Pomoć oko oduzetih vozila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Indigoplava
    CBC Član
    • 23.12.2009
    • 57
    • vrnjacka banja

Re: Pomoć oko oduzetih vozila

Pozdrav svima!Ne mogu da verujem da nas na ovom spisku ima samo 19. Neke informacije dok je jos proces trajao u mupu u Rumi,su bile da nas ima mnogo vise Franjo...kada si predao peticiju,sta su ti rekli?Da li se uopste daje neki odgovor na peticiju?Ili i oni mogu da nas iskuliraju .Da li posoji neki vremenski period u kom bi oni trebalo da odgovore?Nisam skoro zvala carnu u Sabcu..da li su predmeti poslati na sud,zna li neko?Ovo je neka pat pozicija...pocinjem da sumnjam da ce nam kola ikad biti vracena .Pisite svoje predloge...sta dalje...ima li neko od vas advokata...ne znam sta da kazem,vise...pozdrav
    "Ako nije kako ja hocu,onda necu!"

Comment

• Franjo
      Banovan
      • 14.08.2009
      • 2831
      • Inđija - Beograd
      • Renault megan II res

Članom 56. Ustava, svako ima pravo da sam ili zajedno s drugima, upućuje peticije i druge predloge državnim organima, organizacijama kojima su poverena javna ovlašćenja, organima autonomne pokrajine i organima jedinica lokalne samuoprave i da od njih dobije odgovor kada ga traži.

Zbog upućivanja peticija i predloga niko ne može da trpi štetne posledice.

Niko ne može da trpi štetne posledice za stavove iznete u podnetoj peticiji ili predlogu, osim ako je time učinio krivično delo.

Kratko rečeno, zakonski rok za odgovor u ovom slučaju ne postoji, jer se ne radi o upravnom postupku. (Nisam mogao kraće, a da bude jasno!)

Što se radi o kuliranju, odavno smo iskulirani!

Vozila će nam biti vraćena sigurno!

Comment

• runjo
        CBC Početnik
        • 14.01.2010
        • 1
        • zitiste

runjo stevica runic fiat bravo uvoznik iz rume

Comment

• muchenik
          CBC Član
          • 27.09.2009
          • 35
          • Beograd

Stojanovic Jovica uvoznik RUMA

Comment

• ZIV
            CBC Senator
            • 06.07.2009
            • 299
            • Beograd

1. Dušan Spasojević FIAT Marea karavan uvoznik iz Rume
            2. Antić Daniel FIAT Marea uvoznik iz Rume
            3. Goran Blagojević citroen saxo, uvoznik iz Pozarevca
            4. Paunović Milutin FIAT Bravo uvoznik iz Rume
            5. Sekulić Sima Suzuki swift uvoznik iz Rume
            6. Točakovic Zivorad FIAT brava prvi vlasnik iz Rume
            7. Milan Serdar,oduzeta Lancia Y,vozilo iz Rume
            8. Pavic Branislav,oduzeta Lancia Y,vozilo iz Rume
            9. Zivota Radisavljevic FIAT Brava uvoznik iz Rume
            10. Devald Tihomir, oduzet fiat bravo, uvoznik iz Rume
            11. Zoran Jeremic Lazarevac.DAEWO CDR.Uvoznik iz Rume
            12. Bojovic Ivan, Fiat brava, Ruma
            13. Kiš Alexandar, Peugeot 106, Uvoznik iz Rume
            14. Nikola Radjenovic,Rover 216,prvi vlasnik u Indjiji
            15. Jadzic Dalibor,Audi B4 prvi vlasnik iz Pozarevca.
            16.Klebečko Milisav,Fiat brava,uvoznik iz Rume
            17. Franjo Ulm, rover 414, iz Inđije
            18. Katić Života, Fiat Palio, prvi vlasnik Inđija
            19. Todosijevic Dragan, fiat Brava, uvoznik iz Rume
            20.Runjo stevica runic fiat bravo uvoznik iz rume
            21. Stojanovic Jovica uvoznik RUMA

Comment

• zorica
              CBC Početnik
              • 20.08.2009
              • 3
              • šabac

evo i mene

fiat bravo 1,3 uvoznik iz Rume

Comment

• ZIJAN
                CBC Početnik
                • 24.10.2009
                • 8
                • dembelija

Neko je već dobio rešenje,na koje su se okrivljeni žalili.Pa su savesni kupci sa tim rešenjem išli u Ministarstvo Finansija na razmatranje.Šta su dalje uradili ne znam,kao što ne znam zašto je neko dobio rešenje,a neko ne?A mi ostali smo prebačeni sa Carinskog suda,na prekršajni postupak u Šapcu.Predpostavljam još min. godinu dana-do dve procesa.Pa ponovo na Carinski sud,pa sve u krug.Dok autima ne padne cena da se dalji sud nama samim ne isplati.

