RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • cikajowa
    CBC Veteran
    • 12.11.2009
    • 153
    • svugde

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Primetih blago lupkanje preko neravnina ponekad na desnoj strani, solje amortizera stavio nove pre 5k ..Malo pre u servisu mi rekose da ima malo lufta u letvi volana,nista strasno kao .Moze jos 20-30k da ne diras nista..Jel moguce da letva ima lufta na 165k? Pravih naravno.Savet,ideja,cena reparacije?
    Laguna 2 ph2 , 2006 1.9DCI Lux Privileg

Comment

• hope
      CBC Senator
      • 03.06.2010
      • 212
      • ca

jesu li sigurni da je letva?
      proveri prednje tockove malo da cimnes rukama da bi video da li imas lufta u nekom od njih,jer moze da bude biksna u letvi a to nije skupo.

Comment

• slavenm
        CBC Veteran
        • 11.10.2010
        • 128
        • Bijeljina

@cikajowa
        krajnice .... na letvi volana ... 99%... imam isto lupkanje zbog njih ... al jos nisam stigao da ih zamenim ... nije neka cifra oko 15 eura jedna
        kod mene je 250k i nema lufta.... jos uvek pozzzzz

Comment

• markofpi
          CBC Senator XXL
          • 27.07.2006
          • 1552
          • Bezanijska Kosa

Sto se letve tice i ja imam lufta ali po recima majstora on je minimalan i nema lagune koja ga name tj. retke su. Izgleda da im je to 'mana', a kako i ne bi bila od ovih nasih oranica od puteva. Na desnom tocku ima malog lufta kad krene da se cima mapred nazat ako stojimo naspram tocka. Kaze majstor da je alarm tek kad pocne da pusta ulje iz serva. Inace ja sam KAO primetio da kad predjem preko neke neravnine (npr. kopao se kanal za kablove pa su ga asfaltirali ali nije u nivou sa ostalim delom puta vec 1-2 cm nizi) da mi nesto lupne, a osecaj kao da nesto nije dobro pricvrsceno.

@cikajowa
          Znas li gde se tacno na letvi nalaze te krajnice!? Imas li neku sliku!? Jel to neka guma, prsten ili sta i da li zamena istih zahteva komplikovan proces (skidanje letve npr.)!??

Comment

• cikajowa
            CBC Veteran
            • 12.11.2009
            • 153
            • svugde

Ne znam narode,bio je auto na kanalu podigli su ga , jedan je cimao tocak a jedan bio ispod i gledao ,drzao ,pipao sta znam.. Kaze da ima malo lufta letva.NIsta alarmantno ali eto.Da cuje se kada predjem preko neravnine,malo vece. Slicno se cuje kao kada solja amortizera pocinje da odlazi..Kao krajnice spona nisu,video sam da je gledao krajnjcu spone do tocka..
            ps. krajnice na letvi? Nalaze se do tocka ili unutra ?

Comment

• SerbianHero
              CBC Senator
              • 10.10.2009
              • 259
              • Beograd

Sto se tice letve volana, servis servo letve je 250e pa na gore, ima jedan servis u zemunu koji to radi, dok su mi u reno savi preporucili servisere u sopotu, konkretno, Nesa iz reno save kaze da nisu imali ni jednu reklamaciju.

A sto se lupkanja tice @cikajovo, imamo iste simptome....

Comment

• max3m87
                CBC Senator XXL
                • 17.05.2010
                • 531
                • Beograd
                • Renault LagunaII 1.8 16v

mogli bi stvarno kad bude lepo vreme neko vidjanje da organizujemo... heheh... e ljudi i mene nesto da zaobidje.. heheh.. meni su rekli da je letva ko nova... a to lupkanje je bilo i kod mene kad sam kupio auto pa sam zamenio kugle, krajeve spona i jos nesto i od tada nema lupkanja to sam sve platio 15 000 rsd...

Comment

• slavenm
                  CBC Veteran
                  • 11.10.2010
                  • 128
                  • Bijeljina

@markofpi
                  Krajnica letve volana (ili kraj spone letve volana, kako je ovde zovu) je ovo http://d.imagehost.org/0250/media_JPG_v ... TE1061.jpg
                  vrlo je lako da se zamjeni, odvrne se jedan saraf, i ona se onda odvrne sa same spone, samo je mana sto kada se mjenjaju bilo bi pozeljno uraditi optiku trapa posle jer one i te kako uticu na polozaj tockova!

Comment

• igogitar
                    CBC ÄŒlan
                    • 14.07.2010
                    • 93
                    • R.Srpska,GradiÅ¡ka

Ne da bi bilo pozeljno nego se optika trapa MORA uraditi. I meni je lupkalo ali nakon zamjene krajnica i kugli vise nista ne lupka

Comment

• markofpi
                      CBC Senator XXL
                      • 27.07.2006
                      • 1552
                      • Bezanijska Kosa

Originally posted by slavenm
                      @markofpi
                      Krajnica letve volana (ili kraj spone letve volana, kako je ovde zovu) je ovo http://d.imagehost.org/0250/media_JPG_v ... TE1061.jpg
                      vrlo je lako da se zamjeni, odvrne se jedan saraf, i ona se onda odvrne sa same spone, samo je mana sto kada se mjenjaju bilo bi pozeljno uraditi optiku trapa posle jer one i te kako uticu na polozaj tockova!
                      A toooo li je krajnica!! Ja mislio ko zna sta je na samoj letvi...ja to inace zovem klasicno kao u vreme dok sam imao Yuga, spona! E pa to sam menjao 2x vec za dve godine i znam da nije to u pitanju. A sto se tice remonta letve mogli bi grupno da posetimo i pitamo za neki popust

Comment

• slavenm
                        CBC Veteran
                        • 11.10.2010
                        • 128
                        • Bijeljina

eeee marko nije to spona ... spona je dalje ... odnosno spona se zavrce u letvu a krajnica se zavrce na sponu

Comment

• hope
                          CBC Senator
                          • 03.06.2010
                          • 212
                          • ca

napravi se nauka o kraju spone,krajnici i sponi,cisto da bi razjasnili,postoji spona i kraj spone sto su dva razlicita dela koji su povezani jedan sa drugim,makar u krajevima iz kojih sam ja

Comment

• cikajowa
                            CBC Veteran
                            • 12.11.2009
                            • 153
                            • svugde

Tocak-krajnica spone-spona-letva volana? Ovaj redosled? Valjda E sta moze biti kod mene ako nije kra krajnica spone.letva ili spona?

Comment

• markofpi
                              CBC Senator XXL
                              • 27.07.2006
                              • 1552
                              • Bezanijska Kosa

Originally posted by slavenm
                              eeee marko nije to spona ... spona je dalje ... odnosno spona se zavrce u letvu a krajnica se zavrce na sponu
                              Jaoooo izvini, opet sam pobrkao loncici! Menjao sam kraj letve volana!

Comment

• SerbianHero
                                CBC Senator
                                • 10.10.2009
                                • 259
                                • Beograd

@cikajovo
                                to sto ti ponekad lupne na desnom tocku npr kad ga penjes na ivicnjak ili na neravninama, a nije produzetak letve, jeste letva,a ako hoces da potvrdis dijagnozu lepo okreni lude http://adresarfirmi.com/automobili/auto ... pumpe.html , i oni ce ti lepo ispricati tvoje siptome..

Comment

Working...
                                X