RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vlaves2000
    CBC Član
    • 28.03.2010
    • 95
    • srbija

nosac bicikle za peta vrata na laguni karavan

ima li neko iskustva sa montazom nosaca bicikla za peta vrata za lagunu karavan, neka slika ili ako postoji neki video , planiram da nosim bajseve na more i kupio sam nosac ali me malo buni montaza na laguni jer nije svuda lim u donjem delu petih vrata je siroka plastika pa zatezac sa kukicom nema gde da se zakaci, nosac je inace fabbri italijanski za dve bicikle, konkretno me zanima pod kojim uglom treba da se montira tj. gde treba da nalegne nosac sa gumenim odbojnicima i pod kojim uglom treba da stoje sipke koje drze bicikle
    Last edited by vlaves2000; 17.07.2013, 15:55.
    https://t.me/pump_upp

Comment

• Franjo
      Banovan
      • 14.08.2009
      • 2831
      • Inđija - Beograd
      • Renault megan II res

Originally posted by savke View Post
      Čekaj malo, pa čovek je dobro zaključio. Ako mu ne podrhtava pedala i trag kočenja nije isprekidan ABS mu definitivno ne radi.
      Kod lagune i drugih vozila sa ovakvim sistemom kočenja - nije tako. Sva četiri točka imaju senzore brzine, koji šalju informacije posebnom kompjuteru sistema za kočenje. Pored toga, podatke šalju i drugi senzori: senzor položaja pedale kočnice, senzor ubrzanja u pravcu kretanja (Accelerometer) i uz njega lateral senzor, koji registruje bočno ubrzanje, senzor pritiska u glavnom cilindru, senzor položaja upravljača... Nakon obrađenih informacija, kompjuter preko 8 ventila u ABS sistemu, odnosno 12 ventila u ESP - modulira pritisak kočenja za svaki točak pojedinačno. To je naročito važno pri kočenju, na primer u krivini i svakom drugom slučaju, kad se vrši manevar sa otklonom upravljača u bilo kom pravcu.

A, dokaz, da ste u zabludi je blokiranje točkova u slučaju da ABS ne radi, kad vozilo "kliže" i senzori brzine točka šalju informaciju, da je ista >0<. Kad su ABS/ESP u funkciji to se ne dešava, jer kompjuter preko interrupt kontrole, prilagođava pritisak, da ne dođe do potpune blokade.

Dakle, na dijagnostiku, jer se samo tako može utvrditi pravo stanje kočionog sistema.

Comment

• savidsi
        CBC Član
        • 12.01.2010
        • 90
        • km

Bravo Franjo ovoga puta si uspeo i samog sebe da demantujes.

Gavra01, kada resis problem obavezno javi sta je bilo.

mazzy, sta vozis benzinca ili dci? Ako je dci u pitanju mogu ti reci da i na -20 obrtaji kod mene nisu prelazili 1000, naravno pricamo o prvom jutarnjem startu motora.

Comment

• mazzy
          CBC Veteran
          • 25.07.2010
          • 164
          • Sarajevo

Malo sam se prevario, obrtaji idu oko 920, pa padnu na 900

Comment

• Acabatistuta
            CBC Član
            • 05.07.2013
            • 63
            • Zaječar
            • Laguna 1,9dci

Gde se nalazi filter kabine za Lagunu 1,9dci 2003 god Privilege ? I koja je cena istog ?

Comment

• CDanijel76
              CBC Veteran
              • 11.01.2010
              • 144
              • Novi Sad

Filter ti je u kaseti ispred suvozaca.
              treba da skines kutiju, zvezdasti sraf na dnu i dve klik zabice gore i dole, zatim jos dva zvezdasta srafa, skines plasticnu zastitu za filter (cetvrtasta plasticna ploca i uglavnom ja moram sa kombinirkama da skidam - vucem) i izvuces sace...
              cena ..? to ti ne znam reci ...
              toliko od mene ...pozdrav za drustvo Lagunasa ...
              --->>> nikad ne reci nikad !!! <<<---

Comment

• mazzy
                CBC Veteran
                • 25.07.2010
                • 164
                • Sarajevo

Koliko kosta original xenon sijalica?

