Nije poenta u odrzavanju brzine (jer tih 110 ne mogu samo Pegla i Trabant ) vec u ubrzanju, tj. izletanju ispred kolone i nemogucnosti da se dovoljno ubrza na vreme
@miodrag,
pa tesko da auti sa manjim motorima mogu da pri 100+km/h presaltaju u neku nizu brzinu u kojoj jos imaju nekog ubrzanja, recimo drugu.
a i vecina tih auta tehnicki nije u stanju novoga...
da budem precizan, vozim recimo 90km/h.
sa desne trake vozi npr Jugo (primer jer je cest) vozi 50-60 km/h iza nekog vozila/ autobusa gradskog recimo.
i ima recimo 30metara slobodnog prostora u koloni.
nisam siguran da Jugo moze da se prebaci u drugu ili prvu brzinu i da za 15 do najvise 20metara promeni svoje kretanja sa 60 na 90km/h, da ubrza dovoljno da se uklopi u ritam saobracaja.
Juga sam vozio i znam da u cetvrtoj a ni u trecoj jednostavno nema ubrzanja, sto je i razumljivo jer ima samo 30tak+ konja na raspolaganju pri 3500-4000 rpm kako se najcesce i vozi.
i onda taj Jugo (stavi bilo koji tih kapaciteta ubrzanja) presece ko nozem kolonu i eto problema za 20, 30, 50 vozila koja su do tada bez problema formirala i vozila kolonu.
da ne pricam, o padobrancima optimistima koji se ukljucuju sa bocnih ukrstanja sa 20km/h i ajde odmah u najbrzu traku, onako dijagonalno najgore moguce da bi posle 2000metara napustili auto put opet na nekom bocnom izlazu.
nemam nista protiv voznje takvih auta niti takvih vozaca ali treba biti realan i prema mogucnostima auta prilagoditi i voznju.
isto kao sto mi nikada nece biti jasno da neki kamion izadje na magistralni put i na nekoj uzbrdici nije u stanju da predje brzinu od 30tak km/h.
to jednostavno po meni je kamion samo za po lokalu a ne za takve puteve gde se ocekuje znatno vise sposobnosti.
nedavno sam cuo da dnevno u BGD je u saobracaju oko 600.000 vozila.
Comment