RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • max3m87
    CBC Senator XXL
    • 17.05.2010
    • 531
    • Beograd
    • Renault LagunaII 1.8 16v

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

ja onda nemam to... mislim osigurac je ispravan ali nikad nista ne pisti... niti prica.. imam e2 opremu ti gogi

Comment

• gogi11
      CBC Senator XXL
      • 26.10.2009
      • 790
      • Sever Srbije - Novi Sad

Ma to sa opremom je od slucaja do slucaja moja je recimo privilage paket (jedan od navodno jacih paketa) opreme ali nemam esp i tempomat a imam neke druge sitnice . Iskreno nisam ni gledao detaljno sta na nalepnici pise koji je paket opreme u osnovi.

Comment

• max3m87
        CBC Senator XXL
        • 17.05.2010
        • 531
        • Beograd

ma za tu zenku me bole brige heheh, nego sto mi prska i nazad i napred me nervira... ne znam sto ... vuce oba motora..

Comment

• gogi11
          CBC Senator XXL
          • 26.10.2009
          • 790
          • Sever Srbije - Novi Sad

Trebalo bi tu nesto da se prespoji a i dijagnostika takodje da odradi svoj posao. Ako si u prolazu kroz Ns javi se pa da te uputim da ti se to resi a i ostale stvari ukljucujuci te tvoje sijalice i da resisi problem sa tvojom bozicnjom jelkicom

Comment

• max3m87
            CBC Senator XXL
            • 17.05.2010
            • 531
            • Beograd

heheh, mora nesto da ******** na laguni pa bog... ili neka sijalica ili neki prozor ili vako neka glupost tripuje i uljucuje obe prskalice... boze koja glupost...

Comment

• savke
              CBC Senator XXL
              • 14.02.2006
              • 575
              • Novi Sad, Temerin
              • Laguna 2 ph2, Golf 3

Originally posted by max3m87
              k, i imam osigurac koji izgleda kao covek koji se dere...heheh
              Da to nije od glasovnog biranja ili sl?
              Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• max3m87
                CBC Senator XXL
                • 17.05.2010
                • 531
                • Beograd

e ljudi znaci kad drzim dugme ono sa strane i ubacim karticu tamo gde se proverava nema nicega, na benzinu pise 2 crte... nema nista vise

Comment

• suljko
                  CBC Početnik
                  • 27.09.2010
                  • 2

Originally posted by ludda
                  Pozdrav svim vlasnicima Laguna.

Od skora sam i ja ponosni vlasnik Lagune:

2001 Laguna II ph1 1.8 16v, karavan, TNG (Holandija), nemam pojma koji nivo opreme (podaci sa stuba mi baš nisu jasni).

Kao i svaka druga, i moja Laguna je puna idiotskih kvarova (posle ću da vas davim sa tim), a jedan od njih sam uspešno rešio - Čitač kartice.
                  Primetio sam da na 99% polovnih laguna ista stvar ne radi - START na dodir, a uz to ide i problem sa unutrašnjim svetlima pa sam tek pošto sam rešio problem video da se svetla u kabini pale po vađenju kartice (pre otvaranja vrata).
                  Znam da ima mnogo sličnih postova, ali se nadam da će ovaj bar nekome pomoći:

Problem je u malom plastičnom delu koji kad se kartica gurne pritiska mikro prekidač, on jako lako puca.
                  Ja sam polomljeni deo pronašao u samom čitaču, ali i ako ga nema može da se reši. Pošto je mesto gde je puklo jako male površine i nebi baš najbolje držalo da se samo zalepi, trebalo bi naci nešto da "premosti" plastiku.
                  Ja sam iskoristio šnalu od mrežne parice (na to sam prvo naleteo u fioci) i ispostavilo se da savršeno odgovara.

1. Izvaditi čitač (prvo se vadi pepljara), otkačiti kablove sa leve strane.
                  2. Skinuti zaštitnu kutiju: Sa jedne strane su dve šnale, sa druge jedna velika (oznaceno na slici)
                  3. Sa zadnje stane skinuti ploču (ima jedan šraf i 3 šnale - slika)
                  4. Da bi moglo lepo da se zalepi treba postaviti karticu na mesto (umotati u papir zbog lepka)
                  5. Zalepiti polomljeni deo

Svaka čast za ovaj post. Juče sam rešio da pokušam da odradim to i sve je išlo lepo dok nisam video sa mi se plastika koja se odlomila izgubila, tj. ispala negde i nisam mogao da je pronađem. Razmišljao sam šta bih mogao da iskoristi i palo mi je na pamet jedna stvar "štipaljka za veš".
                  Potrebano: štipaljka za veš, mrežni konektor RJ45, makaze, turpija, super lepak.
                  Skroz sam zaboravio da slikam svoje remek delo (jbg) ali sam postavio sam sliku kako sam isekao štipaljku ostalo sve ide isto samo umesto orginal dela ide deo od štipaljke.
                  Ko nema dosta vremena i ko ima kratke živce ne bih preporučio da počinje.

