RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Spale
    CBC Početnik
    • 02.12.2015
    • 9
    • Ub
    • Reno Laguna 1.9 dci

Mene je izasao veliki servis 16000 din Model 1.9dci 120ks. Plus sto su ruke bile 50e. A to sto kazu 48000,oni kao da ce da rade pola motora To je samo uzimanje para,nema potrebe. Lepo menjaj vodenu pumpu,zupcasti,spanere,pk kais,filtere komplet i ulje,to je dovoljno. A sad ako te muce neke sitnice,polako.

Comment

• Spale
      CBC Početnik
      • 02.12.2015
      • 9
      • Ub
      • Reno Laguna 1.9 dci

Imam problem sa brizgaljkama tecnosti soferke i farova,na soferci skroz slabo prskaju,bas mali pritisak,ne moze ni 5 cm mlaz,a motor se cuje da radi,cistio sam i opet nista,dal neko zna resenje. Hvala.

Comment

• mijatovic86
        CBC Početnik
        • 15.11.2012
        • 7
        • Beograd

Moze li da bude do kolicine tecnosti i ocitavanja senzora za tecnost ? Ako ne onda verovatno creva od pumpice ka brizgaljkama negde. Tako je bilo na starijem autu, posle prestall skroz da prska kada je zbog zacepljenja crevo izbilo i pustao vodu ispod auta umesto na soferku.
        Inace bio malo po prodavnicama raspitao se. U sustini ako radis ceo veliki i mali servis, pritom da veliki nije samo set zupcasti i spaner plus pk kais i v pumpa vec i roleri pk i spaner pk izadje oko 30k delovi sa uljem i filterima.
        Verovatno cu sad samo mali serv. Delovi oko 5600 do 6000. Ruke za mali 2500din neovlasceni?
        Jos uvek sam u potrazi za majstorom, pa ako ima neko preporuku za Bg nek javi na PM. Preporuka za marku filtera goriva ??
        Inace primetio sam da se cuju jace vibracije iz motornog prostora u kabini kada auto stoji na ravnom i u leru. Ako stojim uzbrdo ili nizbrdo, pa cak i bocno pod uglom tih vibracija nema. Kad krenem ili kad kocim isto ih nema. Takodje stiskanjem kvacila se nista ne menja tako da nije vezano za to. Pretpoatavljam neki nosac motora ??
        Pozz

Comment

• mijatovic86
          CBC Početnik
          • 15.11.2012
          • 7
          • Beograd

Cao narode, da nastavim monolog Izgleda da je Laguna manje popularna ove godine
          Odradih mali servis, malo se jos i utisao motor, mada su vibracije na leru ostale, moguce je da je i do auspuha tj nosaca.... jos nije utvrdjeno.

Uspeo sam da sredim prijemnik za senzore pritiska u gumama, tacnije bilo je do konektora, kao i obicno.
          Evo slika gde sta i kako, moda ce nekome pomoci. Inace kada se sredi konektor, tj kabl i kada se zakaci ponovo ne pojave se tockovi na ekranu odmah vec posle voznje, duze ili krace
          Ja sam konektor odseko i odradio kuci, ali realno moze da se rastavi konektor odmah na licu mesta ispod auta ako je na dizalici i da se ne seku kablovi.
          Zica roze boje, data signal, je bila u prekidu tj istrulila.

Sledece je pozadinsko osvetljenje na klimi.

Inace ispascu glup, ali posto ne reaguje senzor za suvozaceva vrata, ne pokazuje kad se otvore i ne pale se svetla u kabini pretpostavljam da je problem sa sijalicom ili konektorom na vratima. Kako se vadi sijalica iz vrata? Ne bih na silu cupao ono da ne polomim. Da li moze bez skidanja tapacira ?

