RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Luka87
    CBC Početnik
    • 06.11.2010
    • 1
    • Pancevo

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Da li neko zna u koji servis da odem, imam lagunu II 2004, i imam problem sa zadnjim vratima iza vozaca. Nisu htela da se zatvore, pa sam uspeo da namestim da se zatvore,medjutim samo se iznutra moglo otvoriti. Posle je cale dirao neku polugu kod brave, pa sada ne mogu ni spolja ni iznutra da otvorim. Pa me zanima da li neko zna u koji servis da odem da mi to srede, ovlascen ili neovlascen.

Comment

• savke
      CBC Senator XXL
      • 14.02.2006
      • 575
      • Novi Sad, Temerin
      • Laguna 2 ph2, Golf 3

Originally posted by mobbdeepqb
      Originally posted by cirikan
      evo slika

levi far je SuperVision 6000K, desno je Osram - pretpostavljam 4500K.
      slike su sa moba ali dovoljno dobre da se stekne neki utisak
      Vidi se razlika i vidi se da je desna mnogo ''bolja'' od leve
      Vidi se da je razlicita boja, ali na drugoj slici izgleda kao da levi far bolje osvetljava prostor

Inace kada mi je kolega zamenio sijalicu, vidi se razlika izmedju dve originalne, moje stare i te druge skoro nove. Ista marka isti tip, ali.... nije bas razlika kao na slici ali ima je. Doduse moja ima i sociva pa ona odrade dobar posao sto se tice (ne)rasipanja svetlosti. Znaci vremenom one menjaju polako nijansu i intenzitet.
      Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• mobbdeepqb
        CBC Senator XXL
        • 19.07.2009
        • 383
        • beograd

Danas uradio servis u Reno Savi:
        -Filter ulja 950 rsd
        -Filter vazduha 1800 rsd
        -Filter klime(polen) 2200 rsd
        -Disk plocice(zadnje) 2400 rsd
        Ulje Selenia dobio od ortaka i kupio sam komplet za prvu pomoc 2550 rsd.Proveren antifriz,pici do -30 i jos u ponedeljak zimske gume i spreman je za zimu
        Pocelo je malo da curi ulje na semeringu leve poluosovine i akumulator ima malo tecnosti,a kupljen pre 4 meseca Da li da sipam malo destilovane vode ili da idem da ga reklamiram?

Comment

• cale
          CBC Senator
          • 22.03.2009
          • 297
          • Backa Topola

Originally posted by savke
          Inace kada mi je kolega zamenio sijalicu, vidi se razlika izmedju dve originalne, moje stare i te druge skoro nove. Ista marka isti tip, ali.... nije bas razlika kao na slici ali ima je. Znaci vremenom one menjaju polako nijansu i intenzitet.
          Zato se i menjaju u paru.
          NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• slavenm
            CBC Veteran
            • 11.10.2010
            • 128
            • Bijeljina

Ako nekoga zanima....
            Uradio sam veliki servis na mojoj Laguni 2.0 16V i kostao me 920 maraka (465 eura)
            s tim da je zamjenjeno sve, svi spaneri (ukupno 4 komada), vodena pumpa , kaisevi, ulje (nauso DELPHI 5-40W), filter ulja, REMENICA RADILICE (morao sam, sama ona je 170 maraka), seleni nazad, i nauso antifriz (oko -30 mjesavina)....
            Garancija je 100 000 KM posto na ovom motoru renault predlaze veliki servis na svakih 120 000!

eto ako nekoga zanima nesto detaljno nek pita !

Pozzzz

Comment

• cikajowa
              CBC Veteran
              • 12.11.2009
              • 153
              • svugde

Na koliko se narode radi veliki servis na 1.9dci? Moj je radjen na 120k, na koliko da radaim sledeci?
              Laguna 2 ph2 , 2006 1.9DCI Lux Privileg

Comment

• slavenm
                CBC Veteran
                • 11.10.2010
                • 128
                • Bijeljina

Mislim da reno predlaze na svakih 60 000 sto znaci da je tvoj sledeci na 180 000,

Comment

• mobbdeepqb
                  CBC Senator XXL
                  • 19.07.2009
                  • 383
                  • beograd

Renault preporucuje na 80 000,a nasi serviseri na 60 000 zbog ''odlicnog'' kvaliteta ''originalnih'' delova

Comment

• Laguna 2002
                    CBC Senator
                    • 13.12.2009
                    • 297
                    • Bačka Palanka

Ne zaboravi da je drugi uslov maksimum 4 godine. Znači 60 000 km ili 4 godine, pa šta pre dođe. Još malo pa će se veliki servis kod nas raditi kada i mali servis u Zapadnoj Evropi. Ne mogu da verujem, znači veliku cenu servisa pravdaju skupim ORIGINALNIM delovima, a kada treba da daju garanciju onda ti isti delovi i nisu baš tako kvalitetni.

Comment

• hope
                      CBC Senator
                      • 03.06.2010
                      • 212
                      • ca

znam da je neko napisao broj nesa majstora nekoliko strana u nazad,sli nikako da ga nadjem dok listam ,pa ako neko ima neka mi napise ,hvala

Comment

• bulmil
                        CBC Početnik
                        • 14.07.2010
                        • 3
                        • indjija

koliko si platio taster za sva 4 migavca i gde da nadjem tog majstora nesu?

Comment

• pozezanin
                          CBC Početnik
                          • 08.11.2010
                          • 1
                          • Arilje

Imam Renault Megan 1.9 DTI, 2002 godiste. Ne mogu da nadjem oprugu biraca brzina (izmedju menjaca i biraca brzina). Ako neko ima informaciju gde mogu da je kupim, bio bi zahvalan da mi kaze. Unapred hvala.

Comment

• mobbdeepqb
                            CBC Senator XXL
                            • 19.07.2009
                            • 383
                            • beograd

Prednja desna vrata mi ''izgubila'' struju.Kada ih otvorim ne pokazuje na bordu da su otvorena,ne pali se svetlo u kabini u na vratima ali podizac radi

Comment

• mupe
                              CBC Senator XXL
                              • 05.10.2006
                              • 822
                              • bg
                              • Laguna 3 GT 2.0T 205

^^ Probaj glupost koja je meni pomogla - izvadi sijalicu iz onog crvenog svetla na vratima koje bi trebalo da se upali kada se vrata otvore. Naravno, izgubićeš to svetlo, ali postoji šansa da ti proradi sve ostalo.

Comment

• mobbdeepqb
                                CBC Senator XXL
                                • 19.07.2009
                                • 383
                                • beograd

ok,pokusacu,hvala

Comment

Working...
                                X