RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • markofpi
    CBC Senator XXL
    • 27.07.2006
    • 1552
    • Bezanijska Kosa

Odg: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Jel se desavalo nekom da npr. upali migavac, a ono uporedo sa njim i to slabijim intenyitetom zmiga i stop svetlo i sl.!? Zvao sam servis, rekose mi da je otisla stampana ploca. E sad, interesuje me da li ovo moye biti uzork da auto vuce struju dok je ugasen i tako prazni acu!?

Comment

• Franjo
      Banovan
      • 14.08.2009
      • 2831
      • Inđija - Beograd
      • Renault megan II res

Originally posted by markofpi View Post
      ... Zvao sam servis, rekose mi da je otisla stampana ploca.
      Teško verovatno, a dijagnostika putem telefona, veoma je nepouzdana! Nikad ne znaš, s kim razgovaraš i ko je postavio dijagnozu. Previše nepoznanica u tvom postu: da li je to drugo svetlo stop, levo, desno, ili sva tri, ili se radi o pozicionom itd.? Da li svetli, kada su uključeni svi migavci, ili samo levi, ili desni? Veoma bitno, zbog el. sheme, ako nije menjana.

Da li ti taj kvar, ili nešto drugo vuče struju i prazni accu, proveri AVO-metrom. Jednostavno, "otkačiš" minus pol na accu i ampermetrom uključenim između tog pola i kabla mase (ili direktno na najbližu "dobru" masu), izmeriš, koliko ti vuku potrošači na stend-by režimu (imobilajzer, ECU, sat, alarm). Za svaki slučaj, meri na najvećem području (radi sigurnosti), pa smanjiš na odgovarajuće, radi tačnosti merenja! O očekivanim vrednostima, ispravne instalacije i uređaja, pisano je u drugim temama (accu, alternator), ali ne bi trebalo, da prelazi 50 mA, ako se dobro sećam.

Comment

• savke
        CBC Senator XXL
        • 14.02.2006
        • 575
        • Novi Sad, Temerin
        • Laguna 2 ph2, Golf 3

Originally posted by markofpi View Post
        Jel se desavalo nekom da npr. upali migavac, a ono uporedo sa njim i to slabijim intenyitetom zmiga i stop svetlo i sl.!? Zvao sam servis, rekose mi da je otisla stampana ploca. E sad, interesuje me da li ovo moye biti uzork da auto vuce struju dok je ugasen i tako prazni acu!?
        Meni ovo lici kao da nemas neku masu ili slicno na tom zadnjem svetlu, pa kontakt dobija preko stop svetla. Bilo bi dobro skinuti celo svetlo, malo vizuelno proveriti kontakte....Ako imas i neki unimer mozes i da proveris sta se tu desava...

Ne verujem da bi zbog ovoga mogao da trosi akumulator vise nego sto treba.
        Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• plocica
          CBC Član
          • 22.12.2009
          • 38
          • BG

Pozdrav svim ljubiteljima Lagune.

Evo da se, posle skoro 2 godine, ponovo aktiviram sa jednim pitanjem:

I ranije sam se u ovoj temi raspitivao da li postoji NEKO ko POPRAVLJA kartice za Lagunu (jer mi je skupo da kupujem-kodiram karticu). Dakle, radi mi paljenje, ali otključavanje - jok. Kao što rekoh, i ranije sam se raspitivao ali bez odgovora. Pitanje postavljam ponovo iz više razloga:

1. od 2 kartice radila mi je jedna - sada ni ova druga ne radi
          2. možda se nešto za ovo silno vreme promenilo (daj bože...)
          3. u velikoj sam žurbi da je, ako je moguće, popravim
          4. ne znam nikoga ko se poznaje u elektroniku i koji bi je otvarao po šemama što ste dali
          5. nešto me je*e comp, ne radi mi pretraživač tema a ni slanje pp-a; da pišem admin-u i čekam odgovor isto nemam vremena

Eto, toliko od starog (novog) člana, Lagunče je kraj 2001.

Poz' svima još jednom

Comment

• thomas
            CBC Član
            • 04.10.2009
            • 97
            • Subotica

Meni nije hteo da otkljuca, zakljucavao je bez problema, dao sam drugaru koji ima tv servis, rasekao je karticu , zalemio je kontakt koji se od stiskanja polomi, zalepio karticu sa super lepkom i radi vec 2 godine. Najteze mu bilo da rasece karticu, dosta je tvrda plastika.

Comment

• plocica
              CBC Član
              • 22.12.2009
              • 38
              • BG

čini mi se da su se ranije još neki članovi javljali da im baš otključavanje i/ili zaključavanje ne radi. Ako je u pitanju da se samo zalemi (istrošeni) kontakt, onda je lakša stvar za popravku. U svakom slučaju, dok se ne otvori - mislim da nema ni postavljanja dijagnostike...

