VTS kutak

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • VR6
    CBC Senator XXL
    • 31.10.2004
    • 512
    • Sarajevo

Odg: VTS kutak

Dobro je da vam autici jednako idu, ispravni su znaci

A cudno mi je da ti auto i na guranje ne pali, da je alnaser palio bi tako.

Jer javlja kakvu gresku kad ga pokusas upaliti?

Comment

• Viktor_013
      CBC Član
      • 05.05.2011
      • 39
      • Pancevo
      • Citroen Saxo Vts

@VR6- To i mene cudi, probao sam 2 puta na gurku i nista, nikakve greske ne prikazuje na tabli, mada mi je pre toga na tabli izbacio da nije bili ulja u motoru, ulje je bilo na minimumu, posle sam sipao i onda je na tabli bilo sve ok, al ne verujem da je zbog toga, a kada krenem da zaverglam samo cakce ..

Comment

• GoranBG
        CBC Senator
        • 29.04.2007
        • 282
        • Beograd
        • TU5J4

Jel ti se cuje pumpa za gorivo kad das kontakt ono par sekundi da odradi ? Mozda je onaj relej ispod ECU-a crko

Comment

• Viktor_013
          CBC Član
          • 05.05.2011
          • 39
          • Pancevo
          • Citroen Saxo Vts

Cuje se pumpa, normalno kontakt da, ne izbacuje nista cudno :/ Najvise me brine to sto u Pancevu ja nzm nikoga ko bi mogao da mi pogleda auto, a citroenov servis kod nas je takav da se zaobilazi u sirokom luku, nzm sta da radim

Comment

• Viktor_013
            CBC Član
            • 05.05.2011
            • 39
            • Pancevo
            • Citroen Saxo Vts

Gorane a taj relej gde se nalazi ispod ECU-a tacno, i cemu sluzi ?

Comment

• GoranBG
              CBC Senator
              • 29.04.2007
              • 282
              • Beograd
              • TU5J4

Pa glavni relej od njega sve ide dalje ka pumpi,diznama.. kad bi nasao na nekom otpadu neki da pozajmis da probas sa drugim, a nalazi se ispod ECU-a,skines ecu i ispod onog njegovog metalnog nosaca je,crvenkast.Ali cim on pali pumpu verovatno nije do njega nista.
              Last edited by GoranBG; 17.06.2012, 20:40.

Comment

• Franjo
                Banovan
                • 14.08.2009
                • 2831
                • Inđija - Beograd
                • Renault megan II res

Originally posted by Viktor_013 View Post
                ... a citroenov servis kod nas je takav da se zaobilazi u sirokom luku
                Četkice, ili slab kontakt. Proveri, ima li motor dobru masu.

kada krenem da zaverglam samo cakce ..
                Zvuk automata (bendiksa), ili nekog releja?

Svaki autoelektričar će rešiti pitanje elektropokretača, što bih prvo uradio. Moguće je, da je još nešto u pitanju, zbog čega ne pali na gurku, ali to ostavi za sledeći korak, kad bude verglao.

Comment

• shonsy
                  CBC Senator XXL
                  • 11.05.2007
                  • 1391
                  • London/Beograd
                  • Honda CBR 125R

Originally posted by Viktor_013 View Post
                  Ljudi treba mi HITNA POMOC! Sinoc sam se vozio po gradu sa ortakom, i normalno mi je auto radio, ugasio sam ga i kada sam probao sledeci put da ga upalim nije hteo da vergla, kao da je alnaser zalepio, ali nije hteo nikako ni na gurku da upali, jel imao neko problem slican ili zna u cemu je kvar mozda ?

