RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • markofpi
    CBC Senator XXL
    • 27.07.2006
    • 1552
    • Bezanijska Kosa

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Isti problem imam i ja samo na suvozacevim vratima! Iskreno ne daju mi se pare bez preke potrebe za novu bravu, a i polovna ko zna koliko ce trajati. Bitno mi je da se zakljucava i da imam indikaciju otvorenih vrata.

Comment

• mobbdeepqb
      CBC Senator XXL
      • 19.07.2009
      • 383
      • beograd

Da li neko zna zasto ne dize radnu temp.vise od ovoga?Trebalo bi za jos jednu crticu

Comment

• Laguna2.2dci
        CBC Početnik
        • 09.10.2008
        • 1
        • Belgija

I na mojoj Laguni je crtica na istoj mesti.

Comment

• mobbdeepqb
          CBC Senator XXL
          • 19.07.2009
          • 383
          • beograd

Onda je to mozda sredina,ali ako gledam po meracu goriva,nije

Comment

• Laguna 2002
            CBC Senator
            • 13.12.2009
            • 297
            • Bačka Palanka

Isti slučaj, deluje kao da je malo ispod polovine.

Comment

• zbane
              CBC Član
              • 04.04.2010
              • 34
              • va

Imao sam isti problem sa pokazivacem temperature s tim sto je kod mene za nijansu bila nize. Momak u zvanicnom servisu mi je to objasnio kao problem koji se cesto javlja prilikom skidanja kilometraze (ne odradi se u potpunosti kako treba). Tada sam i radio servis pa su mi preko komp. sredili.

Comment

• SerbianHero
                CBC Senator
                • 10.10.2009
                • 259
                • Beograd

Ja nisam video lagunu na kojoj temperatura ne stoji na tom podeoku, racunajuci i moju. :-)

Comment

• cale
                  CBC Senator
                  • 22.03.2009
                  • 297
                  • Backa Topola

Isti slucaj i kod mene,
                  NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• Krema
                    CBC Član
                    • 26.04.2010
                    • 77
                    • Novi Beograd
                    • Laguna II 1.9 dCi

Takodje i kod mene je temperatura malo ispod pola.
                    Inace danas sam sredio trap kod Nese-oba zadnja amortizera, caure zadnje, nastavci letve volana(oba) i kraj spone.
                    Sad nista ne lupa.

Comment

• zbane
                      CBC Član
                      • 04.04.2010
                      • 34
                      • va

Posle servisa crtica je stajala i sada i dalje stoji bukvalno ravno tj. na pola.

Comment

• firearms
                        CBC Član
                        • 08.06.2009
                        • 32
                        • Beograd

oba zadnja amortizera, caure zadnje, nastavci letve volana(oba) i kraj spone.
                        Sad nista ne lupa.
                        koliko te izaslo sve to ako nije tajna?
                        ko se stidi majcinjega mleka taj ce biti rdja dovijeka

Comment

• mile 1978
                          CBC Član
                          • 01.05.2010
                          • 12
                          • Beograd

