RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • igogitar
    CBC Član
    • 14.07.2010
    • 93
    • R.Srpska,Gradiška

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

opara ako nadjes auto star nekoliko godina bez ijedne ogrebotine budi siguran da je farban. Ne znam sta ocekujes ali tesko ces naci da bas nista ne treba da ulazes.

Comment

• hope
      CBC Senator
      • 03.06.2010
      • 212
      • ca

Originally posted by slemac
      Zdravo svima. Prvi put se javljam , imam problem sa lagunom 1.9 dci. Bila je havarisana i nakon popravke prilikom ubacivanja kartice odreaguje pokazivač nivoa goriva, rade svetla žmigavci, radi centralna brava ali se ne pale sijalice za kontakt i ne može da se startuje motor. U čemu je kvar, da li neko možda zna. Da napomenem da od instalacije nije skidano ništa osim vretena volana koje na donjoj strani ima neku elektroniku. Čemu služi.

to je brava za zakljucavanje volana i ona u sebi ima kod ,ako je vrisnula znaj da je 300 evra

Comment

• mupe
        CBC Senator XXL
        • 05.10.2006
        • 822
        • bg
        • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by SerbianHero
        Sto se tice Nese, covek je dobar majstor, pre svega dijagnosticar, jedina zamerka je to, sto od kada se preselio u vecu garazu, poceo je da gazduje a segrti odradjuju posao tj njegova uloga svela samo na naplatu...
        Da, šteta, mada mislim da ipak po malo učestvuje u poslu... nije baš 100% samo blagajnik. Doduše, majstori su mu stvarno dobri tako da i dalje imam jednako poverenje u njih kao i kad je sam Neša radio. Baš me uskoro čeka redovan servis pa ću morati da ga posetim.

Comment

• bibber
          CBC Početnik
          • 11.03.2011
          • 2
          • saleglava@yahoo.com

Zdravo ljudi, ja sam novi ovde pa da se predstavim.

Vlasnik sam lagune 1.8 16v benzinac 2003 godiste sa expresion opremom. Vidim da su se ovde predstavljali i vlasnici benzinaca pa reko i ja da to uradim. Odusevljen sam temom i procitao sam prvih 50 stranica, ako postignem mozda procitam i ostatak, ali ima bas puno. Mada sam i u tih prvih 50 nasao gomilu korisnih stvari sa kojima sam se vec susreo (npr. prekida svetlo za klimu, ovih dana cu probati da namestim), a sa onima kojma nisam pretpostavljam da vremenom hocu.
          Auto vozim vec godinu dana, prvi sam vlasnik u srbiji, a auto sam dobio na poklon od kuma koji je bio drugi vlasnik u francuskoj, Kupio je sa 75000km tri godine staru, a sada ima 135000 na satu, pravih provereno, ja sam je od njega uzeo sa 116000-117000 . Od ulaganja sam za sada imao redovne stvari: dva mala servisa, sto podrazumeva promene svih filtera i ulja, promenio sam plocice na sva cetiri tocka i stavio vartin akumulator posto me je prethodni izdao bez ikakve najave. Veliki servis je radjen na 85000, ja cu verovatno sledeci uraditi izmedju 150000 i 160000, zavisno od finansija u tom trenutku. Da takodje sam uzeo cetiri nove gume zimus, kleber 205,55,16, prezadovoljan sam, st tim sto sam oko toga imao dosta cimanja, hteo sam da stavim 15'' celicne da bi ustedeo na novim zimskim gumama i da imam dva seta tockova pa sam na tezi nacin saznao da na moju lagunu ne mogu 15'' zbog velicine diskova na prednjim tockovima. Pa cisto i to da prenesem ukoliko neko bude imao zamisao da predje sa vecih tockova na 15'' da obavezno prvo proba na prednjim tocvkovima jer ako ima diskove velicine kao ovi na mojoj nema sanse da stanu 15''.
          Btw ceka me i zamena seta kvacila koliko sam skontao po napisima iz prethodnih stranica, posto koliko znam do sada to nije dirano nista a hvata kvacilo pri samom kraju, ali i to je skroz u redu obzirom na predjenu kilometrazu.

Sada imam pitanje za kolege benzice zbog koga sam i nabasao na ovaj forum, pre nedelju dana sam ugradio plin u zemunu, rr autogas lovato 500eur + atest 3500 din, godinu dana garancije. Prvi utisci su da sam prezadovoljan, ne primetim veliku razlijku u snazi automobila, sem sto sam primetio da u voznji prilikom izbacivanja iz brzine ponekad duze treba da umiri ler gas nego na benzinu ali ne uvek, desavalo mi se to i sa benzinom ali ne u tolikoj meri. Medjutim neki ljudi koji se razumeju me isprepadase da ni slucajno to nisam trebao raditi, kazu riknjava obavezno neka ''klapna'' na tim motorima nakon ugradnje plina a nova klapna navodno kosta 300eur? Da li je neko od vlasnika benzinaca sa plinom imao taj problem, imam li razlog da strahujem da ce me tako nesto sacekati?

