Pomoć oko oduzetih vozila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • MAREA
    CBC Veteran
    • 10.11.2008
    • 117
    • kladovo

Re: Pomoć oko oduzetih vozila

ma da doticni se zalio na iznos visem prekrsajnom sudu i to ce verovatno da potraje .Trudim se da ubrzam i verujem da cu uspeti.Fakat vreme nam nije na strani ali ja sam se sa tim pomirio i zavrsicu kad tad ono sto sam zapoceo i naplaticu svaki minut .Ne bi zeleo da se mnogo raspravljam kako ovo kako ono (ima mnogo nelogicnosti) ali okacicu i svako sledece resenje koje dobijem pa mozda nekom i posluzi.Pozdrav iz Kladova

Comment

• bugs bunny
      CBC Veteran
      • 24.10.2008
      • 167
      • Beograd, Medak III, Aranđelovac

Dacko ako se on žalio višem prekršajnom sudu po svemu sudeći ćeš čekati kao i ja (mada ne bih voleo) ali da se zna u višem sudu su ljubazni ali ništa ne rade da bi ubrzali postupak osim što upišu koje zvao za koji predmet i javljaju sudiji koja je zainteresovanost za koji predmet.Ja se nadam da ću krajem avgusta uspeti da izbunarim neku vezu koja bi mi ubrzala predmet, a inače ja sam dobio presudu u oktobru prošle godine na koju se dotična žalila u novembru a tek u martu je žalba stigla u viši prekršajni sud.
      Pozdrav svima.

Comment

• Stevica
        CBC Početnik
        • 01.12.2008
        • 5
        • Beograd

Pozdrav svima , visi prekrsajni sud je katastrofa , ja sam zvao nekoliko puta i toliko su neljubazni da je to za nepoverovati. Meni su rekli da ne mogu nista da mi kazu o mom predmetu dok im ne dostavim broj pod kojim je predmet zaveden u ministarstvu finansija .A do tog broja doci je nemoguca misija , i tako predmet stoji kod njih vec 9 meseci i niko nista ne resava . A auto zarasta u travu i korov na carini u sapcu i tako izgleda u nedogled . . . .

Comment

• ZIV
          CBC Senator
          • 06.07.2009
          • 299
          • Beograd

Originally posted by MAREA
          ma da doticni se zalio na iznos visem prekrsajnom sudu i to ce verovatno da potraje .Trudim se da ubrzam i verujem da cu uspeti.Fakat vreme nam nije na strani ali ja sam se sa tim pomirio i zavrsicu kad tad ono sto sam zapoceo i naplaticu svaki minut .Ne bi zeleo da se mnogo raspravljam kako ovo kako ono (ima mnogo nelogicnosti) ali okacicu i svako sledece resenje koje dobijem pa mozda nekom i posluzi.Pozdrav iz Kladova
          Ako pogledate koje su cifre /govorim od dinarskoj protivvrednosti/ određene kao kazna videćete da to nema veze sa strukom i ekonomijom. Radi se o klasičnom potraživanju sa deviznom klauzulom.. Kurs koji se uzima je vazio pre dve godine. Trebali su uzeti kurs na dan donošenja rešenja. /nije isto 82 i na primer 105 dinara/EVRO/ Ako su pak hteli da se vežu za dinare trebali su da primene zateznu kamatu za neblagovremeno plaćene javne prihode /preko 20%/. Prema tome dotični okrivljeni je fenomenalno prošao i trebalo bi da kliče sudiji koji je doneo takvo rešenje a ne još da se žali kako je mnogo rebnut...Kazna za krijumčarenje se određuje u rasponu od 3-5 iznosa carine i PDV,,, Sve u svemu fenomenalno je prošao...a sad bi trebalo da mu se zaračuna neka cifra dodatno za oduglovačenje i bezobrazluk...

Comment

• MAREA
            CBC Veteran
            • 10.11.2008
            • 117
            • kladovo

moj predmet je od 2.08 u visem prekrsajnom a ime sudije ce mi poslati postom (kazu ne moze preko telefona)
            Javicu se cim dobijem pisamce POZDRAV

Comment

• MAREA
              CBC Veteran
              • 10.11.2008
              • 117
              • kladovo

danas sam napravio haos u visem prekrsajnom u Beogradu i ladno nisam provalio da je moj predmet u prekrsajnom u Novom Sadu a pise u resenju!! Dobio sam odgovor da je predmet u radu i da pozovem za koji dan da mi daju informaciju koju odluku je donelo VECE!!!Mozda su u Novom Sadu brzi nego u BG
              POZDRAV

Comment

• bugs bunny
                CBC Veteran
                • 24.10.2008
                • 167
                • Beograd, Medak III, Aranđelovac

Evo i ja sam saznao danas od predsednika Višeg prekršajnog suda u Beogradu da se moj predmet nalazi u Odeljenju Višeg prekršajnog suda u Novom Sadu, pa sam tamo zvao i saznao da gospođa sudija koja je zadužena za naše predmete je na odmoru i vraća se tek 05.09.2010.godine.Pa kada se vrati saznaćemo šta dalje da se radi.
                Pozdrav svima.

