jesu li vozaci u BG poludeli ?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • g60
    CBC Senator XXL
    • 20.10.2006
    • 1011
    • Vrachar je majka ;)

E al kad sam klepio lika, malo po nogama dok je pretrchavao ulicu pricajuci mobilnim u Masarikovoj
    Netje to vishe raditi, kladim se
    Cak je i policiju zvao al je mogo da ga sishe jer je na sred ulice bilo... Daleeeeeko od peshackog, u koloni

Comment

• forster
      CBC Senator
      • 24.04.2007
      • 244
      • Beograd

Originally posted by sw.brick
      ...
      treba znati voziti u koloni, a to mnogi vozaci niti znaju niti ih uce a niti sami hoce da mucnu malo glavom i promisle o prilagodjavanju i uklapanju u postojeci tok saobracaja.

kada padne kisa ili sneg kolaps obicno nastaje iz panicnog straha (obicno nesigurnosti da se kontrolise auto) i umesto voznje normalnom brzinom namece se duplo manja ili slicno mizerna brzina koja koci i ometa normalni tok saobracaja....

...brzina nije problem u voznji kolone, problem je promena brzine i to narocito nagla.

milina je voziti u koloni koja se krece 110-130 km/h i svi, bas svi u koloni, voze istim ritmom.

da ne pricamo da se onda, na Gazeli, nadje neki mudri koji naglo i po obicaju bez zmigavca gledanja u retrovizor ili ne daj boze sa 2 sekunde strpljenja da propusti kolonu, onako naglo isece sa svojih 50-60, naravno ne ume/ ne zeli/ nema sposoban auto/ da ubrza i krene problem sa celom kolonom oko naglog kocenja. ...
      ...
      jedan deo vozaca kao da je prvi put seo u auto- po svaku cenu hoce da se ugura u najbrzu traku a poseduje auto koji jednostavno nema kapacitet da postigne brzinu, tj UBRZANJE za hvatanje ritma kolone. ...

...
      a ima ljudi koji sa slabasnim autima (13+ sekundi do stotke) kojima treba citava vecnost da ubrzaju ko kamikaze ulecu...

ili kada vidis da Jugo, Golf, Kadet, Reno4 i slicno iz tog doba 80tih kojima treba letnji dan do podne jedva drze ritam najsporije vozne trake ali eto da se pokazu povremeno izlecu pa se vrate, i sve to radi 2 sekunde kao zurbe...mislim na vozace istih naravno auto nije kriv.
      vozaci autobusa su posebna prica..kako oni dobijaju dozvole nije mi uopste jasno.
      Ovo je pravi opis i uze mi reci iz usta. ko mi je kriv kad se ne logujem na vreme! 100% podrzavam post, mada malo sam ga SKRATIO , koliko je to bilo moguce sa brickovima, da se ne narusi smisao.
      1. Ako vam izbezumljena supruga resi da izadje iz kola u voznji (uz pretnju razvodom), znajte da niste jedini, meni se to redovno desava.
      2. Danas je Petak. To je dan kada se Beogradjani vracaju kuci.
      3. Ima jedan grad, a pored je Beograd.

Peugeot 206 2.0 HDi

Comment

• Williams
        CBC Senator XXL
        • 07.02.2006
        • 556
        • Beograd- Cerak

Motoristi su poludeli, juce oko 21h na sajmu patike razbacane po putu a motor zavrsio na tramvajsikim sinama. Nesto kasnije u 29tog novembra, blizu SUPa isto motor, panduri, hitna pomoc...
        Dosta je ljudi u protekle 2 godine kupilo motore bez ikakvog znanja o motorima i saobracaju. Klinci od 14-15 godina sumanuto voze, juce na parkingu 2jicu samo sto nisam ubio jer su usli u moju traku na krivini. Da nisam isao 10 na sat (upravo zbog takvih) sad ne bih bio ovde.
        Kod Ade neka devojka ide brzom trakom 40 i sve vreme cik-cak, zaostaje za kolonom, vidi se da bicikl ne zna da vozi a kamoli motor. Odmah posle toga neki decaci idu levom trakom na autoputu sa svojim skuterom od 50ccm, naravno obilazenje sa desne je bilo neminovno.
        Svaka cast ovima sto znaju da voze, njima cu uvek da se pomeram i pravim mesto, jer me ne ometaju ni u kom slucaju. Pamet u glavu ljudi!

Comment

• g60
          CBC Senator XXL
          • 20.10.2006
          • 1011
          • Vrachar je majka ;)

Aha, ti sto znaju da voze uvek mirishu cvetje sa donje strane

Prekljuche sam gledao lika koji je pao sa motora tik ispod nadvoznjaka kod zmaja i sav iscepan i polomljen poluizuven chuci sa kacigom nad motorom i ceka hitnu... Sreca da je imao kacigu...
          Ma ne bi seo na dva tochka u gradu da ebe orla...

