Nissan Primera 1.6 16V 98'

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • tadija
    CBC Član
    • 14.11.2006
    • 67
    • Novi Beograd

E ljudi, imao sam josh jedno gotivno isqstvo sa majstorima...
    Odem juche kod killer-a da se raspitam, tamo mi kazu da bi mi oni odradili foru da provuku cev kroz katalizator, tako da bi on fizichki postojao, ali ne bi imao svoju funkciju, a i sluzio bi kao taj lonac koji treba da smanji buku.
    To rade za 30eur i 1h vremena posla, ali moram da dodjem ujutru...
    Shta mislite o ovom nachinu, meni zvuchi dobro?
    Posle odem kod nekog drugog majstora, chisto da vidim razlichita mishljenja, cene... On kaze, ako ti sechem kat. pa stavljam shipku, to je 1000din, a ako sechem kat. i samo zavarim to je 1200din, a zavisi od modela shta cje raditi... Ja mu pomenem ovu ideju da se profura cevka kroz kat., i on kaze, ma to ne moze, ko te to lozio?!
    Odem ja posle kod macure, ima tamo neki auspuh servis, pozvali oni glavnog majstora, on se sagne ispod auta da vidi neshto, kaze mi da otvorim haubu, zaviri unutra i mrtav ladan kaze: "A ne, na ovom autu ne mozes nishta sa katalizatorom osim da qpish novi koji je xtra sqp..." Ja kao, zashto kako?!
    I on tu meni pocheo neshto da objashnjava, nisam ga bash najbolje razumeo, da moj kat. ima mnogo veliki fi, da se ne zavrshava kao cevka, da ne moze nishta da se zavari na njega, ni da se provuche, niti da se skine, nishta! I kao moj auto je jedini model nissana koji ima takav kat., a i uopshte su jako retki takvi kat. i kod drugih auta...
    Mislim, meni je sad najvecja briga da ovaj poslednji makar malo nije u pravu (iako mi sve zvuchi idiotski), pa da ja odem npr. kod killera, da oni pochnu da rade i da na kraju skontaju da ne moze to tako i da mi sjebu neshto...
    Davajte neke savete, predloge plizzz...

Comment

• Eon
      Moderator
      • 10.03.2005
      • 4225
      • Beograd-NBG-44
      • Superb 2.0 4x4 DSG

Pomislio si da si kupio neku verziju kola za trziste koje je udaljeno 2 univerzuma od nas?!

Bez glupiranja, najbolje je da izbacis kat i ubacis komad cevi, a kat lepo prodas i jos zaradis na operaciji!!!!
      Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
      Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• -Vedran-
        CBC Senator XXL
        • 03.10.2004
        • 3255
        • Beograd

Seci kat i stavljaj lonac! Kat kasnije prodaj! Stavljanje cevke kosta oko 500 din, nemoj da te deru.

Ja sam radio kod nekog Kockarevica, skrene se levo pre OMV-a na partizanksom putu pa onda prva ili druga desno...tako nekako...pristojan sa cenama i dobar majstor!
        Power of dreams !!!

Comment

• tadija
          CBC Član
          • 14.11.2006
          • 67
          • Novi Beograd

A shta mislite o ovoj varijanti da se proturi cev kroz kat?

Comment

• Srdjan
            CBC Senator XXL
            • 30.09.2004
            • 2416
            • Bajina Basta/Beograd

A sto brate mili komplikujes? Lepo skini taj kat i zavari cevku i ako ti onda auto bude bucniji onda skini cevku i stavi neki lonac... Prosto... Inace posle skidanja uzmi katalizator jer ces moci da ga prodas a mozda i nesto zaradis od svega ovoga jer taj kat vredi oko 40eur...
            Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• tadija
              CBC Član
              • 14.11.2006
              • 67
              • Novi Beograd

Ok, jesam mozda komplikovan, ali eto svidela mi se ta ideja sa proturanjem cevke kroz kat. jer onda fizichki on izgleda kao da je tu, pa mi je to mozda plus kod prodaje auta, tehnichkog pregleda ili tako neshto...
              Btw, ako neko hocje da qpi taj moj kat. nek se javi...

Comment

• StreetRacerCA
                CBC Senator
                • 11.06.2006
                • 238
                • Čačak
                • Škoda Fabia II 1.6 TNG

nista vas ja ne razumem sa tim katalizatorom....u chemu je fora? jel ima to kod mene?
                Koliko dodje 30% od 40.000? Zavisi da li mi duguju ili dugujem...