Comment

• CDanijel76
                CBC Veteran
                • 11.01.2010
                • 144
                • Novi Sad

poz svima, da odgovorim plocici, meni je isto otkljucavanje bio problem , ali je samo mikroprekidac bio odvojen od ploce, nije bio "istrosen" te je samo lemljenje odradilo posao. naravno , rastavljanje je malo "problematicno" ali tu je superlepak za sastavljanje i jos uvek drzi i naravno kartica radi.
                pozz
                --->>> nikad ne reci nikad !!! <<<---

Comment

• markofpi
                  CBC Senator XXL
                  • 27.07.2006
                  • 1552
                  • Bezanijska Kosa

@Franjo
                  @savke

Bio kod majstora, problem su pravili kontakti koji su trebali da se ociste.

Comment

• saxphotos
                    CBC Član
                    • 02.05.2009
                    • 74
                    • Uzice

Popravih i ja moju karticu koja je oprana na 90stepeni + centrifuga 1200o/min
                    Taman sam se pomirio da je crklo otkljucavanje i zakljucavanje da joj nema spasa i dam karticu jednom prijatelju da je pogleda i on zakljuci da je baterija skroz prazna, a znam sigurno da nije bila i to me navede na sumnju da negde prespaja i da je to izvuklo svu struju i da verovatno pravi neku zbrku. Kupim novu bateriju, otvorim ponovo karticu ocistim svu elektroniku alkoholom i cetkicom (malo ribanja ne moze da skodi kad je vec oprana ) Sklopim sve i gle cuda RADIIIII 150e+ kucnom budzetu

Comment

• saxphotos
                      CBC Član
                      • 02.05.2009
                      • 74
                      • Uzice

Negde mi spala jedna ratkapna a i ostale su u loshem stanju pa me zanima da li je neko negde video neke lepe za lagunicu 16"

prethodne su izgledale ovako

Comment

• sony
                        CBC Član
                        • 30.09.2010
                        • 38
                        • gm
                        • laguna 1.8

Znam da je glupo pitati ali da li neko zna kako se menja sijalica na maglenci ? Nemogu da joj pridjem nikako. Inace razlog neucestvovanja na forumu laguna sluzi extra ali radovno pratim desavanja. Sto se tice ratkapne video sam ih na limundu. Meni na autu kako sam ga kupio nerade zadnja svetla za maglu bio kod majstora ali nedobijaju sijalice struju a nepokazuje gresku tako da mi to nije ni bitno. Na ins.tabli pokeze da su se upalila zadnja svetla ali nista, bitno je da rade prednja (zasad samo levo). Isao sam do Madjarske put nisam osetio. Presao do sada 18000 km i prezadovoljan sam.
                        Last edited by sony; 19.01.2012, 18:22.

Comment

• Franjo
                          Banovan
                          • 14.08.2009
                          • 2831
                          • Inđija - Beograd
                          • Renault megan II res

Mrzim, štrumfove sa neispravnim svetlima! Kažnjivo po ZOBS.
                          Kako sam shvatio, tražiš, kako se menja sijalica u prednjim maglenkama:

Comment

• cale
                            CBC Senator
                            • 22.03.2009
                            • 297
                            • Backa Topola

Originally posted by sony View Post
                            Meni na autu kako sam ga kupio nerade zadnja svetla za maglu bio kod majstora ali nedobijaju sijalice struju a nepokazuje gresku tako da mi to nije ni bitno. Na ins.tabli pokeze da su se upalila zadnja svetla ali nista, bitno je da rade prednja (zasad samo levo).
                            Isti problem sam imao, potpuno. Na kraju sam sam uspeo da resim problem. Radi se o tome da je problem u kontaktu gde se sijalica ubada, ali je to zaliveno u plastici. Kad sam na kraju sve povadio i cackao proradila su zadnja svetla za maglu. Najbolje bi bilo da nadjes negde nove ,tako da ih nazovem ploce za sijalice, i ubedjen sam da ce ti raditi. Inace bio sam i ja kod majstora i na dijagnostiku ali nema vajde od toga, nisu znali sta je!
                            NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• Duke
                              CBC Senator XXL
                              • 16.01.2006
                              • 753
                              • Urbs Naissus

Originally posted by sony View Post
                              ... Meni na autu kako sam ga kupio nerade zadnja svetla za maglu bio kod majstora ali nedobijaju sijalice struju a nepokazuje gresku tako da mi to nije ni bitno...
                              Ako ne pokazuje grešku, greška je u modulu koji pokazuje greške, kad greške ima.
                              "Ja sam tamo bio, i opet cu da bijem."

Comment

Working...
                              X