VTS kutak

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • boban1982
    CBC Senator XXL
    • 14.03.2010
    • 1106
    • Batajnica
    • SAXO VTS-BIC

Re: VTS kutak

Trosio mije litru ulja na 1500 km i dosta je dimio,kad stojim na semaforu pa kad krenem iza mene oblak dima,kad ga vozim preko 3000 obrtaja takodje dimi.Verovatno ce i dalje da trosi,ali u mnogo manjoj meri.Dihtung glave istrulioa mi je pomalo ubacivao ulje u antifriz,tako da je remont bio neizbezan...

Comment

• nidzola1
      CBC Senator
      • 26.04.2010
      • 252
      • Srbija

Bitno je da se nesto radi

Koje svecice da uznam za saxo 1.4?

Comment

• svarglic
        CBC Senator XXL
        • 30.10.2007
        • 396
        • Novi Sad
        • golf 4 TDI

FR7DC+ BOSCH

0242235912 bosch sifra

ja te vozim nikakvih problema nemam i nisu skupe
        VTS
        Originally posted by QV lale
        Jos jedan....
        Nekad je ovo bio cannonball .A od sada je Saxonball Community
        where real Saxomans live...

Comment

• nidzola1
          CBC Senator
          • 26.04.2010
          • 252
          • Srbija

hvala za info!

Comment

• boban1982
            CBC Senator XXL
            • 14.03.2010
            • 1106
            • Batajnica
            • SAXO VTS-BIC

Da li jos nekome pusta pomalo ulje na spoju glave i bloka na levoj strani motora?Ja odradio glavu,vec sam pisao gore o tome,posle nekih 200km pocelo opet da curka na istom mestu,kaze majstor to je boljka tih motora,tu je dihtung najtanji pa propusta...Da li ce se nesto promeniti kada odem na dotezanje glave,videcemo...

Comment

• skijash
              CBC Senator XXL
              • 07.09.2007
              • 1354
              • Beograd
              • wrx

Ako je nekome labava ručica menjača neka prvo pogleda kuglu birača kad se podigne auto. Danas sam zamenio celu polugu i menjač je nikad utegnutiji. Nije veliki trošak (dve hiljade i nešto u vitru) a mnogo je bolji osećaj.

Comment

• nidzola1
                CBC Senator
                • 26.04.2010
                • 252
                • Srbija

Ovo me je interesovalo !

Comment

• SchoneNK
                  CBC Senator XXL
                  • 17.04.2006
                  • 564
                  • Beograd
                  • Honda Accord CL7

Originally posted by skijash
                  Ako je nekome labava ručica menjača neka prvo pogleda kuglu birača kad se podigne auto. Danas sam zamenio celu polugu i menjač je nikad utegnutiji. Nije veliki trošak (dve hiljade i nešto u vitru) a mnogo je bolji osećaj.
                  E ako je tako jeftina popravka, onda cu manje da ga mazim
                  www.nacionalnaklasa.com - Vesti iz automoto oblasti, noviteti, aktuelnosti iz domaceg i stranog automoto sporta.

Comment

• skijash
                    CBC Senator XXL
                    • 07.09.2007
                    • 1354
                    • Beograd
                    • wrx

To što se birač lako zameni ne znači da je popravka menjača jeftina

Comment

• SchoneNK
                      CBC Senator XXL
                      • 17.04.2006
                      • 564
                      • Beograd
                      • Honda Accord CL7

Jesi li ti popravio nogu? Jel to vracas saksa u formu pred zimu?
                      www.nacionalnaklasa.com - Vesti iz automoto oblasti, noviteti, aktuelnosti iz domaceg i stranog automoto sporta.

Comment

• skijash
                        CBC Senator XXL
                        • 07.09.2007
                        • 1354
                        • Beograd
                        • wrx

Nogu sam skoro popravio, idem na bazen i u saunu i tursko kupatilo na terapiju
                        Saksa sam uhvatio da vraćam u formu, ulenjio se bre skroz, neće preko 200 na autoputu (po mom cajgeru)
                        Zato ga sad driblam ponovo po Košutnjaku lagano i kroz grad pun gas, mora malo da se sredi
                        Uzeo sam mu kočnice sa 307-ice, to treba da montiram i sređujem još tako neke gluposti sitne koje nisam sređivao jer sam letos vozio samo motor. Kad smo već kod motora vozio sam ga par puta ovih dana kad je lepo i jbt nema ništa lepše

Comment

• nidzola1
                          CBC Senator
                          • 26.04.2010
                          • 252
                          • Srbija

Treba mi misljenje sta moze ovo da bude... Kada upalim auto i u toku voznje auto dodje na radnu temperaturu, nema veze sa ventilatorima to znam... , kad stanem npr. na semofor u leru, cuje se neko pistanje/sviranje, onako diskretno, ujednacenim tonom, cim dam gas malo taj zvuk prestane, i cim se smiri motor opet na leru isti zvuk opet pocne... To mi se isto desava kada je jako hladno jutro i kada upalim auto, ali ne uvek... Ako je neko razumeo moje slikovito objasnjenje i imao slican problem nek pise...

Comment

• boban1982
                            CBC Senator XXL
                            • 14.03.2010
                            • 1106
                            • Batajnica
                            • SAXO VTS-BIC

Moze da bude kais od alternatora,takozvani pk kais.Kod mene se cuo kada je hladno,odnosno kada je vlazno vreme.Ispucao sa unutrasnje strane,ali mozes ti jos tako da vozis...

Comment

• VR6
                              CBC Senator XXL
                              • 31.10.2004
                              • 512
                              • Sarajevo

Da, vjerovatno je to ovaj kais od alternatora. Pisti ako je potrosen il nije dobro zategnut. Jeftin je pravo, zamjeni ga i miran si onda par godina

Comment

• nidzola1
                                CBC Senator
                                • 26.04.2010
                                • 252
                                • Srbija

OK, bice sredjeno
                                Danas pale celicne felne 4 komada 14" od Citroena Xantie skinute, sve poskidane od rezernih tockova na 4 automobila, maltene ne vozene, sa jos fabrickim nekim nalepnicama Sada jurim gume da uznem 165/65 Sta mislite?
                                Usput zmenjene i svecice stavio sam neke EYQUEM, po katalogu kao bas za njega, sa 2 ona ne znam kako se zovu , na svecici urezano made in france, usput ulje Total 5/40, filteri, zmenjene prednje plocice, ostalo da se sredi ovo sto se cuje ponekad da svira, i auspuh mi tandrce negde od vibracija, na malom gasu .... E tu imam pitanje posto mi je menjan auspuh, tako sam uzeo auto, znaci ide iz motora valjda odmah katalizator, pa cevka do kraja i na kraju cunka sa 2 izduva. Da li i sta moze da se uradi/sredi bolje, neki pricaju da se stavi srednji lonac prtocni i slicne price... Sta je najbolje? I onaj okretac/prekidac za ventilator sto se okrece da se pali u kabini ima prekide... Npr. Stavim na 2 brzini da duva, on kao da ga nisam ni uljucio, onda mrdnem levo, desno i on prodradi itd... Jel sredjivao to neko? Malo vas udavi ali to je to odpirlieke to za sada, pa pisite.

Comment

Working...
                                X