RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • max3m87
    CBC Senator XXL
    • 17.05.2010
    • 531
    • Beograd
    • Renault LagunaII 1.8 16v

Kako se manifestuje, tj. po cemu se zna kad su amortizeri za zamenu ili solje amortizera... jel cu osecati nesto tokom voznje ili sta... I bilo bi mi veoma drago kad bi mi neko odgovorio zbog cega moze tresti kad se koci sa vecih brzina do nekih 80-90.. tipa iskljucivanje sa auto puta... hvala.. to mi ranije nije radilo.. menjao sam diskove.. vozio nekih par hiljada i od tada trese...hvala. zop

Comment

• vlaves2000
      CBC Član
      • 28.03.2010
      • 95
      • srbija

Originally posted by max3m87 View Post
      Kako se manifestuje, tj. po cemu se zna kad su amortizeri za zamenu ili solje amortizera... jel cu osecati nesto tokom voznje ili sta... I bilo bi mi veoma drago kad bi mi neko odgovorio zbog cega moze tresti kad se koci sa vecih brzina do nekih 80-90.. tipa iskljucivanje sa auto puta... hvala.. to mi ranije nije radilo.. menjao sam diskove.. vozio nekih par hiljada i od tada trese...hvala. zop
      mozda su ti krive felne, a mozda plocice nisu dobro namestene a necu ni da pomislim na to ali proveri dali su ti tockovi dobro stegnuti, sto se tice amortizera najbolje ces videti kada predjes preko lezeceg policajca ako zaljulja jednom onda bi trebalo da su ok ako zaljulja vise puta onda su otisli tako su bar meni objasnili
      https://t.me/pump_upp

Comment

• hope
        CBC Senator
        • 03.06.2010
        • 212
        • ca

ako uvek pri kocenju kod odredjene brzine trese volan,onda su diskovi,a to mozes lako proveriti u servisu,trazis da postave komperater i on pokaze da li ima odstupanja i kolika su

Comment

• max3m87
          CBC Senator XXL
          • 17.05.2010
          • 531
          • Beograd

da uvek na istom intervalu... od 120- 90 tako uvek...
          idem sutra do tare olupam felne pa posle da ih peglam i kod majstora da mi zameni diskove posto su ovi novi...
          Last edited by max3m87; 13.09.2011, 23:27.

Comment

• max3m87
            CBC Senator XXL
            • 17.05.2010
            • 531
            • Beograd

e jos jedno pitanje kako se gleda koliko ima rashladne tecnosti.... ono min max bas nejasno nesto u praksi... hvala

Comment

• hope
              CBC Senator
              • 03.06.2010
              • 212
              • ca

nivo na sastavu(polovini) boce i nema da boli glava
              sve bi ti da znas,ostavi nesto i majstorima

Comment

• max3m87
                CBC Senator XXL
                • 17.05.2010
                • 531
                • Beograd

Oj ljudi sta se radi... jedno pitanjce.. od kad sam kupio auto nikad nisam dosipao rashladnu tecnost... sad pred put pogldah i bila je ispod nivoa.. dolio sam oko pola l.. jel normalno da auto nekako to potrosi.. kondenzuje ili sta vec znam to je oko god i cetiri meseca i oko 25k ..hvala poz

Comment

• cale
                  CBC Senator
                  • 22.03.2009
                  • 297
                  • Backa Topola

Pa sta mislis di li tecnost isparava__???

Imao sam onaj problem kad ubacis karticu i dobijem kontakt samo za radio i sat , a nece da otkljuca volan i imobilajzer. Znaci zaklucan volan, ne reaguje na dugme za paljenje totalna nemoc. Zvao sam jedno 4 elektricara,kakvih gluposti sam se naslusao . Kada sam se malo sabrao setio sam se da smo ovde diskutovali o tom problemu i naravno , resenje je bilo da se resetuje komp.Klemne dole pa nazad i ponovo je sve bilo u redu. Nije bilo zgoreg da ponovim davno smo o tome pricali. ZIVEO FORUM!!! Hvala@SerbianHero, mislim da si ti to postavio kao resenje
                  NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• SerbianHero
                    CBC Senator
                    • 10.10.2009
                    • 259
                    • Beograd

Nema na cemu matori, bitno je da se pristedi gde god se stigne, to je valjda i sustina foruma. :-)

Comment

• max3m87
                      CBC Senator XXL
                      • 17.05.2010
                      • 531
                      • Beograd

ne mislim ni da curi posto izgubi pola l na 1 i po god. ili 25000k.. tako da ne znam... pitam samo.. znaci ne sme gubi ni kap.. hvala. poz

Comment

• max3m87
                        CBC Senator XXL
                        • 17.05.2010
                        • 531
                        • Beograd

E ljudi znate ono sto nije hteo da ide na benzinu. sto se gusio i nije lepo radio u leru i paljenje na benzin mnogo tresao... e sve je reseno samo od sebe... laguna je to..

Comment

• slavenm
                          CBC Veteran
                          • 11.10.2010
                          • 128
                          • Bijeljina

Mali update,
                          nakon skoro 20 000 predjenih kilometara,
                          zamjenjeni su zadnji diskovi SKF(150 maraka komad, zajedno sa ABS senzorom i lezajem),
                          disk plocice Delphi (35 maraka),
                          prednje krajnice (25 maraka komad, zamjenjen par, ne sjecam se koja marka),
                          Kompjuterska reglaza trapa 25 maraka.

Ono sto se kaze , otisao sam kod jarana majstora sa ispravnim autom, potrosio 400 KM i vratio se sa ispravnim autom hehehehe ali nema veze ne zalim, Lagunica zasluzuje da bude utegnuta kao struna

Comment

• max3m87
                            CBC Senator XXL
                            • 17.05.2010
                            • 531
                            • Beograd

jedno pitanje jel moguce da treska volan pri brzini vecoj zbog krivih diskova posto sam sve ispravio felne i balansirao tockove...

Comment

• savke
                              CBC Senator XXL
                              • 14.02.2006
                              • 575
                              • Novi Sad, Temerin
                              • Laguna 2 ph2, Golf 3

Mislim da bi diskovi morali biti bas dobro krivi da bi zbog njih tresao volan i kada ne kocis.
                              Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• max3m87
                                CBC Senator XXL
                                • 17.05.2010
                                • 531
                                • Beograd

danas sam ih reklamirao dobio sam druge... pa cemo videti... pregledan je ceo trap kompletno i sve je utegnuto i relativno novo... heeh...
                                pa cemo videti ovih dana kad izadjem na auto put... Hvala

Comment

Working...
                                X