RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vlaves2000
    CBC Član
    • 28.03.2010
    • 95
    • srbija

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

pozdrav drustvo jedno pitanje nevezano za kvarove ali vezano za lagunu.
    Treba da napravim kupoprodajni ugovor i da platim porez od 2.5 posto koju ste cenu vi stavljali u kupoprodajni ugovor pod jedan i pod dva koliki je vama bio taj porez u pitanju je laguna 1.9 dci karavan hvala porez treba da platim u beogradu jer je prodavac iz beograda predpostavljam da su knjige po kojima se odredjuje porez iste u celoj srbiji
    https://t.me/pump_upp

Comment

• zlaxx
      CBC Član
      • 25.12.2010
      • 27
      • futog

stavi neku simbolicnu cenu, npr. 10000din, ona ti samo odredjuje visinu takse za overu ugovora a porez u svakom slucaju placas na osnovu kataloske vrednosti i na njegovu visinu ne mozes da utices...

Comment

• hope
        CBC Senator
        • 03.06.2010
        • 212
        • ca

mislim da cifra iz ugovora nije presudna,jer se gleda kataloska vrednost i km i na osnovu tablice se odredjuje vrednost
        i mislim da je promeljivo od opstine do opstine

Comment

• max3m87
          CBC Senator XXL
          • 17.05.2010
          • 531
          • Beograd
          • Renault LagunaII 1.8 16v

a jel to cena u ovlascenom servisu ili sta... ja sam mislio da je negde oko 500e

Comment

• max3m87
            CBC Senator XXL
            • 17.05.2010
            • 531
            • Beograd

jel se desilo nekom da sve vozi normalno i stanem na semaforu i krecem i odjednom samo poce se cuje rrrrr kao da nesto melje i nece kvacilo da uhvati ali normalne je tvrdoce i to se cuje tacno gde treba da hvata na polovini negde kao da melje i nece da krene... a auto radi normalno i sto je najcrnje od svega...posle slepovanja kad smo ga spustili tamo ispred servisa i da ga upalimo da vidime majstori otprilike kako se cuje to on izbaci ovu lampicu

ako neko ima iskustva i razume se i moze da mi pomogne sta moze da bude hvala....

Comment

• Pindariss
              CBC Član
              • 04.03.2011
              • 13
              • Pancevo

2xx strana o laguni.. a nema nigde informacija koja meni treba, svi spominju lagune 1.9dci; 1.8 benzinTNG; a dal neko vozi i ima iskustva sa benzincem lagunom 1.8 16v karavan??? narocito potrosnja????

Comment

• slavenm
                CBC Veteran
                • 11.10.2010
                • 128
                • Bijeljina

@ Pindariss
                Vozim ja Lagunu 2 2.0 16V Karavan , automatik, rece da te zanima potrosnja, pa po gradu ne ocekuj nista ispod 11-12 litara a na otvorenom u zavisnosti od nacina voznje i opterecenosti auta ide od 7 do 9 litara!
                Jos sto se tice ovog motora u odnosu na druge je da jako lijepo nosi karoseriju, ne osjeca se neko opterecenje, radi mirno, prakticno se ne cuje kada stojis blizu auta, nema problema sa turbinom (jer je nema), moze da povuce jaaaako dobro prilikom preticanja i "tjesnih" situacija, i naravno uvijek ostaje opcija ugradnje plina!
                Ako gledas da kupis Lagunu samo bjezi od one sa oznakom 2.0 IDE, jer taj se motor nije bas pokazao kao najbolje rjesenje za nase prostore zbog kvaliteta i cistoce goriva!
                Pozzz

Comment

• mupe
                  CBC Senator XXL
                  • 05.10.2006
                  • 822
                  • bg
                  • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by vlaja1302
                  Gde se nalazi antena za radio jel zna ko?
                  Na limuzini je na zadnjem staklu, u gornjem delu, iznad grejača stakla, a izgleda potpuno isto kao grejač.

