Ja ne kontam zasto kada padne kisa svi voze kao po jajima...
"Sometimes it seemed like the more you drove the less money you had. I remember one time Buck Baker and Lee Petty and I had to put our money together just to split a hot dog and a Coke."
- Lousie Smith
I sto imaju celave gume, neispravne kocnice, upravljacki sistem, a povrh svega sto ne znaju da voze, jer je 70% njih ucilo da vozi preko leta, da bi im bilo sto lakse...
A pa to sam ja vec jednom video u bulevaru JNA iznad Zvezdinog stadiona, bio neki udes ili sta li je vec i svi cekamo normalno na red, kad ono bambus (vozac) sa Mercedesom gradskim busem u suprotnoj traci... pa dobro mrzi ga verovatno da ceka... ko zna mozda su putnici zurili
Juce sam mogao tako lepo da se skucam u jedno policijsko vozilo da je to strasno...znaci karambol bi bio samo takav...
Vidikovac, ibarska magistrala...kolona vozila, ja vozim iza policijskog pezoa, kolona ide nekih 100km/h, rastojanje izmedju vozila oko 5-10m...u jednom momentu, kod garden centra, policijsko vozilo bez najave, bez migavca...samo lik naglo prikocio i polukruzno da pravi...a vozila idu i iz drugog smera...nit mogu da ukocim, nit mogu da ga izbegnem...a na sve to i kisa pada...na moju i njihovu srecu sam uspeo da usporim i da ih izbegnem...
Btw nocu (nakon 1 sat) imam obicaj da prodjem kroz crveno kad nema nigdje nikoga, pogotovo ako su mi otvoreni prozori pa manijake koji jure mogu i da cujem
Preksinoć sam poludeo kao nikad, bio sam na nekom rođendanu u Ralji , u povratku negde oko 21:15 na krivudavom avalskom putu, koj i pomalo izaziva na agresivniju vožnju, hebeni traktor, NEOBELEŽEN, nema farove, nema zadnje signalizacije ni na traktoru ni na prikolici!!!!!! da sam bio saam u kolima izštanglirao bi ga, biiip jedna..... Šta koji biiip radi u 21:15 na avalsikom putu sa prikolicom ... a uz i niz put nema nigde mesta ni za štalu a kamoli za njivu.
Vraćam se večeras (19:30) iz Pančeva starim putem i biiip u kombiju, "profesionalac", nama svetla. Stigao sam ga na uključenju na novi put. Zeleni talas uz brzinu 70-75. Medjutim, pred pančevačkim mostom 1-2 asinhrona semafora ... ili sam ja vozio malo brže , pa stanem na crveno, a biip u tom kombiju, žutom trakom na crveno ma nije ni trepnuo.....
1. Ako vam izbezumljena supruga resi da izadje iz kola u voznji (uz pretnju razvodom), znajte da niste jedini, meni se to redovno desava.
2. Danas je Petak. To je dan kada se Beogradjani vracaju kuci.
3. Ima jedan grad, a pored je Beograd.
... Koliko vidim da bi se dobro vozilo po Beogradu potrebno je da ti je u porodicnoj istori bar cukundeda vozio fijaker ili najmanje konjsku zapregu po terazijama . ...
Samo mali komentar:
Koliko se iz mojih prethodnih postova možae zaključiti, niti imam pojma o mehanici, niti znam da vozim u BG ali....
Upravo drzim u ruci "Prometnu Dzvolu" izdatu u Zemunu 1929g,
neki moj askuđel, sa ukupno 9 (slovinma DEVET saobraćajnih znakova):
1. Zavbranjen prolaz za automobile
2. Zabranjen prolaz za automobile i motorne biciklove
3. Zabranjen prolaz za svako sobrćajno vozilo
----Znakovi opasnosti----
Usvojeni u Parizu 20. 04.1926
1. Uvale i jarci (jendeci, oluci)
2. Tračnice (šine) sa ogradom (đermom)
3. Serpentine (savijuci, zavoji)
4. Raskrsnice
5. Tračnice (šine) bez ograde, (đerma)
6. Opšta opasnost
Naredba ministrastva unutrašnjih dela br. 57.000/1910
41. Motornim saobraćajnim sredstvom se mora upravljati sa naročitom uvek skoncentrisanom pažnjom i velkom pronicavošću.
član - 47 - ako se susretne stoka ili upregnuti konji koji se PLAŠE, ima se sa M.S.S (motorno saobraćajno sredstvo) stati, a ako je potreba i rad motora obusaviti.
1. Ako vam izbezumljena supruga resi da izadje iz kola u voznji (uz pretnju razvodom), znajte da niste jedini, meni se to redovno desava.
2. Danas je Petak. To je dan kada se Beogradjani vracaju kuci.
3. Ima jedan grad, a pored je Beograd.
Naredba ministrastva unutrašnjih dela br. 57.000/1910
41. Motornim saobraćajnim sredstvom se mora upravljati sa naročitom uvek skoncentrisanom pažnjom i velkom pronicavošću.
član - 47 - ako se susretne stoka ili upregnuti konji koji se PLAŠE, ima se sa M.S.S (motorno saobraćajno sredstvo) stati, a ako je potreba i rad motora obusaviti.
Ima skoro 100 godina od tada...
Ali ko je ovo smislio, svaka mu cast
"sa naročitom uvek skoncentrisanom pažnjom i velkom pronicavošću"
...a, ne, neeee.......ta stara dozvola se ne vazi...ne moze to tako....
ipak Zemun nije bio u okviru Beograda te 1929. godine...
Covek je lepo rekao za Beograd...ili fijaker na Terazijama...
Comment