RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Franjo
    Banovan
    • 14.08.2009
    • 2831
    • Inđija - Beograd
    • Renault megan II res

Originally posted by Draco View Post
    ... javlja mi se poruka o grešci "Carica batteria STOP" što bi sa italijanskog značilo da alternator ne radi...
    Carica batteria = punjenje baterije

Može biti usled loše veze alternatora i baterije. Treba proveriti nekoliko vodova, po mogućnosti dijagnostikom.

Comment

• mrsale
      CBC Član
      • 03.11.2012
      • 23
      • Sivac
      • Laguna II 1.8 16V

Pozdrav svima! I meni se danas javio problem na laguni... Nece da ubaci u prvu,tj. u sve brzine hoce ali nece u prvu. Posumnjao sam da sipka koja vodi od rucice menjaca do sklopa menjaca ne stoji na svom mestu(da se pomerila,opustila ili tako nesto) medjutim sve je ok. Birac jednostavno nece u prvu. zvao majstora kaze da se unutra verovatno nesto otkacilo i da menjac mora napolje. Eto ako neko nesto zna neka da neki savet. Inace na laguni je pk5 menjac-motor 18 16v. nisam napomenuo da sam pre dva meseca sleteo u jarak i da mi od tada nece bas uvek u trecu i zakrci ponekad iz 3 u 2...

Comment

• mrsale
        CBC Član
        • 03.11.2012
        • 23
        • Sivac
        • Laguna II 1.8 16V

koloko tacno ide ulja u menjac pk 5, i koje, 18 16v 5 brzina.Negde sam na forumu procitao ali ne mogu da nadjem....

Comment

• Franjo
          Banovan
          • 14.08.2009
          • 2831
          • Inđija - Beograd
          • Renault megan II res

Pogrešna oznaka menjača! Sa motorom F4P ide JR5 menjač, koji se puni sa 2,5 litara SAE 75W/80 ulja.

Comment

• mrsale
            CBC Član
            • 03.11.2012
            • 23
            • Sivac
            • Laguna II 1.8 16V

Franjo da li si siguran da ide 2,5l, negde sam procitao cini mi se 2,2l ali nisam 100% siguran. pozzz

Comment

• Franjo
              Banovan
              • 14.08.2009
              • 2831
              • Inđija - Beograd
              • Renault megan II res

Siguran 200%!

PK6 menjač prima 2,2 litra.

Comment

• mrsale
                CBC Član
                • 03.11.2012
                • 23
                • Sivac
                • Laguna II 1.8 16V

hvala Franjo! Potpuno si u pravu!

Comment

• ludda
                  CBC Član
                  • 08.08.2010
                  • 19
                  • Novi Sad, Vojvodina
                  • Laguna II 1.8 16V

Pozdrav svima.
                  Potrebna mi je mala pomoć. Da li neko od prisutnih ko poseduje Lagunu II sa "holandskim" gasom može da mi kaže na šta se vezuje crveni kablić sa fotografije?

Neizmerno zahvalan.

Comment

• mrsale
                    CBC Član
                    • 03.11.2012
                    • 23
                    • Sivac
                    • Laguna II 1.8 16V

moja laguna je sa holandskim plinom(bila do pre mesec dana,morao sam da izbacim zbog novog zakona,istekla boca,2002god... sad imam sekvent) ali takav kablic nisam imao,mozda je nesto prepravljano. Moj plin je bio lambda sonda sisitem. Napisi zbog cega ti je bitan taj kablic i kakav sistem plina imas

Comment

• ludda
                      CBC Član
                      • 08.08.2010
                      • 19
                      • Novi Sad, Vojvodina
                      • Laguna II 1.8 16V

Moj sistem je "imam lagunu i u njoj gas" . Na žalost, ne znam više od toga.
                      Ceo taj deo sam rasklapao da bi došao do računara jer mi je nekoliko "dobrih majstora" u više navrata reklo da moram da menjam računar jer je navodno "crk'o", a pošto su mi računari i elektronika daleko bliskiji od mehanike i ostalog vezanog za automobile morao sam sam da se uverim u to. I na sreću, ispalo je da je računar u redu, a problem je bio senzor radilice.
                      Na žalost, kada sam vraćao, ostao je deo viška (pomenuti kablić). I od tada mi ne radi gas. Tačnije, pumpa ne dobija struju.
                      Najveći problem je što nemam uslova (garažu/dvorište) za veće egzibicije, pogotovo što poslednje 2 nedelje ni vremenski uslovi nedozvoljavaju da blejim pod haubom.

Edit:
                      Kako to misliš "istekla boca"?

Comment

• mrsale
                        CBC Član
                        • 03.11.2012
                        • 23
                        • Sivac
                        • Laguna II 1.8 16V

po novom zakonu rok vazenja boce je 10 god.,a sistem sa lamda sondom (OPET PO NOVOM ZAKONU O BEZBEDNOSTI SAOBRACAJA) ne vazi u automobilima sa direktnim ubrizgavanjem(laguna itd.) i kao takav ne moze da prodje atest,tj ne moze da se registruje niti da se produziregistracija pa sam morao da menjam komletan sistem. to zadovoljstvo me je kostalo 450- sekvent +12.000din-atest+registracija..... ali ima i dobra strana toga, sa stari sistemom mi je trosio 12 a sa sekvent-om 8l gasa. Ispod filtera za vazduh postoji regulator koji kad se ukljuci sistem propusta gas,verovatno ti je odatle taj crveni kablic. Znaci ipod crne kutije,mozes da ga napipas rukom

Comment

• ludda
                          CBC Član
                          • 08.08.2010
                          • 19
                          • Novi Sad, Vojvodina
                          • Laguna II 1.8 16V

Pogledaću ujutru. Hvala.
                          Mada me sada više plaši to sa bocom i sistemom. Znam da se pre par meseci pominjao atest na 5 godina i tralalal... ali koliko sam ispratio u štampi vraćeno je na to da ko od ranije ima atest od ranije na 10 godina da mu tako i važi. Ja sam morao prošle godine (laguna 2001. god) da vadim bocu i opet atestiram. I dobio sam atest na još 10g.

Comment

• mazzy
                            CBC Veteran
                            • 25.07.2010
                            • 164
                            • Sarajevo

Imam problemcic s ventilacijom. Cesto mi se desi da, kada upalim da puse, zasmrdi mi.... i nakon 20minuta rada i dalje smrdi, ne izlapi.... A to nije slucaj kada klima radi, tada ne smrdi.

sta mislite?

Comment

• Franjo
                              Banovan
                              • 14.08.2009
                              • 2831
                              • Inđija - Beograd
                              • Renault megan II res

1. Objasni, o kakvom mirisu se radi? Na šta te podseća? Koje dizel gorivo koristiš?

2. Kakvu klimu imaš: ručna (manuelna), ili automatska regulacija?

3. Kada si menjao vazdušne filtere?

Comment

• mazzy
                                CBC Veteran
                                • 25.07.2010
                                • 164
                                • Sarajevo

ma ne znam ni ja, jednostavno smrdi. Nije na gorivo niti na gasove. Vise kiseo smrad.... klima je dvozonska automatska. Filter klime mjenjao nedavno ali nije pomoglo....

Comment

Working...
                                X