kako nas truju sa hranom

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • srdjan_p
    CBC Senator XXL
    • 01.12.2004
    • 1915
    • ZR

@Darko_NS
    Ljudi nisu mesozderi ali nisu ni biljojedi nego svastojedi, neznam za tebe ali ja kad bi izbacio meso iz upotrebe verovatno bi umro uskoro ili bi izgledao ko iz ausvica...
    Raznovrsna ishrana je zakon, znaci i meso i riba i povrce i voce, sve umereno koliko je moguce...I pokusati nabaviti sto zdravije od ovih nabrojanih a ne ono sto ja kazem "industrijsko pile", riba iz ribnjaka, voce i povrce prskano kojecime itd...

Comment

• The Punisher
      CBC Senator XXL
      • 01.03.2006
      • 503
      • Beograd Wozhdovatz
      • Ford Taunus TC1

Darko_NS,

sve je tacno sto si naveo. I sam mogu da napisem strane i strane o temi, ali verujem da bih postigao samo suprotan efekat kod vecine. Sustina je da bolesti ne dolaze odjednom, tako da je veoma tesko nasem zatvorenom Balkancu pokazati kako da se presaltuje na zdravu ishranu takodje odjednom, znaci treba polako ga uvesti. To znam iz licnog iskustva iz svog okruzenja, i dalje imam brdo prijatelja koji me ne shvataju za ozbiljno i po njihovom zive zivot punim plucima, a ja sam taj koji sebe ogranicava tamo nekim glupostima.

Sashin odgovor
      Evo, bas jedem cvarke(sa crnim lukom) i citam tvoj post
      je bas bas tipican primer. Sa takvim pocetnim stavom je tesko uopste diskutovati.

necu te Darko nista dopunjavati osim za drugi primer gde ljudi bukvalno stalno grese i piju u toku jela ili piju posle jela pod obavezno. To se moze videti svuda i po restoranima i po kucama i u fast food mestima. Pola sata pre jela je NAJBOLJE popiti casu obicne vode i nista vise. Supa je sasvim dovoljna tecnost za ceo obrok. U alkoholu mozete kao jednu casicu da uzivate recimo sat-dva posle jela, a ne u toku ili odmah neposredno posle jela.

Nije pomenut nacin pripreme hrane. Pod 1 izbacite iz upotrebe mikrotalasnu. Dok se teoreticari prepiru da li je zdrava ili ne, platice danak oni koji je koriste. Pod 2 izbacite posude od teflona. DOKAZANO je da je spremanje u posudama presvucenim teflonom i njegovim derivatima kancerogeno. Vecina velikih filrmi za proizvodnju posudja je izbacilo teflon iz proizvodnje ukljucujuci i naseg proizvodjaca Metalac iz G. Milanovca. Jednom prilikom sam zvao sam Top Shop koji reklamira Dry Cooker koji verujem da je vecina kupila (i ja dok nisam znao, ali sada hvata prasinu) i pitao ljubaznu prodavacicu preko telefona koji je sastav Dry Cookera, naravno uvijala je ali je ipak na kraju rekla da sadrzi teflon. na moje pitanje da li zna da je teflon kancerogen materijal, ona je ladno odgovorila pa mi moramo da prodamo ovo sto imamo?!? Trenutno, NAJMANJE stetno a opet dostupno vecini je pripremanje hrane u posudama legure nerdjajuceg celika 18/10 koji moze da se kupi i od naseg proizvodjaca i od svetskih kao sto su AMC i Zepter.
      https://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Taunus_TC

Comment

• prolupator
        CBC Senator XXL
        • 02.09.2005
        • 3968
        • Zemun

E, odma' cu da otrcim da dam 1500+ eur za serpe, lonce i poklopce...

Umerenost je majka svega... ne valja preterivati ni u zdravoj hrani, organizam mora i da se brani od neceg!

ZIVELI CVARCI, CEVAPI, PLJESKE, VESALICE, PIVO i sl.
        OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• The Punisher
          CBC Senator XXL
          • 01.03.2006
          • 503
          • Beograd Wozhdovatz
          • Ford Taunus TC1

Nije posudje 1500+ evra, prosetaj se do prodavnica Metalca.
          https://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Taunus_TC

Comment

• prolupator
            CBC Senator XXL
            • 02.09.2005
            • 3968
            • Zemun

Pa njihovo i imam... donela mi zena u miraz
            OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• 206
              Admin od ispočetka :)
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

Covek nije iskljucivo mesozder, ali nije ni biljojed, odnosno odavno je prestao da bude. Jedna od evolutivnih prekretnica u covekovom razvoju je trenutak kada je ****o sa drveta i ishranu preorijentisao na meso, sto je bio jedan od glavnih uslova da sama vrsta napreduje dalje. Probavni sistem biljojeda je neefikasan, zahteva velike kolicine hrane slabe iskoristivosti, i podrazumeva sporiji metabolizam. Ishrana bazirana na mesu je coveku kao vrsti omogucila da se "optimizuje", napravi energetski efikasniji probavni sistem gde ste mnogo manje vremena trosili u potrazi za hranom i njenom unosenju, samim tim i manje sansi da vas zaskoci neki predator. Evolutivna cinjenica. Dakle, primarna orijentacija ljudi u ishrani ide prema mesu, medjutim po definiciji smo svastojedi, ali baziranje ishrane SAMO na vegetarijanskoj ishrani je nesto sto se kosi sa par stotina hiljada godina evolucije.
              The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• BOOST
                Founder - Admin od Začetka
                • 29.09.2004
                • 8726
                • Gislaved//Sweden
                • SAAB 9000 AERO R; SA

Posto je tema kako nas truju hranom, evo kako to moja zena radi

Samo zdravo i bez testa
                Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                move your mind

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Nadam se da je bar u Zepteru kuvano...

