Pomoć oko oduzetih vozila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • MAREA
    CBC Veteran
    • 10.11.2008
    • 117
    • kladovo

Re: Pomoć oko oduzetih vozila

Prijatelji ,ja sutra treba da dobijem odgovor od Slobodana Homena privatno pa cu vas izvestiti pp

Comment

• milutin85
      CBC Član
      • 08.11.2008
      • 71
      • Beograd

dule samo napread .... javi sta si uradio obavezno !!!!!!!!!!!!!!!!

Comment

• bugs bunny
        CBC Veteran
        • 24.10.2008
        • 167
        • Beograd, Medak III, Aranđelovac

Dali neko ima možda broj od ministarstva pravde i pravosuđa jer na telefone koji su na sajtu ministarstva se niko ne javlja ili me upućuju na telefone na koje se niko ne javlja.
        Pozdrav svima.

ps. čekam 10.02. da zovem ministarstvo finansija da vidim da li je došla komisija iz ministarstva pravde da preuzme dokumentaciju(žalbe) i da ih prebaci u Viši prekršajni sud koji se nalazi na Crvenom krstu pa tek onda mogu da tražim koji sudija će preuzeti moj predmet(slučaj)i kada ću doći na red.

Comment

• ZIV
          CBC Senator
          • 06.07.2009
          • 299
          • Beograd

Bog ti pomogao

Adresa: Nemanjina 22-26
          Grad: Beograd 11000
          Telefon: +381 (0)11 361 63 81, 361 65 72
          Tel/Fax: +381 (0)11 363 11 43

Kontakt
          Ministarstvo pravde
          Nemanjina 22-26
          11000 Beograd

Sekretarijat: 011/3616-381
          Sektor za pravosuđe: 011/3616-572
          Odeljenje za nadzor u sudovima (pritužbe građana, prekršaji): 011/363-1738, 363-1740
          Odeljenje za kadrovske poslove (veštaci i sudski tumači): 011/363-1143 - informacije se mogu dobiti svakog radnog dana od 13.00-14.00 časova
          Sektor za normativne poslove i međ. saradnju: 011/3620-642
          Sektor za evropske integracije i međunarodne projekte: 011/3620-458
          Sektor za materijalno-finansijske poslove: 011/3620-561
          Sektor za operacije i tehnologije: 011/2600 570
          Uprava za izvršenje zavodskih sankcija: 011/3616-381
          Informacije o pravosudnim ispitima: 011/363-1744 - informacije se mogu dobiti svakog radnog dana od 11.00-13.00 časova
          Kontakt s novinarima: 011/3620-497
          Kontakt s novinarima Uprave za izvršenje krivičnih sankcija: 011/3616-588

Prijemna kancelarija PISARNICE nalazi se u centralnom holu ( Nemanjina 22-26) i radi od 8.30 do 16. 30 časova

Министарство правде
          Београд, Немањина 22–26
          тел/факс: 3616-548, 3616-549
          www.mpravde.gov.rs
          kabinet@mpravde.gov.rs

Comment

• Indigoplava
            CBC Član
            • 23.12.2009
            • 57
            • vrnjacka banja

A jel zna neko osim Dusana(za njegov predmet),gde su ostali predmeti...Ja neznam gde mi je predmet .
            "Ako nije kako ja hocu,onda necu!"

Comment

• ZIV
              CBC Senator
              • 06.07.2009
              • 299
              • Beograd

Ima informacija da su svi sa RU tablicama u rumi /iz carine u sud/ a ovi drugi sa SM tablicama u Sremskoj Mitrovici /sud/..
              Naravno nista zvanicno... sve na osnovu rekla mi Lepa Rada... Prava stvar je doci do novih brojeva, pa koji sudija, pa kada sudjenje, pa kada ce prva presuda, pa se ovi kao zale...na sta leba mi...sta ce da izjave u zalbi...koji dokaz...koju cinjenicu..., pa ide apelacioni sud, pa oni zakazuju.. pa presudjuju... pa cekas da presuda bude pravosnazna... pa lik ne uplacuje pare carini... pa se opet kao nesto ceka.... od silne miline da ti podju sline.....

