RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Laguna 2002
    CBC Senator
    • 13.12.2009
    • 297
    • Bačka Palanka

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Danas posle startovanja automobila nije se uključio displej navigacije, i posle sledećeg starta opet ne radi. Pre toga mi je auto malo teže palio ( morao je 3-4 puta da zavergla pa da sastavi ) pa sam preventivno preko noći skinuo akumulator i dopunio. Posle vraćanja akumulatora auto pali kao mina ali je nastao pomenuti problem. Pretpostavljm da je displej crkao usled slabog napona. Proverio sam osigurač iza pepeljare i on je u redu. Čuo sam da bi trebalo da probam sa još jednim skidanjem akumulatora ( to ću probati sutra ), možda dođe sebi. Najveći problem je što sada ne mogu da ukucam kod za radio ( da li može neko da pošalje uputstvo na slepo tipa pritisni gornju strelicu pa plus dugme dva puta ...)
    Da li je neko imao sličan problem ili zna nekog majstora kod koga bih mogao rešiti problem?

Comment

• savke
      CBC Senator XXL
      • 14.02.2006
      • 575
      • Novi Sad, Temerin
      • Laguna 2 ph2, Golf 3

Kolega (elektricar u ovlascenom renault servisu) mi je napomenuo da obavezno sacekam bar 5 minuta posle gasenja auta, ako hocu da skidam akumulator. To im govore svaki put kada odu u sloveniju na obuku, jer u suprotnom moze da se desi da crkne nesto od elektronike a narocito navigacija iz nekog razloga. Bilo je i kod njih slucajeva da se desavalo ovako nesto pre nego sto su dobili tu informaciju. Od kada tako rade, nisu imali slicnih problema.

Ne znam da li je kod tebe ovo bio slucaj, ali treba znati i ovu informaciju.
      Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• modesti
        CBC Senator
        • 26.08.2009
        • 239
        • novi sad
        • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

Originally posted by savke
        Sipao sam ga zato sto nije dobro radio i sada nemam nameru da prestanem, posto sam video da mi je neutralisao te nazovi alge sto su mi se stvorile u kanti sa gorivom, a i auto mi je prestao dimiti. Inace nisam pristalica kojekakvih aditiva, ali ipak je sonax koliko-toliko ozbiljna firma.
        Gde uzimas sonax za auto?
        It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• savke
          CBC Senator XXL
          • 14.02.2006
          • 575
          • Novi Sad, Temerin
          • Laguna 2 ph2, Golf 3

Kupujem na OMV pumpama uglavnom.

Comment

• modesti
            CBC Senator
            • 26.08.2009
            • 239
            • novi sad

Ok. Hvala. Sada sam malo listao o tim aditivima pa ljudu hvale neki wynis, ako sam dobro zapamtio...

Comment

• cale
              CBC Senator
              • 22.03.2009
              • 297
              • Backa Topola

evo skini ovde i pogledaj:http://hotfile.com/dl/90746989/0495e...otora.doc.html
              NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• savke
                CBC Senator XXL
                • 14.02.2006
                • 575
                • Novi Sad, Temerin
                • Laguna 2 ph2, Golf 3

E vidis taj EGR3 sprej je zanimljiv zato sto se ne sipa u gorivo vec se sa njim tretiraju delovi usisnog sistema koji nemaju dodir sa gorivom, a koji se itekako zaprljaju.

Comment

• modesti
                  CBC Senator
                  • 26.08.2009
                  • 239
                  • novi sad

Kupio, sipao pun rezervoar...sad cemo da vidimo...

Comment

• mobbdeepqb
                    CBC Senator XXL
                    • 19.07.2009
                    • 383
                    • beograd

ako je zapljan primetices razliku,ali moras da ga vozis do rezerve,da bi povukao sve iz rezervoara.Znaci sipa se u rezervoar od 30-50 l goriva i onda sipas jos 10-tak da bi ga promesao

Comment

• modesti
                      CBC Senator
                      • 26.08.2009
                      • 239
                      • novi sad

Ta ja sam ga na 15l preostalih u rezervoaru sipao i nalio dizela do cepa...ako ga to ne promesa ne znam sta ce...

Comment

• dci Šabac
                        CBC Član
                        • 16.10.2009
                        • 60
                        • Šabac

Pozdrav svima,

malopre mi riknula sijalica fara H7, i to posle "punih'' 8 000 km,
                        kada sam zamenio obe sijalice fara sa Osram nightbraker-om.

Posto sam ih zajedno zamenio, verovatno ni druga nece dugo....

Eto, nikad kraja sa ovim sijalicama na Laguni

Comment

• mobbdeepqb
                          CBC Senator XXL
                          • 19.07.2009
                          • 383
                          • beograd

to nije nista strasno,ko je vozio VW zna o cemu pricam

Comment

• modesti
                            CBC Senator
                            • 26.08.2009
                            • 239
                            • novi sad

Ne znam kako ti, ali ja sam extra bio nezadovoljan sa osram nightbraker-om...a far kao nov, nigde ogreban, vodu ne pusta...

Comment

• cale
                              CBC Senator
                              • 22.03.2009
                              • 297
                              • Backa Topola

U vezi sijalica molm Vas bez Dr. mr. pr.max. ne razgovarajte.
                              NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• cikajowa
                                CBC Veteran
                                • 12.11.2009
                                • 153
                                • svugde

Moji nightbrekeri su isto toliko izdrzali na kratkim.. znaci nepunih pola godine.. farovi isto kao novi.I nismo jedini kojima crkavaju.Posle njih sam stavio osram long life..Pise 3 puta duzi radni vek.. videcemo.
                                Laguna 2 ph2 , 2006 1.9DCI Lux Privileg

Comment

Working...
                                X