Comment

• bugs bunny
                  CBC Veteran
                  • 24.10.2008
                  • 167
                  • Beograd, Medak III, Aranđelovac

Originally posted by ZIJAN
                  Neko je već dobio rešenje,na koje su se okrivljeni žalili.Pa su savesni kupci sa tim rešenjem išli u Ministarstvo Finansija na razmatranje.Šta su dalje uradili ne znam,kao što ne znam zašto je neko dobio rešenje,a neko ne?
                  Veće za drugorazredni prekršajni postupak se seli iz Ministarstva finansija u Viši prekršajni sud, ali pošto je u Srbiji sve moguće pa čak i to da taj viši sud još nije oformljen i da se čeka već mesec dana da se oformi, da se izaberu sudije koje će u njemu raditi i da se izabere lokacija gde će biti taj sud, tako da na Zijanovo pitanje nemam odgovor dok se jednom za sva vremena ne uspostavi red u ovoj državi.A na drugi deo pitanja sam već dao odgovor ali evo da ga ponovim a to je da su iz Carine u Šapcu poslali samo 10 probnih rešenja da bi se videlo da nešto rade do prestanka nadležnosti carine, jer posle njih (što se već desilo) nadležnost preuzima sudstvo u S.Mitrovici.

Što se tiče ostalih stvari u smislu pravljenja spiska oštećenih, gde treba da se nadjemo u Beogradu, kome treba da napravimo zastoj u radu i u saobraćaju, koje troje ili petoro ljudi iz našeg "udruženja" treba da nas zastupa, i da se odredi datum za skup(miran protest).Za sve to treba da date predloge na ovom forumu i da se mi svi što pre usaglasimo radi bržeg skupljanja i dejstvovanja i da bi obavestili novinare i policiju za taj protest.

Pozdrav svima i dajte predloge što pre.

Comment

• ZIV
                    CBC Senator
                    • 06.07.2009
                    • 299
                    • Beograd

Izgleda da zaista nemamo dovoljno joda u hrani, ili da imamo neke zdravstvene probleme ako NIKO ne može da nađe nekog advokata koji će zastupati par mučenika u kraju i čija će tužba biti ,,tipska za sve ostale znači kad se napravi da se objavi i da ostali ,,tabaju po istom principu,,..
                    Ako ne udjemo u klinč sa državom u smislu visine odštetnog zahteva... obračunu zatezne kamate posle tog roka i potraživanja svih ostalih troškova onda treba ugasiti ovaj sajt jer na njemu pišu samo ......
                    Za mene ovaj nas slucaj je primer ,,sistemske korupcije,, jer vajde od ovog maltretiranja imaju samo mafijaši i korumpirani pojedinci koji nešto odlučuju... A mi smo kao na sudu... kad otac silovane devojke kaže za svoju cerku.. da je ona ..EBENA STRANKA..
                    Ako se od nekoliko stotina hiljada registrovanih vozila javi nas 20-30 koj se u pismenom obliku kao nesto bune..kao pisu nesto nekome onda su u vlasti super-zadovoljni jer je to 0,001%... gde ćes veće sreće i veselja... savršeno.....Ma ludo burazeru...ludoooo
                    Jedino krivičnim tužbama sa odštetnim zahtevima nešto možemo da očekujemo a ovako su samo naricaljke i tužbaljke od kojih odgovorni umreše od smeha dok jedu burek na svojim radnim mestima /burek im ispada iz usta dok se plačući smeju trljajući oči dok čitaju naše postove/...

Comment

• zorica
                      CBC Početnik
                      • 20.08.2009
                      • 3
                      • šabac

Da li je neko od onih sto su bili u Palati pravde na saslusanje dobili jos neki poziv za saslusanje ili bilo kakv odgovor iz tog suda

Comment

• Indigoplava
                        CBC Član
                        • 23.12.2009
                        • 57
                        • vrnjacka banja

Postovanje ..kao sto vidite ja se malKo navukla na ovaj sajt .Danas sam zvala carinarnicu u Sapcu,da vidim sta je sa mojim predmetom,da li je prosledjen na sud? Ne razgovaram vise sa pisarnicama,salterima ,cistacicama...i nekom placenom advokaticom ...koja laze za pare... Dobijam odgovor od njihovog sefa,da nisu jos predmeti prosledjeni sudu,ali da ce biti u toku sledece nedelje! jos da im je za verovati .Inace predmeti nisu jos poslati na sud,zato sto su "SKUPLJALI" predmete iz 2008 i 2009?Ljudi jel ovo neka komedija koju ja ne razumem .Ima ukupno 1500 predmeta! .Na moje pitanje zasto to dosad nisu odradili,rekli su mi da sve primedbe koje imam na njihov rad,prosledim zalbom na ministrastvo finansija!broj telefona Carinarnice Sabac predpostavljam da svi znate a on je 015 384 945.Znaci,moj zakljucak,a vi ne morate da se slozite samnom,da se ovo molbama,telefoniranjem,zalbama,ovo ne moze resiti .Ja hocu da se meni vrati auto(koji je inace kod kuce bez tablica),a oni nek se tuze...zatvaraju..proveravaju ko je sve umesan..Mene to IC ne zanima!Drzava registrovala,drzava uzela,drzava da vrati..i tacka
                        "Ako nije kako ja hocu,onda necu!"

