PSA Motor 1360 ccm ???

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bax76
    CBC Senator XXL
    • 07.11.2006
    • 605
    • BG

Od motora sam vozio u svojim (porodicnim) kolima :
    Opelov 1.6 16v,
    Mitsubishi 1,3 12v
    Fiat 1.2 8V
    Simca 1.1 8v 205

ali ni jedan auti nije zivahan, ni lagan za voznju kao 1.4 TU, inace sam vec godinama odusevljen 309 i 205...

Comment

• LEZA
      CBC Senator
      • 10.08.2007
      • 280
      • Beograd

Ja ne mogu da kazem da imam problem s paljenjem,mozda ove godine malo me zeza saug kao da je olabavila sajla ali generalno paljenje je pristojno za kola stara 19 godina,a mislim da ce biti jos bolje s GTIjem jedino taj karburator me nervira sto je malko zauljen. . .

Comment

• CannoN
        CBC Senator XXL
        • 15.09.2007
        • 485
        • Beograd

Ljudi i ja sam svasta vozio za 10 godina koliko imam dozvolu ali ovaj TU me je kupio i ne nameravam da ga prodajem-ostace u porodici kao treci auto kada budem kupovao nesto novije.

Comment

• LEZA
          CBC Senator
          • 10.08.2007
          • 280
          • Beograd

Za 4 ipo godine sam vozio juga,kad sam polagao (isao sam logikom bolje s magarca na konja nego obrnuto , pa sam zato odabrao juga da ucim na njemu ) , pa posle mog peugeota ,svasta je preziveo taj moj autic,jer naravno posle polozenog nisam ja bas najbolje znao da vozim i zaljubljen sam u ceo 205, nudio mi komsija 2000 evra nisam hteo ni da cujem za to,mada sam mogao da doplatim jos npr 3000 i kupim ok punto hgt sto su mi moji i nudili,ali ne,ne i ne,samo 205,a i taman sam poceo da ga sredjujem,kako valja. . .Vozio sam od druga Micru 1.0,fin autic,malo trosi,ali to nikad i nisam gledao narocito na kolima,na kraju krajeva taj TU ni ne trosi mnogo vise,za moje pojmove,ali ta micra mi nekako troje ljudi bas onako slabo povuce u odnosu na mog peugeota,tak oda sam se malko razocarao,vozio sam 307 1.6 16v i citroen saxo 1.4 vts,sta reci psa ovaj 1.4 je kao moj,a ovaj 1.6 mislim da bi bio mnogo bolji u 206 dizel ne volim tako da eto,to necu ni pominjati,nisam nesto mnogo vozio kola za ove 4 ipo godine ali slozicu se sa baxom76 zivahniji autic nisam vozio od ovog mog,cak je ok i za potezanje na semaforu doduse ne neko kidanje ali moze da posluzi na kratke relacije . . . Toliko od mene , od koga je i previse Ziveo 205

Comment

• CannoN
            CBC Senator XXL
            • 15.09.2007
            • 485
            • Beograd

Ma i za kidanje je LEZA, barem ovaj od 85ks. Na 830kg mase i sa ultra kratkim prenosima ovaj auto prosto katapultira(ako ne proslajfuje sto je cesto i to mu je mana). Bukvalno slajfuje trecom iz mesta!

Comment

• LEZA
              CBC Senator
              • 10.08.2007
              • 280
              • Beograd

Odlican je za potezanje na Zrenjanincu honda accord, doduse sa dvoje ljudi je morala bas dobro da se pomuci da me dobije,doduse vozio ju je neki klinac, ali tu ja nista ne mogu

Comment

• CannoN
                CBC Senator XXL
                • 15.09.2007
                • 485
                • Beograd

Po fabrickim podacima ovaj od 65ks ubrzava sporije do 100km/h za samo 2s u odnosu na 85ks. 12s i 10 s otprilike.

To je minimalno ako pogledas razliku od 20ks i prenosne odnose.

Verovatno da se tek oseti razlika na jakim usponima pod opterecenjem.

Comment

• LEZA
                  CBC Senator
                  • 10.08.2007
                  • 280
                  • Beograd

Moj TU 3 A ima 70 ks o je iz 89te serija

Comment

• LEZA
                    CBC Senator
                    • 10.08.2007
                    • 280
                    • Beograd

Ne znam da l ije bilo price o ovome,ali koliko vam trosi vas TU,meni zna da se popne i na 10ak litara,a vama?

Comment

• CannoN
                      CBC Senator XXL
                      • 15.09.2007
                      • 485
                      • Beograd

Meni se popne na 10 kada ga prasim auto putem ili po gradu. Ja na plinu vozim a benzina nemam pojma koliko trosi.
                      Ako vozim umereno na otvorenom bude 7l potrosnja a najcesci prosek je 9l plina - ipak imam tesku nogu na gasu.

Comment

• bax76
                        CBC Senator XXL
                        • 07.11.2006
                        • 605
                        • BG

Moj je dok je bio nov trosio je ispod 9 po gradu, sada se vozi na plin, ali recimo otvoreno moze da svuce na 7litara plina....

Na koliko menjate esso polusintetiku, i koliko je neki optimum za gradsku voznju?

Comment

• LEZA
                          CBC Senator
                          • 10.08.2007
                          • 280
                          • Beograd

Ja imam gume 185/60 14 dakle malo vece gume i popne se bogme na 10l ali kao sto rekoh volim mal oda se potegnem na semaforu i tako tako da mi je to totalno ok,vozim na benzin jes da je isplativije na plin ali volim da imam gepek

Comment

• vlnikolic
                            CBC Član
                            • 09.07.2007
                            • 97
                            • Zemun
                            • Honda Jazz 1.4 iDsi

Esso polusinteticko ulje menjam na 8500 km tako mi je predlozio majstor stim sto svaki put menjam i filter. Sve u svemu to je jako mali trosak u odnosu na gorivo i sve ostalo, litar je 500dinx3 plus filter 750din to je 2250din za 8500km smesno malo para.

Comment

• artichoka
                              CBC Veteran
                              • 14.05.2005
                              • 141
                              • Beograd
                              • Peugeot 205XS

samo meni u gradu trosi uglavnom oko ili preko 10?!?!!?!??!

Comment

• CannoN
                                CBC Senator XXL
                                • 15.09.2007
                                • 485
                                • Beograd

Ja svom sipam mineralno ulje

ESSO 15W-40

Menjam na 5000km ili malo pre

Da li mislite da bi mu vise prijala polusintetika?

Comment

Working...
                                X