Hm, 12.5V u akumulatoru je sasvim dovoljno da bi upalio. Kompletan servis anlasera je uradjen pre godinu ipo dana koliko se secam, trebalo bi da pise u servisnoj knjizici. Jeste da je original Vartin akumulator ali opet kupio sam ga pre nekih 4 godine cini mi se, tako da je sigurno i on zreo za zamenu.
                  Najlakse bi ti bilo da uzmes bilo ciji akumulator slicnih specifikacija i da probas... to je bukvalno 5 minuta posla.
                  Pa ako nece ni sa dobrim akumulatorom onda to ocigledno nije problem i prelazis na sledecu stavku sto je anlaser.
                  A cisto da znas voltmetar u kabini pokazuje ~0.2V manje od realnog stanja. To mozes da proveris eksternim voltmetrom pa uporedi... Mada nije to sad toliko bitno, nego cisto da znas za ubuduce...
                  Takodje svaki saxo ima problema sa ozicenjem tj kablovima, tako da me ne bi cudilo da se negde javio prekid... pa da zato nece ni na gurku da upali.
                  Eto probaj sa drugim, provereno dobrim akumulatorom pa javi.

Comment

• Viktor_013
                    CBC Član
                    • 05.05.2011
                    • 39
                    • Pancevo
                    • Citroen Saxo Vts

Auto je oteran malo pre kod majstora, jedva sam namestio onu kuku za slepanje, Shonsy joj je j***o kevu izgleda
                    A 99% je u pitanju kvar na alnaseru, ujutru cemo znati tacno sta je

Comment

• slipstream
                      CBC Početnik
                      • 19.06.2012
                      • 3
                      • Novi Beograd

Pozdrav svima! Nov sam na forumu i pomogli biste mi sa par saveta oko kupovine saksije... Trazim 1.6 16V i naleteo sam na primerak u oglasima iz Bgd-a. Auto je registrovan ali na placu pa nisu bas raspolozeni za testiranje u servisu. Mozda neko od vas i zna bivseg vlasnika sto bi mnogo pomoglo ali ako ipak ne, bar da me uputite na sta da obratim paznju jer sumnjam da bi i majstor na placu mogao da vidi mnogo toga... http://www.polovniautomobili.com/ogl..._16_vts_klima/

Koliko je pametno ugradjivati plin na ovaj motor...?

Comment

• Franjo
                        Banovan
                        • 14.08.2009
                        • 2831
                        • Inđija - Beograd
                        • Renault megan II res

Teško, da bi ti u servisu nešto pomogli, jer je vozilo, sudeći po solidnoj garanciji, u dobrom stanju. Na izgled, sa priloženih slika, priličnmo očuvanog enterijera, ako zanemarimo kaku na suvozačevom sedištu i fleke na zadnjem, ali to rešava dubinsko pranje.

Obrati pažnju na ispravnost klime, jer ona zahteva veće izdatke u slučaju neispravnosti. Da li je kupljeno novo u Srbiji, ili je uvezeno polovno? Ako je uvezeno pre godinu dana, može da znači, da se prvi vlasnik u Srbiji, želi rešiti zbog nekog većeg nedostatka. Zahtevati pismenu garanciju, da vozilo nije jače havarisano i farbano. Nakon kupovine, to se može proveriti u AMSS i može se uložiti reklamacija zbog skrivene mane, ako se otkrije, da je opravljano i farbano. Isto i za pređenu kilometražu.

Proveri stanje kočionog sistema, posebno diskova, jer oni, kao potrošna roba, ne ulaze u garanciju. Mogu biti prekomerno istrošeni, ili krivi, pa ćeš ih ubrzo menjati.

Kakav je accu i stanje kablova, kao i sklop za upravljanje.

U svakom slučaju, povesti iskusnog majstora, koji će obratiti pažnju na karakteristična mesta podložna zubu vremena i eksploatacije. Ovo, posebno, što cena nije fiksna, pa se može korigovati u slučaju nekih nedostataka utvrđenih pregledom.

