Problem sa kompom!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Kanarinac
    CBC Senator XXL
    • 08.10.2004
    • 2870
    • BG,Weedikovac

aha
    ce da probam pa da javim

I love my

Comment

• Kanarinac
      CBC Senator XXL
      • 08.10.2004
      • 2870
      • BG,Weedikovac

Ne vredi nece da ga obrishe ni u safe modu!

I love my

Comment

• Kanarinac
        CBC Senator XXL
        • 08.10.2004
        • 2870
        • BG,Weedikovac

Ovaj danas ja uzmem da motrim na temperaturu CPU-a i GPU-a
        i tem cpu bila oko 50C a temp kartice bila oko 78C(preko everesta).I krenem ja da chachkam tu i izvalim da imam Nvidia drivere.I sad chudno mi kako asus v9950se a nvidia sve.Obrishem ove stare drivere i instaliram neke asusove najnovije.Temp je sada oko 60C i cpu i gpu.Mislim da je to ok ili je i dalje visoko?
        Da napomenem da sistem nisam 3 godine dirao i sasvim lepo sluzhi.

BTW i onaj budjavi setup se obrisao

I love my

Comment

• Flavio
          CBC Senator XXL
          • 13.06.2006
          • 1926
          • 012 Centar
          • KaraWagon 1.4T.Spark

Ako si dobro napisao,mislim da ti je 60C malo mnogo za Barton core u idle-u .Ako ti je nForce2 ploca,probaj "nVidia system utility" za pracenje temp. CPU i ploce(meni OK radi ver.2.00.23).Za kontrolu temp. grafike probaj RivaTuner .

Originally posted by Kanarinac
          I sad chudno mi kako asus v9950se a nvidia sve.
          Nekapiram sta ti je chudno ?

Comment

• Kanarinac
            CBC Senator XXL
            • 08.10.2004
            • 2870
            • BG,Weedikovac

Pa kolko znam ovo je ATI-jev chip???A ja imao nvidia drivere.Ova temp preko evereasta je tachna jel sam poredio sa tem iz BIOS-a i iste su.
            Sad je temp oko 60C shto je bolje od prethodnih 78 u sv sl.E da i kuler se vrti na 2765rpm.

Uglavnom sad posle instalacije ovih asus srivera mnogo bolje radi komp.I manje se greje.

I love my

Comment

• vujke
              Admin
              • 29.09.2004
              • 1673
              • Mladenovac
              • Daewoo Lanos 1.5SX

Greje se on isto, samo sto drugi program drugacije ocitava temp.
              Nema sanse da ti je grafika radila sa nvidia driver-ima a imas ati chip, pre ce biti da si ima instalirane nvidia drivere za maticnu plocu (mem kontroler, lan, itd).
              Anyway, taj broj obrtaja je mozda mali, skini speed fan pa pokusaj sa njim da povecas rpm ukoliko to tvoja ploca podrzava, a ujedno on prati i temp pa mozes svasta da podesis.
              while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• Flavio
                CBC Senator XXL
                • 13.06.2006
                • 1926
                • 012 Centar
                • KaraWagon 1.4T.Spark

Ta kartica koju si naveo je sa cipom nVidia GeForce FX5900 XT (malo usporena FX5900).Da je ATi nebi ni mogao da se instalira nV driver .Sto se tice CPU temp.,i dalje mislim da bi trebala biti manja .Neki dan sam bas cistio malo frendu komp.Isto Barton 2500+ sa Box cooler-om.Posle "operacije" T=48-50C u sobi toploj oko 25-6C.

Comment

• Kanarinac
                  CBC Senator XXL
                  • 08.10.2004
                  • 2870
                  • BG,Weedikovac

Hmm upravu si shto se chipa tiche al meni se kartica manje greje

Sad probam sredim to sa kulerima inache ovako upalim ventilator pa uperim u komp da hladi dok se ne snadjem.

