RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Acabatistuta
    CBC Član
    • 05.07.2013
    • 63
    • Zaječar
    • Laguna 1,9dci

Jedno pitanje?
    Maločas mi se desilo. Pri pritisku kvačila radi promene brzine čuo sam da je nešto puklo. Probao sam kvačilo odmah nakon toga i radi normalno samo je malo mekše nego što je bilo pre toga. Stao sam da vidim šta se desilo. Video sam tamo kod podnožja kvačila u kabini da je pukla kao neka kukica ili kako već da nazovem to. oko 3-4 cm je dugačka, možda i 5 cm kao neka zička ili šta je već. E sad, ima tamo neki feder pa mi se čini da je to bilo na tom federu i da je od njega to puklo.
    Da li neko zna šta je to i čemu služi? Laguna 2003 god, 1,9dci karavan

Comment

• mupe
      CBC Senator XXL
      • 05.10.2006
      • 822
      • bg
      • Laguna 3 GT 2.0T 205

Moguće je da ti je pukla opruga koja služi da vraća pedalu na mesto. Doduše, ona će se vraćati i bez te opruge, ali malo sporije.

Comment

• troy
        CBC Početnik
        • 11.04.2013
        • 7
        • Novi Sad
        • Renault Laguna II

ljudi, imam sledeci problem: na tabli mi se u toku voznje, najcesce pri manjoj brzini i nizim obrtajima motora, pojavi crveni akumulator i pise da je akumulator prazan (battery low). ne desava se u svakoj voznji, ali skoro u svakoj drugoj. kad prijavi tu gresku, malo posle toga iskljuci servo volana i auto u sred voznje manje/vise postane neupotrebljiv. pomislio sam odmah da je alternator otisao i da ne dopunjuje. oterao sam ga u extreme kod dudasa u futoskoj ulici, gde inace odrzavam auto, majstor je stavio onaj neki merni instrument koji je pokazao da alternator stabilno puni na 14.10, a akumulator drzi struju na cini mi se 12.40 (ovo drugo nisam siguran). on mi kaze da po tim podacima, alternator radi odlicno a da je akumulator malo losiji ali ne toliko da pravi problem. rekao mi je da se javim bugarskom u cvijicevoj na dijagnostiku i da onda dodjem. javio sam se tom autoelektricaru bugarskom i covek mi preko telefona kaze da mogu da dodjem, ali da je to 99% neispravan alternator. ne znam sta dalje! ako je neko imao slican problem, neka mi se javi. auto je reno laguna II, 2005. 1.9dci, 120ks, restilizovana. hvala unapred.

Comment

• Mrcela
          CBC Veteran
          • 23.02.2013
          • 191
          • Zemun
          • Citroen C5 HDi 98 kw

Alternator treba da puni 14,5 v Pregledaj kakve su kleme na akumulatoru, ako treba očisti dobro, žice od mase dobro pregledaj i isto ako treba očisti. Teško je ovako nešto drugo reći ako majstori nisu ništa uradili.
          -Жиле-

Comment

• clico
            CBC Veteran
            • 05.05.2014
            • 161
            • petrovac
            • Opel

Pregledaj Instalaciju i osigurace i na (+) klemi i u konektorima i Srafove koji fiksiraju B+ onosno (30) mozda imas oksida. Oksid ti je najcesci i jedan od uzrocnika tih stvari koje se desavaju...

Comment

• Franjo
              Banovan
              • 14.08.2009
              • 2831
              • Inđija - Beograd
              • Renault megan II res

Otiđi kod Bugarskog, jer +14,1V može biti znak neispravnog alternatora. Čudi me, da ti kod Dudaša nije ispitano, jer se radi čisto o elektrici!

Comment

• troy
                CBC Početnik
                • 11.04.2013
                • 7
                • Novi Sad
                • Renault Laguna II

clico, ja sam covek ekonomista i o auto mehanici i elektrici slabo znam, zato cu ovako glupo da pitam: pored akumulatora postoji neka kutija sa vecim osiguracima, da li bi pregoreo osigurac u njoj mogao biti problem? nisam vadio osigurace i nista dirao jer sam isao kod majstora, racunajuci da oni to sve znaju. inace, u samom autu nisam primetio da je ista prestalo da radi od uredjaja na struju... franjo, dudas je bio u fazonu da su to vrednosti koje su normalne i za alternator i za akumulator, pa iz tog razloga nije hteo da dalje trazi na njima kvar. on cak misli da je mozda u pitanju neki problem u padu napona u elektrici i da auto zbog toga prijavljuje kvar koji mozda ni ne postoji...