Comment

• zorica
                          CBC Početnik
                          • 20.08.2009
                          • 3
                          • šabac

Kako si sve to lepo rekla ,jos kad bi nam samo rekla pravu osobu kome to da kazemo ,a taj nam zavrsi posao pa nam lepo otkuca resenja da nam se vozila vrate e gde bi nasoj sreci bio kraj.Ko to od nas ne bih zeleo jer smo savesni kupci ne boje se nas ,a da smo neki krimosi ne bih smeli da nas zaustave a kamoli da nam ga oduzmu.

Comment

• ZIV
                            CBC Senator
                            • 06.07.2009
                            • 299
                            • Beograd

Prvo: Nikada nije smelo ni doci do registracije vozila koja nisu u bazi podataka uprave carina/njihovom racunskom centru/. Sve ostalo je batrganje i postranje po POSLEDICAMA.
                            Onda se pojavljuje legenda iz carine gospodja Svetlana koja ucestvuje u trci Tur de Frans na sobnom trenaznom biciklu. Vozeci taj sobni bicikl ona se silno oznojila ali sem premestanja bicikla metar napred i metar nazad nije se ni pomerila...
                            Da li se znaju UVOZNICI AUTOMOBILA... Da li se znaju njihova imena i prezimena...adresa stanovanja....podaci o automobilima...itd..
                            ZNAJU SE....
                            Zasto na adrese 1.500 ljudi /koliko god da ih je/..na koja su se nominalno registrovala vozila. nisu ODMAH poslata resenja o placanju carine PDV, kamate, kazne....po automatizmu.... O daljem sudskom procesiranju neka se sude narednih stotinu godina...
                            Na predmetna resenja se isti mogu zaliti SAMO AKO IMAJU DOKAZ IZ PLATNOG PROMETA KOJIM DOKAZUJU DA SU UPLATILI OBAVEZE ZA KOJIH IH TERETE.
                            Ako para nemas onda ti plenimo imovinu /pokretnu - nepokretnu/.... Ako je nemas vrsimo konverziju duga u robiju.......
                            TAČKA.
                            Sve drugo je nevidjena lakrdija i ******ština..
                            O kakvih 10 resenja govorimo... Jesmo li placali te drzavene cinovnike da bi oni uterali u drzavnu kasu O dinara..... Kome su uopste potrebni takvi cinovnici...

DRUGO:
                            Ajde da napisemo peticiju ministarstvo finansija i da isto prosledimo SVIM sredstvima informisanja ...Ali da nas bude vise na potpisu nego za jednim kafanskim stolom jer ce oni samo grohotom nasmejati ako nas na potpisu bude 2,5 coveka

Comment

• djukic
                              CBC Senator XXL
                              • 27.03.2005
                              • 2526
                              • Beograd

Uprava carina upravo reaguje na nacin kako si opisao. Na primer, 2004 godine uvezli smo neke preparate (vitamine). Carinili su oni greskom po pogresnoj stopi. 2007 godine utvrdili su gresku. Pozvali su nas, dali nam da uplatimo razliku posto su ni bili krivi nije bilo kamate niti je bilo nekog sudskog procesa.
                              Tako postupaju kada su ostala dobra u pitanju. E sad automobili...
                              I meni bi bilo logicno da se utvrdi da li je auto euro 3 , ako jeste, utvrdi se da li ste savesni kupci tj. da li ste znali za prevaru carine, ako niste auto ide vama a oni nek se hebavaju sa ovim uvoznicima...
                              https://t.me/pump_upp

Comment

• ZIJAN
                                CBC Početnik
                                • 24.10.2009
                                • 8
                                • dembelija

Najveći je problem u tome što naši automobili nisu Euro3 standard,zato su i izbegli plaćanje carine.Nije njimaa bio problem da plate 10,5% carine,već im je problem što naša auta nebi ni mogli da uvezu.Auta su mahom 1998 godište,a oni su im dizali godišta na 2001 ili 2002.Fiata možete proveriti tako što uzmete broj šasije i motora i odete u neku Fiatovu prodavnicu auto delova i kada im kažete broj motora njima izbaci koje je zapravo godište(Verujem da i druge marke automobila isto tako možete proveriti).Pod uslovom da brojevi nisu prekucavani,a da jesu to bi Vam u Supu već rekli i takva vozila ne verujem da će ikada vratiti.(Smatraju ih kradenim).

Comment

Working...
                                X