RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • djura 82
    CBC Član
    • 23.10.2010
    • 27
    • vojka

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Modesti,i meni se desilo jednom da nije hteo da otvori gepek,pa pošto mi je auto bio ugašen,ja reko ajde da probam da ga upalim i onda probam i on se otvori,e sad,šta mu bi,ne znam,to je naša laguna.Inače,onaj problem što sam imao da mi neće da zaključa rezervoar,rešio se sam od sebe,sad radi normalno iako mi se čini da je osovinica koja zaključava suviše blizu one rupe kroz koju prolazi i da mozda nekad udari o zid pa zato ne izađe da zabravi.A ovo što se desilo maksu,je strašno,ovamo nas deru,a još nas i prave ludima,tako da maks,moj ti je savet da to isteraš do kraja,na popuštaj!

Comment

• bibber
      CBC Početnik
      • 11.03.2011
      • 2
      • saleglava@yahoo.com

Izgleda da je moj post na 215 strani ipak bio predugacak pa niko ni nije stigao do pitanja ili nema niko nista da mi kaze vezano za to? Pretpostavljam da ako su ljudi procitali pitanje a nemaju sta da mi kazu da niko nije imao takav problem pa ga mozzda ni ja necu imati?

Comment

• Plavke
        CBC Član
        • 11.05.2010
        • 47
        • Nova Pazova
        • Renault Laguna II 1.6

bibber izvini ali nekako si promakao u onoj frci oko maxa.
        Na mojoj Laguni je ugrađen holandski plin već 9. god. ja je vozim 1. god. nisam imao problema, neznam da li je predhodni vlasnik imao. Majstor kod kojeg sam vozio da mi očisti senzor radilice reče da plin može da ošteti leptir gasa, i da na relacijam od par km bolje da vozim na benzin. Ali mi je savetovao redovno menjanje svećica 15-20000km jer lošije paljenj uzrokuje veću eksploziju koja može da ošeti taj leptir gasa. Toliko od mene nadam se da ti je od pomoći bar malo.

Comment

• vlaves2000
          CBC Član
          • 28.03.2010
          • 95
          • srbija

pozdrav dali je neko od vas vlasnika lagune 1.9 dci 2004 placao ove godine porez na prenos u poreskoj upravi ako jeste interesuje me koliko je jer su meni odvalili plafon iako ima raspon od - do pa mi sada nista nije jasno i dali taj katalog vazi posebno za beograd ili je isti za celu srbiju
          https://t.me/pump_upp

Comment

• hope
            CBC Senator
            • 03.06.2010
            • 212
            • ca

razlikuje se od opstine do opstine,koliko si platio?

Comment

• Krema
              CBC Član
              • 26.04.2010
              • 77
              • Novi Beograd
              • Laguna II 1.9 dCi

Ja sam prosle godine, u julu mesecu, u NS platio porez oko 13000. Procenili mi auto na 541000 din.
              U pitanju je Laguna 1.9 dCi 2002.godiste.

Comment

• mdarko
                CBC Član
                • 18.02.2011
                • 30
                • Banja Luka

Originally posted by zlaxx
                Originally posted by mdarko
                Ja baš imam problema sa svojom Lagunom, a tek sam je kupio. Auto mi je izgubilo vuču, skroz sporo ide i kad dodam gas izbacuje dim nenormalno, a samo dan prije išla je kao zmaj, da li je vrisnula turbina? Pozzz
                verovatno interkooler

A šta je interkooler? Je li to nešto na hladnjaku? Pošto je moja Laguna Englez juče je poslana na prepakivanje, pa ću javiti kad stigne kako je urađeno i fotografisati.

Comment

• max3m87
                  CBC Senator XXL
                  • 17.05.2010
                  • 531
                  • Beograd
                  • Renault LagunaII 1.8 16v

@bibber meni je auto izasao iz prodavnice sa plinom i ima ga vec 8 godina, ali nemam problema sa umirivanjem na leru... iskreno nisam nesto ni obracao paznju ali isto je ko na benzinu... sa klapnom sam imao jednom problem kad sam ga kupio usao je u safe mod ali problem je bio u konektoru koji su isekli i direktno zalemili i eto vec 8 meseci vozim nije se ponovilo na srecu... da ne cuje zlo... pozz

Comment

• vlaves2000
                    CBC Član
                    • 28.03.2010
                    • 95
                    • srbija

izasao me porez skoro 25000,00

Comment

• sjstephy91
                      CBC Veteran
                      • 28.11.2010
                      • 143
                      • Beograd- Srbija

Originally posted by vlaves2000
                      izasao me porez skoro 25000,00
                      A jel ta tvoja Laguna ima zlatnu sasiju??? Kao sto je neko reko porez ne bi trebao da bude veci od 150e, naravno osim ako nemas zlatnu sasiju...
                      RENAULT, SAAB, VOLVO >>>>>>>>>>>>>VW, BMW, FIAT

Comment

• vlaves2000
                        CBC Član
                        • 28.03.2010
                        • 95
                        • srbija

nema jedino sto je karavan i ja sam iz valjeva a porez mora da se plati u beogradu u poreskoj upravi valjevo su mi dali manju cifru ali poenta je u tome sto ima na primer cena od 17000 pa do 25000 e oni su meni odrapili 25000 a auto ima standardnu opremu opremu, a knjiga po kojoj procenjuju bi trebala da bude istua za celu srbiju ili za nas iz unutrasnjosti vaze drugi cenovnici u slucaju kada se placa u beogradu pitanje je sada za drzavne organe koji kontrolisu poresku upravu ili su svi slozni da budzet treba napuniti po svaku cenu

Comment

• savke
                          CBC Senator XXL
                          • 14.02.2006
                          • 575
                          • Novi Sad, Temerin
                          • Laguna 2 ph2, Golf 3

Ne secam se koliko me je izasao porez, ali 650e me izasla odjava, porez, tehnicki i registracija( posto mu je bas isticala). Mislim da je porez bio nesto preko 30000. 1.9DCI 2005, ali zbog toga sto je initiale rebnuli su mi maksimum za porez. (Odjava je bila iz Beograda)
                          Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• slavenm
                            CBC Veteran
                            • 11.10.2010
                            • 128
                            • Bijeljina

e drugari jedno pitanje za kolege sa automatskim mjenjacem
                            jeli vam se desi ponekad da automobil "promasi" brzinu, odnosno,
                            PRIMER :
                            Prilazim lezecim policajcima, pustam gas, ne diram kocnicu, predjem lezeci onako sto se kaze na "inerciju" (znam da nije inercija da se ne bi uhvatili odma da me ispravljate) i kada predjem policajca kad dodam gas (malo jace) auto kao da malo razmisli pa onda skonta da bi trebao da krene, tj da vrati u manju pa da nastavi!

Comment

• hope
                              CBC Senator
                              • 03.06.2010
                              • 212
                              • ca

koliko sam ja ucio u skoli to jeste inercia ,a sto se tice jaceg gasa u toj situaciji,normalno je da se trenutak zbuni posle pustanja gasa pa dodavanja jaceg,mada mi nije jasno sto to radis na taj nacin.
                              verovatno nekada pri ubacivanjnu u drive iz neutral,dodas jaci gas pa on cimne jer nije odradio lagano kretanje posle kocnice

Comment

• mdarko
                                CBC Član
                                • 18.02.2011
                                • 30
                                • Banja Luka

Riknula mi turbina 300 e reparacija

Comment

Working...
                                X