Comment

• vladatmm
                  CBC Početnik
                  • 27.08.2010
                  • 1
                  • Sokobanja

Savestan kupac-oduzeto vozilo

Postovani forumasi,

Zovem se Vladica Milanovic i iz Sokobanje sam. Pre tri meseca kupio sam u Dimitrovgradu Seat Ibizu 1.9 sdi 2001 godiste. Auto sam odmah platio, potpisao kupoprodajni ugovor u agenciji i nakon 4 dana preneo na svoje ime plativsi sve dazbine.

Posle dva meseca dobio sam poziv da odem do SUP-a Sokobanja na razgovor. Tamo su me primila dva inspektora iz uprave za borbu protiv organizovanog kriminala koji su mi predocili krivicnu prijavu protiv bivse vlasnice automobila. Inspektori su mi rekli da je tuzilac iz Pirota nalozio oduzimanje mog vozila pod sumnjom da je stecen iz krivicnog dela.

Objasnio sam inspektorima da ja nemam nikakve veze sa optuzenom i da sam auto nasao preko internet oglasa. Auto mi je ipak privremeno oduzet do okoncanja postupka pred visim sudom u Pirotu. Postupak je jos u toku ali u razgovoru sa advokatom nisam uopste bio ohrabren da auto moze da mi se vrati. Po advokatu, najverovatniji scenario je, da ce auto trajno da mi oduzmu a da cu ja dobiti svojstvo ostecenog i da cu moje potrazivanje morati da naplatim od prodavca automobila. Posto ce optuzenoj najverovatnije da oduzmu svu imovinu, ja necu imati nikakve sanse da naplatim moje potrazivanje.

Ukoliko je neko imao slican slucaj ili neki predlog zamolio bih vas da mi pomognete ili date neku ideju kako vratim svoj automobil.

Unapred zahvalan,
                  Vladica Milanovic

Comment

• ZIV
                    CBC Senator
                    • 06.07.2009
                    • 299
                    • Beograd

Ako je doticna osoba prodala vozilo po realnoj trzisnoj ceni, ako je placen porez na prenos apsolutnih prava na osnovu validnog kupoprodajnog ugovora, ako je vozilo korektno registrovano /nije kradeno, nista prekucavano, uredna uvozna dokumentacija/ ond se zaista covek zapita...zasto da mi se oduzme.. Ako drzava pleni SVE a to znaci i pare koje je doticna dobila i auto koja je prodala onda se postavlja logicno pitanje ima li tu pravde... Posto nisi vozio kokain u tom automobilu, niti si sa njim krenuo u pljacku banke, sve vreme si bio posten i savestan kupac, a po ustavu imas pravo na nepovredivost privatne svojine..Medjutim diskreciono pravo drzavnih cinovnika je tako ogromno da bukvalno mogu sve..i to sve da bude umotano u neku zakonsku oblandu.... Zasto neko nije stavio zabranu prometa nepokrenosti pre bilo kakve prodaje ako je pokrenut krivicni postupak...
                    Zato jos jednom: od privatnih lica samo od osoba koje licno poznajete, ili mnogo bolje JEDINO od pravnih lica koji su u poslu vise od 10 godina i koji nemaju blokiran tekuci racun..sa pismenom izjavom da garantuju da je vozilo OK. Ovako ni para, a ni kola a nerviranja na pretek.....Nadam se daimas neko resenje o oduzimanju..na koje se obavezno moras zaliti...a ako ti u drugostepenom koraku oduzmu vozilo ides na upravni sud... To ti je sto ti je!

Comment

• yasmine
                      CBC Početnik
                      • 03.09.2010
                      • 5
                      • sombor

pozdrav svim mučenicima na ovom forumu. mislim da ću i ja da vam se pridružim od utorka 7. 09. jer sam dobila pozivnicu na žurku u vezi auta iz PU Sombor. Dakle počelo je i u somboru....

Comment

• sasha015
                        CBC Veteran
                        • 29.02.2008
                        • 153
                        • LOznica
                        • Hyundai i-20

Kada i gde je kupljen auto?

Comment

• muchenik
                          CBC Član
                          • 27.09.2009
                          • 35
                          • Beograd

yasmine welcome to club!!

Comment

• yasmine
                            CBC Početnik
                            • 03.09.2010
                            • 5
                            • sombor

Thank you . Evo mi se javio i jedan zemljak privatnom porukom on ide u pon. Malo ću istražiti pa ću predložiti mojim zemljacima da parkiramo naše aute ispred PU Sombor (ukoliko nam ih ne oduzmu). Znam da je pozvan i jedan carinski policajac, kom je i žena isto policajac. Dakle nema izuzetka, osim što oni možda mogu malko boljeproći nego mi. Javljam se u utorak....i dižem bunu.

Comment

• yasmine
                              CBC Početnik
                              • 03.09.2010
                              • 5
                              • sombor

Originally posted by sasha015
                              Kada i gde je kupljen auto?
                              Neznam da li se ovo odnosi na mene ali evo odgovoriću: auto kupljen u Subotici 2009 god, fazon kao: auto prošao carinu, odmah na ime kupca itd itd. Mada sam i posle date kapare čekala 10-15 dana da dobijem auto i papire.....

Comment

• yasmine
                                CBC Početnik
                                • 03.09.2010
                                • 5
                                • sombor

Mi smo ustvari oni kojima je kao falš punomoć. Aute nedamo nek nas jure,dokaze za falš nemaju,a i skupljamo se za koji dan ispred opštine sombor a možda čak i parkiramo aute

Comment

Working...
                                X