Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke
Originally posted by MILAN_laguna
Pozdrav tebi i svima, slučajno sam juče pročitao ovaj post a još slučajnije sam juče posle toga ja išao da sredim taj problem kod majstora koji sam već unapred bio zakazao. Da ne dužim, naime potpuno isti problem sam imao i ja, cela stvar je u čitaču kartica, unutra postoji plasticni pipak koji se zbog možda malo grubljeg ubacivanja kartice polomi. Covek je lepo skinuo čitač, uzeo plinsku bocu, one mini za kafu, grejao mali šrafciger i zatapao polomljenu plastiku. I da ne veruješ sve super radi. Da bi utvrdili još jednom da je to to trebao bi da ima sledeći problem: Pri ubacivanju kartice postoji predkontakt, tada je kartica ubačena u čitač ali ne do kraja faktički je samo par mm unutar čitača, tada bi trebalo da se upali sat, radio, temperatura i td, ako to ne funkcioniše već smo bliži tačnoj dijagnozi, zatim kada se kartica ubaci do kraja to je sada kontakt, ako je menjač u brzini, start dugme ne svetli, ako pritisneš kvačilo ili izbaciš iz brzine prsten oko start dugmeta trebalo bi da svetli i to je znak da bezbedno možeš da startuješ motor, motor se startuje samo jednim kratkim i brzim pritiskom na start dugme tada se gase sva svetla i ona u nogama i ona u nebu, ako je u pitanju pipak na čitaču, moraćeš da zadržiš dugme dok se motor ne startuje a, svetla će nastaviti da svetle još nekih 15-20 min a, ni one stvari koje sam pomenuo oko start dugmeta neće se desiti. Jedino dok ne ode kod majstora da to reši može sledeće da proba, karticu neka ubaci tek kada su sva vrata zatvorena tj. neka startuje motor kada svi putnici zatvore svoja vrata, tada će se svetlo odmah ugasiti. Nadam se da sam bio od koristi, veliki POZDRAV svima!!!
Ili ja ne znam da čitam, ili ovo nije tačno a čovek je lepo napisao kako je rešio problem, znači sjstephy 91 ipak si u pravu. ako je u pitanju pipak na čitaču, moraćeš da zadržiš dugme dok se motor ne startuje a, svetla će nastaviti da svetle još nekih 15-20 min
e ljudi namestio sam ga... nesto sam skrpio.. lepio napravio sam ga savitljivim pa ce mo vidimo koliko ce drzi ako ne dugo onda ce da mu lemljenje padne... heheheh... kako sam se odusevio ... koliko ga bolje upali.. vrhunski... heheh,....jeee.
``
Ili ja ne znam da čitam, ili ovo nije tačno a čovek je lepo napisao kako je rešio problem, znači sjstephy 91 ipak si u pravu. ako je u pitanju pipak na čitaču, moraćeš da zadržiš dugme dok se motor ne startuje a, svetla će nastaviti da svetle još nekih 15-20 min [/quote]
Pa da tu sam ja video, samo posle nisam mogao da nadjem post, pa sam mislio da sam negde drugde to video.. Sve u svemu sutra cu morati i ja da probam to, a ako uspe... bice FULL..
ej ljudi,ovo oko čitača imate u ranijim postovuma sve sa slikama i detaljnim upustvima,sama se malo treba potruditi da se pronađe.I ja sam imao isti problem,s tim da kada sam otvorio nisam našao odlomljen deo,nego sam ga napravio od parčeta štipaljke za veš i ojačao limom.Jedino na šta treba obratiti pažnju je da se potrefi prava debljina,jer sam isprva napravio deblje pa kada izvučem karticu,ono i dalje stiska mikroprekidač i ostaje da sija sat,pa sam skidao malo po malo dok nisam našao idealnu debljinu.I ja sam zalepio super lepkom,međutim,bolje je uzeti nešto jače,jer sam posle jedno tri meseca morao da ponovo lepim,jer se odlepilo.
i još jedna stvar koju je neko pomenuo u ranijem postu,ima veze sa svetlom u kabini,jer dok nisam namestio jezičak,kada izvučem karticu,nije se palilo svetlo,e sada se pali dok izvučem karticu iz ležišta!
Poz novim clanovima. Kad nesto ne znate, nemojte se odmah zaletati i postavljati pitanja, jer se ponavljamo. Koristite opciju pretrage, pa ako tada ne nadjete pitajte sta vas intersuje. Ovako cemo samo da se vrtimo u krug, oko jedne te iste teme.
Potpuno se slazem sa caletom,i ja sam prvo sve pročitao pa se tek onda uključio u konverzaciju,jer nema potrebe za ponavljanjem,a verujte,ima mnogo korisnih saveta i rešenja.Zato,moj savet,obavezno pročitati sve iz početka,nećete sigurnu to raditi uludo!
Primetih da u zadnjih probla imam problema sa trzanjem.tj desava se stalno da auto kada dajem gas tacno izmedju 1.200-1.400 obrtaja trzne jedno malo i nastavi normalno.Turbina se pali oko 2 000 tako da mislim da nema veze.. Ideja?
Teško jer mape Srbije ne postoje, jedino kada pređeš " preko " onda proradi.
Veća je fora ( isto imaš na youtube ) da se taj displej iskoristi za gledanje filmova, TV ili kao foto ram. Kontaktirao sam lika iz Italije koji je to uradio i rekao mi je da ga je to koštalo preko 500 eura.
Comment