Malo sam bio opsiran, nadam se da nisam previse udavio i da cete imati volju da procitate moj post i odgovorite mi.

Comment

• Plavke
            CBC Član
            • 11.05.2010
            • 47
            • Nova Pazova
            • Renault Laguna II 1.6

@slemac
            Nisam baš siguran ali mislim da ti je možda samo otpao plastični jezičak u čitaču kartice.
            Ima ih dva, na ovoj slici ovaj što je otpao je za prvi stepen, i preko njega struju dobijeju radio i ostale sitnice.
            Da ako je ovaj prvi polomljen kad pališ auto moraš držati dugme Start dok ne upali.

Nadam se da će ti ovo rešiti problem jeftinija varijanta, a i možeš sam da je odradiš. Ima negde detaljno uputstvo kako da skineš čitač i kako da to odradiš. Pozdrav i sretno.

Comment

• hope
              CBC Senator
              • 03.06.2010
              • 212
              • ca

pavke,nisi ispratio,nema problem sa alnasovanjem vec ne dobija kontakt.

Comment

• max3m87
                CBC Senator XXL
                • 17.05.2010
                • 531
                • Beograd
                • Renault LagunaII 1.8 16v

Ljudi, doneo sam kuci lamelu koju su mi greskom zamenili... E sad ona deluje sve ok... Zanima me ko zna tacna debljina nove lamele..

Comment

• mdarko
                  CBC Član
                  • 18.02.2011
                  • 30
                  • Banja Luka

Ja baš imam problema sa svojom Lagunom, a tek sam je kupio. Auto mi je izgubilo vuču, skroz sporo ide i kad dodam gas izbacuje dim nenormalno, a samo dan prije išla je kao zmaj, da li je vrisnula turbina? Pozzz

Comment

• Plavke
                    CBC Član
                    • 11.05.2010
                    • 47
                    • Nova Pazova
                    • Renault Laguna II 1.6

Originally posted by hope
                    pavke,nisi ispratio,nema problem sa alnasovanjem vec ne dobija kontakt.
                    Pročitao am ja to dobro, nego sam negde pročitao da drugi prekidač u čitaču kartice daje kontakt za paljenj.
                    Ne mora da znači da je to tačno ali mi izgleda logično jer ne vidim drugu svrhu tog prekidača. Moguće je da grešim jer kaže da mu rade migavci, ali nije naglasio da li je sva četiri ili pokazivači pravca, ako rade pokazivači pravca onda nism u pravu za prekidač.

Comment

• slavenm
                      CBC Veteran
                      • 11.10.2010
                      • 128
                      • Bijeljina

@ mdarko
                      jeste, mada bolje ce ti pojasniti kolege dizelasi (drugari koji imaju dizele) ali prateci forum i ja sam skonto da je to simptom "kaput" turbine

@opara
                      ne ocajavaj , ima dobrih primjeraka jos uvijek , ja kada sam trazio svoju pregledao sam ih desetak isto i na kraju odabrao najocuvaniju sa najvecom kilometrazom hehehe ozbiljno, kada sam je kupio imala je 246 000 na satu i enterijer kao i eksterijer je imao znakove koristenja ali nije bilo vecih ostecenja, nigde nije izgrebana , na branicima ima tragova kamencica i ivicnjaka , sjedista su malo prljava, ali auto je zdravo strukturalno od mana imala je pokvaren zadnji brisac (i dalje ga nisam popravio) i desni far , sijalica crkla to je to
                      kupi onu u koju kada sjedes srce ti zaigra ta je sigurno prava i kao sto rece kolega , ne ocekuj bas nijednu manu!

Comment

• max3m87
                        CBC Senator XXL
                        • 17.05.2010
                        • 531
                        • Beograd

Momci please zna li neko debljinu nove lamele...

Comment

• slavenm
                          CBC Veteran
                          • 11.10.2010
                          • 128
                          • Bijeljina

@max
                          lamelu pod ruku i u prodavnicu rezervnih dijelova, trazi da ti pokazu novu i uporedi

Comment

• hope
                            CBC Senator
                            • 03.06.2010
                            • 212
                            • ca

sto je bitno kolika je debljina,ako su ti pukle opruge ili ako si je zapalio?

Comment

• max3m87
                              CBC Senator XXL
                              • 17.05.2010
                              • 531
                              • Beograd

Nije joj nista... Lazu ko psi..

Comment

• hope
                                CBC Senator
                                • 03.06.2010
                                • 212
                                • ca

ako se ja dobro secam ti si napisao da su pukle opruge?
                                ako ti nije tesko podseti me,koji su bili simptomi pa si menjao lamelu?

Comment

Working...
                                X