam pitao u servisu, rekoše mi da je to ok (možda su samo hteli da me otkače ). No, meni se ipak čini da je to na starijim lagunama išlo samo uz bolji paket opreme, a ove novije imaju sve nezavisno od opreme...

Comment

Working...
                                X