Pomoć oko oduzetih vozila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • milutin85
    CBC Član
    • 08.11.2008
    • 71
    • Beograd

Re: Pomoć oko oduzetih vozila

Ja nazalost nista,a to je verovatno jer nemam advokata.predpostavljam da ce da nam dopuste da registrujemo kola ali da nam nece davati to npr povracaj registracije itd. a jel mozes bar okvirno da kazes koliko te je advokat kostao do sad i da li ima sanse da vlasnik ili uvoznik plati njega a ne ti?

Comment

• MAREA
      CBC Veteran
      • 10.11.2008
      • 117
      • kladovo

na srecu nista kum mi je videniji advokat a toliko se postujemo da sve ovo radi kao za sebe.Platicu sudsku taksu ako i to ne izvuce od nekog drugog
      Pozdrav

Comment

• milutin85
        CBC Član
        • 08.11.2008
        • 71
        • Beograd

I ja sam dobio informaciju identicnu kao "Marea" ,trebalo bi vrlo brzo da dobijemo tablice jer cim ministarstvo uplati pare to ide vrlo brzo po upravnom postupku i brzina zavisi samo od sluzbenika jer tu svedoci i sl. nemaju veze sa tim,pozz svima nadam se da nasim mukama dolazi kraj,znaci kako sad stvari stoje po mom nekom misljenju trebace mi konkretno za moj auto odprilike za carinjenje oko 350e(10% od trzisne cene auta) ,200e registracija + tablice i sta vec,i bar 100e za mali servis koji nisam uradio vec vise od godinu dana (ulje,filteri i sl) ,to je oko 650e malo li je za odjedanput ali cu opet biti srecan do neba ... a naravno pokusacu da tih 10% uzmem od coveka koji mi je prodao i da pokusam bar da povratim pare od registracije ako je ikako moguce bez advokata.

Comment

• mistermobil
          CBC Senator XXL
          • 09.11.2008
          • 469
          • pecinci

Milutine,nema veze,samo da tako bude.Nadam se da su informacije proverene i tacne.to je neko kompromisno resenje po ovoj novoj uredbi,ako se ne varam.
          Ko leti,vrijedi
          Ko vrijedi,leti
          Ko ne leti,ne vrijedi..
          (Grunf,TNT..)

Comment

• Simica
            CBC Član
            • 03.11.2008
            • 39
            • Novi Sad

Milutine, jesi li zaboravio i PDV( 18% ). Mislim da to ide u paketu sa carinom, a to onda mnogo povecava cenu.

Comment

• macaneli
              CBC Senator XXL
              • 04.08.2008
              • 327
              • sremska mitrovica - Genova
              • S-max

ja cuo da ce biti 34% od vrednosti auta koju procene...
              ima se,moze se-nema se,mora se

Comment

• MAREA
                CBC Veteran
                • 10.11.2008
                • 117
                • kladovo

ne 34 nego30.4 E ali je to sve ukupno

Comment

• Ajvanho
                  CBC Član
                  • 24.03.2009
                  • 65
                  • Beograd

Evo i ja da se javim sa novostima.
                  Naime 30.04 je isteklo 3 meseca od kako su mi oduzeli auto i on mi je vracen,naravno ja sam pre toga nekoliko dana zvao da pitam kakvo je stanje upravo iz razloga sto bi trebalo posle 3 meseca da se nesto zna,vracaju ili ne.
                  I sta se desilo,na moje opste odusevljenje auto je vracen,ali tu nije kraj.Kada sam dosao da ga preuzmem,inspektor mi kaze kako je moj slucaj nekako specifican i da mi se auto vraca sa sve tablicama i saobracajnom ali uz napomenu na potvrdi o zabrani koriscenje i otudjenja do okoncanja postupka.
                  Mada kaze kad vec imas papire i tablice zasto ga ne bi koristio,ali kaze ja ti ne bih preporucio.Ma nemoj,ti ces da mi kazes!
                  I jos mi kaze da se raspitam na carinarnici u Sabcu kako ide moj slucaj i dokle je stiglo sve,jeste,zasto bih to radio,pa da mi opet oduzmu auto,mozda su ga zaboravili pa da ih ja podsetim,e pa mislim da necu.
                  Inace malo je zaribao zdog stajanja izgleda ali dobro,sad je kuci

