Pomoć oko oduzetih vozila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • MAREA
    CBC Veteran
    • 10.11.2008
    • 117
    • kladovo

Re: Pomoć oko oduzetih vozila

ostalo je jos 10-ak pecata (po predmetima)da se izvestace i do kraja sledece nedelje (posto ide postom) bice kod gde Svetlane pa valjda je to kraj .POZDRAV

Comment

• milutin85
      CBC Član
      • 08.11.2008
      • 71
      • Beograd

A jel znas gde se vestace posto izgleda da nisu u 29 om,ja trazio....

Comment

• Franjo
        Banovan
        • 14.08.2009
        • 2831
        • Inđija - Beograd
        • Renault megan II res

Marea. Početak kraja sigurno, jer sve još treba da odradi Komisija i gospođa Svetlana, koja je izgleda zadužena za administraciju.

Za pojedince, kao za mene, biće to novi početak, jer ću imati valjani dokaz o počinjenom delu.

Što bi šaljivdžija rekao: - Da remiziramo! Mi smo u svakom slučaju fuck`n strana.

Pa da im odgovorimo: " Fuck U2!"

Comment

• mistermobil
          CBC Senator XXL
          • 09.11.2008
          • 469
          • pecinci

Pa ovo je sprdacina sta su oni odgovorili Zivoti.Jbt,kao da javno pozivaju na krijumcarenje.Krijumcari ladno sta god hoces,provalice kad ti vec zapalis preko grane.Pa jel oni stvarno ne mogu odmah preko terminala sa brojem jci da provere..ej ukucas par cifara i baza odmah izbaci sta je carinjeno,gace,carape,boranija,zelen,simpanze,sta vec
          Ko leti,vrijedi
          Ko vrijedi,leti
          Ko ne leti,ne vrijedi..
          (Grunf,TNT..)

Comment

• DAEWU
            CBC Veteran
            • 16.03.2009
            • 194
            • lazarevac

Ma sve se moze kad se hoce..Al posto su fotelje udobne i posto i dalje u drzavnim institucijama vazi,,radio ne radio,svirami radio,,a uz to i ako se ubere i neki dinar sa strane pa stobi zurili ili uproscavali.Sto se duze ceka veca je ,,usluga koju nam oni cine,,u fazonu svesmo ucinili da bi vi bili zadovoljni.E ovoga puta,bar sto se mene tice nece moci.POZDRAV..

Comment

• Franjo
              Banovan
              • 14.08.2009
              • 2831
              • Inđija - Beograd
              • Renault megan II res

mistermobil i ostali koji tako gledaju na stvar i slično shvataju odgovor. Ponovo tvrdim, da takvo razmišljanje ne vodi ničemu. Navedeni slučaj podnošenja falsifikovane dokumentacije za carinjenje je za tarantulino i mikijevo vozilo. Najveći broj naših vozila nije ocarinjen regularno, niti je plaćena carina. Nas upućuje da ostvarimo svoja prava kako je to zakonom regulisano. Ovaj pojam "savesnog kupca" već postaje uvredljiv, jer se misli na lakovernog, da ne kažem nešto gore, koji je prevaren. Za ovo što nam se dešava, Carina nije prava adresa za žalbe, čak i da je u pitanju zloupotreba službenog položaja carinika, na što sumnjamo i skrenuli smo pažnju Upravi carina. I u tom slučaju nadležan je MUP i pravosudni organi.

Comment

• MAREA
                CBC Veteran
                • 10.11.2008
                • 117
                • kladovo

Gospodo,mislim da i nije neka varjanta puko traganje za nekom istinom jer kad je budete nasli mozete biti iznenadeni!!!!!

Comment

• DAEWU
                  CBC Veteran
                  • 16.03.2009
                  • 194
                  • lazarevac

a pomalo i uvredjeni

Comment

• MAREA
                    CBC Veteran
                    • 10.11.2008
                    • 117
                    • kladovo

Comment

• Franjo
                      Banovan
                      • 14.08.2009
                      • 2831
                      • Inđija - Beograd
                      • Renault megan II res

Slučajno sam "otkrio" ovaj forum i uključio se, jer sam tražio pomoć, a zatim da pružim pomoć "sapatnicima" u granicama mojih mogućnosti. Čitajući vaše postove i učešćem na forumu, mislim da sam razjasnio:

- da je u svim slučajevima počinjen carinski prekršaj.
                      - da je u svim slučajevima bilo falsifikovanja pojedinih dokumenata.
                      - da organ MUP prilikom prve registracije ne vrši proveru celokupne dokumentacije.
                      - da smo svi prevareni od strane sitnih kriminalaca, i
                      - da većina nije učinila ništa da se ova pitanja reše, jer su nadležni za to plaćeni.

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Poslednja poruka je obrisana i još neke od ranije a pisac je dobio opomenu. Onaj ko je upozorio na spam ima takodje obrisanih spam poruka. Smatram ovu temu izuzetno važnom iz razloga što možda bar nekom pomogne oko ovog problema pa je neću zaključati ali ću zaključati spamere. Držite se teme a za ostalo imate Wastegate.... Moderatora bih zamolio da sledeći put kad briše poruke udari jedan uskličnik.
                        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Franjo
                          Banovan
                          • 14.08.2009
                          • 2831
                          • Inđija - Beograd
                          • Renault megan II res

Originally posted by mistermobil
                          Pa ovo je sprdacina sta su oni odgovorili Zivoti.Jbt,kao da javno pozivaju na krijumcarenje.Krijumcari ladno sta god hoces,provalice kad ti vec zapalis preko grane.Pa jel oni stvarno ne mogu odmah preko terminala sa brojem jci da provere..ej ukucas par cifara i baza odmah izbaci sta je carinjeno,gace,carape,boranija,zelen,simpanze,sta vec
                          Ne pozivaju na krijumčarenje, jer imaju pravo da u roku od 5 (pet) godina vrše naknadnu proveru dokumentacije.

