Re: Kako povratiti sjaj boji automobila ? Polirati ili ...
Da li moze da se ispolira ova ogrebotina i ako moze da li mora celo krilo ili samo na ovom mestu?Da li preporucujete neki marker.....Cuo sam za neki Quixx,ali ne znam da li ima da se kupi kod nas...POZZ
Meni izgleda kao da je tudja farba ostala preko tvoje. Ako je tako onda to mozes i sam da skines lako ili jos lakse zamoli u perionici da ti to skinu polir pastom na brzinu.
Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem
Zavisi koliko je duboko tj koliko je lak ostecen. Vrlo nezahvalno za raditi i za naplatiti ali moze da se sredi. Potrebno je akrilni lak, cetkica, smirgla P1500 i 2000, polir pasta i doooosta strpljenja. ako hoces javi se na PP da se dogovorimo da dodjes do mene da pogledam i da ti kazem sta moze da se uradi.
Problem je sto to nije moj auto i sto je skupocen,zato se i cimam oko ove ogrebotine od 5cm.Danas sam uzeo gumicu za brisanje i obrisala je i sada se vidi da je prvi sloj skinut pa sam mislio da kupim Sonax korektor i da to popunim ili pastu.......nije strasna ogrebotina ali opet posto sam ja odgovoran za taj auto moram to da sredim iako ga ja nisam ogrebao
koj auto je u pitanju?
elem, istrazivao sam malo po netu o ovom c.quartz. i izgleda da koliko su ljudi na pocetku srecni zbog radi efekta i zastite koju pruza toliko posle hebu mater onom ko im je preporucio kad zastita pocne da puca i da se ljusti. prvo kazu da je preduslov za postojanost i dugotrajnost zastite idealno pripremljen i ociscen lak bez i jedne tackice i risa a onda i nakon toga posle godinu dana c.quartz pocne da se ljusti i sto je najgore to ljustenje traje i traje. u svakom slucaju treba ga probati nije mnogo para u odnosu sta pruza. meni je takodje interesantan i IronX a sto se zastite ovog tipa tice ja licno sam se nesto zainteresovao za ovo:
hmmm meckacija... tvrdi lak... ne znam sta da ti kazem. negooo, sto si sze toliko uzbudio ako je u pitanju sluzbeni auto, ako je. to sto ti vidis gazda ne vidi veruj mi. druge vrane njega vijaju. opusti se...
Originally posted by mobbdeepqb
Da li moze da se ispolira ova ogrebotina i ako moze da li mora celo krilo ili samo na ovom mestu?Da li preporucujete neki marker.....Cuo sam za neki Quixx,ali ne znam da li ima da se kupi kod nas...POZZ
imam ja quixx u radnji, mislim da je 950 dinara set smirglice, dve paste i krpica
QUIXX Xerapol polir ogrebotina za metal
- uklanja ogrebotine, fleke i ostatke oznaka sa lakiranih površina (uključujući metalik)
- prvi polir za ogrebotine u svetu koji je dobio nemački TÜV sertifikat koji potvrđuje da je proizvod prošao sve testove koji su potvrdili njegovu delotvornost (efikasnost, kompatibilnost sa bojama, oporavljanje sjajnosti, neškodljivost za okolinu ...)
javi se T-rexu na PP
elem, ja sam se odlucio za Zaino i cim bude stiglo odradicu svoj auto a mozda i kanarincev korado ako do tad ne bude prodat pa cu da okacim slike i napisem utiske. Ono sto sam mogao da procitam po forumima koji se bave ovom tematikom je da je Zaino jedan od jacih brendova i da stvarno radi ono sto pise, znaci nije secerna vodica u pitanju. Nesa takodje ima pozitivno iskustvo sa njihovim proizvodima. Takodje sam porucio i Dodo Juice Diamond Wax za svetle boje i Purpple Haze za tamne boje pa cu i to da probam naj verovatnije na kanijevom koradu.
Comment