Comment

• mrsale
                  CBC Član
                  • 03.11.2012
                  • 23
                  • Sivac
                  • Laguna II 1.8 16V

original d2r xenon philips sijalica kosta 40 e, na kupujem prodajem imas kineze za 10-20 e sa pisanom garancijom od godinu do dve... ja sam kupovao kineze i evo po godine vec guraju,15 evra po komadu,godiu dana garancije,tip mi rekao da ako crknu posaljem nazad i dace mi nove.

Comment

• savke
                    CBC Senator XXL
                    • 14.02.2006
                    • 575
                    • Novi Sad, Temerin
                    • Laguna 2 ph2, Golf 3

Takodje, kupio sam kineze pre oko godinu dana, sijaju normalno i jos uvek su OK. Inace ako ti je crkla jedna sijalica i kupis samo jednu najverovatnije da ce razlicito sijati sve i da kupis novu originalnu sijalicu (probao). Mene je to malo nerviralo, tako da sam kupio dve u paru a onu originalnu ostavio kao rezervu.
                    Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• mazzy
                      CBC Veteran
                      • 25.07.2010
                      • 164
                      • Sarajevo

Nije crkla sijalica nego adapter... Kupio ja polovan za 25e, majstor mi trazi 45e za promjenu. Kaze da treba par sati da promjeni.

Meni puno nesto....

Comment

• savke
                        CBC Senator XXL
                        • 14.02.2006
                        • 575
                        • Novi Sad, Temerin
                        • Laguna 2 ph2, Golf 3

Mislis na prikljucak kod same sijalice? Ako je to, ja sam imao isti slucaj na prednjem levom faru izgoreo mi je bio kontakt skroz. Zamenili smo ga bez skidanja fara, ali smo se napatili, jer je tesno. Ustvari vise sam se napatio da ga skinem posto je kontakt bio "zavario" za kontakt na sijalici. Ne secam se koliko je tesno kod desnog fara, mada se secam da sam skidao jednom drugaru. Balast se inace nalazi sa donje strane fara.

Comment

• mazzy
                          CBC Veteran
                          • 25.07.2010
                          • 164
                          • Sarajevo

Adapter se nalazi na donjoj strani fara. Znaci, to je metalna pljosnata kutija koja se zavrne na dno fara . Far i karambolka se moraju skinuti...

Comment

• Acabatistuta
                            CBC Član
                            • 05.07.2013
                            • 63
                            • Zaječar
                            • Laguna 1,9dci

Imam jedan problem na Laguni 2 sa fabričkim radio-cd playerom. Evo šta se dešava: kada auto stoji, radio ili cd svejedno radi normalno. Kada krenem i probijem onu barijeru od 10-15 km/h i zaključa se auto sam, pojavi se na displeju ''SPEECH'' i ne fukcioniše nijedna komanda na radiju i ne čuje se ništa. Probam da otključam na dugmetu za otključavanje međutim ne reaguje jer verovatno u vožnji ne može da se otključa ili grešim. Međutim i kada stanem ne mogu da otključam auto na tom dugmetu za otključavanje nego se otvore bilo koja vrata iznutra i auto se otključa i istog momenta radio proradi.
                            Zna li neko u čemu je tu problem ?? Ima veze sa tim zaključavanjem vrata ali ne mogu da ustanovim šta se tu dešava

Comment

• savke
                              CBC Senator XXL
                              • 14.02.2006
                              • 575
                              • Novi Sad, Temerin
                              • Laguna 2 ph2, Golf 3

To SPEECH treba da radi kada se pritisne taster za glasovne komande na levoj rucici (za paljenje svetala). To je za glasovne komande (ako ih imas). Moguce je da je taj taster kratko spojen, pa ga aktivira cim krenes. Kakav display je kod tebe? Imas li navigaciju?

Comment

• Acabatistuta
                                CBC Član
                                • 05.07.2013
                                • 63
                                • Zaječar
                                • Laguna 1,9dci

Display je manji kod mene i nemam navigaciju. Nešto me zeza tj. što kažeš nešto pravi spoj pa se aktivira speech. Ponekad hoće da radi radio bez problema ali u većini slučajeva zeza. Imam u naslonu za ruku priključak za tel. a iznad vozačeve glave nalazi se mikrofon. Da li to mozda ima veze sa tim ??
                                Na levoj ručici se pale svetla i maglenke kod mene

Comment

Working...
                                X