RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • SerbianHero
    CBC Senator
    • 10.10.2009
    • 259
    • Beograd

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Sto se tice jedenja guma, zna da ih gricka kad produzeci letve ili spona nije ispravna, proveri ti to dobro pre nego sto capnes za kugle.

Comment

• max3m87
      CBC Senator XXL
      • 17.05.2010
      • 531
      • Beograd
      • Renault LagunaII 1.8 16v

Proverili su ga deteljno, kazu kugle... ima neke nemacke u par servisa 1500rsd to mi nesto nepouzdano...

Comment

• Laguna GT techno
        CBC Član
        • 21.06.2010
        • 35
        • Beograd

I meni isto curi ulje dole,kazu na karteru i oko turbine,rekli su mi da trebam da predihtujem karter,i remontujem turbinu(350-550e) ,trebam da cekam 2 dana,jer treba da se skida ceo prednji deo(branik,inter cooler,itd,),da bi skinuli turbinu .Jel' moze neko da mi preporuci nekog dobrog i povoljnog servisera?Pozdrav!

Comment

• gogi11
          CBC Senator XXL
          • 26.10.2009
          • 790
          • Sever Srbije - Novi Sad

*MAX.... IMAS P.P. OD MENE pa da resimo taj problem ako moze nekako

Comment

• igogitar
            CBC Član
            • 14.07.2010
            • 93
            • R.Srpska,Gradiška

Originally posted by debeli73
            Koji su simptomi kvara pumpe niskog pritiska?
            Glavni simptom je da auto nece da upali Ako se nekom desi moze da pokusa da malo udari po toj pumpi necim mozda i upali ali to je samo da se odvezete sa parkinga do servisa ili kuci.

Comment

• savidsi
              CBC Član
              • 12.01.2010
              • 90
              • km

Laguna GT techno,
              I meni su u ovlascenom servisu rekli da mora da se menja dihtung kartera, kao da im ostavim auto i dodjem sutra jer hermetik koji stavljaju treba da se dobro osusi. Ja se lepo zahvalim i kazem dovidjenja. Kako sam ja resio problem pogledaj na strani 59 u pitanju je bio hladnjak ulja - deo na koji se srafi filter ulja, na njega idu dva creva od rashladne tecnosti, a iza je gumica i ona je u 99% slucajeva propala.
              Pogledaj da nije isti slucaj kod tebe i javi. Proveru mozes uraditi rucnom metodom - u ovom slucaju se bolje pokazao kaziprst, lakse se pridje

Comment

• savke
                CBC Senator XXL
                • 14.02.2006
                • 575
                • Novi Sad, Temerin
                • Laguna 2 ph2, Golf 3

Max druze a da ti malo promenis servis? Ovi mi nekako deluju kao dobar dan 100e. Navrati ti malo do Novog Sada ovde imas definitivno nekoliko pouzdanih majstora koji ce ti iskreno reci u cemu je stvar. Ne mogu da verujem da su hteli da ti menjaju nov kais samo zato sto ce ga skidati. Prvi put cujem. Pa to ne rade ovde ni u Master Group ni kod Sekulica a kamoli kod normalnih majstora kod kojih mi odrzavamo svoje automobile.

Sto se tice potrosnje ulja kod benzinca, imao sam megana 2002 god. 1.6 16v i nije trosio ni kap ulja. Kada sam ga kupio bio je na 53000 a kad sam ga menjao za lagunu na 90000. Izmedju servisnih intevala na 15k nije se smanjivao nivo ni za dlaku. E sada na kojoj ce kilometrazi poceti da trosi i da li ce to je vec pitanje.

Inace pre neki dan odem kod mog majstora, kad on skida glavu na nekom seniku. Pukao zupcasti pa se radi glava. 1998 god. je benzinac 1.6 8v. Skinuo on glavu kada ono cilindri za 200.000 koliko je presao ni najmanje pohabani. Vide se tragovi fabrickog honovanja!!! To je masina.
                Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• gogi11
                  CBC Senator XXL
                  • 26.10.2009
                  • 790

PA to sam mu i ja predlozio i tacno ga usmerio kome da se obrati fonom i da cuje sta je i kako pa ako mu godi sedne i dodje a momci rese to profi kvalitetno i brzo , no ne znam jos se ne oglasava

Edit : savke u pravu je tvoj majstor i moj kaze da su benzinci kod renoa pogotovo 1,6 pa i 1,8 nepoderivi i zaista dosta prelaze i cak kod onih koji ih neredovno odrzavaju tj. neodrzavaju motori traju i traju a ulje ne trosi .