Šalim se naravno, podržavam zdravu hranu ali i onu masniju, treba biti umeren u svemu...Kompromis kuću gradi
                  Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• zvrle
                    CBC Senator XXL
                    • 01.11.2005
                    • 961
                    • Beograd, Batajnica
                    • Golf 4

Originally posted by Dora
                    u...Kompromis kuću gradi
                    Originally posted by Dora
                    Ja sam uvek u pravu, čak i kad jesam... Neki to shvate pre a neki ranije...
                    Dobar ti kompromis

Ja bas volim da jedem ribu, i probao sam dosta vrsta sto recnih sto morski ali volim i prasice, jagnjice i ostale ice

Misljenja sam da treba da se unosi sto raznovrsnija hrana ali u umerenim kolicinama.
                    “Scientists dream about doing great things. Engineers do them.”

Comment

• TETAK
                      CBC Senator XXL
                      • 30.09.2004
                      • 3034
                      • Čačak, Srbija

Ono da u "mleku nema mleka" je čista nebuloza(da ne kažem nešto teže)!Veoma često sam u kontaktu sa ljudima iz "Imleka", a bio sam i u njihovim pogonima i tvrdim vam da su veoma pažljivi kada se radi o njihovim proizvodima!
                      Takodje, svakodnevno kroz moj kraj prolaze kamioni koji od ljudi iz okoline otkupljuju mleko, a sigurno je da ga nakon toga ne prosipaju u Moravu da bi tetra ambalažu punili sa nekakvom hemijom.
                      Tvrdim da mi u Srbiji koristimo zdraviju hranu od EU iz jednostavnog razloga što naši proizvodjači nemaju para za skupe aditive.........
                      Za mesne preradjevine priča donekle stoji jer je prava istina da se u njih zaista ubacuje dosta soje, mesnih otpadaka, masti i sl.
                      Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• Eon
                        Moderator
                        • 10.03.2005
                        • 4225
                        • Beograd-NBG-44
                        • Superb 2.0 4x4 DSG

Meso, voce, povrce, zitarice, mleko.... moramo da unosimo u organizam, a sami biramo na koji nacin i sa kojim dodatnim sastojcima. U svemu treba biti umeren, ali neke stvari treba izbaciti. Jesti pastete, virsle i mesni narezak je totalno iracionalno, kao i vecina raznih sosova, dodataka jelima, kesica sa instant zacinima. Tu ima vise aditiva i djubreta, nego kvalitetnih stvari. Takodje i kupovina gotovih cevapa je u istoj kategoriji. Meso kada pocne da se kvari, mesari ga melju, dodaju sodu bikarbonu i vinobran, uz to dosta soli i udri po prodaji.

Znaci, izbor sami pravimo u normalnim okvirima, ali postati paranoik sto se tice ishrane ume da bude mnogo gore po fizicko i mentalno zdravlje nego konzumacija bilo koje hrane!
                        Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                        Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• sw.brick
                          CBC Senator XXL
                          • 09.10.2004
                          • 8141
                          • Beograd, barajevo-zemun
                          • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

kupi i od naseg proizvodjaca i od svetskih kao sto su AMC i Zepter
                          samo da korigujem, Zepter nije danas i nije nikada bio proizvodjac 18/10 Hrom NIkl celika (nema fabriku, nikada nije imao...).
                          tu vrstu celika prave razni, najpoznatiji proizvodjac se nalazi(o) u Makedoniji, fabrika "Bratstvo".

inace je 18/10 standardni materijal za ugostiteljstvo, masovno se koristi decenijama unazad od Afrike, sirom sveta...

Zepter je trgovina/ marketing domena.
                          volvo
                          945 SE turbo lpg
                          344 GL lpg

Comment

• CLD
                            CBC Senator XXL
                            • 08.02.2005
                            • 1225
                            • Belgija - ranije Luna-Chico

Umerenost je majka svega... ne valja preterivati ni u zdravoj hrani, organizam mora i da se brani od neceg!
                            organizam je vec pod tolikim stresom od zagadjene sredine, umora, problema sa kojima se srece covek u toku dana da mu nije potrebno jos nesto da se brani i od toga.

Comment

• Eon
                              Moderator
                              • 10.03.2005
                              • 4225
                              • Beograd-NBG-44
                              • Superb 2.0 4x4 DSG

Sta onda konzumirati da se izbegne borba organizam sa tolikim otrovima?! Jedino meso i povrce iz srednjeg veka.
                              Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                              Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• CLD
                                CBC Senator XXL
                                • 08.02.2005
                                • 1225
                                • Belgija - ranije Luna-Chico

u osnov sto manje preradjenu hranu, kad se jede povrce ne treba ga preterano kuvati i preprzavati ili vestacki preradjivati.
                                Meso takodje, jel se gube hranljiva svojstva mesa.
                                Najbolje je ako je moguce konzumirati namirnice koje su sveze i koje nisu tretirane sa pesticidima ili bilo kojim vestackim preparatima.

Comment

Working...
                                X