RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • stanojej
    CBC Član
    • 04.03.2012
    • 40
    • Ugljevik

Re: Odg: Re: Odg: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Aha a gde se nalazi ta pletenica jel se bas tako naziva? Danas sam bio kod drugara on ima isto lagunu dci i kod njega se cuje ali manje nego kod mene.

Comment

• stanojej
      CBC Član
      • 04.03.2012
      • 40
      • Ugljevik

Re: Odg: Re: Odg: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

bio kod majstora pokazao mi sta je pletenica pletena kratka cev odmah posle izduvne grane ali mi ona nepravi lupanje ona je ok lupanje dolazi bas iz zadnjeg lonca

Comment

• Franjo
        Banovan
        • 14.08.2009
        • 2831
        • Inđija - Beograd
        • Renault megan II res

Odg: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Što ti majstor nije rekao o čemu se radi. Da li je pogledao stanje zadnjeg lonca? Pravi naziv je prigušivač (silencer), jer je u njemu sistem sitastih cevi, koje znaju na varu da korodiraju i odvale se, pa lupaju. Lupanje mogu da proizvode i nataloženi proizvodi sagorevanja, koji se odvale, a tvrdi su kao kamen.

Ako je auspuh u dobrom stanju, varilac, koji se tim bavi, može da popravi, obično oko pola cene novog, ili kupiš novi i ponovo kod varioca, da ga zameni (zavari).

Ona "pletenica" je ekspanzioni sastav, koji kompenzira istezanja cevi usled zagrevanja.

Comment

• stanojej
          CBC Član
          • 04.03.2012
          • 40
          • Ugljevik

Re: Odg: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Majstor je rekao da je pletenica ok i da je verovatno da u zadnjem loncu nesto se otkacilo a nisam znao da postoji mogucnost da se talog toliko stvrdne da bude kao kamen moguce je da i tako nesto upitanju. U svakom slucaju moram da potrazim majstora koji se bolje razume u izduvne sisteme i da vidim da li se moze nesto uciniti ili ipak mora nov lonac. da li smem na forum da postavljam linkove sa you tuba koji imaju veze sa resavanjem nekih problema na laguni 2 i cime se najbolje cisti EGR ventil? pozzzzzzz

Comment

• sony
            CBC Član
            • 30.09.2010
            • 38
            • gm
            • laguna 1.8

Pocela je da mi prekida sirena kada je volan okrenut levo ili desno nekad hoce a nekad ne. Posto sam imao identican kvar na drugim kolima uspeo sam da ga otklonim ali ovde neznam ni kako da skinem air bag pa ako neko ima ideju neka javi. Inace sve je pocelo posle reglaze trapa kada su vrteli volan levo desno znao sam da ce nesto zaj.... znam da ima traka kao flert kabal i da je u prekidu ali kako da pridjem neznam.

Comment

• Imobilajzer
              CBC Član
              • 03.02.2012
              • 38
              • Juzno backi okrug
              • Laguna 1,9 dci 120 2002

Pozdrav svim kolegama. Imam jedan cudan problem pa ako neko ima iskustva neka pomogne. Evo vec drugi put mi se desi da kada upalim auto, krenem i palim svetla desi mi se to da se resetuje predjena km, prosecna potrosnja, preostala km do sipanja goriva i sve ono sto sa tim ide i sve se vrati na 00, samo ostanu ukupno predjeni km i km do servisa. Jos nisam napisao i to da se u momentu resetovanja (ako sam dobar izraz iskoristio) pojave sve one lampice koje se i inace pojave kada se kartica ubaci u slot pre startovanja. To se desi u prvoj ili drugoj brzini, pri maloj brzini kretanja vozila, odnosno kada se setim da upalim svetla a pri tom nista se drugo ne oseti, auto ide dalje, lampice se pogase kao da nista nije ni bilo. Ne znam da li je potrebno da kazem da Laguna ima naknadno ugradjene xsenone i da ih predhodni vlasnik ugradio pre oko dve godine. Ne znam da li to ima ikakve veze sa ovim gore opisanim ali cisto da napomenem, sve nesto mislim mozda u tom momentu povuce malo vise struje pa se desi to sto se desi.

Comment

• Krema
                CBC Član
                • 26.04.2010
                • 77
                • Novi Beograd
                • Laguna II 1.9 dCi

Koje gume uzeti:
                Good Year EFFICIENTGRIP ili Good Year Eagle NCT5 ?

Comment

• Imobilajzer
                  CBC Član
                  • 03.02.2012
                  • 38
                  • Juzno backi okrug
                  • Laguna 1,9 dci 120 2002

Kod mene su good year efficient grip i zadovoljan

Comment

• Guru
                    CBC Član
                    • 15.01.2010
                    • 57
                    • NIS

Odg: Re: Odg: Re: Odg: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Originally posted by stanojej View Post
                    bio kod majstora pokazao mi sta je pletenica pletena kratka cev odmah posle izduvne grane ali mi ona nepravi lupanje ona je ok lupanje dolazi bas iz zadnjeg lonca
                    Pozdrav svima, narocito onima koji me se secaju.
                    Pokusaj da postavis sam diagnozu pre nego te neko odere:
                    1. Kad startujes automobil, prisloni nogu na auspuh, pokusaj da osetis fibracije, a onda ga odredjenom snagom fiksiraj, ako se buka smanji, citaj utihne skroz onda je 80% pletenica, da bi dodao i onih 20% ako posle rada od sat dva slabije se cuje lupkanje onda je 100% pletenica. Zamena nije 100% resenje jer ne postoji kao takva nova, vec se uzima polovna i sece se na mestu i vari, jer je reno po prvi put napravio izdvni sistemkoji moze da nadzivi auto ali kad se nesto pokvari na njemu zamena je samo celog sistema i to kosta citaj 2000e