Comment

• max3m87
                    CBC Senator XXL
                    • 17.05.2010
                    • 531
                    • Beograd

e momci, hvala vam na savetima, gogi mnogo ti hvala na poruci, video sam je, nisam se oglasavao, imam neke obaveze na faxu, to ulje sto mi curka, to je nesto u minimalnim kolicinama, tako da to nije prioritet, svakako cu srediti u predstojecem roku ali npr, ako stojim na blagoj nizbrdici pokazace pun, na blagoj nizbrdici fale 2 a na ravnom nekad 2 nekad 1, heheh, filter ulja se vidi, ali dizali su oni kola i pokazali mi gde otprilike curi, znaci nije sa prednje strane nego sa zadnje negde tj. nemam pojma, ne razumem se toliko, prioritet su mi te kugle da ne jedu nove gume, cak i 10000 za kuglu jeftinije od gume, heheh.. momci u novi sad cu svakako doci jer hocu da se prosetam tamo, cekam samo devojku da iskombinuje slobodne dane, poz svima.

Comment

• max3m87
                      CBC Senator XXL
                      • 17.05.2010
                      • 531
                      • Beograd

e ljudi nasao sam 2 kugle sa zamenom 7000rsd neke nemacke majstor taj tvrdi su bolje tj da su jace i tvrdje i za nase puteve su izdrzljivije.. dalje, kod njega je veliki servis 35 000rsd sa 60 000 km garancije sve originalni delovi.. i da kaze da to sto curi kad skine kais ako nije nauljen nema potrebe drugi da stavlja, sta mu fali... tako da ono to je logicno a nije nauljen jer curi na drugom mestu... poz

Comment

• firearms
                        CBC Član
                        • 08.06.2009
                        • 32
                        • Beograd

ja sam danas promenio levi kraj spone i desnu kuglu. sponu i kraj letve sam u hit autu kupio za oko 1500 po komadu izaslo me sve 3025rsd, i zamenio sam ih sam, imam dizalicu i znam da odradim a i nije nesto komplikovano. vise mi ne trese desni tocak (zbog kugle) kao pre i ne skripi kada motam volan (zbog spone kod koje se pojela ona guma i usla voda pa strugao metal o metal a nije bilo masti unutra, nemate pojma koliko to moze da skripi mislio sam da je otislo ko zna sta). a pre neki dan vozim se auto putem i odjedanput puce zadnje desno bocno staklo, bas kod cerkice od 8 meseci koja je spavala u sedistu, i rasprsnu se u milion delica, sva sreca pa imam zavesice na zadnji vratima i digao sam je da ne bi devojcici sunce tuklo u glavu pa je zavesica pokupila staklo i nije nista palo na bebu. uzrok pucanja:radnik gradskog zelenila kosio trimerom travu pored puta i podigao kamen koji mi raspizdio staklo. ja se vratim a baja mrtav ladan kaze citiram : jesam ti ja to razbio staklo, jebi ga desava se. kad ga tada nisam roknuo...
                        odem u sava osiguranje kod koga je zelenilo osigurano i lik koji radi na proceni stete (veoma nekulturan i bezobrazan usput) mi kaze da sam im ja 3 tog dana. strasno. da ne mogu da obezbede nekako taj deo puta dok kose nego ljudima lome stakla i to na autoputu, mozete i sami da zamislite sta sve moze da se desi pri tim brzinama. inace u kompresoru me zamena stakla sa ugradnjom kostala oko 11800 rsd ai u hit autu nije nista jeftinije al su mi ovi iz kompresora blizi i imali staklo na stanju a i ne placam ja nego osiguranje pa sam odmah oterao kod njih.
                        ko se stidi majcinjega mleka taj ce biti rdja dovijeka

Comment

• gogi11
                          CBC Senator XXL
                          • 26.10.2009
                          • 790

Vish ti to ??? nikad ne znas sta moze da se desi i pazi zadnje leptir staklo !!! Pa da je ciljao ne bi ga pogodio al kad hoce onda se desi , ma sreca pa maloj nije nista ****s pare i staklo
                          a te kerove nekulturne i mrzovoljne samo treba tuziti pa da vide onda ...naravno za to je potrebno zivaca i kesha ali se isplati.

Comment

• igogitar
                            CBC Član
                            • 14.07.2010
                            • 93
                            • R.Srpska,Gradiška

Stavili mi novu pumpu niskog pritiska u ovlastenom servisu. To me kostalo 130 KM(oko 65 EUR) ali pumpa nije original Bosch nego je Topram.

Comment

• gogi11
                              CBC Senator XXL
                              • 26.10.2009
                              • 790

Jel to bila preporuka majstora ili si se ti odlucio za ne bas divnu topramovu zbog finansija ??

Comment

• gogi11
                                CBC Senator XXL
                                • 26.10.2009
                                • 790

E da : jel znate gde se u onim knjizicama od lagune nalazi cod za cd-kasetofon ? Drugar ima knjizicu tj uputstvo za cd ali ne moze da pronadje Cod pa me interesuje
                                da li se u opste i nalazi tu ili u nekim drugim dokumentima ?

Comment

Working...
                                X