RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • max3m87
    CBC Senator XXL
    • 17.05.2010
    • 531
    • Beograd
    • Renault LagunaII 1.8 16v

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

jes vala uvek vonja posle gasenja klime kad ocu da ostavim da duva samo i to tipa na 20+ , jel to spada u veliki il se to menja i malim servisom ili se menja samo kod majstora za klimu...

Comment

• krelac
      CBC Član
      • 19.06.2010
      • 17
      • brcko

A meni se cuje kad upalim klimu !!!
      Pa zato pitam za ovaj filter, da ga malo pogledam.

Comment

• max3m87
        CBC Senator XXL
        • 17.05.2010
        • 531
        • Beograd

pa i meni se cuje klima, mislim cuje kako duva i kad ukljucim bas na najjace cuje se nekad ventilator malo, ja mislim da je to normalno...
        e da sad sam vozio devojku kuci i odma sam upalio da duva samo bez klime i ne oseca se onako, znaci samo posle klime, al to udje odjednom nije da stalno tako mirise(smrdi), e da jos jedno pitanje, ako samo ostavim da duva hladno bez klime, nekako je vazduh sumoran i tezak??? tako da sam u fazonu za hladjenje, prozor klima, klima prozor.... h...poz

Comment

• max3m87
          CBC Senator XXL
          • 17.05.2010
          • 531
          • Beograd

mobbdeepqb ta sipka sluzi da zadrzi vrata u stepene ono kad ih otvaras sto ima 2 stepena ako se to cuje znaci da je nesto otpalo u vratima jer tamo ima poluga jedna na koju zakacinje da bi drzalo, rasturi tapacirung pa vidi.. nema tu neke nauke... poz

Comment

• igogitar
            CBC Član
            • 14.07.2010
            • 93
            • R.Srpska,Gradiška

Originally posted by igogitar
            Originally posted by max3m87
            e ljudi stara tema al nema veze moze li neko da mi prevede ovo

i ovo ispod renault

Gdje se nalaze ove naljepnice?

max3m87?

Comment

• max3m87
              CBC Senator XXL
              • 17.05.2010
              • 531
              • Beograd

e to ti se nalazi na B stubu(suvozaceva strana izmedju prednjih i zadnjih vrata) kad otvoris prednja gledaj dole do sajtne... poz sorry sto ti to ranije nisam napisao...

Comment

• max3m87
                CBC Senator XXL
                • 17.05.2010
                • 531
                • Beograd

evo jos jednog pitanja, jel neko u bgu nasao sijalice za prekidace za stakla, i za start dugme i za pepeljaru... eto stara tema, jedno vreme sam jurio i odustao a voleo bi da svetli heheheh...

Comment

• max3m87
                  CBC Senator XXL
                  • 17.05.2010
                  • 531
                  • Beograd

koliko se otprilike gubi snaga kad se upali klima, aj recimo na najjace... kod mene je onako osetno... i na leru cepa oko 1000...

Comment

• canma
                    CBC Član
                    • 28.10.2005
                    • 12

Termin "aj recimo da je upaljena na najjace" je pogresan,jer kompresor od klime je ili upaljen ili nije...Ne bitnno dal ti stavio na 18c ili 25c...
                    ...samo ja i JUNKIE JUNGLE....

Comment

• gogi11
                      CBC Senator XXL
                      • 26.10.2009
                      • 790
                      • Sever Srbije - Novi Sad

tako je i samo cu se nadovezati : i nije bitno da li je izduvavanje podeseno na 2 3 4 ili 6 crtiva da ne kazem brzina.
                      cddanijel gde si uzeo onaj sprejic i koji je postupak koriscenja ??

Comment

• modesti
                        CBC Senator
                        • 26.08.2009
                        • 239
                        • novi sad
                        • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

Da se javim sa ne tako sjajnim vestima...jucerasnja poseta Slobi nije prosla lepo...ostao auto kod njega, turbina ne pumpa koliko bi trebala, pumpa 1600 mbar, a trebala bi 2200, te cekam informaciju o problemu sa istom. Nadam se da nje ona najgora varijanta od 32000...Inace nije bilo pravila kada je palio safe mode, svaki 2-4 dan najcesce u 1. ili 2. brzini, ne bitno da li je bio pun gas ili normalna voznja.
                        Sto se sprejeva za klimu tice, najbolja varijanta da se neutralisu neprijatni mirisi je zamena polen filtera, a nije skupo...
                        It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• savke
                          CBC Senator XXL
                          • 14.02.2006
                          • 575
                          • Novi Sad, Temerin
                          • Laguna 2 ph2, Golf 3

Originally posted by canma
                          Termin "aj recimo da je upaljena na najjace" je pogresan,jer kompresor od klime je ili upaljen ili nije...Ne bitnno dal ti stavio na 18c ili 25c...
                          To bas i nije uvek tacno. Ne znam kako je kod nasih laguna ali postoje kompresori koji ne rade uvek sa punom snagom, vec se snaga smanjuje kako se priblizava zadatoj temperaturi. Mnogo su efikasniji i neznatno uticu na snagu i potrosnju.
                          Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• max3m87
                            CBC Senator XXL
                            • 17.05.2010
                            • 531
                            • Beograd

za ovo prvo je cristal clear, ali za "brzinu" kod mene ima veze, npr. ako je ukljucena da duva brzinom do pola, sve super, ali preko pola se oseca kao da gubi na snazi auto..

Comment

• savke
                              CBC Senator XXL
                              • 14.02.2006
                              • 575
                              • Novi Sad, Temerin
                              • Laguna 2 ph2, Golf 3

Originally posted by modesti
                              Sto se sprejeva za klimu tice, najbolja varijanta da se neutralisu neprijatni mirisi je zamena polen filtera, a nije skupo...
                              To ne resava sve probleme, ali mozda malo pomogne.
                              Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• modesti
                                CBC Senator
                                • 26.08.2009
                                • 239
                                • novi sad
                                • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

To sa klimom se slazem, kod mene kad je upalim kada sednem u auto duva najjace i cim rashladi kabinu i postavim zeljenu temperaturu ona sve slabije duva i samo je odrzava. Na taj nacin kompresor samog sebe cuva.
                                It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

Working...
                                X