Comment

• Kenno
            CBC Senator XXL
            • 21.08.2006
            • 460
            • Zenica, BiH

milina je voziti u koloni koja se krece 110-130 km/h i svi, bas svi u koloni, voze istim ritmom.

ili kada vidis da Jugo, Golf, Kadet, Reno4 i slicno iz tog doba 80tih kojima treba letnji dan do podne jedva drze ritam najsporije vozne trake ali eto da se pokazu povremeno izlecu pa se vrate, i sve to radi 2 sekunde kao zurbe...mislim na vozace istih naravno auto nije kriv.
            Kada svi offuju, i ja cu.

Ne znam za mjernu jedinicu "letnji dan do podne", ali znam da i najstandardniji moguci yugo (1.1 doduse) moze drzati tempo kolone u kojoj je milina voziti 110-130 km/h, cak i opterecen.

Za ostale automobile tipa golf 2 diesel, kadett, reno 4 pogotovo, ne bih smio da tvrdim isto. =]

Comment

• Rubi
              CBC Senator XXL
              • 06.05.2005
              • 519
              • Beograd

Renault 4 (GTL) moze 110, ne moze 130 (da drzi tempo)...
              (\__/)
              (='.' This is Bunny. Copy and paste Bunny into
              (")_(") your signature to help him gain world domination.

http://www.flickr.com/photos/rubinjoni/

Comment

• Miodrag
                CBC Veteran
                • 31.08.2007
                • 184
                • Sremska Mitrovica

Originally posted by Kenno

Ne znam za mjernu jedinicu "letnji dan do podne", ali znam da i najstandardniji moguci yugo (1.1 doduse) moze drzati tempo kolone u kojoj je milina voziti 110-130 km/h, cak i opterecen.

Za ostale automobile tipa golf 2 diesel, kadett, reno 4 pogotovo, ne bih smio da tvrdim isto. =]
                Ne volim golfa, vozim ga jer moram, ali stock Yugo nema sta da trazi pored njega, pre bih rekao da Yugo i cipelica ispadaju iz trke...

Comment

• Ivvan
                  Moderator
                  • 29.09.2004
                  • 1574
                  • Nis
                  • SAAB 9000

Malo ste skrenuli sa teme, lepo bi bilo da se vratite na nju...
                  Turbos make torque,and torque makes fun

Comment

• g60
                    CBC Senator XXL
                    • 20.10.2006
                    • 1011
                    • Vrachar je majka ;)

Gde moze yugo da ide 110-130 km/h.... Ajte molim vas...

Comment

• Miodrag
                      CBC Veteran
                      • 31.08.2007
                      • 184
                      • Sremska Mitrovica

ok, vozaci u bg poludeli,... ko tamo ne bi poludeo
                      mnogo smoga zbog ne izgradjene obilaznice lose utice na vozace

Comment

• g60
                        CBC Senator XXL
                        • 20.10.2006
                        • 1011
                        • Vrachar je majka ;)

Nemojte pogreshno da me shvatite ali sam primetio da su prilikom incidenata u pitanju uvek bili ljudi koji su doshli da zive u Bg, znaci naseljeni i sa Bg tablama na automobilima... Uvek su spremni na svadju i obavezno su za fizichki obrachun... Nikada nisam ushao u konflikt sa nekime ko je iz beogradske porodice rodom... Sem kriminalci (sitni krupni) koji su pricha za sebe...

Psiholoshki se to tumachi da su nesigurni i onda agresijom zadrzavaju svoj polozaj u drushtvu kao pojedinac... Kako u privatnom zivotu tako i na poslu.

Necu ni da pricham kakva sr@nja prave od prekrshaja jer jednostavno moras da vozish 15 godina u bg i naucices kretenske ulice i u kojem su smeru... Pa ovi silni semafori i obavezna skretanja...

Ljudi iz unutrashnjosti kada dodju u bg nesto da obave, vrlo su nesigurni i mislim da manje prekrshaja prave... Od dodjosha

Dodjoshi su kao kauboji na divljem zapadu

Comment

• Miodrag
                          CBC Veteran
                          • 31.08.2007
                          • 184
                          • Sremska Mitrovica

slozio bih se sa postom iznad... ima logike

Comment

• xami_coupe
                            CBC Veteran
                            • 04.09.2007
                            • 130
                            • Novi Beograd

Slazem se sa g60 po drugi put tako da glasam g60 za glavnog psihologa ludih vozacha u bg!!

Comment

• Gruja
                              CBC Senator XXL
                              • 09.02.2006
                              • 614
                              • Bgd
                              • Alfa 75 TS

Originally posted by Kenno
                              Nije poenta u odrzavanju brzine (jer tih 110 ne mogu samo Pegla i Trabant ) vec u ubrzanju, tj. izletanju ispred kolone i nemogucnosti da se dovoljno ubrza na vreme... =]
                              Transaxle u krvi...

"ne mozu oni da nam oduzmu kol'ko mi moz' da namocamo..." - Pretty Diana

Comment

• Miodrag
                                CBC Veteran
                                • 31.08.2007
                                • 184
                                • Sremska Mitrovica

sve se to nadoknadi saltanjem u nizi stepen prenosa
                                to je najzesci osecaj

Comment

Working...
                                X