Pozdrav svima,
                          Juce sam prvi put bio na ovom forumu, imam sve pohvale. Saznao sam dosta korisnih stvari i saveta vezanih za lagunu. Nisam procitao sve postove jos, ali imam nameru. Da sam znao da moze da se procita toliko korisnih stvari, davno bih se aktivirao.
                          Imam Lagunu II 2001. god 1.9 Dci, 105 ks, oprema ne znam tacno koja je (imam 6 b, parking senzore, polu kozu, klima, abs...) Kupio sam je sa 140 000 predjenih km.
                          Imam jedan problem od kada sam kupio kola, bio sam kod nekoliko majstora, niko mi nije dao tacan odgovor. Prilikom ubrzavanja pri brzini od 65 do 75 km/h, pocinje da mi se trese prednji deo auta. To se desava samo kad je noga na gasu, kad pustim papucicu tresenje prestane. Kola normalno ubrzavaju do tog intervala, nema nikakvog tresenja, ni pre ni posle, sve je ok. Desava se i u trecoj i cetvrtoj brzini, ne bitno je, isti su simptomi. Prilikom prisustva suvozaca, intezitet je nesto jaci, ali neznatno. Intezite tog tresenja nije ni mali ali nije ni nesto katastrofalno.
                          Prvo su mi rekli da su u pitanju gume ili felne (imam fabricke alu felne 17). Radio sam razne varijante sa gumama (balansiranje, menjao prednje na zadnje), promenio sam ih kasnije (sve 4, dve nove i dve polovne). Balansirao sam i ispravljao felne (kod Danka). Problem je i dalje isti. Menjao sam i nosace motora, to su mi prvo rekli da je problem.
                          Nakon svih ovih promena, majstori mi kazu da je u pitanju mozda poluosovina (ali nisu sigurni). Niko nije siguran, svi samo nagadjaju. Poslednje sto sam cuo da je mozda u pitanju neki balansni teg na levoj poluosovini posto je ona duza.
                          Da li je neko do sada imao ovakav ili slican problem i da li neko ima neku ideju?
                          Unapred zahvalan

Comment

• markofpi
                            CBC Senator XXL
                            • 27.07.2006
                            • 1552
                            • Bezanijska Kosa

Najbolje ti je da posetis neke majstore kod kojih mi sa foruma odrzavamo nase Lagune. Ono sto ce te kostati jeste gorivo do majstora i nazad. Nisam licno imao takav ili slican problem pa ti nista konkretno ne mogu reci.

Sto se tice pokazivaca temperature motora i meni stoji ispod polovine opsega i mislim da je to normalno za Lagunu. MEDJUTIM, medjutim...koliko treba biti samoinicijativan i povremeno pregledati na autu sve sto mozes sam ce reci sledeca situacija koja mi se juce desila. Krenem ja sa svoje Bezanijska kose do bloka 45 da kupim punjac za tel. Sve super, nasao punjac, auto prede ali pred dolazak kuci vidim ja poceo da mi dize temperaturu Znaci pokazivac iznad polovine opsega! Rekoh sebi ajde nije strasno, menjao sam hladnjak pa mozda ima veze sa tim ili mozda imam manje antifriza u sistemu. Parkirao ja auto i ostavio motor da radi u leru da vidim sta ce se dalje desavati, odnosno da li ce jos vise dizati temperaturu. Posle 2-3 min on opasno krece ka gornjim crticama na pokazivacu i odmah pomislih kako negde gubim ili tecnost ili se nesto jos gore desilo Nista, ugasim ja auto, sacekam da se ohladi i prosto navika od kada sam imao Yuga podignem haubu i gledam....i tako gledam i gledam i nista. Rekoh sebi nema mi druge nego da posle praznika zovem majstora, a *ebes praznik kad ti se tako nesto desi i sva sreca sto nigde na put nisam krenuo. Taman da krenem da zatvorim haubu, valjda sam takav ugao napravio, vidim ja ispod ventilatora mi nesto strci, da vidim sta je kad ono dzek ispao iz njega Kako i zasto ne znam ali sam ga najnormalnije vratio i sad je sve ok!

Comment

• cikajowa
                              CBC Veteran
                              • 12.11.2009
                              • 153
                              • svugde

KOd mene skala za temeperaturu je bukvalno zakucana horizontalno kada dostigne radnu temperaturu.
                              Laguna 2 ph2 , 2006 1.9DCI Lux Privileg

Comment

• mobbdeepqb
                                CBC Senator XXL
                                • 19.07.2009
                                • 383
                                • beograd

Valjda je to u redu.Nemaju svi istu kont.tablu,pa je nekome sredina meraca drugacija

Morao sam da ih nalickam posto se jutros nisu videle od blata
                                Rado bi ih menjao za ovakve

cikajowo hoces

Comment

Working...
                                X