Comment

• Franjo
                Banovan
                • 14.08.2009
                • 2831
                • Inđija - Beograd
                • Renault megan II res

Upravo je na rts1 završio Oko magazin, gošća Nata Mesarović predsednica Vrhovnog kasacionog suda. Bilo je govora o razlozima reforme pravosuđa i o toku sprovođenja. Spomenut je i sud u Jagodini u kontekstu zaturanja predmeta i skoro svi sudovi zbog sporosti suđenja i donošenja presude. Stanje u sudstvu bilo je bruka i sada je to kulminiralo, da se morao napraviti rez, pogotovo što je bivši predsednik Vrhovnog suda izjavio, da je reforma počela 2001. godine, donošenjem velikog paketa zakona, koji nisu sprovođeni.

Kao što sam pisao, u toku sam pripreme dokumentacije za tužbu. Sporo ide jer mora biti temeljito potkrepljena dokazima:

Comment

• ZIV
                  CBC Senator
                  • 06.07.2009
                  • 299
                  • Beograd

Protiv drugostepenog rešenja državnog organa moguće je povesti spor kod suda za Upravne postupke... Ako razumem to je novi sud i trebalo bi da pomogne građanima koji ,,biju bitku sa državnim organima,, ili kako lepo rekoše

13. januar 2010. | 18:33 | Izvor: B92
                  Beograd -- Sa reformom pravosuđa građani Srbije dobili su poseban Upravni sud u kom će moći da tuže državne organe.

Danas je zvanično počeo da radi šalter za prijem tužbi, a kako u sudu najavljuju, 35 sudija uskoro bi trebalo da počnu i sa preuzimanjem predmeta. Samo sat vemena po otvaranju, na šalteru Upravnog suda u Nemanjinoj broj 9 predata je prva tužba.

U zgradi, za sada radi samo šalter za prijem tužbi za Upravni sud. Useljenje je počelo, preneti su svi predmeti, stavljena poloča na na ulaz, jos samo da stignu sudije.

Portparolka suda Vesna Dabić objašnjava kakvi postupci će se voditi u ovom sudu.

"Tužioci u svim upravnim sporovima mogu biti svi građani i pravna lica koji smatraju da im je aktom nekog drzavnog organa povređeno određeno pravo ili na zakonu zasnovanom interesu. Državni organi koji donose upravne akte mogu biti ministarstva, vlade i organi lokalne samouprave, autonomne pokrajine, javna preduzeća, privredna društva i svi drugi organi koji donose rešenja u upravnoj materiji“, rekla je Dabićeva.

U Nemanjinoj 9, osim upravnog biće smešteni vrhovni kasacioni, apelacioni i privredni apelacioni sud, ali njihovi šalteri još nisu proradili.

Reforma paravosuđa kako se čini unela je najveću konfuziju među građanima. Mnogima i dalje nije jasno zasta je koji sud sad nadležan i gde mogu da dobiju pravu informaciju, pa danima lutaju od šaltera do šaltera.

Ministarka pravde Snežana Malović poručila je normalizaciju rada mreže sudova treba očekivati do kraja januara.

Comment

• Ajvanho
                    CBC Član
                    • 24.03.2009
                    • 65
                    • Beograd

Jel to znaci da mozemo kad se vidimo 12.2 da odemo direktno tamo i predamo tuzbu za nas slucaj?

Comment

• DAEWU
                      CBC Veteran
                      • 16.03.2009
                      • 194
                      • lazarevac

Ni meni nije bas naj jasnije,nadam se da ce nam Ziv. malo bolje objasniti.Mislim da da.POZDRAV..

Comment

• ZIV
                        CBC Senator
                        • 06.07.2009
                        • 299
                        • Beograd

VIDETI/PROČITATI/PRODISKUTOVATI/KONSULTOVATI SE//

Comment

• Franjo
                          Banovan
                          • 14.08.2009
                          • 2831
                          • Inđija - Beograd
                          • Renault megan II res

U informaciji o useljenju i početku rada Upravnog suda u Beogradu rečeno je, da su preneti svi predmeti, koji su bili u nadležnosti Vrhovnog suda Srbije u Beogradu u upravnim sporovima.

Nadležnost suda objasnila je pp suda Vesna Dabić:

"Tužioci u svim upravnim sporovima mogu biti svi građani i pravna lica koji smatraju da im je aktom nekog državnog organa povređeno određeno pravo ili na zakonu zasnovanom interesu."

