Novi ZOBS - vaše mišljenje, iskustva...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • skyline
    CBC Senator XXL
    • 31.07.2007
    • 3149
    • Cacak

Re: Predlog zakona o bezbednosti sabraćaja, novi ZOBS

pa dobro, nije ovo lose, cene kazni su ostale iste , samo sto se broj kazni na osnovu kojih mogu da nas terete uvecao malo
    Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.

Comment

• prolupator
      CBC Senator XXL
      • 02.09.2005
      • 3968
      • Zemun

Sačekaj da polako prođe SEK-a i da panduri prolistaju bukvar koji su dobili ... pa da vidiš kako se primenjuje Zakon
      OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• lancia
        CBC Veteran
        • 03.10.2007
        • 114
        • Beograd
        • Lancia kappa 5.20 t

dokle god pandur ima platu od cirka 400 evra i nije stimulisan drugacije, ima nereseno stambeno pitanje i jedva sastavlja kraj sa krajem... taj vid (gore naveden) naplate kazni nece se suzbiti i mito i korupcija ce da cveta
        zajebi Google pitaj Doru...

Comment

• skyline
          CBC Senator XXL
          • 31.07.2007
          • 3149
          • Cacak

balkanska krv ce nam svima zauvek teci venama, tako da.....
          Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.

Comment

• Davor
            CBC Senator XXL
            • 02.03.2005
            • 498
            • Novi Sad

Originally posted by lancia
            dokle god pandur ima platu od cirka 400 evra i nije stimulisan drugacije, ima nereseno stambeno pitanje i jedva sastavlja kraj sa krajem... taj vid (gore naveden) naplate kazni nece se suzbiti i mito i korupcija ce da cveta
            Sta je taj milicioner uradio pa da bude tako stimulisan,sto je Brdo njih bilo najgori ucenik,koji je jedva zavrsio treci stepen i kad nije znao sta ce od sebe upise Kurs koji traje 6 meseci i to mu je sva zrtva i on treba da ima platu ne znam ni je kakvu,a brdo ljudi koji su bili primereni i djaci i studenti treba da rade za 300e,a koliko je taj student se napatio da zavrsi ozbiljan fakultet(privatne menjadzmente ne racunam u fakultete),a sta je uradio taj milicioner.
            Imaju vecu platu nego mnogo inzenjera sada,da ne govorim da imaju beneficirani radni staz,slobodno po volji,mogu da se menjaju smena ...

Comment

• SchoneNK
              CBC Senator XXL
              • 17.04.2006
              • 564
              • Beograd
              • Honda Accord CL7

Stvarno nisam za tu grubu podelu drustva na manja i vise vredne. Postoje ljudi ciji je rad vise javan i vise su izlozeni sudu javnosti: "salteruse", "murija", kasirke i slicno. To sto vas niko ne vidi da srchete kafe i dizete noge na sto kad dodjete na radno mesto ne znaci da se razlikujete. Ima nas raznih i ne treba izvlaciti ovakve opste zakljucke, koji vredjaju sve ljude koji se bave ovom profesijom. Ja sam neki dan video na Slaviji saobracajca koji gura pokvarem automobil, dok covek mlati volanom. Niko da pridje i pomogne?
              www.nacionalnaklasa.com - Vesti iz automoto oblasti, noviteti, aktuelnosti iz domaceg i stranog automoto sporta.

Comment

• srdjanissan
                CBC Senator XXL
                • 20.11.2008
                • 720
                • beograd

podrzavam ovo iznad u potpunosti.Da su oni dobri ne bi uzimali pare,to ti je isto kad bi ja otisao da opljackam nesto jer nemam pare i svi mi tako.Ko mu je kriv,sto nije ucio skolu,nek ide u fabriku,pa nek se mrzne po sinama i protestima za 12 000dinara od pre par meseci zaradjenih
                kad koči,cepa gume i prevrće se!
                papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• zvrle
                  CBC Senator XXL
                  • 01.11.2005
                  • 961
                  • Beograd, Batajnica
                  • Golf 4