Comment

• Franjo
                  Banovan
                  • 14.08.2009
                  • 2831
                  • Inđija - Beograd
                  • Renault megan II res

Originally posted by troy View Post
                  ... na tabli mi se u toku vožnje, najčešće pri manjoj brzini i nižim obrtajima motora, pojavi crveni akumulator i piše, da je akumulator prazan (battery low)... rekao mi je da se javim bugarskom u cvijićevoj na dijagnostiku i da onda dođem. Javio sam se tom autoelektričaru bugarskom i čovek mi preko telefona kaže, da mogu da dođem, ali da je to 99% neispravan alternator. Ne znam šta dalje!...
                  Poruka "battery low" znači, da se javio pad napona ispod "normalnih" granica, čime ugrožava rad sistema - u prvom redu ECU. U tom momentu, sigurno se pale još neke lampice! Ali, da ne objašnjavam, pošto nisi upućen u te stvari (elektrika i elektronika), slažem se sa bugarskim, da je 99% u pitanju alternator (regler, diode, probijanje izolacije...). Zato, poseti Bugarskog.

Comment

• troy
                    CBC Početnik
                    • 11.04.2013
                    • 7
                    • Novi Sad
                    • Renault Laguna II

ne pali nista od upozorenja osim "battery low". inace otkad je kod mene laguna (nesto preko 3 god) nisam nikad imao nikakvih problema, niti mi se ikad i jedna lampica na tabli palila, pa me ovo bas nervira. otici cu kod bugarskog u svakom slucaju, pa cu videti sta kaze covek, da ne smaram vise ovde. hvala, pozdrav.

Comment

• clico
                      CBC Veteran
                      • 05.05.2014
                      • 161
                      • petrovac
                      • Opel

ne pali nista od upozorenja osim "battery low". inace otkad je kod mene laguna (nesto preko 3 god) nisam nikad imao nikakvih problema, niti mi se ikad i jedna lampica na tabli palila, pa me ovo bas nervira. otici cu kod bugarskog u svakom slucaju, pa cu videti sta kaze covek, da ne smaram vise ovde. hvala, pozdrav.
                      Pozdravljam Druze tvoju odluku,idi Majstoru posto nisi iz ove Struke!!!

Comment

• mupe
                        CBC Senator XXL
                        • 05.10.2006
                        • 822
                        • bg
                        • Laguna 3 GT 2.0T 205

Meni se čini da tu postoji neki mehanički kvar. Nestanak serva ukazuje na nedostatak pogona na pumpi, a pošto isti kaiš pogoni servo i alternator, ja bih gledao u tom smeru.

Comment

• troy
                          CBC Početnik
                          • 11.04.2013
                          • 7
                          • Novi Sad
                          • Renault Laguna II

mupe u pravu si! oterao sam auto kod majstora u selo blizu novog sada, koji radi renoe (ne znam da li smem da reklamiram), i odmah je video da je problem u pohabanom remenu radilice! prosto, kad god bi remen proklizao, on bi poremetio dalje sve, sto je auto preko senzora pokazao kao da alternator ne puni. inace taj majstor je dobar dijagnosticar, radio sam kod njega pre megana.

Comment

• Franjo
                            Banovan
                            • 14.08.2009
                            • 2831
                            • Inđija - Beograd
                            • Renault megan II res

... oterao sam ga u extreme kod dudasa u futoskoj ulici, gde inace odrzavam auto, ...
                            Loša reklama za tvog majstora. Prosto, neverovatno, da nije primetio u čemu je problem? Ako je to u pitanju?!

Comment

• troy
                              CBC Početnik
                              • 11.04.2013
                              • 7
                              • Novi Sad
                              • Renault Laguna II

slazem se skroz! bez neke zelje da blatim bilo koga, i ranije sam primetio da su poprilicno nezainteresovani da se dublje upustaju u dijagnostiku kvara! oni su ubedljivo najjeftinija i najpostenija varijanta, ako ti treba menjac delova! ali ako ti treba majstor, nisu uvek najbolje resenje.

Comment

• mica.laki
                                CBC Početnik
                                • 20.10.2014
                                • 1
                                • Niš
                                • Renault Laguna

Imam problem sa Lagunom 1.8 16v 2001.g kada se ZAGREJE motor broj obrtaja se popne na 2200 i ne prima gas... na dijagnostici pokazuje na klapnu gasa, skidao sam klapnu, očistio i proverio ali nije do nje... upalio mi žutu lampicu spiralnu, grešku motora, abs i crvenu stop... ima li neko da mi kaže o čemu se radi ili ako je imao sličan problem, Hvala

Comment

Working...
                                X