Originally posted by max3m87
                  jel se desilo nekom da sve vozi normalno i stanem na semaforu i krecem i odjednom samo poce se cuje rrrrr kao da nesto melje i nece kvacilo da uhvati ali normalne je tvrdoce
                  ...posle slepovanja kad smo ga spustili tamo ispred servisa i da ga upalimo da vidime majstori otprilike kako se cuje to on izbaci ovu lampicu
                  Što se lampice tiče, najbolje će znati dijagnostika, da ne bi mi nagađali. A ono što melje - u najboljem slučaju ti se rasuo neki zglob, ili na točku, ili kod menjača. U najgorem, sam menjač...

Comment

• johhny
                    CBC Član
                    • 07.02.2010
                    • 14
                    • Beograd

@max
                    da, u ovlascenom, na vozdovcu. najbolje da proveris telefonom u svom servisu. moze da se desi da ti kazu kad zamenjuju set kvacila da ti zamene jos nesto. recimo, meni su rekli da je politika renoa da kad se vec skida sve to, da se zameni i zupcasti kais (ili tako nesto, izvinjavam se ako gresim). tako da bi ta intervencija bila nesto skuplja sa dodatnim delovima, kao sto je bila meni. ali na racunu mi pise da je set kvacila oko 18 hiljada.

Comment

• modesti
                      CBC Senator
                      • 26.08.2009
                      • 239
                      • novi sad
                      • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

Set Valeo kvacila jeizmeđu 17000 i 18000 dindzi.
                      It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• gogi11
                        CBC Senator XXL
                        • 26.10.2009
                        • 790
                        • Sever Srbije - Novi Sad

Originally posted by Pindariss
                        2xx strana o laguni.. a nema nigde informacija koja meni treba, svi spominju lagune 1.9dci; 1.8 benzinTNG; a dal neko vozi i ima iskustva sa benzincem lagunom 1.8 16v karavan??? narocito potrosnja????
                        Ne zameraj puno zato sto nema mnogo podataka i postova o benzincima posto je u pocetku ovo bila pre svega tema o laguni sa dizel motorom pa je skoro tema prosirena generalno na lagune -benzin dizel plin ....

Ima na forumu nekoliko tema gde su clanovi predstavljali svoje automobile izmedju ostalog kao i ja svoju nekadasnju lagunu pa procitaj temu

viewtopic.php?f=15&t=47701

Comment

• max3m87
                          CBC Senator XXL
                          • 17.05.2010
                          • 531
                          • Beograd

pa on je u servisu nego cisto da znam sta da ocekujem... hvala momci poz

Comment

• Pindariss
                            CBC Član
                            • 04.03.2011
                            • 13
                            • Pancevo

@gogi11 Lepa vam je ona tema o lagunama 1.8 2001, hvala na linku, sve sam vise sigurniji u kupovinu benzinca 1.8 ili 2.0 pa kasnije ako bas bude potrebno ugradicu i plin, mada ja ne prelazim puno, kuca poso-poso kuca, 80% voznje mi je 20km dnevno, na otvorenom putu.. Danas sam vozio dci 1.9 2003 ocuvan enterijer, spolja isto, ali kad mi ona prilikom gasenja zatrese masku ko luda e to mi se ne svidja nikako.. i jos par sitnica.. i da presla je 220000, sto je medju boljim kilometrazama iz holandije ako cemo iskreno...

Comment

• modesti
                              CBC Senator
                              • 26.08.2009
                              • 239
                              • novi sad
                              • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

pindaris-odmah da te razocaram da zaboravis na plin u 2.0 ide, jednostavno se ne ugrađuje, sto ce ti svaki iole ozbiljniji majstor reci.
                              It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• mobbdeepqb
                                CBC Senator XXL
                                • 19.07.2009
                                • 383
                                • beograd

Originally posted by max3m87
                                zna li neko cenu seta kvacila... Hvala
                                Lamela,druk i korpa su ti od 13000(remontovani) do 30000(original),a ruke su ti 10000 u ovl.servisu

Comment

Working...
                                X