I love my

Comment

• Kanarinac
                    CBC Senator XXL
                    • 08.10.2004
                    • 2870
                    • BG,Weedikovac

I kako sad da povecam brzinu kulera?Ima gde pishu procenti i pishe 100% i nece preko toga.

I love my

Comment

• Uros Piperski
                      CBC Senator XXL
                      • 31.01.2005
                      • 2978
                      • Beograd

Formatiram jedan stari hard od 6Gb, ali izgleda da ima neke lose sektore na pocetku. Radivec pola sata, a tek je na 5%. Da li i kako (cime) mogu da eliminisem taj deo sa losim sektorima? Izgleda da oni nisu "skroz" losi, komp uspe da ih procita posle puno zezanja pa ih nece sam obeleziti kao lose.

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• zoranbg
                        CBC Senator XXL
                        • 23.03.2005
                        • 4098
                        • Rooster's Hill , Beog
                        • Grande Punto 1.2

pomocu programa Partition magic ... kad zavrsis formatizovanje hard diska.
                        u tom programu podelis hard disk i onda gledas u kojoj polovini su ostali bad sectori..i sve tako dok ih ne ostavis na nekom manjem delu i onda taj deo(particiju) obelezis kao BAD i ne koristis je...ili je obrises da se nevidi.
                        mada zezanje je to..
                        Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• M626
                          CBC Senator
                          • 12.01.2006
                          • 200
                          • Beograd, Konjarnik

Svaki proizvodjac hard diskova ima spopstveni utility koji ispituje ispravnost diskova (WD Data Lifeguard, Seagate SeaTools i sl.), idi na sajt, skini program i pusti ga da detaljno proveri sve.

Od nezavisnih programa imas MHDD i HDD Regenerator (ovaj sam probao, uspesno je 'popravio' bad sektore).

U krajnjem slucaju probaj low level format. Ako disk nije fizicki ostecen, imas velike sanse da bad sektori nestanu. Ako to nije slucaj, onda planiraj da menjas disk u blizoj buducnosti jer bad sektori imaju tendenciju da se sire.

Poz
                          Optimist and pessimist both end up dying. But they each use their lives in a completely different manner.

Comment

• uglavnom.bezopasni
                            - 42 -
                            • 03.02.2005
                            • 2235
                            • Novi Sad

Originally posted by Uros Piperski
                            Formatiram jedan stari hard od 6Gb, ali izgleda da ima neke lose sektore na pocetku. Radivec pola sata, a tek je na 5%. Da li i kako (cime) mogu da eliminisem taj deo sa losim sektorima? Izgleda da oni nisu "skroz" losi, komp uspe da ih procita posle puno zezanja pa ih nece sam obeleziti kao lose.
                            Spinrite, mali dos programčić koji baš služi za to, kad on pređe po disku, onda si načisto kakav je disk, uspešno ga koristio godinama, sad nema svrhe... ali za te starije diskove.

btw, ako ti treba disk od 6GB kaži gde da šaljem...
                            Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                            11.04. 0:12 #2
                            Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• Kanarinac
                              CBC Senator XXL
                              • 08.10.2004
                              • 2870
                              • BG,Weedikovac

Aj da mi pomogne neko!
                              Dakle uzeo sam dodatni hard maxtor 160gb,8mb,7200.
                              E sad javlja se sl problem.Kad hocu da hashujem neshto sa tog harda da bi sharovao u dc++ komp mi zabode tj. CPU usage skochi na 100% i nemoguce je ishta raditi.Sa ovim drugim tj starim hardom problema nema.Znachi to se deshava samo prilikom hashovanja!
                              Kad neshto pokrenem sa tog harda sve lepo radi.U chemu mozhe da bude problem!

I love my

Comment

• Kanarinac
                                CBC Senator XXL
                                • 08.10.2004
                                • 2870
                                • BG,Weedikovac

Nije valjda da niko nema ideju?

I love my

Comment

Working...
                                X