Comment

• sri98
                  Admin od Trpeze
                  • 24.10.2004
                  • 7262
                  • Republic of Konjarnik
                  • Toyota Corolla E 210

Tadija, poslusaj srdjana, a i ja ti ponavljam da na mom autu nije bilo problema kada sam stavio samo cevku.

racer, imas.
                  Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• tadija
                    CBC Član
                    • 14.11.2006
                    • 67
                    • Novi Beograd

Sredio sam kat. kod majstora na slede?i na?in:
                    Odšrafio je kat., skinuo ga i klinom izbio sve ono sa?e iz njega dok nije dobio najobi?niji šuplji lonac, koji je na kraju vratio i zašrafio. Bez se?enja, bez varenja, sve za 600 dinara i više mi se ne ose?a onaj smrad, a zvuk se nije primetno promenio... Eto za sada barem jedan problem rešen... Hvala svima na dosadašnjoj pomo?i, javi?u se kad ponovo nešto budem radio...

Comment

• tadija
                      CBC Član
                      • 14.11.2006
                      • 67
                      • Novi Beograd

Ljudi, slushajte shta mi se desilo pa recite neshto...
                      Chitao ja danas po forumu, i odluchim da ja nashtelujem plin sa onom forom na "3k obrtaja odvrni zavrni"...
                      E sad, bio sam bash sitnichav i vrlo malo odvrtao zavrtao pa posle svakog puta testirao voznju na nekom pravcu, prva, druga, trecja sve u visokim obrtajima... Posle stotog puta stanem i vidim beli dim iz haube. Otvorim, sachekam da se dim razidje i vidim da mi je sve unutra isprskano... Posle skontam da je to antifriz... Pregledao sam sve sa baterijskom i nisam primetio da je negde neshto puklo, neko crevo, nishta, sve izgleda ok, a ispod auta mala barica antifriza... Jedna strana hladnjaka je bila dosta vishe mokra nego druga pa sam pomislio da je mozda voda izashla bash iz hladnjaka. Sachekao sam da se malo ohladi, dosuo neshto manje od litar antifriza i polako krenuo dalje... Posle 2-3h nevozenja, krenem ja qcji i usput u voznji osetim miris paljevine. Stanem, otvorim haubu, sve izgleda ok, nema dima, ali osecja se ta paljevina negde oko motora. Moja pretpostavka je da se mozda onaj antifriz shto je isprskan tu po svemu mozda osecja tako dok ne ispari potpuno, i vrlo se nadam da sam u pravu... I tako dodjem ja qcji i napishem ovaj post. Jel smem sutra na posao kolima?

Comment

• tadija
                        CBC Član
                        • 14.11.2006
                        • 67
                        • Novi Beograd

Ipak sam krenuo kolima na posao...
                        Usput sam josh jednom osetio taj miris paljevine, a kad sam stigao, pogledao sam ispod haube i video da je opet malo mokro, ali ovaj put dosta manje...
                        I tako...

Comment

• tadija
                          CBC Član
                          • 14.11.2006
                          • 67
                          • Novi Beograd

Zvao sam malopre Auto Vasi?, da se najavim da ?u da do?em u subotu da mi sve natenane pogledaju. Ukratko sam pokušao da im objasnim kakve sve probleme imam, šta sve predlažem da se uradi itd...
                          ?im su ?uli da imam ugra?en plin: "Ah, pa to vam je sve zbog plina, plin je sve sjebao, do?ite vi, ali vam ne garantujemo ništa..."
                          Muka mi je više od takvih nabe?enih majstora! Isti su kao u LF-u...
                          Još samo kod Gage nisam probao, mada kontam da je i on u tom fazonu plus ima ja?e cene od ostalih...
                          Idem u subotu da probam pa šta bude, jbg...

Comment

• Srdjan
                            CBC Senator XXL
                            • 30.09.2004
                            • 2416
                            • Bajina Basta/Beograd

Ajd pa javi sta si uradio...
                            Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• tadija
                              CBC Član
                              • 14.11.2006
                              • 67
                              • Novi Beograd

Naravno...
                              Nego, ajd nek' mi neko kaze, ovo sa antifrizom i dimom i hladnjakom, jel to relativno normalno shto mi se desilo (posledica preforsiravanja) ili moze biti da je vecji problem... Neko mi je danas rekao, da je mogucje da mi je otishla glava motora ili u boljem sluchaju dihtung glave, pa se onda pravi preveliki pritisak u hladnjaku pa on izbacuje antifriz na silu? Shta mislite?

Comment

• Srdjan
                                CBC Senator XXL
                                • 30.09.2004
                                • 2416
                                • Bajina Basta/Beograd

Naravno da nije normalno... Moguce da ti je dihtung otisao, glava da je riknula to ne verujem... A za dihtung proveri da li imas kakvih mehurica u posudi za antifriz, neka neko proturira motor a ti vidi da li se sta desava u posudi... Naravno ako ima baloncica onda sledi skidanje glave, stavljanje drugog dihtunga, obrada glave i vozi...
                                Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

Working...
                                X