Comment

• MILAN VTS
                          CBC Veteran
                          • 06.10.2010
                          • 159
                          • Beograd
                          • Saxo vts 16v

Ovaj plavi auto se prodavao pre godinu,dve dana otisao je za male pare sa 80 i nesto hiljada km tako da je km verovatno istinita,i prodao se za par dana isto za male pare mozda 3000e isto je tadasnji vlasnik tvrdio da je u odlicnom stanju,ovako izgleda jako lepo ali sve to treba majstor da proveri

Comment

• Uroš Crni
                            CBC Član
                            • 15.11.2011
                            • 67
                            • Novi Beograd
                            • Saxo VTS 1.6 16v

Meni ovaj auto deluje vrlo pristojno. Spolja dosta očuvano i uredno. Dobro stoji, na dobroj je visini, nazad mi torzija deluje ok, nema minusa na točkovima. Zapušten i prljav motorni prostor, sa vidnim tragovima ulja duž dihtunga na glavi, to mi se ne sviđa ali opet ne mora da bude veliki problem. U svakom slučaju deluje ok, ali auto treba oslušnuti i naravno probati. Srećno.

Comment

• shonsy
                              CBC Senator XXL
                              • 11.05.2007
                              • 1391
                              • London/Beograd
                              • Honda CBR 125R

Originally posted by slipstream View Post

Koliko je pametno ugradjivati plin na ovaj motor...?
                              Pozdrav i dobro nam dosao!

Ako te interesuje ugradnja plina, zbog ekonomicnosti jelte, predlazem ti da nikako ne zaobidjes skijashevog saxa koji je na prodaju trenutno.
                              Radi se o saxu sa vts opermom ali od 8, a ne 16 ventila. On trosi oko 8 litara dok 16V tesko silazi ispod 10l. Pricam o gradskim uslovima voznje. Takodje je malo jeftinija i registracija kao i odrzavanje.

Inace njegov primerak je jedan od najbolje sredjenih saxonaca kod nas... mislim na kolicinu i kvalitet dodatne - tjuning i stajling opreme.
                              Izgleda 10 puta bolje od ovog iz oglasa, lezi neverovatno dobro, samo je malo sporiji ali je zato i manja potrosnja.
                              Ima nove gume, kao i kompletan zimski set (felne i gume), tek registrovan, a za ovog iz oglasa bi morao da izdvojis oko 300 eura za registraciju sledeceg meseca... ma uostalom stupi sa skijashem u kontakt, a ne ovde ja da provodadzisem.

@Viktor_013 - sto nisi probao drugi akumulator nego ga vukljas za kuku bzvz? Jaoooo sta mi radite saxoniju, ubicu vas.
                              A inace, nije navoj kriv, nego branik. Tj rupa se ne pogadja lepo sa rupom za kuku. Tako sam ga kupio i jednom kada sam morao da ga slepam (otislo mi kvacilo) uradili smo to ali u rikverc, tj zakacio sam se za zadnju kuku. Bilo je lakse i brze nego skidati prednji branik...
                              Nego u Avgustu kad dodjem za BG, moramo da se organizujemo i da se nadjemo. Imam zelju da ga provozam i da te upoznam.
                              Jos kada bismo organizovali neki vts skup, pa i ove ostale da vidim, to bi bio pun pogodak.

Comment

• Viktor_013
                                CBC Član
                                • 05.05.2011
                                • 39
                                • Pancevo
                                • Citroen Saxo Vts

Ja iskreno nisam za ugradnju plina u vts-a, pogotovu ne na 16v motor jer je to auto iz kojeg se izvlaci svaki atom snage da bi isao sto bolje, a bar po meni za potrosnju se tad ne pita(moj je u opsegu od 10-15 litra) Na skijasevog bih ja pre ugradio plin nego na 16v.
                                @shonsy - Probao sam drugi akumulator, i takodje nije hteo pa sam morao na gurku, mojne nas ubijas ja pazim saxa vise nego devojku
                                Navoj je kriv, mada je i branik malo pao, ali je strugar sredio kuku sada i bez problema se srafi i pogadja rupa
                                Ti kad stignes u BG organizovacemo svecano vts okupljanje, i u povorci cemo te docekati Ako doneses neki accessories iz UK za saxonija mozes se vozis koliko oces, u suprotnom mozes samo da ga gledas
                                Salim se naravno, nije frka samo se ti javi kad dodjes, inace si ti trenutno u UK ?

Comment

Working...
                                X