Vidim da se DOT5.1 preporucuje za kocnice sa ABS-om a moze li ovo ulje da se koriste u starijim sistemima bez abs-a?
Tecnost za kocnice
Collapse
X
-
Kod mene je situacija sa majstorima toliko dramaticna da je to katastrofa. Vazi generalno misljenje da se tecnost za kocnice ne menja jer za tim nema potrebe eventualno ako dodje do neke havarije a inace kao redovan servis se to ne radi. Oterao sam pola majstora u tri lepe, sva sreca te ne svracam cesto. Svaki put kad odem nesto u servis pa i za nesto sitno moram da ga kontrolisem da ne bi nesto zajebao.Lancia Kappa 2.0 20v
Comment
-
-
Originally posted by SrdjanVidim da se DOT5.1 preporucuje za kocnice sa ABS-om a moze li ovo ulje da se koriste u starijim sistemima bez abs-a?Kod mene je situacija sa majstorima toliko dramaticna da je to katastrofa. Vazi generalno misljenje da se tecnost za kocnice ne menja jer za tim nema potrebe eventualno ako dodje do neke havarije a inace kao redovan servis se to ne radi. Oterao sam pola majstora u tri lepe, sva sreca te ne svracam cesto. Svaki put kad odem nesto u servis pa i za nesto sitno moram da ga kontrolisem da ne bi nesto zajebao.
Drugo, gde to vazi generalno misljenje da se ulje za kocnice ne menja.
Naravno da se menja i ono je od velike vaznosti kao i fluidi u drugim sistemima. Uglavnom se redovna servisna zamena preporucuje na svake 2 godTo date there has never been a faster car built for the public road and,
it has been suggested, there never will be. McLaren F1.
Comment
-
-
Upozorenje !!!
Svi koji ste naumili da menjate ulje na DOT 5.1 (DOT 5+) nikako nije isto sto i DOT5
Upozorenje je usmereno na segmet:
Ulje DOT 5.1 (5+) nesmete nositi u gepeku za dosipanje.
Cak ni ako vam flasa ispadne nesmete ga sipati u sistem.
Zadnja vest sa polja je da ukoliko se rastrese da se molekuli ulja rastresu i da imate sunjerastu kocnicu ukoliko ga sipate.
10-14 dana je vreme koagulacije molekula .
Dakle, flasa mora da stoji mirno bez muckanja ili potresa taj period pa se tek onda sipa.
Sta gde kako, kod koga, prosudite samiAtt mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
Originally posted by M-powerOriginally posted by SrdjanVidim da se DOT5.1 preporucuje za kocnice sa ABS-om a moze li ovo ulje da se koriste u starijim sistemima bez abs-a?Kod mene je situacija sa majstorima toliko dramaticna da je to katastrofa. Vazi generalno misljenje da se tecnost za kocnice ne menja jer za tim nema potrebe eventualno ako dodje do neke havarije a inace kao redovan servis se to ne radi. Oterao sam pola majstora u tri lepe, sva sreca te ne svracam cesto. Svaki put kad odem nesto u servis pa i za nesto sitno moram da ga kontrolisem da ne bi nesto zajebao.
Drugo, gde to vazi generalno misljenje da se ulje za kocnice ne menja.
Naravno da se menja i ono je od velike vaznosti kao i fluidi u drugim sistemima. Uglavnom se redovna servisna zamena preporucuje na svake 2 godLancia Kappa 2.0 20v
Comment
-
-
Originally posted by BOOSTUpozorenje !!!
Svi koji ste naumili da menjate ulje na DOT 5.1 (DOT 5+) nikako nije isto sto i DOT5
Upozorenje je usmereno na segmet:
Ulje DOT 5.1 (5+) nesmete nositi u gepeku za dosipanje.
Cak ni ako vam flasa ispadne nesmete ga sipati u sistem.
Zadnja vest sa polja je da ukoliko se rastrese da se molekuli ulja rastresu i da imate sunjerastu kocnicu ukoliko ga sipate.
10-14 dana je vreme koagulacije molekula .
Dakle, flasa mora da stoji mirno bez muckanja ili potresa taj period pa se tek onda sipa.
Sta gde kako, kod koga, prosudite samiLancia Kappa 2.0 20v
Comment
-
-
Kocioni sistem je zatvorenog tipa i nesekiraj se za taj segment.
Nitroglicerin se nosi u flasi a nesme da kapne kap na kap. Pa?
Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
Wiz >> Nije sala, za DOT 5.1 (5+) sve sto sam napisao je korektno
Zadnja iskustva servisa u radu sa njim su pokazala razlog zasto je kocnica posle izmene tih ulja cesto "sundjerasta".
Sve padne pod svoje posle 10-14 dana cak i usuto u sistemu se povrati na normalna svostva.
Ali prvih dana zna da bude kao da ima vazduha u sistemuAtt mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
Comment