Originally posted by lancia
                  dokle god pandur ima platu od cirka 400 evra i nije stimulisan drugačije, ima nerešeno stambeno pitanje i jedva sastavlja kraj sa krajem... taj vid (gore naveden) naplate kazni nece se suzbiti i mito i korupcija ce da cveta
                  Kada bi sve pare od kazni išle u budžet možda bi i mogle da se povećaju plate, ovako kradu sami od sebe.
                  Slažem se da su plate male, generelano su male, ali nemoj da spominješ stambeno pitanje, zašto policajac mora da ima rešeno stambeno pitanje a jedan mašinski inženjer, pravnik, ekonomista, trgovac... ne mora.
                  “Scientists dream about doing great things. Engineers do them.”

Comment

• Franjo
                    Banovan
                    • 14.08.2009
                    • 2831
                    • Inđija - Beograd
                    • Renault megan II res

Sve dok ne budemo poštivali zakon, bit će nam ovako. Pokvareni policajci, mi dajemo mito, koje nisu tražili, ne prijavljujemo takve slučajeve, a vičemo ne valja zakon.

Comment

• Crki
                      CBC Član
                      • 26.07.2008
                      • 71
                      • Požarevac
                      • ford fokus

@zvrle ‚‚Slažem se da su plate male, generelano su male, ali nemoj da spominješ stambeno pitanje, zašto policajac mora da ima rešeno stambeno pitanje a jedan mašinski inženjer, pravnik, ekonomista, trgovac... ne mora."

Zato što sve navedene profesije rade 7-15,imaju god.odmor kada hoće, slobodne dane,završe smenu i mirni su,a policajac nema radno vreme,spremiš se sa porodicom da odeš negde,zazvoni telefon i kažu ti moraš odmah na posao.Kraj radnog vremena izbije frka,a ti moraš da ostaneš dok se ne reši,porodica čeka kod kuće da ideš u goste.Noć, spava ti se,a neki pijani-drogirani-neiživljeni tatin sin psuje te a ti moraš da mu persiraš i ne reaguješ...............Ili sa porodicom šetaš i naiđeš na lika sa kojim si imao kontakt u službi i on preti ili dobacuje.I to ne stoji da u policiju idu samo batinaši,neiživljeni likovi,nepismeni koji su jedva završili treći stepen,idu ljudi koji nisu imali love da završe neki fakultet a bili su odlični učenici,koji su voleli taj posao.......................

Comment

• SchoneNK
                        CBC Senator XXL
                        • 17.04.2006
                        • 564
                        • Beograd
                        • Honda Accord CL7

Originally posted by zvrle
                        Kada bi sve pare od kazni išle u budžet možda bi i mogle da se povećaju plate, ovako kradu sami od sebe.
                        Slažem se da su plate male, generelano su male, ali nemoj da spominješ stambeno pitanje, zašto policajac mora da ima rešeno stambeno pitanje a jedan mašinski inženjer, pravnik, ekonomista, trgovac... ne mora.
                        Nemojmo da vrsimo zamenu teza. Mi smo ti koji nudimo mito i to javno priznajemo. Uvek imas opciju da platis prekrsaj, dakle krivi smo koliko i oni. Koliko vidim kod vecine jeste postojao, bez obzira da li to sobracajac radio sa zeljom da uzme mito ili ne. To je isto kao da uhvatis nekoga ko je platio diplomu, a tvrdi da je kriv samo profesor.

Ja nisam za neku soc varijantu jednakosti, jer nismo svi isti ni inteligencijom, ni vestinom niti sposobnostima. Trziste je tu da odredi koliko ce ko zaradjivati. Za ostru kritiku rada javnih sluzbi jesam, jer vrednost njihovog rada ne odredjuje trziste, ali za isticanje na stub srama i nipodastavanje nisam.
                        www.nacionalnaklasa.com - Vesti iz automoto oblasti, noviteti, aktuelnosti iz domaceg i stranog automoto sporta.

Comment

• djukic
                          CBC Senator XXL
                          • 27.03.2005
                          • 2526
                          • Beograd

Kakve veze ima plata sa lopovlukom i kriminalom?
                          Covece oni da imaju platu 4000 eura ako su lopovi onda su lopovi i dalje bi izvlaciji 1000 din ...

