Alfa Romeo 145/6

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • starac vujadin
    CBC Senator XXL
    • 27.08.2005
    • 2617
    • Stari grad

145 i 146 verovatno nece u celokupnoj istoriji Alfe biti nesto zapamcene, ali su mnogo bolje Alfe od nekih koje ce biti zapamcene. Bitno je da su one u vasim srcima.
    Najgori period u istoriji Alfe je sredina `80-ih, pred kraj drzavnog vlasnistva nad Alfom. Slab kvalitet, nedostak para da se razviju stvarno novi modeli, diskutabilan dizajn. Alfa tada jedno vreme nije imala nijedan sportski model, sem Spidera. Pod Fiatom Alfa je ipak "prodisala" i pocel ada vraca deo slave koje zasluzuje.

Comment

• BlackBeauty
      CBC Senator
      • 07.06.2006
      • 221
      • Split

Originally posted by starac vujadin
      145 i 146 verovatno nece u celokupnoj istoriji Alfe biti nesto zapamcene, ali su mnogo bolje Alfe od nekih koje ce biti zapamcene. Bitno je da su one u vasim srcima.
      Najgori period u istoriji Alfe je sredina `80-ih, pred kraj drzavnog vlasnistva nad Alfom. Slab kvalitet, nedostak para da se razviju stvarno novi modeli, diskutabilan dizajn. Alfa tada jedno vreme nije imala nijedan sportski model, sem Spidera. Pod Fiatom Alfa je ipak "prodisala" i pocel ada vraca deo slave koje zasluzuje.

To care

www.alfisti.hr

Comment

• Dr.MoRo
        CBC Član
        • 27.11.2006
        • 31
        • Vrbas

Vidim da je neko pominjao prskalicu zadnju na ovom topic-u ,e mene zanima prednja,ona pumpa mala sto tera vodu kad izvucem crevo s jedne strane (ono sto gura zadnju prskalicu) voda ide,ali kad izvucem drugi krak koji bi trebao da bude povezan sa prednjim staklom nista ne ide voda i ne radi mi.pitanje:da li oba kraka kad je skinuto crevo treba da bacaju vodu, i da li je to meni crkla pumpa i ako jeste jel se ona moze popraviti ili da je menjam.Znam da sam member tek 4 dana i da sam vas odmah izbombardovao pitanjima,ali zamislite da ste bili u mojoj kozi sami sa alfom u vrbasu gde niko nista o tim kolima nezna(ja jedini vozim 145 u Vrbasu,ima neki deda 146) vi ste mi kao oaza u pustinji,sad kad sam ovaj forum nasao vise se ne skidam sa njega

Comment

• Visconti
          CBC Član
          • 11.11.2006
          • 83
          • Kotor, CG

Mislim da bi trebalo da izlazi voda samo na jednu stranu. Kolko se secam ta pumpa radi tako sto joj se na polove dovede struja jednog smera kad zelis da prska napred a drugog smjera kad zelis da prska nazad. Ako radi kad pritsnes za pranje nazad, trebala bi u drugom smjeru da radi.
          Da li si provjerio ima li napona na konektoru koji vodi struju do pumpe?
          Nabavi negdje multimetar ili onu tinjalicu i probaj da vidis dobijas li neki rezultat dok neko sjedi u kolima i pritiska rucku za pranje.
          Prije toga probaj da naspes malo WD 40 spreja ili neceg slicnog na kontakte od pumpe, pa ih nekoliko puta skini i vrati na pumpu, bas da vidis hoce li se sta desiti.
          Pozdrav i srecno, javi jesi sta napravio.
          ex Alfa 145 boxer

Comment

• milosh024
            CBC Veteran
            • 07.08.2006
            • 184
            • Subotica

Problem sa kvacilom

Pozdrav!
            Imam jedno pitanje za vas ljudi, a radi se o kvacilu, najverovatnije je cilindar. Bar mi je tako rekao majstor preko telefona, papucica kvacila mi je u gornjoj polovini "mrtva" tj. oseti se prayan hod. A lamela ne odvaja redovno, pa ne mogu ni da upalim auto. Naravno nisam ni forsirao, posto kontam da mogu da zeznem menjac. Moje pitanje je ako je cilindar koliko moze da me kosta to zadovoljstvo, da se psihicki pripremim za danasnju posetu majstoru , a ako mislite da je nesto drugo dajte dijagnozu....hvala i cujemo se!