To znači, da stranka, nezadovoljna aktom, konačnim rešenjem u upravnom postupku, protiv kojeg ne može da se izjavi žalba, može kod tog suda, tužbom da pokrene upravni spor protiv donosioca rešenja.

Primer u mojem slučaju poništenja saobraćajne dozvole u ponovljenom postupku registracije oduzetog vozila: nakon više žalbi i dva ponavljanja postupka, odbijena je moja žalba kao neosnovana. U obrazloženju rešenja MUP RS u Beogradu poučen sam da:

"Protiv ovog rešenja može se pokrenuti upravni spor podnošenjem tužbe Vrhovnom sudu u Beogradu u roku od 30 dana od dana prijema rešenja."

Zato je važno, da blagovremeno uložite žalbu na rešenje o ponavljanju postupka registracije i poništenju saobraćajne dozvole u slučaju privremenog oduzimanja vozila, bili u pravu ili ne, jer ćete samo na taj način biti u mogućnosti da zaštitite svoja zakonska prava. Posebno u slučaju ako ste kupili vozilo registrovano po Uredbi vlade i imate dokaze o plaćenoj carini i ostalim dažbinama.

Comment

• ZIV
                            CBC Senator
                            • 06.07.2009
                            • 299
                            • Beograd

Ako razumem sve ovo gore se odnosi samo na one koji su se zalili na resenje, pa imaju drugostepene resenje... Svi oni koji se nisu zalili su se grdno zahebali... Sa druge strane na koju cinjenicu da se zalis kada je zaista cinjenica da carina nije placena i da tvoje vozilo nema uredni ,,dosije,,. Ali bez obzira na sve trebalo bi obavezno u svakoj zalbi potencirati odgovornost MUPA za nesavesno, nestrucno, vrsenje sluzbene duznosti, a kaznjivo po KZ /sto je zapravo suština onoga što nam se desilo/ . Da li mogu obracanja MUPU pa svercujem na mala vrata...ne verujem mogu da probam....
                            Za sve one kojima je sada oduzeto vozilo MORAJU SE OBAVEZNO ŽALITI I DOBITI PAPIR NA KOME STOJI - ,,DRUGOSTEPENO REŠENJE,,
                            E onda mogu da se žale Upravnom sudu.....

Comment

• Indigoplava
                              CBC Član
                              • 23.12.2009
                              • 57
                              • vrnjacka banja

Meni je vozilo oduzeto 04.11.2008 od strane mup Vrnjacka Banja.Tada smo dobili potvrdu da nam je oduzet "predmet".U napomeni NE stoji da smo se mogli zaliti.Sledeca potvrda je da nam dana 29.01.2009 vracaju vozilo na cuvanje,po dopisu Uprave Sabac.Takodje nigde Ne stoji da se mozemo zaliti(u ovom slucaju sto su nam vratili vozilo).Onda sledi poziv za saslusanje u Sapcu,jer je podignuta prekrsajna prijava protiv NN(ne bih imena),zbog krijumcarske radnje falsifikovanja papira.Tu sledi nasa izjava.Nismo se zalili.Od ponedeljka ce sudije u Rumi i S.k.poceti sa razvrstavanjem predmeta,dobijenih sa carine.Mi se nikad nikome nismo zalili...Moj auto nema validne carinske papire,to je cinjenica.To sto ja nisam znala da proverim,me ne opravdava.Jedina stvar koja ide na moju ruku je da i mup nije znao,i to je jedino sto moze da nas izvadi iz cele price.I nisam dobila nikavo resenje suda da bi se mogla na njega zaliti.Nista ne razumem...al ja sam plavusa pa mi oprosteno
                              "Ako nije kako ja hocu,onda necu!"

Comment

• DAEWU
                                CBC Veteran
                                • 16.03.2009
                                • 194
                                • lazarevac

Na sta je se trebalo zaliti,osim na oduzimanje auta i nacina na koji je oduzet bez ikakvog valjanig obrazlozenja?Osim potvrda o privremeno oduzetim i vracenim stvarima,vecina nije dobila nikakav drugi papir.Sto se tice taksta,koliko god zalbi da imas opet ce se proglasiti nenadleznim.To im je vec ustaljena praksa[brigo moja predji na drugoga].POZDRAV..

Comment

Working...
                                X