RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mobbdeepqb
    CBC Senator XXL
    • 19.07.2009
    • 383
    • beograd

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

verovatno je samo sajla,posto je motor dize i spusta,a 7000 je previse,kao da je od zlata.Je li to cena u ovl.servisu ili...?

Comment

• Krema
      CBC Član
      • 26.04.2010
      • 77
      • Novi Beograd
      • Laguna II 1.9 dCi

SZR BOBAN SAJLE
      Peke Pavlovica 39, Beograd, Dusanovac
      011/3473-310, 3473-320, 3473-330
      Code:
      http://www.bobansajle.co.rs

Comment

• Laguna GT techno
        CBC Član
        • 21.06.2010
        • 35
        • Beograd

Jeste,skupo je,to ti je u servisu u Jagodini,''MICA'',Pozz!

Comment

• max3m87
          CBC Senator XXL
          • 17.05.2010
          • 531
          • Beograd
          • Renault LagunaII 1.8 16v

ja kad sam kupio lagunu, pukla mi u putu do kuce sajla, u bobanu kosta 1500 rsd da oni stave nove sajle, tako su mi rekli, ja sam kupio u ovlascenoj prodavnici delova renault ceo valeo komplet bez motora, i kostalo me 6500 al tu odvrnes ona 4 srafa i zavrnes novu i cao... nije bilo muke.. poz ljudi

Comment

• gogi11
            CBC Senator XXL
            • 26.10.2009
            • 790
            • Sever Srbije - Novi Sad

Originally posted by savke
            Originally posted by kasparrow
            Mene je isto interesovalo to sa papucicom gasa i kontao sam da nema nikakvu funkciju,pa sam jednom vozajuci se i igrajuci se tempomatom ukljucio limitator brzine,stavio na 60 i znaci koliko god dajes gasa on ide 60 a kad gurnes bas do kraja i kad klikne onda probije i nastavi da ubrzava,vjerovatno ako krene prestizati ili nesto slicno a ukljucen je limitatir da se mozes "iscupati"...
            Probao sam i ovako radi kod mene. Kada je limitator na recino 60km/h koliko god da stiskas papucicu ne prelazi ovu brzinu. Ali ako stisnem skroz na taj zadnji deo limitator se iskljuci, i nema ogranicenja dokle god ne spustim brzinu ispod 60km/h, nakon cega ponovo ne da da idem preko te brzine. Znaci, radi potpuno isto kao i kada stisnem dugme za iskljucenje na volanu.
            Ima mikro prekidac koji prekida funkciju limitatora ili ti tempomata.

Comment

• modesti
              CBC Senator
              • 26.08.2009
              • 239
              • novi sad
              • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

Originally posted by mobbdeepqb
              Na autoputu iz cista mira pade zadnji prozor i iskocila je sajla za podizac

Kada pritisnem podizac sajla se pomera a prozor rukom pomeram.Da li je nesto puklo ili se otkacilo?Idem na servis u utorak ali bi hteo da znam sta me ocekuje.Ako neko zna
              Imam ja broj coveka iz Novog Sada koji je meni radio kompletnu reparaciju sajle za vozacev prozor, otisla mi pre jedno dva meseca. Namestio covek sve za dva dana a cena 3000 dinara, radi kao nov koji btw kosta oko 300 evrica.
              It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• gogi11
                CBC Senator XXL
                • 26.10.2009
                • 790
                • Sever Srbije - Novi Sad

Originally posted by mobbdeepqb
                cale najveci,po meni,znalac ovde
                nisam skidao tapacirung da ne bi nesto sjebao a imam zakazan servis u utorak pa neka oni skinu i vide sta je.Ako je nesto skupo zvacu Boban sajle....Pre neki dan kad su mi promenili akumulator,majstor je svaki podizac drzao 5 sekundi na gore....znam zbog cega,nego da li je zbog toga mogla sajla da ode
                To ti nije napravilo problem jednostavno lagune imaju tu boljku kao i jos mnogo drugih no za 5sec je podesavanje otvaranja prozora (evo najprostije objasnjenja) : da li ces da ti otvara i zatvara postepeno (po 5 sm) ili da otvara od jednom tj do kad drzis dugme on spusta odnosno podize. Mnoge stvari se na laguni podesavaju upravo tako sto se odredjen prekidac ili dugme zadrzi 5 sec i pocinje odredjena aktivacija ili deaktivacija.

Ps mene je taj problem kostao jednu crvenu , nije bio problem sa sajlom vec sa plasticnim buzirom koji se raspao pa je isti bio lepljen-lemljen itd no radi perfektno sada.

Comment

• mobbdeepqb
                  CBC Senator XXL
                  • 19.07.2009
                  • 383
                  • beograd

Znam za tu foru da se deaktivira ili aktivira kada drzis podizac,nego sam mislio da nije mozda tada nesto otislo.Jedino sto ne smem nigde da ostavim auto posto mi pada zadnji prozor

Comment

• savke
                    CBC Senator XXL
                    • 14.02.2006
                    • 575
                    • Novi Sad, Temerin
                    • Laguna 2 ph2, Golf 3

Na ficama su to resavali tako sto su zaglavljivali srafciger sa unutrasnje strane prozora....

Izvini sto ti stajem na muku ali prosle nedelje sam video jednog ficu na najlonu u NS. Godiste 197x, prva farba, prvi vlasnik, garaziran, presao 11000km.....od smeha se nisam setio ni da pitam za cenu....
                    Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• milannik
                      CBC Senator XXL
                      • 23.12.2004
                      • 1455
                      • Niš

Dobro je, to sto je drzao podizace to je tzv. inicijalizacija ( ) motora.
                      Sto se tice zadnjeg prozora, on nije na klasicnu pletenu sajlu vec na spriralu, problem je nastao jer je pukla plastika (vodjica) koja spaja spiralu i spiralu. Nije nista strasno

Comment

• mobbdeepqb
                        CBC Senator XXL
                        • 19.07.2009
                        • 383
                        • beograd

[quote="savke"]Na ficama su to resavali tako sto su zaglavljivali srafciger sa unutrasnje strane prozora....
                        meni viri ova sajla kao da sam i stavio srafciger

Comment

• mupe
                          CBC Senator XXL
                          • 05.10.2006
                          • 822
                          • bg
                          • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by markofpi
                          Hvala mupe! Znaci koji god mod da se odabere, nama koji imam 1.9 odgovara.
                          Ne, nisi dobro razumeo. Jedan mod je za sve modele OSIM 2.2 dCi i 3.0 V6 (dakle i za naš 1.9 dCi), a drugi mod je SAMO za 2.2 i 3.0.

Comment

• markofpi
                            CBC Senator XXL
                            • 27.07.2006
                            • 1552
                            • Bezanijska Kosa

Hvala mupe! na kraju sreca me posluzila pa sam dobro izabrao

Comment

• mupe
                              CBC Senator XXL
                              • 05.10.2006
                              • 822
                              • bg
                              • Laguna 3 GT 2.0T 205

^^ Strašno je što majstor to ne zna, nego mušterija treba da ga podučava...

Comment

• modesti
                                CBC Senator
                                • 26.08.2009
                                • 239
                                • novi sad
                                • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

Za sajle-Zoran Stojanović, NS, 021-6414677 i 063-83-55-465
                                It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

Working...
                                X