Pomoć oko oduzetih vozila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sri98
    Admin od Trpeze
    • 24.10.2004
    • 7262
    • Republic of Konjarnik
    • Toyota Corolla E 210

Re: Pomoć oko oduzetih vozila

Originally posted by Franjo
    Slažem se, ali nepotpisan i neoveren račun nije valjan dokument i nije potrebno veštačenje. Ako uz to nedostaje potvrda o izvršenom plačanju, na njemu, ili posebnoj potvrdi, nema govora o valjanosti. To nije falsifikat, taj dokument ne postoji!
    Koliko si u zivotu napisao krivicnih prijava za kd falsifikata?
    Rekoh, vestacenje je potrebno za sva dokumenta koja ce imati snagu dokaza, pa makar ih pisalo i dete iz vrtica.
    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Franjo
      Banovan
      • 14.08.2009
      • 2831
      • Inđija - Beograd
      • Renault megan II res

Originally posted by sri98
      Koliko si u zivotu napisao krivicnih prijava za kd falsifikata?
      Nekoliko, poslednja za pomenuti falsifikat ovlašćenja, kojim navodni vlasnik Dević Savica (muško) ovlašćuje Stupar Vladana, da slobodno raspolaže vozilom, pa i da proda... Overeno u pisarnici Opštine Ruma, a ne u sudu (sudska overa). O nedostacima dokumenta već sam pisao.

Za 25 godina rada sačinio sam više od 300 kupoprodajnih ugovora, za potrebe državnih organa i izvršio overu.

Govorio sam o parničkom postupku i obligacionom pravu. Traži se poništenje kupoprodajnog ugovora za robu, koja ima "samo jednu manu", a to je da ne možeš sa njom slobodno da raspolažeš. U tom postupku dovoljno je priznanje da nije bio vlasnik predmeta kupoprodaje, a priznati će da nije imao valjano ovlašćenje. U ovom postupku nije potrebno veštaćenje ovlašćenja, dovoljna je potvrda od strane pisarnice, da ovlašćenje nije dato, jer ga u registru pod tim brojem nema. Sve ostalo je predmet krivičnog postupka, koji je u toku, ali ga vodi Država protiv kriminalne grupe zbog krijumčarenja vozila.

Comment

• sri98
        Admin od Trpeze
        • 24.10.2004
        • 7262
        • Republic of Konjarnik
        • Toyota Corolla E 210

Originally posted by Franjo
        Govorio sam o parničkom postupku i obligacionom pravu.
        ovde se radi o krivicnom postupku i tu se falsifikat dokazuje kako sam napisao.

ok, nazad na temu
        Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Franjo
          Banovan
          • 14.08.2009
          • 2831
          • Inđija - Beograd
          • Renault megan II res

Zakasnio sam, da postupim kako sam savetovao starim, a više novim prevarenima, iz prostog razloga: što je "posrednik" u vreme kad mi je vozilo oduzeto, promenio prebivalište. Navodni vlasnik, izjavio je, kao što sam rekao, da on to nije bio. Postoji u MUP pisana izjava, a kasnije i u carinarnici u Šapcu data u prekršajnom postupku pokrenutom protiv njega. Protiv "posrednika" podneo sam krivičnu prijavu zbog počinjenog krivičnog dela falsifikata ovlašćenja. Postupak vodi po službenoj dužnosti nadležno tužilaštvo, u ovom slučaju 4. OJT u N. Beogradu.

U pisarnici u Rumi predočili su mi nekoliko primera iz našeg slučaja o izvršenoj proveri na zahtev Tužilaštva. Svi odgovori su bili da ovlašćenja nisu overena u toj pisarnici. Dokaz je delovodni broj registra iz 2007. godine, u svim slučajevima preko 50.000, a registar je zaključen sa brojem manjim od 20.000. U mojem slučaju broj 71.475 od 11.07.2007. godine.

Tvrdim, da je za pokretanje parničkog postupka tužbom, protiv lica kojem ste predali ugovoreni iznos, ili bilo koji iznos za koji imate pismenu potvrdu, dovoljna potvrda o privremenom oduzimanju vozila. Kao u slučaju garantnog roka.

Pošto je pominjani "gospodin" prodao više takvih vozila, bilo bi po onoj "Ko prvi do đevojke", a po okončanju krivičnog postupka u Rumi, verovatno "na ravne časti" ako ostane nešto kad se Država namiri.

Mislim, da nas neko grdno zavlači, naravno sve po zakonu...

Primio sam sledeće obaveštenje iz Opštinskog suda u Rumi:

Povodom Vaše pritužbe od 16.10.2009.godine na postupanje ovog suda u predmetu posl.br. KI 23/09, obaveštavamo Vas da je u čl. 60 st. 3 ZKP-a propisano da oštećeni ima pravo da razmatra spise i razgleda predmete koji služe kao dokaz, a to pravo mu se može uskratiti dok ne bude saslušan kao svedok.