2. Srecnije resenje da to sto ti rece majstor da ti se" nesto otkacilo" moze da bude parce keramike iz sistema za smanjivanje emisije gasova ili ti katalizatora. e sad neki bi rekli to je ono sto ti ne treba pa ti preporuce da iseku pre katalizatora izlome ti tu keramiku i opet ponovo vrate varenjem. i to kosta do 50e

e sada ima nesto lepo ako ti ne smeta to tandrkanje onda mozes da ga vozis dok ne resis sta ces, tj. dok ga ne ozenis
                    Last edited by Guru; 17.03.2012, 02:36.

Comment

• Guru
                      CBC Član
                      • 15.01.2010
                      • 57
                      • NIS

Nego pitanje za moderatora

Gde nestade moj simpaticni cikica tj. avatar?
                      Je's' da me dugo nije bilo ali vratite mi moj avatar

Comment

• Guru
                        CBC Član
                        • 15.01.2010
                        • 57
                        • NIS

Elem, da ne listam sada a secam se da je bilo reci...
                        koliko ono bese kosta zamena prednjih opruga ( citaj par )?
                        koliko ono kosta zamena amortizera prednjih + zadnjih?

molim vas za podatke
                        obican meh. ser. VS ovlasceni meh. ser
                        Takodje koje proizvodjace predlazete i za opruge i za amortizere
                        Pozdrav

Comment

• stanojej
                          CBC Član
                          • 04.03.2012
                          • 40
                          • Ugljevik

Re: Odg: Re: Odg: Re: Odg: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i poprav

Originally posted by Guru View Post
                          Pozdrav svima, narocito onima koji me se secaju.
                          Pokusaj da postavis sam diagnozu pre nego te neko odere:
                          1. Kad startujes automobil, prisloni nogu na auspuh, pokusaj da osetis fibracije, a onda ga odredjenom snagom fiksiraj, ako se buka smanji, citaj utihne skroz onda je 80% pletenica, da bi dodao i onih 20% ako posle rada od sat dva slabije se cuje lupkanje onda je 100% pletenica. Zamena nije 100% resenje jer ne postoji kao takva nova, vec se uzima polovna i sece se na mestu i vari, jer je reno po prvi put napravio izdvni sistemkoji moze da nadzivi auto ali kad se nesto pokvari na njemu zamena je samo celog sistema i to kosta citaj 2000e

2. Srecnije resenje da to sto ti rece majstor da ti se" nesto otkacilo" moze da bude parce keramike iz sistema za smanjivanje emisije gasova ili ti katalizatora. e sad neki bi rekli to je ono sto ti ne treba pa ti preporuce da iseku pre katalizatora izlome ti tu keramiku i opet ponovo vrate varenjem. i to kosta do 50e

e sada ima nesto lepo ako ti ne smeta to tandrkanje onda mozes da ga vozis dok ne resis sta ces, tj. dok ga ne ozenis
                          Isao sam ponovo kod majstora jer me to previse nerviralo u pitanju je bila krivina koja izlazi iz zadnjeg lonca prema selni na koju se lonac spaja ta krivina je bila napukla sa gornje strane i prilikom rada motora dolazilo je do vibracija i lupkanja zavareno za 10 min i reseno.

Comment

• stanojej
                            CBC Član
                            • 04.03.2012
                            • 40
                            • Ugljevik

Re: Odg: Re: Odg: Re: Odg: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i poprav

Negde sam procitao da neko na forumu nikako nije mogao da se potpise sa lagunom i da je mislio da je ESP upitanju. E pa nije ESP jer sam i ja to mislio sve dok nisam pre par dana krenuo na posao i gas mi propao dodjem do majstora i covek otvori menjac potrosena i korpa i lamela zamena sa majstorovim radom i novim delovima 190e sad se poitpisuje sa veoma malim gasom.

Comment

• Guru
                              CBC Član
                              • 15.01.2010
                              • 57
                              • NIS

Posle puno poziva i kojekakvih kombinacija
                              Opruge ovlasceni servis 260e (par) + ruke
                              Opruge manje popularan ali takodje sa renovom el. meh dozvolom 120 e + ruke
                              Amortizeri ovlasceni servis 200 e ( par ) ali je akcija za neke automobile pa za jedan dobijas drugi gratis ( navalite ljudi!!!)
                              Amortizeri manje popularan servis 110 e ( par )

Dobavljaci delova su se istakli cenama ali i vremenom nabavke i preko 2 nedelje
                              Pozdrav
                              P.S: Sta bi sa mojim avatarom???

Comment

• saxphotos
                                CBC Član
                                • 02.05.2009
                                • 74
                                • Uzice

Sto se tiche akcije ja sam porucio zadnje diskove i plocice cifra 12000din oba tocka usteda vishe nego duplo

Comment

Working...
                                X