Ne znam kako cete se vi osecati zbog toga sto sam dobio nazad i tablice i saobracajnu ali to zelim i vama sto pre.Mada da budem iskren ni sam nisam siguran sta ce biti za neko vreme,mozda me pet zovnu da im ga predam.

Pozdrav svima

Comment

• mistermobil
                    CBC Senator XXL
                    • 09.11.2008
                    • 469
                    • pecinci

Cestitam Ajvanho..mislim da si ti prvi kome je definitivno na `mala vrata` vraceno vozilo,cim ti nisu ponistili reg.,to nesto znaci(pu,pu,pu da ne ureknem).Nadam se da je to pocetak kraja jedne ruzne price
                    Ko leti,vrijedi
                    Ko vrijedi,leti
                    Ko ne leti,ne vrijedi..
                    (Grunf,TNT..)

Comment

• milutin85
                      CBC Član
                      • 08.11.2008
                      • 71
                      • Beograd

Ajvanho svaka cast,mislim da si imao mnogo srece i mnogo ti zavidim na tome,javi ako te budu kontaktirali opet !

Comment

• mrgud
                        CBC Član
                        • 29.04.2009
                        • 14
                        • novi sad

Pozdrav prijateljima,

Javljam se prvi put i odmah da cestitam svima koji su nesto uspeli, a
                        zahvalim onima koji su se svojski potrudili i dali mnogo informacija o nasoj muci.

Moj slucaj ulazi u peti mesec, nista jos konkretno, a informacije koje sada imam skoro se
                        ne razlikuju od one prve koje kada su mi oduzeli auto."Nazovite, svratite , pitajte, javicemo, bice za desetak dana
                        u velikoj su frci, jako mnogo oduzetih vozila, ne mogu fizicki postici" itd.

Od advokata je tesko iscupati neku informaciju, sve se svodi
                        na punomocje i tuzbu, a kakve su sanse za povoljan ishod niko ne obecava.
                        Ovih dana pripremam se za odlazak kod nekoliko advokata na zakazani termin sa svim papirima koje imam
                        pa da vidim o cemu se zapravo radi i gde sam ja u svoj ovoj nevolji.

Samo napred.

Comment

• DAEWU
                          CBC Veteran
                          • 16.03.2009
                          • 194
                          • lazarevac

Pozdrav svima..Evo i ja da se javim posle duze pauze,prvo cestitke Ajvanhu.Mrgude.. kroz tu pricu smo vec svi[sa malim razlikama] prosli.Svi advokati su kao na jednom kalupu napravljeni,ponavljaju istu pricu,traze pare a nedaju resenje.Osim Mareinog kuma njemu svaka cast.Kod mene je stanje nepromenjeno i dalje cekam okoncanje postupka pa da carinim auto.Od sudije sa carine sam dobio informaciju da trenutno vestace nekakve pecate i da se nada da ce sve biti gotovo za mesec,dva i da cemo morati platiti carinu plus PDV.sto izlazi ne bas malih 30,4procenta od trzisne vrednosti.Pa kad se na to doda registracija,osiguranje i servis Al ipak bolje ista nego nista.POZDRAV

Comment

• mrgud
                            CBC Član
                            • 29.04.2009
                            • 14
                            • novi sad

Pozdrav,

Evo i kod mene pocelo se nesto dogadjati. Danas sam dobio poziv iz PU u kojoj
                            stoji da se javim po osnovu cl.61 i 77. ZUP-a, u svojstvu stranke- zastupnika stranke
                            u predmetu REGISTRACIJA VOZILA registarski broj ...
                            NAPOMENA: Poneti licnu kartu.