Mogu da provere šta je carinjeno pod tim brojem u roku od par sekundi, pa su utvrdili da je pod brojem moje JCI uvezena i ocarinjena suncokretova sačma u rinfuzi, ko je uvezao i sve ostale podatke: kompletna deklaracija.

Ukucavši broj šasije i motora mog vozila nema nikakvih podataka. Po tome vozilo još nije legitimno ušlo u carinsko područje Srbije, jer je krijumčareno.

Verovatno si mislio na rad MUP-a, a ovo je odgovor Uprave carina.

Comment

• bugs bunny
                            CBC Veteran
                            • 24.10.2008
                            • 167
                            • Beograd, Medak III, Aranđelovac

Momci pustite prepucavanja, ako je neko nesto saznao neka javi inace ovo nicemu ne vodi.
                            Ja sam vise pukao iz razloga sto sam za vikend vozio krsa od renoa star 25 godina ( nisam imao para za bolje, privremeno dok se ne resi pitanje oko Carine )pa mi se desilo da mi je u isto vreme riknulo sledece:
                            - lamela
                            - korpa automatski se podrazumeva zamena celog seta kvacila
                            - vodena pumpa
                            - zupcasti kais za vodenu pumpu
                            - procurela manzetna sa dihtungom na menjacu
                            - sajla od kvacila (zbog koje mi je riknula korpa, lamela)
                            to je sto se tice Renoa, a sto se tice Fiat Maree vozio sam je posle ovog " malog " kvara na Renou čitavih 10 minuta i desilo mi se da je crevo za vodu izletelo iz termostata i sva voda je šiknula iz hladnjaka napolje i sreća u nesreći je ta da sam je parkirao ispred kuće i to se desilo kada sam izašao iz kola.Pa čisto da Vam svima pojasnim šta može da se desi u roku od 2 sata povrh sve muke sa Carinom i Mupom.

Puno pozdrava svima.

Comment

• ZIV
                              CBC Senator
                              • 06.07.2009
                              • 299
                              • Beograd

Ovde mora da se umеšam.. O kojih 5 godina Franjo govoriš?... Šta da proveravaju 5 godina kad oni tu dokumentaciju NEMAJU.... Ta takozvana DOKUMENTACIJA čuči u MUPU. Dakle karta u jednom pravcu...
                              Šta je sa vozilima iz 1998-1999-2000-2001-2002-2003-2004 godine. Zašto Carina ne dostavi MUPU zahtev da im izvade brojeve JCi pod kojima su godinama registrovali vozila....Da li imate uopšte pojma koliko love je otišlo ka kriminalcima, lopovima a ne u džep države. A ti državni činovnici kanda žive od tog budžeta... A za punjenje tog budžeta hebe im se.... Oni žive na nekoj drugoj planeti, njih neke druge brige more.... ne tiče se njih što im magarci koji su ostali bez kola njaču pod prozorima.....
                              Juče sam dugo razgovarao sa osobom u carini i složili smo se /posle uvodnih mačevanja/ da nema ODLUČNOSTI da se stvari koje su na tehničkom nivou jednostavne reše... Ova i ovakva državna administracija će morati pre i kasnije da pređe kompletno na elektronski režim rada /centralizacija i globalizacija podataka/ jer inače NEĆE moći ozbiljno da radi... O nekoj evropi nemojte ni sanjati. Danas svaki prosečan kriminalac može nekretninu da proda 1000 puta i da od 1000 osoba uzme avans/kaparu jer se registar NEPOKRETNOSTI ne vodu u ELEKTRONSKOM VIDU, nego činovnik u sudu kod overe ugovora proverava samo ko su potpisnici ugovora i NIŠTA VIŠE.....
                              Pošto MUP nije umrežen sa bazom podataka Uprave Carina i vice versa onda carina nema pojma šta je registrovano, a MUP šta je ocarinjeno..Još kad čelnik MUPA ,,ponosno,, izjavi da ONI NE KONTROLIŠU DOSTAVLJENU DOKUMENTACIJU... kud ćeš više sreće za lopove... Ali draga braćo moja..svu tu zahebanciju mi plaćamo... Uzmite vaše fiskalne račune, vaš obračun plate, porez na imovinu... Rezultat: totalna nesposobnost, korupcija, maltretiranje savesnih građana (ovo počinje da mi liči na ,,slaboumne građane,,)... Da ne bio u ritmu neke ,,narikače,, rečeno mi je u carini da ih pozovem kada bude došao neki rezultat analize pa će MAKSIMALNO DA UBRZAJU...

Comment

• Franjo
                                Banovan
                                • 14.08.2009
                                • 2831
                                • Inđija - Beograd
                                • Renault megan II res

Govorim o 5 godina iz odgovora. A dokumentacija je stvarna - ne tako zvana. Na moje pitanje ko ima dokumentaciju za svoje vozilo, nije se javio niko. Niko se nije potrudio da je pribavi.

Comment

Working...
                                X