Comment

• CDanijel76
                    CBC Veteran
                    • 11.01.2010
                    • 144
                    • Novi Sad

imam jedno pitanje,... nesto sto ne razumem zasto a ne secam se da sam procitao resenje za to do sada ...
                    naime , u jednoj kartici mi se odvojio mikroprekidac za zakljucavanje vrata. reko sve je ok , desava se, otvorim ja karticu , vidim mikroprek. skroz otpao... (a pri tom da ne zaboravim reagovao je auto na otkljucavanje). Kontaktiram ja drugara koji se bavi mobil tel - posto ima lemilicu koja mi treba i sve ugovoreno,... spremim ja taj deo kartice i naravno iz tog dela izvucem bateriju-onu kod kljuca koja malo viri kad je kartica zatvorena"". zaboravim ja od posla da odnesem kod drugara jedan dan , drugi dan , tek sam cetvrti dan odneo (napominjem kartica je bila bez baterije svo vreme) i odradili smo- zalemili, sav sretan dodjem kuci, ali na srecu crv mi nije dao da odmah zalepim sve na mesto, ja do kola -kad ono ne reaguje !!! svetli crvena diodica i kad pritiskam zakljucavanje i kad pritiskam otkljucavanje!!! nista se ne desava ... otkljucam drugom karticom i reko ajd da probam da ga upalim sa ovom koja je "defektna".stavim karticu, i kad ono prepozna je !! da upalim .... a ono jeee upali sa tom karticom . sretan , ugasim ga i reko sad je sve ok , zatvorim vrata i pritisnem dugme da zakljucam kad ne reaguje !!! ni zakljucavanje ni otkljucavanje NE RADI!!!!
                    e sad da zakljucim - kartica reagujekad je u citacu - znaci mogu da palim auto s njom ali ne reaguje na zakljuc-otkljuc a pri tom svetli crvena dioda na kartici !!!
                    Da li neko zna ili je imao slican ili isti problem !? sta raditi? (sta sam sje....o ?)
                    --->>> nikad ne reci nikad !!! <<<---

Comment

• savidsi
                      CBC Član
                      • 12.01.2010
                      • 90
                      • km

Proveri da niste okrenuli mikro prekidac. Samo u jednom polozaju radi svoj posao. Kod prijatelja smo zalemili pogresno, ali odmah se primetilo jer nije palio diodu. Ako nije to onda nadji uputstvo za prijavu kartice jer mislim da startovanje auta nema nikakve veze sa otkljucavanjem.

Comment

• CDanijel76
                        CBC Veteran
                        • 11.01.2010
                        • 144
                        • Novi Sad

palo mi je na pamet da nisam dobro zalemio, ali dioda radi i to me zbunjuje ! a gde mislis da trazim uputstvo za prijavu kartice ?
                        --->>> nikad ne reci nikad !!! <<<---

Comment

• savidsi
                          CBC Član
                          • 12.01.2010
                          • 90
                          • km

u autodati bi trebalo da ima uputstvo

Comment

• Plavke
                            CBC Član
                            • 11.05.2010
                            • 47
                            • Nova Pazova
                            • Renault Laguna II 1.6

Trebalo bi da uradiš resinhronizaciju kartice, imaš na 83 strani caletovo post o tom postupku! Sretno!

Comment

• suljko
                              CBC Početnik
                              • 27.09.2010
                              • 2

Pozdrav ljudi, imam problem sa svetlima, stalno mi idu gore dole nikako ne miruju, stalno se čuje motorčić koji ih šteluje. Da li neko ima takav problem???

Comment

• max3m87
                                CBC Senator XXL
                                • 17.05.2010
                                • 531
                                • Beograd

ako zna neko sta znaci kad u self testu ne pokazuje benzin nego samo _ _ neka javi... poz

Comment

Working...
                                X