RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ivca
    CBC Član
    • 20.02.2009
    • 83
    • Negotin

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Pozdrav drugari! Nisam bio neko vreme na forumu i zaista sam iznenadjen kako brzo napreduje.

Imao sam udes u avgustu, udario sam srndaca! Razbio sam xenon far i haubu, znak, prskalicu za far i vezni lim. Kako je moglo da bude dobro sam prosao. Sad se tuzakam sa lovackim udruzenjem jer znaka nije bilo.

Cene novih delova iz originala: Xenon far oko 380 evra, Alu hauba 360 evra, vezni lim 120 evra, prskalice par 5600 din., poklopci prskalice 2200 din, znak za haubu - ?. Delovi i rad oko 1300 evra
    Cene polovnih delova: Xenon far 120 evra, Alu hauba 150 evra, vezni lim 60 evra, prskalice par ? din., poklopci prskalice ? din, znak za haubu - ?.

Kupio sam polovnu xenon sijalicu i zeznuo se. Sad mi ona koju sam imao svetli belo, a ova polovna koju sam kupio svetli zuto. Plus sam je preplatio 30 evra. Imam oznaku za sijalicu koja je bila, ali nisam siguran da li pored oznake moram da znam i boju 4500 ili 6000... Inace nova xenon sijalica kao sto je bila Philips D2R 85126 kosta nova 40 evra, sto i nije skupo kakve su cene za Vartu i ostale. Shvatio sam da moram da kupim obe nove sijalice ako hocu isto da mi svetle. JBG na greskama se uci.

Da li neko zna da mi kaze gde da nadjem prskalicu polovnu jer mi radi kao fontana! Baca tecnost u vis 2 metra :-) i znak za haubu mi treba naravno sve polovno.

Comment

• mobbdeepqb
      CBC Senator XXL
      • 19.07.2009
      • 383
      • beograd

auto otpad

Comment

• ivca
        CBC Član
        • 20.02.2009
        • 83
        • Negotin

Znas ti gde ja zivim, nema odpada na 100 km okolo. Dajte neke telefone! :-)

Comment

• MILAN_laguna
          CBC Početnik
          • 02.12.2010
          • 1
          • SRBIJA

Pozdrav tebi i svima, slučajno sam juče pročitao ovaj post a još slučajnije sam juče posle toga ja išao da sredim taj problem kod majstora koji sam već unapred bio zakazao. Da ne dužim, naime potpuno isti problem sam imao i ja, cela stvar je u čitaču kartica, unutra postoji plasticni pipak koji se zbog možda malo grubljeg ubacivanja kartice polomi. Covek je lepo skinuo čitač, uzeo plinsku bocu, one mini za kafu, grejao mali šrafciger i zatapao polomljenu plastiku. I da ne veruješ sve super radi. Da bi utvrdili još jednom da je to to trebao bi da ima sledeći problem: Pri ubacivanju kartice postoji predkontakt, tada je kartica ubačena u čitač ali ne do kraja faktički je samo par mm unutar čitača, tada bi trebalo da se upali sat, radio, temperatura i td, ako to ne funkcioniše već smo bliži tačnoj dijagnozi, zatim kada se kartica ubaci do kraja to je sada kontakt, ako je menjač u brzini, start dugme ne svetli, ako pritisneš kvačilo ili izbaciš iz brzine prsten oko start dugmeta trebalo bi da svetli i to je znak da bezbedno možeš da startuješ motor, motor se startuje samo jednim kratkim i brzim pritiskom na start dugme tada se gase sva svetla i ona u nogama i ona u nebu, ako je u pitanju pipak na čitaču, moraćeš da zadržiš dugme dok se motor ne startuje a, svetla će nastaviti da svetle još nekih 15-20 min a, ni one stvari koje sam pomenuo oko start dugmeta neće se desiti. Jedino dok ne ode kod majstora da to reši može sledeće da proba, karticu neka ubaci tek kada su sva vrata zatvorena tj. neka startuje motor kada svi putnici zatvore svoja vrata, tada će se svetlo odmah ugasiti. Nadam se da sam bio od koristi, veliki POZDRAV svima!!!