Comment

• Nikola
              CBC Senator XXL
              • 29.09.2004
              • 975
              • Indjija/Vojvodina

Sto ne mozes da upalis auto?
              Moguce je da ima vazduha u sistemu.
              .:Cuore Sportivo:.
              Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 103HP 96`

Comment

• milosh024
                CBC Veteran
                • 07.08.2006
                • 184
                • Subotica

Pogresno sam objasnio, mogu da ga upalim ali ne mogu da krenem tj. da ga vozim....znaci kada ga palim izbacenog iz brzine pali ko mina....ali kada je u brzini, normalno, trza pa nisam hteo da forziram....da, za vazduh mi je i majstor spominjao, da li to znaci novi cilindri ili postoji neko drugo resenje?

Comment

• Nikola
                  CBC Senator XXL
                  • 29.09.2004
                  • 975
                  • Indjija/Vojvodina

Moguce je da ne mora novi cilindar.
                  Pogledaj nivo ulja tamo gde sipas ulje za kocnice/kvacilo. Ustvari da ti fali ulja vec bi ti sijala lampica na kontrolnoj tabli.
                  Ukoliko je procurio gornji ili donji cilindar, onda treba novi, ili reparacija tog sto nevalja. Ali opet ako je procureo onda bi ti falilo ulja.

Mislim da bi ozrazivanje sistem (ispustanje vazduha) trebalo da resi problem.
                  Jednostavna operacija sa 15-ak minuta rada.

Comment

• milosh024
                    CBC Veteran
                    • 07.08.2006
                    • 184
                    • Subotica

To bi bilo stvarno carski da je tako, je sam se pogubio bez auta .... jos malo pa cu da ga odslepam, pa cemo videti....

Comment

• milosh024
                      CBC Veteran
                      • 07.08.2006
                      • 184
                      • Subotica

Eh da, ulje nije curelo jer bi skontao u garazi, a nije bilo fleka niti je lampica signalizirala!

Comment

• Nikola
                        CBC Senator XXL
                        • 29.09.2004
                        • 975
                        • Indjija/Vojvodina

Mogao si i sam ispustiti vazduh, tu na parkingu, al dobro ajd sad kad si krenuo....

To ulje kad curi obicno ga i neces videti ispod auta posto ga ima relativno malo u sistemu.

Comment

• milosh024
                          CBC Veteran
                          • 07.08.2006
                          • 184
                          • Subotica

Pa da znas i to mi je palo na pamet...za ovo ispustanje vazduha ne znam gde se to radi, ali ako te ne mrzi objasnices mi pa da i ja znam

Comment

• Nikola
                            CBC Senator XXL
                            • 29.09.2004
                            • 975
                            • Indjija/Vojvodina

Pa obicno se operacija svodi na odvrtanje jednog srafa, kao uostalom i kod svakog ozracivanja. E sad ne znam kako tacno izgleda sistem kog GTV-a, valjda ce se javiti neko sa TS-om ko ce ti objasniti detalje

Comment

• milosh024
                              CBC Veteran
                              • 07.08.2006
                              • 184
                              • Subotica

Nije GTV, nego 145 1.8 TS...GTV je sledeci san na kojem radim, i to bas ovakav slican kao slicici

Comment

• milosh024
                                CBC Veteran
                                • 07.08.2006
                                • 184
                                • Subotica

Nikola tnx na savetima, skinuo sam avatar da ne stvara zabunu

Comment

Working...
                                X