Jedno pitanje, pre godinu dana kupio sam Lagunu2 karavan, ceo krov je prekriven folijom i izgleda super. Medjutim pre jedno mesec dana video sam duboke linije na krovu, ne znam ni da li je sam krov ostecen, a danas sam primetio kako je sama ispucala napred iznad sofersjbne, zivim u Nisu da li neko zna koliko kosta nova folija i namestanje i gde eventulano u Nisu mogu da je nadjem-ko to radi!!??? Za ove ogrebotine kaze jedan kolega mozda -macka na krovu, ali su prilicno duboke, mozda i bahati klinci ali ne izgleda kao namera niti sam se ikom zamerio), da bi mi ostetio kola a i lakse mu ej bilo da povuce kljucem po boku auta...mada to i nije tema...pozzz i hvala unapred!!??
RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke
Collapse
X
-
..I da dodam upravo sam detaljno pregledao tako da niko nije grebao(to pisem zbog eventualnih ostecenja krova-koji bih morao a mozda cu i morati da peglam) vec se nadula jos na nekoliko mesta i pitanje ternutka kaad ce jos ispucati...pa jos jednom molba ko zna gde moze da se "radi" u Nisu i generalno koliko kosta!????
Comment
-
-
parking senzori
Potrebna mi je pomoć oko parking senzora. Pre nekog vremena su počeli da se ne oglašavaju kada ubacim u rikverc, prvo retko, pa češće, a sada se uopšte ne uključuju(ne znam ima li značaja, ali se rikverc svetla uključuju). Ima li neko ideju šta mi je činiti?
Comment
-
-
Originally posted by SDSd View PostPotrebna mi je pomoć oko parking senzora.
Ako se, nakon starta motora i ubacivanja u hod u nazad ne javi buzzer sa tonom u trajanju 1-5 sekundi - potrebna je dijagnostika ovog sistema.
Comment
-
-
Pitanje
Pozdrav svima ! Odličan forum i svaka cast na odgovorima, verujem da je mnogima pomoglo u resavanju problema oko automobila koje vozimo.
Od skoro vozim Lagunu privileg 1,9dci 120ks 2003 god. Kilometraža je 178000 km ali meni je to sumnjivo, mislim da je dosta veća kilometraža stvarna.
Pre neki dan mi upalio auto lampicu za ulje i pisalo je crvenim slovima ''oildruken'', pokazivalo lampicu za ulje i pisalo STOP. To se pojavilo kada se motor zagrejao, znači na radnoj temperaturi motora. Ionako sam planirao da menjam ulje pa promenim ulje i sipam Elf Excillium 5w40 i zamenim filter ulja i fiter vazduha. Medjutim opet se pojavilo upozorenje za ulje ''oiledruken''. Kao da nema pritisak ulja. Izmerimo kod prijatelja majstora pritisak ulja u motoru i ima odličan pritisak. Na leru oko 1,8 bara a na gasu ide i do 4 bara. Setim se da možda nije davač pritiska ulja u pitanju. Promenim i davač pritiska ulja i rešim problem, davač je bio u pitanju. koji sam platio 400 din.
Ali imam još problema sa Lagunom. Pozadi negde kod turbine ima ulja. Skinuo sam EGR ventil i ON JE PUN ULJA. Auto odlično pali, ladi lepo na leru, nije dimio sve dok nisam malo očistio EGR ventil i sad je krenuo da dimi ali sve manje i manje. Ustanovim sa prijateljem i da motor duva jer smo videli kada smo skinuli ono crevo što ide od filtera za vazduh do turbine da ima dosta ulja u njemu u delu gde ulazi u turbinu, a na tom crevu ide i ono manje crevo od ibera što ide od motora. Kroz to manje crevo je motor verovatno nagurao i ulje u turbinu. Auto neće da vuče kako bi trebalo da vuče(provozao se sa drugarom u istom modelu i njegov vuče ko blesav). Kada ''stistem'' moj auto malo izbaci mi na tabli ''storing ispuiting'' i onda tek neće da vuče. Kad ugasim i upalim auto ne pojavljuje se više ta poruka sve dok auto opet ne nagazim i opet izbaci poruku ''storing inspuiting'' i sliku kvadrata sa kao nekim brdima u kvadratu. Neznam ni kako više da objasnim tu sliku što pokaže.
Šta vi mislite o mom problemu, jel ima nekog rešenja za sve ovo ??
Comment
-
-
Originally posted by Acabatistuta View PostOd skoro vozim Lagunu privileg 1,9dci 120ks 2003 god. Kilometraža je 178000 km ali meni je to sumnjivo, mislim da je dosta veća kilometraža stvarna.
Comment
-
-
Zaista neznam šta sada. Jedno je sigurno, trebaće mi ''džak'' para da sredim auto komplet.
Da li vama svetle prekidači za podizače stakala ? Kod mene ne svetli ni jedan a neznam da li bi trebalo da svetle ili ne.
Senzor spoljašnje temperature mi ne pokazuje kako treba. Otkačio sam konektor suvozačevih vrata i vratio ali i dalje ne radi kako treba. Pre neki dan mi je izgoreo osigurač za stop svetla, zamenio sam ga, nekoliko dana je bilo ok i sinoć je opet izgoreo. Da li neko možda zna zbog čega ?
A najbolje bi od svega bilo da ja prodam auto zar ne ?!!
Comment
-
-
Originally posted by Acabatistuta View PostPre neki dan mi je izgoreo osigurač za stop svetla, zamenio sam ga, nekoliko dana je bilo ok i sinoć je opet izgoreo.
Kao što sam rekao, izmeriti kompresiju, pa ako je u redu, problemi mogu biti sa elektrikom i elektronikom.
Comment
-
-
Svetli mi crveno sijalica za zaključavanje vrata ali podizači ne svetle. Znači trebalo bi da svetle ?!! Što se tiče osigurača stavio sam 20A kineski. Jedino da oni nisu kako treba ali ipak mislim da nešto preopterećuje instalaciju na tom osiguraču pa strada sam osigurač. Moguće da neka vrata prave problem tj. kontakt na vratima. Probaću na svakim vratima da izvučem kontakte, naprskam kontakt sprejom i vratim pa ću da vidim šta će da se desi.
Franjo jel imaš možda neku knjigu od Lagune sa šemama instalacije i svega ostalog ??
Baš bi mi dobrodošla
Comment
-
Comment