U predmetu posl.br. KI 23/09 je zamolnim putem od Opštinskog suda u Inđiji zatraženo da budete saslušani kao svedok, pa u tom sudu možete proveriti u kom terminu ćete biti saslušani. Obaveštavamo Vas da ćete po Vašem saslušanju imati pravo da razmatrate gore navedene spise predmeta.

M.P. PREDSEDNIK SUDA
          Dragoslav Hajduković s.r.

Odmah sam otišao u Sud, gde su mi rekli da ću dobiti poziv. Na pitanje da li može da se ubrza, rekli su da može, ali ne pre decembra, jer su im svi termini u novembru popunjeni, pošto su pretrpani "svojim" predmetima.

Prema tome, ove godine ne možemo očekivati da se krivični postupak okonča.

Nadajmo se, da će prekršajni u Šapcu biti uskoro okončan, po nas povoljnim rešenjima i da se ne će čekati na pravosnažnost rešenja i rešavanje eventualnih žalbi prvih "vlasnika" protiv kojih je postupak pokrenut.

Comment

• DAEWU
            CBC Veteran
            • 16.03.2009
            • 194
            • lazarevac

Sad pisite sami,necu vam smetati.

Comment

• mistermobil
              CBC Senator XXL
              • 09.11.2008
              • 469
              • pecinci

Mali osvrt na slican ili indentican slucaj u susednoj drzavi,i kakav je bio epilog.vec sam pisao ranije o njemu u ovoj temi.link je
              Code:
              http://www.fokus.ba/vidi.php?rub=2&vijest=2675
              mislim da nije off,nego samo malo interesantno poredjenje,pogotovo sto nam je ta drzava bliska u svakom smislu.Na JCI od ocarinjene gajbe banana,provucen je npr audi a6 i registrovan.Deja vu...
              Ko leti,vrijedi
              Ko vrijedi,leti
              Ko ne leti,ne vrijedi..
              (Grunf,TNT..)

Comment

• Franjo
                Banovan
                • 14.08.2009
                • 2831
                • Inđija - Beograd
                • Renault megan II res

Upravo sam se vratio iz Šapca. Ništa novo u našem slučaju. Dozvoljen mi je uvid u izveštaj o veštačenju dokumenata. Na spisku oko 70 vozila. Dat je generalni nalaz da pečati na dokumentaciji ne odgovaraju zvaničnim pečatima, po veličini, rasporedu znakova i da službeni brojevi na ličnim pečatima carinika ne odgovaraju stvarnosti poimenično. Pečati uvoznika su falsifikovani.

Izdvojeni su nalazi za desetak vozila kod kojih je falsifikovana uvozna dokumentacija, kao: saobraćajna dozvola (uverenje o vlasništvu) i računi izvoznika.

Ne zna se kada će rešenja biti gotova. Radi se na kompletiranju spisa.

Dozvoljeno mi je da vidim moje vozilo. U ograđenom prostoru tridesetak vozila.

Evo slike mog "Rovera" 414i

Čiji je "peugeot" pored? Još uvek u dobrom stanju!

Comment

• Ajvanho
                  CBC Član
                  • 24.03.2009
                  • 65
                  • Beograd

I ljudi kakvo je stanje za sutra, kad se nalazimo i gde tacno,koji je vid prepoznavanja i td ?

Comment

• rajko
                    CBC Početnik
                    • 19.03.2009
                    • 6
                    • beograd

Da li ostaje za sutra u 11 casova ispred Palate pravde. Znak raspoznavanja crveni karanfil u reveru.

Comment

• Ajvanho
                      CBC Član
                      • 24.03.2009
                      • 65
                      • Beograd

vidimo se u 11

Comment

• muchenik
                        CBC Član
                        • 27.09.2009
                        • 35
                        • Beograd

malo nas je bilo danas u prvom opstinskom sudu malo!!!

Comment

• Franjo
                          Banovan
                          • 14.08.2009
                          • 2831
                          • Inđija - Beograd
                          • Renault megan II res

Koliko znam, samo vas petorica je pozvano. Mi ostali smo nepozvani.

Comment

• mistermobil
                            CBC Senator XXL
                            • 09.11.2008
                            • 469
                            • pecinci

i jel ima nekih novosti
                            Ko leti,vrijedi
                            Ko vrijedi,leti
                            Ko ne leti,ne vrijedi..
                            (Grunf,TNT..)

Comment

• Ajvanho
                              CBC Član
                              • 24.03.2009
                              • 65
                              • Beograd

Nista novo sto vec ne znamo,sve u svemu cini mi se da su nam uzeli izjave vise reda radi,nego sto ce nesto da rade.
                              Meni je rekla na pitanje sta ce sad biti, kao ma joj dobili smo ovo nesto preko reda,ima vas puno ne znam nista.
                              Pa ko ce da zna,kao sto neko rece danas dok smo pricali,dal je moguce da mi znamo vise nego ceo mup !!!

Comment

• muchenik
                                CBC Član
                                • 27.09.2009
                                • 35
                                • Beograd

[quote="Ajvanho"]Nista novo sto vec ne znamo,sve u svemu cini mi se da su nam uzeli izjave vise reda radi,nego sto ce nesto da rade.
                                upravo tako!!

Comment

Working...
                                X