Stali su tu na raskrsnici ne da bi delovali preventivno, sprovodili zakon ili poboljsali bezbednost. Stali su da bi nafatali nekog prolaznika i onda mu iznudili 1000 2000 dinara to je poenta... Koja je realna alternativa da se svadjam sa njim? da teram mak na konac? pa on je bre OSL ej?!?!?!?
                          https://t.me/pump_upp

Comment

• zvrle
                            CBC Senator XXL
                            • 01.11.2005
                            • 961
                            • Beograd, Batajnica
                            • Golf 4

@Crki
                            Grdno se varaš.
                            Ja sam pre neki dan ustao u pola 6 došao naveče u pola 12 a zvanično radno vreme je 8-15.30
                            Devojka radi u stranoj kompaniji, zvanično radno vreme 9-17, nezvanično dok ne završiš
                            Dobar drugar radi u velikoj građevinskoj firmi, svaka subota radna,itd...

ali svima nama je rečeno, zvanično radno vreme je to i ono važi kada nema posla, ako je gužva sa poslom radi se dok se ne završi. Ako ste spremni na ove uslove primljeni ste na posao. Svi smo rekli ok je i ne bunimo se, ne idemo ispred vlade, ne tražimo da nam reše stambeno pitanje... jednostavno pristali smo na te uslove i ćao.
                            Isto tako i policajci, zna se kakve su obaveze policajca i da nema fiksno radno vreme itd ko je spreman na to ima posao a ostali neka nađu nešto bolje.

@Schone
                            Ako mogu da biram između 1000 i 3000 din, naravno da ću izabrati 1000din. Ali znaš kada bi ponudio 1000 din da znam da me čeka kazna recimo 10 000din za davanja mita, nikada.
                            Nikada nisam kukao na kazne, uvek sam priznao da sam kriv i tražio način da platim manje.

Sinoć kod mene na slavi se nikada manje nije pilo, svima je razlog novi zobs, znači ljudi su svesni da ako ih zaustave biće velike kazne. Isto tako i policajci treba da budu svesni da ako prime mito očekuju ih velike kazne.
                            Znači neću da pijem, voziću po ograničenju jer znam da ne mogu sa 1000din da prođem.
                            Policajac će svima da piše kazne jer ne zna ko je iz unutrašnje kontrole a ko je običan građanin i ne pada mu napamet da uzme 1000 din jer za mito ide sa posla bez beneficija.
                            I onda imaš sistem koji radi, naravno nije savršen ali radi.

Otišli smo u offtopic, izvninjavam se, neću više.

Pozdrav
                            “Scientists dream about doing great things. Engineers do them.”

Comment

• uglavnom.bezopasni
                              - 42 -
                              • 03.02.2005
                              • 2235
                              • Novi Sad

I onda ćeš u ponoć otići u neki veliki super market koji radi celu noć i svoje teško zarađenje pare ostaviti nekom kapitalisti koji svoje radnike tera da rade celu noć bez ikakvih beneficija i tako neposredno pomoći sistemu izrabljivanja...

Svi u privatnike, radimo kad hoćemo, međusobno razmenjujemo "sredstva" i svima dobro

Nemojte shvatati ovo gore napisano previše ozbiljno, i ako jeste, to je moje mišljenje zasnovano na tekućem poslovanju moje firme i tekućem poslovanju velikih prodavnica tehničke robe, koje ovakvim sistemom rada i spuštanja robe ispod svake razumne cene, moraju pući kad tad, kao što su neke već zatvorile pod pritiskom kredita banaka. Dok neke to rade u cilju očuvanja socijalnog mira i svoje gubitke naplaćuju iz nekih drugih poslova koje im osigurava država za koju čuvaju taj mir.
                              Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                              11.04. 0:12 #2
                              Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• lancia
                                CBC Veteran
                                • 03.10.2007
                                • 114
                                • Beograd
                                • Lancia kappa 5.20 t

sta ces takav je posao ni ja ga ne volim
                                zajebi Google pitaj Doru...

Comment

Working...
                                X