Sta me tada ceka, ne mogu ni pretpostaviti, valjda mi nece i oni ispirati mozak.
                            Ako je neko od Vas dobio ovakav poziv molio bih da nesto napise o ovome kako bi se bar malo pripremio.

Samo napred i vise srece svima.

Comment

• mercedes
                              CBC Početnik
                              • 07.05.2009
                              • 5
                              • Šid

Evo da napisem i ja koju rec.Ne znam ni kako poceti jer prica je dugacka.Uglavnom, moj otac je u pedesetim godinama ostao bez posla i odlucio da proba da taksira, ali nam je trebao adekvatan auto, pa smo uzeli kredit i dali juga da bi kupili mercedes w124.Nakon dvanaest dana taksiranja otac je previse smetao "kolegama"(koji skoro svi rade na crno) i 12.11.2007. god mu je oduzet auto.Zaustavio ga pandur koji je stajao sa nekim civilom i trazio vozacku i saobracajnu i odmah trazio da vidi brojeve sasije(kao slucajno).Uz konstataciju da su brojevi "smesni" zamolio je strog da odu u sup i da ce auto biti PRIVREMENO ODUZETI radi provere.Uz ubedjivanje da ce provera biti brzo gotova otac je pristao da auto ostane u sup-u.Uz mnogo izgubljenih zivaca i vremena provedenog uci policiji, istraznim sudijama, tuziocima i ostaloj bagri, jedva su se nakanili da izvedu nezavisnog vestaka koji je odmah pobio vestacenje tehnicara koji radi u sup-u.Auto su nam vratili 13.04.2009. god, sa sve tablicama i saobracajnom.Naravno tu problemima nije kraj.Jos uvek nismo registrovali auto, jer salterske radnice i njihov sef iz S. Mitrovice ne znaju sta da rade u takvoj situaciji.Juce je sef rekao da je malo pobrkao loncice i zamenio nas slucaj sa ostalim slucalevima tj. vasim slucajevima jer vi jos uvek ne mozete registrovati aute zbog ne placene carine.Ali ipak kaze kako trebamo biti strpljivi dok on ne pregleda dosije auta (koji sada ima preko dvestotine strana), KOJI SU PREGLEDALI SVI MOGUCI I NE MOGUCI I SAD SE ON PAMETAN NASAO DA GA MALO PRELISTA!!!Zao mi je sto ste svi tako prosli, samo vam hocu reci da morate imati JAKO puno strpljenja i zivaca, jer ce vam trebati, jer niste jos ni na pola puta.Samo ih redovno zovite i dosadjujte, nemojte da vas je sramota, jer drugacije nece ni pogledati slucaj.Pitaje slobodno ako vam nije nesto jasno, ne vezano za moj slucaj, jer sam doktorirao sistem rada MUP-a i pravosudja.Srecno!

Comment

• mrgud
                                CBC Član
                                • 29.04.2009
                                • 14
                                • novi sad

Pozdrav

Ljudi, ima li ikakvog resenja na vidiku, ima li ista novo?
                                Bio sam neki dan kod advokata na malo detaljnijem razgovoru, neki cova koji
                                mi nije dozvolio da ista pricam osim da odgovaram na postavljena pitanja.

Prvo sto mi je rekao da u takvim i sl.situacijama, obavezno treba
                                insistirati na prisustvu advokata, jer su postupci
                                prema gradjanima cesto sablonski sa puno propusta.
                                Njegova razmisljanja slicna su razmisljanju "kuma" advokata
                                u smislu da su i drzavi organi nacinili odredjene propuste.

Koliko ja zakljucujem, njegov je kljucni argument, imovina je na zakonit nacin stecena
                                te kao takva zasticena najacim zakonskim aktima.

Razmislicu jos malo i najverovatnije moracu preko njega,bar da se ubrza proces raznoraznih postupaka.
                                Samo napred.

Comment

Working...
                                X