Comment

• bojans
            CBC Početnik
            • 01.03.2016
            • 6
            • Novi Sad
            • reno laguna

jel zna neko gde mogu da nabavim mape za reno lagunu 2005 godiste

Hvala

Comment

• SDSd
              CBC Član
              • 23.06.2010
              • 49
              • Beograd
              • VW touran 1.9 tdi

za zamenu sijalice u vratima moras da skines tapacirung. Koliko se secam (imao sam lagunu 1.9 dci 130 ks iz 2006.g do pre godinu i po dana, i hvala Bogu sto je vise nemam) odvijes 3 srafa na tapacirungu (2 u nivou donje ivice tapacira i jedan u predelu rukohvata) , polako povuces ka sebi da se oslobode plasticne zabice i to je to. Sijalicu izvadis okretanjem u stranu za oko 45 stepeni i zamenis je.

Comment

• mijatovic86
                CBC Početnik
                • 15.11.2012
                • 7
                • Beograd

Ne mora tapacir da se skida. Tanak plocasti stafciger. Pripazis na tapacir i izvadi se plastika napolje ovako.
                Posto zub nije u nekom zlebu vec samo pritiskom na zid se drzi.
                Zamenio sijalicu sa led w5w t10 i sad radi. Sigurno je do neke zice ili kontakta tj konektora na sastavu vrata i sasije ali radi i ovako. Zamenio i na vozacevim vratima da bude simetricno.
                Zamenio isto i za svetlo tablica.
                Imao sam i neke vibracije na leru na ravnom. Ako stane na kosini , bilo kako , nisu se prenosile. Bio malopre do Save i zamenio biksnu gornjeg nisaca. Guma se pocepala pa je radilo vise. Valjda vise nece biti vibracija. Guma bila iz originala

Comment

• bojans
                  CBC Početnik
                  • 01.03.2016
                  • 6
                  • Novi Sad
                  • reno laguna

Jel niko ne znam gde mogu da nabavim te mape za navigaciju za lagunu 2005 godiste

Comment

• vlaves2000
                    CBC Član
                    • 28.03.2010
                    • 95
                    • srbija

Poz, dugo nisam pisao jer nisam imao problema, i dalje sam prezadovoljan sa mojom lagunom, medjutim doslo vreme da se menjaju amortizeri, solje zanima me koji su najbolji za lagunu karavan 1.9 dci 2004, gde ste kupovali sve sto mi moze pomoci hvala unapred
                    https://t.me/pump_upp

Comment

• mazzy
                      CBC Veteran
                      • 25.07.2010
                      • 164
                      • Sarajevo

Pozdrav drugovi. Imam jedno pitanje. Kupio bih novi radio za lagunu.... E sad pitanje je sta gubim na onom displeju iznad ? U mene je onaj nali normalni, bez navigacije.... Da li ce displej biti onakav kao kad mi je uvijek ugasen radio? Temperatura i vrijeme ?

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Comment

• savidsi
                        CBC Član
                        • 12.01.2010
                        • 90
                        • km

mazzy, tako je, imaćeš temperaturu i sat.

Comment

• novak24
                          CBC Početnik
                          • 24.06.2010
                          • 7
                          • gornji milanovac

Sta moze biti uopste ne radi radio cd? I ne radi navigacija, odakle poceti? Hvala

Comment

• mijatovic86
                            CBC Početnik
                            • 15.11.2012
                            • 7
                            • Beograd

Za pocetak mozda osigurac/ i ka njima?

Comment

• novak24
                              CBC Početnik
                              • 24.06.2010
                              • 7
                              • gornji milanovac

ali kada upalim radio cd, cuje se da radi ali nece da se cuje ista..isto i ekran se ne upali

Comment

• mazzy
                                CBC Veteran
                                • 25.07.2010
                                • 164
                                • Sarajevo

Da li je normalno da mogu iz brzine izbaciti bez pritiskanja kvacila ? Naravno, na to mislim kada je auto ugaseno
                                CItao sam na forumima raznim da ljudima izbaci iz brzine u voznji takodjer... meni se to par puta desilo u 4. brzini ...ali bukvalno 2-3 puta u par godina.
                                ima li to veze sa kvacilom i lamelom?

Inace, kupio sam zamajac i set kvacila da zamjenim... i pored toga cu uzeti dijelove za veliki servis.

Comment

Working...
                                X