RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • savke
    CBC Senator XXL
    • 14.02.2006
    • 575
    • Novi Sad, Temerin
    • Laguna 2 ph2, Golf 3

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Originally posted by max3m87
    e ljudi ozbiljno, opet sam se bacio na to da mu sredim sijalice, zna li neko gde u bgu da se kupe...
    Ljudi ako neko ima neka mu posalje. Nije neka para.....Bio sam skoro u onoj radnji gde sam bio kupovao ali nisu imali trenutno. Koliko ti treba?

Sto se razlike na gas i benzin tice, kod tih motora ako je sve kako treba, mora biti zanemarljiva. S obzirom da ni dizne ni ostatak sistema za napajanje gorivom posle toliko vremena nisu kao nove, nije redak slucaj da se na gasu auto ponasa jace i bolje nego na benzinu. Nisu ovo sistemi sa karburatorom nego ubrizgavanja sa ugradjenim secventima.

Inace razlika u benzincu od 120ks i dizelu od 120ks je velika. Dizel ne bi smeo da oseti klimu ali benzinac da. Cak se u neke benzince ugradjuju za nijansu slabije klime(govorim uopsteno o autima a ne o laguinama). Pored snage tu je i obrtni momenat koji je veci kod dizela.

P.S. Kad sam vec spominjao dizne, cini mi se da je neko trazio diznu za 2.0 IDE (benzinca)? Spominjao mi majstor da ima polovne, mislim da rece 3kom.
    Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• slobo35
      CBC Član
      • 05.03.2010
      • 16
      • kraljevo

proverio turbinu .egr..i sta se i sta se sve moze proveriti na dijagnostici ..i po njima je sve ok...

Comment

• max3m87
        CBC Senator XXL
        • 17.05.2010
        • 531
        • Beograd
        • Renault LagunaII 1.8 16v

pa kazem vam klima se oseti kad se ukljuci, mogu zamislim sta je na kolima od 55 konja, mislim kakva je to klima, a savke iskreno meni se klima bas oseti kad predje preko pola brzina duvanja klime, kao da ukljuci jos jedan motor takav je trip... platicu sijalice naravno, postoje racuni ili licno... hvala... ja sam obisao ceo grad tipa od radio kluba do svih radnji koje sam na netu nasao..

Comment

• max3m87
          CBC Senator XXL
          • 17.05.2010
          • 531
          • Beograd

moj auto ima od kad je kupljen ugradjen plin, tako da ne znam koliko je benzina u zivotu video,

Comment

• max3m87
            CBC Senator XXL
            • 17.05.2010
            • 531
            • Beograd

treba mi za start dugme, ona ispod zelenog, i 6 za podizace.. e ja sam se jednom patio da skinem onu plastiku da zamenim u pepeljari ali nisam uspeo, mislim nije pregledno a plasim se ne polomim.. to je ubodna 1.2w 12v.

Comment

• gogi11
              CBC Senator XXL
              • 26.10.2009
              • 790
              • Sever Srbije - Novi Sad

15 litara benzina pa ti se bas vozas za dz

Inace brzo cemo stici do 150 stranice pa max stavljaj sve u jedan post samo napravi veci razmak u temama koje pominjes ovako sve mi se crveni tvoja laguna sa avatara

Comment

• max3m87
                CBC Senator XXL
                • 17.05.2010
                • 531
                • Beograd

pa sve mi padne na pamet kad vec napisem, ako ako lepa je boja, ... pa ja ga imam tek 2 meseca i ned dana, dosta mu je 15, heheh...
                ovih dana idem da menjam kugle, u vecini servisa i radnji ima neke nemacke prodaju po 1500-2000rsd jel neko stavljao te, lik u servisu nekom me ubedjivao da su bolje za nase puteve, original su 5500rsd najjeftinije sto sam nasao.. ko vozi duze sigurno je menjao, e da niko nije napisao koliko kosta klima servis, sta se tu radi..

Comment

• mobbdeepqb
                  CBC Senator XXL
                  • 19.07.2009
                  • 383
                  • beograd

i meni se osetio pad snage kada upalim klimu,ali kada sam zamenio akumulator vise ne,e sad mozda je trip

Comment

• mobbdeepqb
                    CBC Senator XXL
                    • 19.07.2009
                    • 383
                    • beograd

[quote="dmlakic"] ako je do freona onda ok ali mi nije jasno zasto jedna strana hladi,a druga ne.Trebalo bi sve da duvaju jednako Jel' neko cistio dizne i gde,koliko?Cuo sam za neko ultrazvucno ciscenje zna neko o cemu se tu radi?
                    PS. Drzava nam dize cene goriva koje je uzasno prljavo,pa neka nam onda plati ciscenje....

Comment

• gogi11
                      CBC Senator XXL
                      • 26.10.2009
                      • 790
                      • Sever Srbije - Novi Sad

Ma trip sigurno a @savke je lepo objasnio sta se i kako oseti kod benzinaca i kod dizelasa sto se tice klime to vam je
                      najjednostavnije objasnjenje ali i tacno.

Comment

• max3m87
                        CBC Senator XXL
                        • 17.05.2010
                        • 531
                        • Beograd

e ljudi a jel postoji negde oznaka dal je authentiqe ili dynamic ili koja je verzija, kako da znam???

i jel neko moze da odgovori za klima servis??

i za one kugle???

ps Gogi jel ovako bolje????

Comment

• modesti
                          CBC Senator
                          • 26.08.2009
                          • 239
                          • novi sad
                          • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

Imam ja jedno pitanje...gde mogu da kupim sijalice za start dugme i podizace...ovo je bilo jace od mene
                          It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• CDanijel76
                            CBC Veteran
                            • 11.01.2010
                            • 144
                            • Novi Sad

modesti . svrati do mene na posao do radnicke 6 ako si blizu da ti dam sijalice ..
                            --->>> nikad ne reci nikad !!! <<<---

Comment

• max3m87
                              CBC Senator XXL
                              • 17.05.2010
                              • 531
                              • Beograd

doobro.....

Comment

• igogitar
                                CBC Član
                                • 14.07.2010
                                • 93
                                • R.Srpska,Gradiška

Originally posted by max3m87
                                e to ti se nalazi na B stubu(suvozaceva strana izmedju prednjih i zadnjih vrata) kad otvoris prednja gledaj dole do sajtne... poz sorry sto ti to ranije nisam napisao...

Hvala

Comment

Working...
                                X