Ovi ljudi u dostavnim vozilima imaju neki death wish, u zadnje vreme sve više viđam manevre koje bih se plašio izvesti i sa sportskim autom a koje manijaci sa vozilima širine metar osamdeset i visine tri metra redovno izvode..omiljene su im izgleda oštre makazice u kojima primoravaju oba "kraka makaza" u poveće kočenje...
1. Ako vam izbezumljena supruga resi da izadje iz kola u voznji (uz pretnju razvodom), znajte da niste jedini, meni se to redovno desava.
2. Danas je Petak. To je dan kada se Beogradjani vracaju kuci.
3. Ima jedan grad, a pored je Beograd.
Najstrožiji centar Bijeljine, danas oko 14:30.
Praznici su i velika je gužva, jednosmerna ulica sa dve trake. Trake vode levo i desno, ja sam u 3-4 automobilu od semafora, desna traka, prvi automobil je policija (Polo).
Lik sa E39-kom (strane table) juri levom trakom, dolazi do samog semafora, u tom trenutku se pali žuto za desno, uleće iz leve u levu traku poprečne ulice desno, iako je obavezan smer iz leve trake levo a iz desne desno.
Policija ne reaguje, već polako kreće desno, 50 metara odatle je drugi semafor, gori crveno. E39 u levoj traci, policija u desnoj, ja sam sada neposredno iza njih, auto do auta tik ispred semafora. Crveno svetlo gori, lik prolazi kroz crveno i odlazi levo, a policija sedi i posmatra. Nije im ni na um palo da pokušaju da bilo šta učine.
Kuda ide ovaj svet
Ne zna se ko je gori, mamlaz koji ne sme tamo negde da baci papirić kroz prozor pa se ovde kurči i prolazi kroz crveno u prepunom gradu, ili ona dva mamlaza što mirno to posmatraju.
Nema potrebe dalje ad čitate...samo je meni mnogo lakše da to negde napišem
Danas, čekam u Hercegovačkoj, kod Bristola na semaforu. U levoj traci, hoću prema Brankovom mostu. U traci pored mene, koja ide desno, u Karađorđevu, u kolima poznanica čeka uslovno desno. Tip se isparkirava, staje izanje i počinje da joj svira i maše rukom. Prvo sam pomislio da ne radi strelica za uslovno i ona sve kao kreće, pa stane, žensko, uspaničila se (ili je pomislila što i ja) i kada je već skrenula, vidim da se uslovno regularno uključilo.
Ubrzo se i meni otvara semafor, autobus mi preseca put (već je bio u raskrsnici, iz Karađorđeve u Hercegovačku), a tip iza mene uveliko amblenduje i udara rukama u volan.
Za 30 sekundi, jedna raskrsnica, jednocifren broj vozila (u onolikoj raskrsnici), 2 nervozna vozača i drastično povećana verovatnoća nezgode ili bilo kakve druge neželjene situacije.
Kao da će negde da stignu ranije za tih nekoliko sekundi...
Ma nije da se plaše, taj E39 je skoro pa osrednje auto, ovde ima dosta dobrih auta, Semberija je inače prilično bogat region. Ako zaustavi lika u CLS-u, zašto onda ne bi ovog manijaka?
Comment