Comment

• Duke
            CBC Senator XXL
            • 16.01.2006
            • 753
            • Urbs Naissus

Originally posted by ivca
            Imam oznaku za sijalicu koja je bila, ali nisam siguran da li pored oznake moram da znam i boju 4500 ili 6000...
            Sam si dao odgovor, naravno da mora da znaš koju boju ima original, da bi mogao da ih upariš.
            "Ja sam tamo bio, i opet cu da bijem."

Comment

• ivca
              CBC Član
              • 20.02.2009
              • 83
              • Negotin

Originally posted by Duke
              Originally posted by ivca
              Imam oznaku za sijalicu koja je bila, ali nisam siguran da li pored oznake moram da znam i boju 4500 ili 6000...
              Sam si dao odgovor, naravno da mora da znaš koju boju ima original, da bi mogao da ih upariš.
              Problem je sto na sijalci ne pise za boju, a ova polovna sto sam kupio ima apsolutno iste oznake a svetli zuto.

Comment

• Cherokee_NS
                CBC Senator XXL
                • 08.02.2009
                • 802
                • Novi Sad

Zameni obe
                Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• max3m87
                  CBC Senator XXL
                  • 17.05.2010
                  • 531
                  • Beograd
                  • Renault LagunaII 1.8 16v

e kad smo vec kod citaca koliko je realno tesko da se namesti da radi dugme... kolika je verovatnoca da se nesto pokvari i da li autu smeta da ostane bez citaca neko vreme... hoce se nesto poremetiti...

Comment

• ivca
                    CBC Član
                    • 20.02.2009
                    • 83
                    • Negotin

Realno je lako ako je parce koje se polomilo u citacu, samo preko njega stavis parce tanke plastike od nekog pakovanja, znas ono kad je u plasticnom pakovanju, pa jedva otvoris, moras makazama. Recimo USB flash disk se tako pakuje. E, pa iseces tanko jedno 3-4 mm rub tog pakovanja i to ti sluzi kao neko ojacanje izmedju jezicka i kucista sve spojis super lepkom. Meni je citac bio celu noc u stanu i tek sam ga ujutru namontirao, upalio i to je to. Nisam primetio da se nesto promenilo osim sto pali bez drzanja.
                    Evo i skice, ako se dobro sećam ovako nesto izgleda.

Mogu samo da kazem da je ovo tehnicki totalno kretensko resenje kako ovo radi nije ni cudi sto se polomi brzo!

Comment

• max3m87
                      CBC Senator XXL
                      • 17.05.2010
                      • 531
                      • Beograd

E hvala puno evo otrcah da skinem i namestim...

Comment

• max3m87
                        CBC Senator XXL
                        • 17.05.2010
                        • 531
                        • Beograd

e ljudi ima dva mikroprekidaca... sa ovog jednog nemam plastikicu uopste a sa ovog pravo sto ide kartica imam sve normalno i radi...

sta smisliti kao zamenu...

Comment

• max3m87
                          CBC Senator XXL
                          • 17.05.2010
                          • 531
                          • Beograd

e ljudi jos jednu pitanje... kakvu plastiku smem da stavljam.. tj. kolika je temperatura da mi se ne istopi tamo.. heheh..

Comment

• fanta
                            CBC Početnik
                            • 09.10.2010
                            • 7
                            • skopje

Originally posted by max3m87
                            e ljudi jos jednu pitanje... kakvu plastiku smem da stavljam.. tj. kolika je temperatura da mi se ne istopi tamo.. heheh..
                            Druze ako topis plastika probaj so letkum inaku temperatura na topenje na plastikata e od 170-210 C inaku vnimavaj kakva plastika ke stavis bidejki ako e razlicen tip na plastika nema da se zalepat. Mislam deka ti e potrebna ABS-plastika . Ke baras nekoi parcinja na koi ima oznaka ABS. Probaj pa kazi sto si napravil.

Comment

• DarkoP
                              CBC Član
                              • 28.03.2010
                              • 18
                              • Sombor

Jezicak napravi od onog jezika na hemiski ili nesto slicno i zalepi sa dvokomponentnom plastikom (mozes prvo sa super lepkom)

Comment

• sjstephy91
                                CBC Veteran
                                • 28.11.2010
                                • 143
                                • Beograd- Srbija

Ako sam dobro razumeo ta plastika ima veze sa tim sto se svetlo u kabini ne gase na vreme???
                                RENAULT, SAAB, VOLVO >>>>>>>>>>>>>VW, BMW, FIAT

Comment

Working...
                                X